Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Moja córka zrezygnowała ze smoczka sama jak zaczęły jej iść pierwsze zęby. Tak od 4 miesiąca stopniowo coraz mniej ssala, a coraz więcej się nim bawiła. Aż pewnego dnia, jak miała może z 6-7 miesięcy, cisnęła nim ze złością i nie dała już sobie wetknąć nigdy więcej. Nie wiem, chyba jej z tymi ząbkami już niewygodnie było. Nie powiem, żebym się ucieszyła wtedy, bo już nie miałam czym dzióbka zatkać w razie czego
Tak jak patrzę po moich koleżankach, to do roku mniej więcej wszystkie maluchy były „odsmoczkowane” i to bez większych problemów. Wydaje mi się, że potem jest trudniej, jak w dziecku budzi się chęć decydowania o sobie. Jakbym miała teraz moją pozbawiać smoka, to pewnie dostałabym nieźle za swojeMarnat lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Zawsze byłam dość aktywna i teraz ciężko mi z tego zrezygnować... Źle psychicznie się z tym czuję, po prostu zawsze chce w jeden dzień wysprząta wszystko żeby mieć spokój, a na drugi dzień szkoda mi czasu na leniuchowanie i zaczynam od nowa sprzątać wszystko
a jak wysprzątam to jadę na duże zakupy i wtedy dźwigam. Chyba nie dorosłam do odpoczywania :p
-
Cześć dziewczyny
Mam dla Was fajnego sprzedającego z body 3-pak za 9,90zł, body z firmy GEORGE, takze fajna jakość i polecam bardzo, jakaś wyprzedaż. Ale są tylko body dla dziewczynek.
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m
Zozza, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Justa, mi w pierwszej ciąży bardzo często brzuch się spinał, przy każdym wysiłku, zdenerwowaniu, ale czasem i bez przyczyny. U mnie to nic nie znaczyło, szyjka się nie skracała i lekarz mówił, że taka już moja uroda. Ale na pewno to jest coś, co trzeba kontrolować. I tak jak mówią dziewczyny, lepiej na wszelki wypadek się nie przemęczać. Ja nienawidzę sprzątać, więc akurat to nie było dla mnie żadnym wyrzeczeniem
Z drugiej strony, w tej ciąży robię dużo więcej i ciagle dźwigam córkę, a jakoś tych spięć macicy nie mam, więc to niekoniecznie musi być spowodowane wysiłkiem.
-
Mi się też brzuch spinał bez pwoodu i teraz właściwie też. Ale nie daję mu powodów ku temu, bo właściwie wiecznie leżę
aż dziwne, że jeszcze waga nie ruszyła do przodu.
No na 22:00.... wcisnął nas, bo wiedział, że mi zależy żeby skontrolować to łożysko, chcę żeby w razie czego mnie pokierował na swój szpital -
agania trzymam kciuki żeby poszło do góry
A co do wagi dziewczyny.. czy wam też idzie szybko do góry? Aż mąż się już ze mnie śmieje, że przez pierwsze 3 miesiące to modliliśmy się, żeby mi się jakiś posiłek przyjął tak teraz pędzi jak szalona.. wg. lekarza dobrze by były 2kg na miesiąc, no i mi już minęły 2,5 kg, a wizyta za 1,5 tygodnia, więc pewnie będę miała znowu plus 3-3,5 i znowu mi powie że za dużo.. a ja nie dość, że ćwiczę 4-5x w tygodniu ćwiczenia dla ciężarnych, słodyczy za bardzo nie jem, nie mówię, że wcale ale nie jestem osobą która by się rzucała na słodkie.. chodzę na spacery.. no też leżę ale to chyba normalne.
Męża pytam czy może ja nie widzę, że tyje no ale nie.. rośnie mi tylko brzuch, delikatnie mam chyba grubsze uda ale to chyba też nic dziwnego w tym tygodniu ciąży. Od wagi wyjściowej to już będzie u mnie 6 kg, więc niby też tragedii nie ma ale chyba waga nam zacznie teraz szybciej rosnąć, a nie zwalniać pod koniec ciąży?
W sobotę mam krzywą, może wyjdzie mi jakaś cukrzyca ciążowa i to przez nią waga idzie w górę? Chociaż czuję się dobrze, więc nie liczę na problemy z cukrem..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Witam sie w nowym tygodniu 23
Marta ja już przytyłam 7kg na ostatniej wizycie nic mi lekarz nie mówił ze to za dużo. Ale ja przez ostatni miesiąc właśnie przytyłam 2kg wiec to jakoś tak regularnie przybywa od samego początku bo nie miałam mdłości ani nic takiego.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, ja dopiero w piątek idę na echo serca płodu a dziś odebrałam wyniki posiewu i wyszło bez bakterii wiec jakiś plusWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 09:55
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Z nudów przeglądam różne ogłoszenia i trafiłam na takie https://www.facebook.com/marketplace/item/342920119548823 Wózek Adamex Barletta Rainbow + fotelik Maxi cosi za 800zl.
może któraś będzie zainteresowana. Ja wózka nie kupuje bo mam, a szkoda
[/url]
-
Wy się martwicie, że za dużo przytyłyście, a ja że za mało. Na razie mam 2,5kg na plusie, ale ja właściwie leżę, ruchu zero, słodycze jem... kurcze dobrze by było żeby to moje dziecko było podkarmione dobrze i duże, bo jak będzie wcześniakiem to szybciej dojdzie do siebie... ale w sumie wiem, że ilość kg u mamy nie równa się wadze dziecka. Bo wszystko może iść we mnie, a nie w dziecko.
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio z gin rozmawiałam na ten temat wagi w ciąży.
Mówiła żeby wyluzować bo to nie jest tak, że każda kobieta w ciąży tyje identycznie. Nawet taka teoria wydawała jej się śmieszna.
Wydaje mi się, że jesteśmy dorosłe wiemy co jemy i dbamy o to by się nie przejadać - to nie na wszystko mamy wpływ niestety .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 10:10
-
agania wrote:Cześć dziewczyny
Mam dla Was fajnego sprzedającego z body 3-pak za 9,90zł, body z firmy GEORGE, takze fajna jakość i polecam bardzo, jakaś wyprzedaż. Ale są tylko body dla dziewczynek.
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m7w3d 💔 -
U mnie 7kg do przodu, ale ostatnie 2kg to w ciągu dwóch tygodni, teraz się bardziej pilnuje, zaczęłam chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych i nie objadam się tak, odstawiłam też słomkę ptysiową którą pożerałam tonamiNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37