Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnye_mii wrote:U mnie +5, też mam wrażenie że poszło w brzuch i piersi. Niestety w ciąży raczej się nie chudnie
A ostatnio zauważyłam na udach takie fioletowe żyłki, jakby pajączki. Macie coś takiego? Aż się boję żeby to jakieś żylaki nie były
To może być początek żylaków. Są na to jakieś maści, ew później te rajstopy uciskowe.
U mnie plus 5 czyli 56.5 kg. Ale co wy wagą przejmujecie? -
nick nieaktualny
-
Ja poszłam jak burza. W jeden tydzień kupilam wszystko dla dziecka i do porodu. 4 prania sie susza. Jutro prasowanie i czekam na Pole Zuze (nadal nie doszlismy do porozumienia w tej kwestii )Wózek ma końcu.
Jakoś brzuch mi stanął w miejscu od miesiąca. Tetno ok.detektor codzień w użyciu.
Brzuch mi sie spisał 2 miesiące temu A teraz nic. Tylko ta zgaga codziennie ....10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Lavendova wrote:Słuchajcie a można samoopalacz w ciąży? Nogi brzuch opalony a dekolt mam blady jak ściana i widac żyły okropnie to wygląda
Szukałam i wszędzie pisze, że nie wolnoja myślałam o nogach bo generalnie nie mogę się opalać i nie lubię a nie chciałam całe lato straszyć słońca. Niestety wszędzie jasno jest napisane, że jedno lato trzeba przecierpieć.
Ja nie tyle przejmuje się wagą samą w sobie co jej szybkim przyrostem przez ostatnie niecałe dwa miesiące6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było
po tych aferkach jakoś odechciało mi się tego forum
synek spi wiec przyszłam zobaczyć co u Was
my tydzień temu byliśmy na prenatalnych, będzie drugi chłopak także albo Maksymilian albo Ksawery
mamdylemat której imię wybrać
ważył 400 gram i zdrowy takze bardzo się cieszymy:) ja ja plusie jakieś 4-5kg ale brzuch ogromniasty, tez często brzuch mi twardnieje, ale szyjka długa i zamknięta także Ok, ciagle biegam za małym i potem się mecze... byle do 38 tygodnia wytrwać chociaż obawiam się ze znowu przenoszę :p
d'nusia, Existenz, Anuleczek, ingelita lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Wy się martwicie, że za dużo przytyłyście, a ja że za mało. Na razie mam 2,5kg na plusie, ale ja właściwie leżę, ruchu zero, słodycze jem... kurcze dobrze by było żeby to moje dziecko było podkarmione dobrze i duże, bo jak będzie wcześniakiem to szybciej dojdzie do siebie... ale w sumie wiem, że ilość kg u mamy nie równa się wadze dziecka. Bo wszystko może iść we mnie, a nie w dziecko.
Teraz 25tc a na wadze -1 kg od wagi wyjściowej a dziecko w 23t3d miało ok 600 g
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
nick nieaktualnyagania wrote:Cześć dziewczyny
Mam dla Was fajnego sprzedającego z body 3-pak za 9,90zł, body z firmy GEORGE, takze fajna jakość i polecam bardzo, jakaś wyprzedaż. Ale są tylko body dla dziewczynek.
https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=magania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Szukałam i wszędzie pisze, że nie wolno
ja myślałam o nogach bo generalnie nie mogę się opalać i nie lubię a nie chciałam całe lato straszyć słońca. Niestety wszędzie jasno jest napisane, że jedno lato trzeba przecierpieć.
Ja nie tyle przejmuje się wagą samą w sobie co jej szybkim przyrostem przez ostatnie niecałe dwa miesiące
No to szkodaMiałam nadzieję ze czyms tą bladzizne przykryje...
Z wagą to chyba nie zawsze da sie regularnie przybrać, mi zostalo jakieś 8 kg jeszcze tak myślę więc ok. Najwiecej i najszybciej w tych ostatnich tygodniach bo dziecko wtedy nabiera masy. -
ja przytyłam na razie jakies 5 kg ale wychodze z założenia ze jeśli nie obżeram się jakos strasznie słodyczami czy jakimś tłustym jedzeniem to mogę tak tyć
No i pamietajmy, ze nie tak dawno były przeciez swięta, które tez pewnie dały o sobie znac naszej wadze
Justa, u mnie też twardnienie brzucha dość często występuje ale zawsze tylko wieczorami. Pytałam o to moją gin i u mnie to nie ma zadnego związku z przemęczeniem czy skracającą się szyjką (44 mm na ost. badaniu) Mowiła, ze moze to być zbierająca się woda, lub zaparcia, bo jelita po zjedzeniu większego posiłku wypychają brzuch jeszcze bardziej do przodu przez co skóra się pręży i moze boleć. -
gosia.kak wrote:Justa, u mnie też twardnienie brzucha dość często występuje ale zawsze tylko wieczorami. Pytałam o to moją gin i u mnie to nie ma zadnego związku z przemęczeniem czy skracającą się szyjką (44 mm na ost. badaniu) Mowiła, ze moze to być zbierająca się woda, lub zaparcia, bo jelita po zjedzeniu większego posiłku wypychają brzuch jeszcze bardziej do przodu przez co skóra się pręży i moze boleć.
-
Hej! Byłam dziś na krzywej cukrowej i wynik mam w normie. Nie było źle, nawet nie wiem kiedy mi zleciały te dwie godziny:) Jednak w wynikach znow widze powiększone d- dimery, ciekawe co na to lekarz w piątek powie...17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
edytkaa93 wrote:Hej! Byłam dziś na krzywej cukrowej i wynik mam w normie. Nie było źle, nawet nie wiem kiedy mi zleciały te dwie godziny:) Jednak w wynikach znow widze powiększone d- dimery, ciekawe co na to lekarz w piątek powie...
Czekam jeszcze na toksoplazmozę. W trakcie czekania prawie skończyłam na szydełku przytulankę dla mojego maleństwa
-
Witam się i ja !
jestem już po USG genetycznym i jest wszystko ok:) Synek waży 336g. Łożysko na tylnej ścianie (? W 13 tyg było na przedniej, któraś z Was tak miała? ) i podobno wysoko, wiec super ze się podniosło
A co do wagi to narazie +4 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 15:19
edytkaa93, Existenz, pumka1990, Kasiaja, d'nusia, chabasse, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak Hania ważyła ostatnio 578 g to ja mam +7.5kg.. to było tydzień temu.
Ale ja akurat nie wariuje z tego powodu.
Od poczatku przez krwiaka musiałam leżeć.
Cieszę się, że dostałam w końcu pozwolenie od gin na małą aktywność.
Cieszę się, że mała jeat zdrowa i tlusciutka.
Kupiłam już strój kąpielowy i pod koniec miesiąca zaczynam chodzić na Aqua aerobik.mam nadal się oszczędzać. Ale mam nadzieję że basen nie zaszkodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 15:30