X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    justa a magnez bierzesz?
    Miałam chwilę przerwy bo mi się skończył, ale dziś wzięłam bo już oko zaczyna mi drżeć.
    A co do wagi to przytyłam 4 kg od początku ciąży.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    U mnie +5, też mam wrażenie że poszło w brzuch i piersi. Niestety w ciąży raczej się nie chudnie :)
    A ostatnio zauważyłam na udach takie fioletowe żyłki, jakby pajączki. Macie coś takiego? Aż się boję żeby to jakieś żylaki nie były

To może być początek żylaków. Są na to jakieś maści, ew później te rajstopy uciskowe.

U mnie plus 5 czyli 56.5 kg. Ale co wy wagą przejmujecie?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niecałe 8kg. E tam. Zrzuce potem. ;D nie przejmuje sie tym jakos specjalnie.

ingelita lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a można samoopalacz w ciąży? Nogi brzuch opalony a dekolt mam blady jak ściana i widac żyły okropnie to wygląda :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:48

• Existenz Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam jak burza. W jeden tydzień kupilam wszystko dla dziecka i do porodu. 4 prania sie susza. Jutro prasowanie i czekam na Pole Zuze (nadal nie doszlismy do porozumienia w tej kwestii )Wózek ma końcu.

Jakoś brzuch mi stanął w miejscu od miesiąca. Tetno ok.detektor codzień w użyciu.
    Brzuch mi sie spisał 2 miesiące temu A teraz nic. Tylko ta zgaga codziennie ....

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Słuchajcie a można samoopalacz w ciąży? Nogi brzuch opalony a dekolt mam blady jak ściana i widac żyły okropnie to wygląda :/

Szukałam i wszędzie pisze, że nie wolno :( ja myślałam o nogach bo generalnie nie mogę się opalać i nie lubię a nie chciałam całe lato straszyć słońca. Niestety wszędzie jasno jest napisane, że jedno lato trzeba przecierpieć.

Ja nie tyle przejmuje się wagą samą w sobie co jej szybkim przyrostem przez ostatnie niecałe dwa miesiące :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było :) po tych aferkach jakoś odechciało mi się tego forum :) synek spi wiec przyszłam zobaczyć co u Was :) my tydzień temu byliśmy na prenatalnych, będzie drugi chłopak także albo Maksymilian albo Ksawery :) mamdylemat której imię wybrać :) ważył 400 gram i zdrowy takze bardzo się cieszymy:) ja ja plusie jakieś 4-5kg ale brzuch ogromniasty, tez często brzuch mi twardnieje, ale szyjka długa i zamknięta także Ok, ciagle biegam za małym i potem się mecze... byle do 38 tygodnia wytrwać chociaż obawiam się ze znowu przenoszę :p

d'nusia, Existenz, Anuleczek, ingelita lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Wy się martwicie, że za dużo przytyłyście, a ja że za mało. Na razie mam 2,5kg na plusie, ale ja właściwie leżę, ruchu zero, słodycze jem... kurcze dobrze by było żeby to moje dziecko było podkarmione dobrze i duże, bo jak będzie wcześniakiem to szybciej dojdzie do siebie... ale w sumie wiem, że ilość kg u mamy nie równa się wadze dziecka. Bo wszystko może iść we mnie, a nie w dziecko.
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 1,5 kg :)
    Teraz 25tc a na wadze -1 kg od wagi wyjściowej a dziecko w 23t3d miało ok 600 g

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam 4,5 kg na plus.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Mam dla Was fajnego sprzedającego z body 3-pak za 9,90zł, body z firmy GEORGE, takze fajna jakość i polecam bardzo, jakaś wyprzedaż. Ale są tylko body dla dziewczynek.

https://allegro.pl/uzytkownik/just4kids/bielizna-body-89317?order=m
    Dzieki za link. Ja juz zamowilam kilka kompletow. Podrzuce tez na wrzesniowki :-)

agania lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam 1,5 kg :)
    Teraz 25tc a na wadze -1 kg od wagi wyjściowej a dziecko w 23t3d miało ok 600 g

A Ola ile miała jak się urodziła?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Szukałam i wszędzie pisze, że nie wolno :( ja myślałam o nogach bo generalnie nie mogę się opalać i nie lubię a nie chciałam całe lato straszyć słońca. Niestety wszędzie jasno jest napisane, że jedno lato trzeba przecierpieć.

Ja nie tyle przejmuje się wagą samą w sobie co jej szybkim przyrostem przez ostatnie niecałe dwa miesiące :)

No to szkoda :( Miałam nadzieję ze czyms tą bladzizne przykryje...

Z wagą to chyba nie zawsze da sie regularnie przybrać, mi zostalo jakieś 8 kg jeszcze tak myślę więc ok. Najwiecej i najszybciej w tych ostatnich tygodniach bo dziecko wtedy nabiera masy.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam na razie jakies 5 kg ale wychodze z założenia ze jeśli nie obżeram się jakos strasznie słodyczami czy jakimś tłustym jedzeniem to mogę tak tyć :) No i pamietajmy, ze nie tak dawno były przeciez swięta, które tez pewnie dały o sobie znac naszej wadze ;)

Justa, u mnie też twardnienie brzucha dość często występuje ale zawsze tylko wieczorami. Pytałam o to moją gin i u mnie to nie ma zadnego związku z przemęczeniem czy skracającą się szyjką (44 mm na ost. badaniu) Mowiła, ze moze to być zbierająca się woda, lub zaparcia, bo jelita po zjedzeniu większego posiłku wypychają brzuch jeszcze bardziej do przodu przez co skóra się pręży i moze boleć.

3i492n0agf4rykt3.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia - to by mogło się zgadzać z tymi zaparciami, bo mi się zdarzają właśnie.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Justa, u mnie też twardnienie brzucha dość często występuje ale zawsze tylko wieczorami. Pytałam o to moją gin i u mnie to nie ma zadnego związku z przemęczeniem czy skracającą się szyjką (44 mm na ost. badaniu) Mowiła, ze moze to być zbierająca się woda, lub zaparcia, bo jelita po zjedzeniu większego posiłku wypychają brzuch jeszcze bardziej do przodu przez co skóra się pręży i moze boleć.
    Szyjkę mam ok, bo mam zawsze mierzoną i gin chwali, że bardzo ładna. Jakoś bardzo się nie męczę, będę teraz jadła ten magnez to może coś da. Czasami właśnie, mąż aż mówi że nagle brzuch mi wywaliło.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Byłam dziś na krzywej cukrowej i wynik mam w normie. Nie było źle, nawet nie wiem kiedy mi zleciały te dwie godziny:) Jednak w wynikach znow widze powiększone d- dimery, ciekawe co na to lekarz w piątek powie...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

można, jedynie wiem o kosmetykach samoopalających firmy FAKE BAKE, są bezpieczne dla nas

angelika22
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Hej! Byłam dziś na krzywej cukrowej i wynik mam w normie. Nie było źle, nawet nie wiem kiedy mi zleciały te dwie godziny:) Jednak w wynikach znow widze powiększone d- dimery, ciekawe co na to lekarz w piątek powie...
    U mnie też krzywa w normie, na czczo 71, po 1h 104, po 2h 83. Morfologia idealna, mocz też :) Czekam jeszcze na toksoplazmozę. W trakcie czekania prawie skończyłam na szydełku przytulankę dla mojego maleństwa :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja !:) jestem już po USG genetycznym i jest wszystko ok:) Synek waży 336g. Łożysko na tylnej ścianie (? W 13 tyg było na przedniej, któraś z Was tak miała? ) i podobno wysoko, wiec super ze się podniosło :)

A co do wagi to narazie +4 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 15:19

edytkaa93, Existenz, pumka1990, Kasiaja, d'nusia, chabasse, misia-kasia lubią tę wiadomość

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Hania ważyła ostatnio 578 g to ja mam +7.5kg.. to było tydzień temu. :)

Ale ja akurat nie wariuje z tego powodu.
    Od poczatku przez krwiaka musiałam leżeć. :(

Cieszę się, że dostałam w końcu pozwolenie od gin na małą aktywność.
    Cieszę się, że mała jeat zdrowa i tlusciutka. :)

Kupiłam już strój kąpielowy i pod koniec miesiąca zaczynam chodzić na Aqua aerobik. :D :D :D mam nadal się oszczędzać. Ale mam nadzieję że basen nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 15:30

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ