X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w związku ze wczorajszą historią z zasłabnięciem od jutra jestem na L4.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą regulowaną amortyzacją to różnie bywa. Ja miałam i nigdy nie skorzystałam, podobnie jak z blokady kół do jazdy na wprost.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbyt duża amortyzacja na prostej i gładkiej drodze powoduje wkurzajace bujanie.. po to jest to potrzebne. A ktoś kto ma duże różnice w terenie pewnie to zauwazy. ;)

Dlatego każdy musi patrzeć pod siebie. Jednemu kosz na zakupy potrzebny a mnie wcale. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png

Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?

Adamex barletta, taki właśnie sobie znalazlam i zaklepalam w pl. Tylko fotelik kupię nowy osobno.
    Z blokowania przednich kół też nigdy nie korzystałam. Dla mnie to wózek max do przyszlego kwietnia.

marcela123 lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

I dobrze. Odpoczywaj. A jak się czujesz? Wszystko ok?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki kompletuję tylko rozmiar 50 i 56. Fotelik mamy po córce i łóżeczko. Pościel się ogarnie, kosmetyki zamówię jak w szpitalu będę. Wózek kupimy chyba już jak się urodzi, bo jakoś się tego wszystkiego boję :(

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec923d97b784.png

Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku? Bo ja w ogóle tego nie ogarniam i nie wiem na co zwracać uwagę. Ale firma raczej Dobra?

Ja też myślę o tym wózku, tylko 2 w 1. Koleżanka ma i jak narazie jest z niego zadowolona. Wizualnie też ładnie wygląda, chociaż teraz na ulicy co drugi taki widzę ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Z tą regulowaną amortyzacją to różnie bywa. Ja miałam i nigdy nie skorzystałam, podobnie jak z blokady kół do jazdy na wprost.

Ja nie potrafię prowadzić wózka jak nie ma zablokowanych przednich kół.. nawet w sklepie wjechałam w półkę :D A koleżanki wózek trzy kołowy jak prowadziłam to myślałam, że umrę.. jakaś sierota ze mnie :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    I dobrze. Odpoczywaj. A jak się czujesz? Wszystko ok?

Fizycznie to raz lepiej, raz gorzej. A psychicznie to sama nie wiem :P Ale wiem, że dobrze robię.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Odpoczywaj w takim razie. :)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki to mam już naprawdę sporo ubrań. A z kolei dla siebie nawet piżamy nie mam do szpitala. Nie widzę siebie w koszuli nocnej ;-) śpię w dresie obecnie. Macie jakieś fajne strony gdzie można w miarę normalne zamówic?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siebie też nie widzę w koszuli nocnej.. Więc pewnie kupię tylko do szpitala a potem wyrzuce.. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja nie potrafię prowadzić wózka jak nie ma zablokowanych przednich kół.. nawet w sklepie wjechałam w półkę :D A koleżanki wózek trzy kołowy jak prowadziłam to myślałam, że umrę.. jakaś sierota ze mnie :P
    Bo to właśnie jest chyba kwestia jakości wózka. Mój też jeździł głównie na zablokowanych kołach. Dopiero po oddaniu na gwarancję był zupełnie inny. I teraz jest już okej ;) generalnie te wózki 3w1 mają ciężkie spacerówki po 15 kg. Dlatego teraz kupiłam wózeczek spacerowy o wadze 8 coś z Cybexa i jestem mega zadowolona. Brakuje mi tylko regulacji podnóżka. Ale mam wygodny kosz. Żebym nie musiała dygać nic. Mam fajne pasy. Bardzo wygodnie chodzą. W bujaczku i foteliku do jedzenia są tańsze i tandetne. To takie pierdoły, ale wpływają potem na komfort używania wózka i całokształt. Aha i super szybko się składa i zajmuje mniej miejsca niż duży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wiadomo. Każdy musi wiedzieć na czym mu zależy. Czy ma się mieścić do auta czy będzie stał w garażu czy trzeba znosić z piętra.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :) nie ma tak że każdy wózek będzie wszystkim odpowiadał.
    Musimy to zawsze zweryfikować do Naszego życia. :D
    Ważne tylko by nie był 3w1 ;) ;) ;)

Ja zamówiłam Aero tutis i mam nadzieję, że będę zadowolona. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 21:19

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie ogarniam ubranek. Mam pokupowane bodziaki i jakieś pajace, ale totalnie nie wiem kiedy co, na co, po co. Nie wiem co jest bielizną, a co "wierzchem" haha :D
    Nie wiem kiedy na wierzch coś, przy jakich temperaturach, jak ma wyglądać ubranie do wyjścia ze szpitala i na spacer.
    Jednym słowem nieogar :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesssa, nic się nie przejmuj, jak przyjdzie co do czego, to się nauczysz ;) Ja za pierwszym razem miałam niedobór bodziakow i nie pomyślałam, że pomiędzy cienkim sweterkiem a zimowym kombinezonem przydałaby się jeszcze jakaś kurtałka :D Ale żyjemy na szczęście w takim świecie, że wszystko bez problemu dostaniesz od ręki. Obyś pieluchy miała na czas, reszta mniej ważna ;)

nesssssa lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, weźcie obejrzyjcie sobie na Youtube że 2 lub 3 vlogi i już będziecie miały orientację. Laski nadaja jak szalone o swoich zakupach wyprawkach i pilegnacji. I same zdecydujecie co Wam wygodniej. Ja na pierwsze tygodnie życia ubierałam body i na to pajacyk. Albo wyjsciowy albo do spania. A w sumie to tylko kwestia estetyki. Zanim odpadł pępek zalecane są kaftaniki, ale one się podwijają. Ale są matki, które tylko w to ubierają. Np. Półśpiochy dopiero po 3 miesiącu polubiłam. Bo już dziecko starsze i się nie bałam tyłka podnosić. Haha.

nesssssa lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem narwana. Mam już wszystko poza wózkiem, pieluchami i komoda . 6 pralek wypracowanych i 3 w kejce na moc czekają. Właśnie sie dowiedzialam ze u nas w w szpitalu nie trzeba ubranek i majtek podkładów podpasek kosmetyków dla dzieci. Jestem w pozytywnym szoku. 10 lat temu musiałam mieć wszystko własne. Przynieśli dziecko w Hipp pajacu i czapeczce i trzeba było oddać przy wyjściu. Chyba pipka mnie boli czasami jak zakwasy przy przekrecaniu się. To normalne?
    Gina mam 26ego dopiero.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Bo to właśnie jest chyba kwestia jakości wózka. Mój też jeździł głównie na zablokowanych kołach. Dopiero po oddaniu na gwarancję był zupełnie inny. I teraz jest już okej ;)

Nie wiem czy to jakość bo każdym się męczę jak ma niezablokowane koła, moja głowa jak na razie nie potrafi ogarnąć po co one się w zasadzie skręcają. :)

Leticia a jakie pieluchy polecacie? Ja mam na razie opakowanie jedno z lidla tych najmniejszych i dwa opakowania pampersów dwójek, są też od 3kg, a dostałam od koleżanki po jej córeczce. Ile na start tych pieluszek mieć w domu? Widzę tyle różnych informacji.. od tego ze zejdzie mi 5-6, aż do 15 pieluszek na dobę. Czyli ile? :)
    I czy któraś używała tych z lidla? Robię tam raz na tydzień duże zakupy więc wolałabym coś z teog sklepu niż jeździć po różnych :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ