Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pola śpi w łóżku 90/180 od 3 MSC i nie było problemu, zmieniliśmy bo w łóżeczku że szczebelkami było już jej ciasno. Łóżeczko ma wyższe boki tam gdzie głową a niższe do zejścia tam gdzie nogi więc nie zdążyli się żeby spadła. Syn śpi na łóżku 140/200 od momentu jak skończył chyba też 2 lata i mu mega wygodnie7w3d 💔
-
Justyna to i tak prywatnie bo w szpitalu powiedzieli mi że dopiero koniec maja i mam dzwonić do innego szpitala. Gdzies pewnie by mnie przyjęli w ciągu 7 dni ale zależy mi na konkretnym lekarzu i konkretnym szpitalu w którym chce rodzić.We wtorek pójdę i ewentualnie poproszę o przyjęcie jako dodatkowy pacjent.
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Wiesz jak mi odpowiedzieli na te magiczną ustawę ????
Wiemy że musimy panią przyjąć. Niestety nie mamy miejsc. Zapraszamy na IP !
Jak to nie mają miejsc? To niech zrobią miejce, kogoś przesuną i tyle. Poczeka jakis dziadek sobie 10 minut. Nie rozumiem zdania "wiemy ze musimy przyjąć ale nie mamy miejsc to nie przyjmiemy"? W ustawie jest ze muszą przyjąć tylko jak mają miejsca?
-
nick nieaktualny
-
Marcela nie wiem czy starcza na dluzej czy nie... my to 140x70 mamy bo w de raczej 98% takich jest... na ile starczy zobaczymy moj kuzyn je mial (18 mlodszy) i spal pozniej po przebudowie na tapczanik do 3 roku zycia jakos... ale to wszystko zalezy od dziecka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
marcela123 ja się zastanawiałam nad tym większym ale ostatecznie jest tyle super łóżeczek rosnących z dzieckiem później, że stwierdziłam, że nie ma co na start robić mu tyle miejsca, a i moja sypialnia się ucieszy jak łóżeczko będzie mniejsze
A u rodziców jednych będziemy mieli kojec od początku, a u drugich jeszcze nie wiemy ale pewnie też coś6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
U naszych znajomych ich synek 4 letni jeszcze śpi w łóżeczku i tylko szczebelki ma wyjęte żeby wychodzić samemu , tylko pewnie większy rozmiar ma, także wszystko pewnie od dziecka zależy
zresztą planujemy nie czekać długo z drugim lokatorem wiec obecnemu i tak trzeba będzie łóżko później kupić
Ostatnio tak nabilam sobie głowę ta wyprawka i tym, jak mało rzeczy mam, że cała noc ubranka mi się snily i jak się budzilam w nocy to nie wiedziałam czy to naprawdę się dzieje czy to sentakże zabieram się za zakupy
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ale Wy już macie dużo ogarniete. Chyba tez cos musze zaczac robić
a nie chce mi sie tak jak przy małej. Jedynie kupiliśmy wózek. Kupiłam ciuszki dla małego i zrobilam mu miejsce w komodzie w naszej sypialni. W przymałym miesiacu wszystko kupie dla mnie i dla małego. A potem wypiore wyprasuje poukładam i zostanie przemeblowanie sypialni zeby zrobić miejsce na łóżeczko.
He he . Ale dużo tego do zrobienia.
Ale z Polą też tak w tym czasie zaczynałam kompletowac wszystko wszystko.
-
ja nie mam jeszcze nic wyprawkowego bo wychodze z założenia ze mam jeszcze na to cały maj i czerwiec
Do konca czerwca chciałabym miec juz wszystko gotowe ale 2 miesiące to dla mnie sporo czasu, zwłaszcza ze przejde wtedy juz pewnie na l4 i bede sie zastanawiac co robic z czasem
W sumie większosc zakupów i tak bede robic przez internet wiec pewnie nawet i w tydzien, lub dwa, bym dała rade wszystko zamowic
Zakup najbliższy (tuz po majowce) to wózek i łożeczko własnie. Kupujemy standardowe 120x60, bo jak mały podrośnie to mam nadzieje ze jego łożeczko przejmie kolejny dzidzia
-
Ja mam plan po majówce kupić wszystkie rzeczy dla siebie i malej do szpitala. I potem powoli systematycznie zamawiać kolejne rzeczy. W środę mają mi montować szafę i wtedy w majówkę zaczniemy od szykowania pokoiku. Odmalować, kupić meble. Łòżeczko i wózek mam mieć od sąsiadki bo jej syn już wyrósł więc zaoferowali że chętnie oddadzą. Ja i tak większość rzeczy będę zamawiać przez net. Więc na spokojnie w maju zdążę. Ja wolę wszystko na raz kupić jak już b dzień miejsce gdzie to trzymać
-
Ja mam juz troche ciuszkow i czekam na kokejne zamowienie, mebelki i wozek tez mamy zamowione...
Zostal fotelik a pozniej to juz takie rzeczy jak niania monitor oddechu posciel itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa już wózek +fotelik i mebelki zamówione. Czas oczekiwania jeszcze 5 tyg.
Mam już kupione trochę ubranek. Na razie schowałam. Bo jeszcze malowanie pokoiku Nas czeka.
Ciągle myślę czy do pokoiku małej wystarczy fotel do karmienia czy jednak jakieś łóżko dla mnie kupić?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:29
-
My na mebelki jeszcze z 8tyg czekania wiec w tym czasie chcemy zrobic pokoik no a wozek ma byc koniec maja poczatek czerwca wiec tez jeszcze chwila... z fotelikiem sie nie spieszymy bo oczekiwanie to ok 2-3 dni robocze...
My w pokoiku malej bedziemy miec tylko jej mebelki zadnego fotela i zadnego lozka... nie ma na to w nim miejsca bo jest dosc maly... karmic bedziemy sie w salonie... wychodzac z pokoju malej odrazu wchodze w przestrzen przedpokoju otwartego na salon wiec mam trzy kroki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyMi nie brakuje miejsca w pokoju Małej.
Pokoik jest dosc spory.
Bardziej się zastanawiam co jest praktyczne..
Na pewno nie chce chodzić do salonu karmić w nocy bo wiąże się to z przejściem całego mieszkania co uważam za bezsensowne.
Jest za duży wybór. Fotele, fotele bujane, sofy
Już ostatnio nawet robiłam porządek w przedpokoju by zaplanować gdzie wózek będę trzymać. I też mam dylemat. Czy przedpokój czy jednak garaż.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 13:49
-
PLPaulina wstaw lepiej coś rozkładanego, najwyżej się nie przyda, a do karmienia będzie idealne. Ja miałam taką sofę tylko się tam karmilismy, nie wykorzystałam funkcji spania ale gdyby była taka potrzeba to nie byłoby problemu
w myśl zasady „lepiej niech zostanie niż ma braknąć”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 14:25
PLPaulina lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Matko kochana! Ile wy już macie, ja nawet nie myślę co mam kupić :p teraz mam taki zapierdziel w pracy ze nie mam jak się po tyłku nawet podrapać :p muszę wszystkie sprawy nadrobić w robocie żeby pójść na zwolnienie. Jeśli dalej będę musiała tyle robić to pójdę ciut szybciej.
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png
Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 16:23
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png
Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?
Popularne wózki. Ale 3w1 ? Do dupy.
Skoro są popularne to coś w sobie mają jak ludzie je biorą ..
A zwracać uwagę trzrba na swoje preferancje.
Wagę. Wielkość gondoli. Sposób składania. Wentylację. Jakość materiałów..
Czy można regulować amortyzację !
I nasz budżet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:20