X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w związku ze wczorajszą historią z zasłabnięciem od jutra jestem na L4.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą regulowaną amortyzacją to różnie bywa. Ja miałam i nigdy nie skorzystałam, podobnie jak z blokady kół do jazdy na wprost.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt duża amortyzacja na prostej i gładkiej drodze powoduje wkurzajace bujanie.. po to jest to potrzebne. A ktoś kto ma duże różnice w terenie pewnie to zauwazy. ;)

Dlatego każdy musi patrzeć pod siebie. Jednemu kosz na zakupy potrzebny a mnie wcale. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png

Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?

Adamex barletta, taki właśnie sobie znalazlam i zaklepalam w pl. Tylko fotelik kupię nowy osobno.
    Z blokowania przednich kół też nigdy nie korzystałam. Dla mnie to wózek max do przyszlego kwietnia.

marcela123 lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

I dobrze. Odpoczywaj. A jak się czujesz? Wszystko ok?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki kompletuję tylko rozmiar 50 i 56. Fotelik mamy po córce i łóżeczko. Pościel się ogarnie, kosmetyki zamówię jak w szpitalu będę. Wózek kupimy chyba już jak się urodzi, bo jakoś się tego wszystkiego boję :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png

Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?

Ja też myślę o tym wózku, tylko 2 w 1. Koleżanka ma i jak narazie jest z niego zadowolona. Wizualnie też ładnie wygląda, chociaż teraz na ulicy co drugi taki widzę ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Z tą regulowaną amortyzacją to różnie bywa. Ja miałam i nigdy nie skorzystałam, podobnie jak z blokady kół do jazdy na wprost.

Ja nie potrafię prowadzić wózka jak nie ma zablokowanych przednich kół.. nawet w sklepie wjechałam w półkę :D A koleżanki wózek trzy kołowy jak prowadziłam to myślałam, że umrę.. jakaś sierota ze mnie :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    I dobrze. Odpoczywaj. A jak się czujesz? Wszystko ok?

Fizycznie to raz lepiej, raz gorzej. A psychicznie to sama nie wiem :P Ale wiem, że dobrze robię.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Odpoczywaj w takim razie. :)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki to mam już naprawdę sporo ubrań. A z kolei dla siebie nawet piżamy nie mam do szpitala. Nie widzę siebie w koszuli nocnej ;-) śpię w dresie obecnie. Macie jakieś fajne strony gdzie można w miarę normalne zamówic?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siebie też nie widzę w koszuli nocnej.. Więc pewnie kupię tylko do szpitala a potem wyrzuce.. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja nie potrafię prowadzić wózka jak nie ma zablokowanych przednich kół.. nawet w sklepie wjechałam w półkę :D A koleżanki wózek trzy kołowy jak prowadziłam to myślałam, że umrę.. jakaś sierota ze mnie :P
    Bo to właśnie jest chyba kwestia jakości wózka. Mój też jeździł głównie na zablokowanych kołach. Dopiero po oddaniu na gwarancję był zupełnie inny. I teraz jest już okej ;) generalnie te wózki 3w1 mają ciężkie spacerówki po 15 kg. Dlatego teraz kupiłam wózeczek spacerowy o wadze 8 coś z Cybexa i jestem mega zadowolona. Brakuje mi tylko regulacji podnóżka. Ale mam wygodny kosz. Żebym nie musiała dygać nic. Mam fajne pasy. Bardzo wygodnie chodzą. W bujaczku i foteliku do jedzenia są tańsze i tandetne. To takie pierdoły, ale wpływają potem na komfort używania wózka i całokształt. Aha i super szybko się składa i zajmuje mniej miejsca niż duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiadomo. Każdy musi wiedzieć na czym mu zależy. Czy ma się mieścić do auta czy będzie stał w garażu czy trzeba znosić z piętra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) nie ma tak że każdy wózek będzie wszystkim odpowiadał.
    Musimy to zawsze zweryfikować do Naszego życia. :D
    Ważne tylko by nie był 3w1 ;) ;) ;)

Ja zamówiłam Aero tutis i mam nadzieję, że będę zadowolona. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:19

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie ogarniam ubranek. Mam pokupowane bodziaki i jakieś pajace, ale totalnie nie wiem kiedy co, na co, po co. Nie wiem co jest bielizną, a co "wierzchem" haha :D
    Nie wiem kiedy na wierzch coś, przy jakich temperaturach, jak ma wyglądać ubranie do wyjścia ze szpitala i na spacer.
    Jednym słowem nieogar :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa, nic się nie przejmuj, jak przyjdzie co do czego, to się nauczysz ;) Ja za pierwszym razem miałam niedobór bodziakow i nie pomyślałam, że pomiędzy cienkim sweterkiem a zimowym kombinezonem przydałaby się jeszcze jakaś kurtałka :D Ale żyjemy na szczęście w takim świecie, że wszystko bez problemu dostaniesz od ręki. Obyś pieluchy miała na czas, reszta mniej ważna ;)

nesssssa lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weźcie obejrzyjcie sobie na Youtube że 2 lub 3 vlogi i już będziecie miały orientację. Laski nadaja jak szalone o swoich zakupach wyprawkach i pilegnacji. I same zdecydujecie co Wam wygodniej. Ja na pierwsze tygodnie życia ubierałam body i na to pajacyk. Albo wyjsciowy albo do spania. A w sumie to tylko kwestia estetyki. Zanim odpadł pępek zalecane są kaftaniki, ale one się podwijają. Ale są matki, które tylko w to ubierają. Np. Półśpiochy dopiero po 3 miesiącu polubiłam. Bo już dziecko starsze i się nie bałam tyłka podnosić. Haha.

nesssssa lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem narwana. Mam już wszystko poza wózkiem, pieluchami i komoda . 6 pralek wypracowanych i 3 w kejce na moc czekają. Właśnie sie dowiedzialam ze u nas w w szpitalu nie trzeba ubranek i majtek podkładów podpasek kosmetyków dla dzieci. Jestem w pozytywnym szoku. 10 lat temu musiałam mieć wszystko własne. Przynieśli dziecko w Hipp pajacu i czapeczce i trzeba było oddać przy wyjściu. Chyba pipka mnie boli czasami jak zakwasy przy przekrecaniu się. To normalne?
    Gina mam 26ego dopiero.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Bo to właśnie jest chyba kwestia jakości wózka. Mój też jeździł głównie na zablokowanych kołach. Dopiero po oddaniu na gwarancję był zupełnie inny. I teraz jest już okej ;)

Nie wiem czy to jakość bo każdym się męczę jak ma niezablokowane koła, moja głowa jak na razie nie potrafi ogarnąć po co one się w zasadzie skręcają. :)

Leticia a jakie pieluchy polecacie? Ja mam na razie opakowanie jedno z lidla tych najmniejszych i dwa opakowania pampersów dwójek, są też od 3kg, a dostałam od koleżanki po jej córeczce. Ile na start tych pieluszek mieć w domu? Widzę tyle różnych informacji.. od tego ze zejdzie mi 5-6, aż do 15 pieluszek na dobę. Czyli ile? :)
    I czy któraś używała tych z lidla? Robię tam raz na tydzień duże zakupy więc wolałabym coś z teog sklepu niż jeździć po różnych :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ