X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam jakiś test pieluszek i Lidlowe wypadły bardzo dobrze, ale tam są dwie marki. Te droższe chyba lepsze, ale nie pamiętam nazwy.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam lidlowskich, (teraz tych nowych lupilu) odkąd pampers uczulił małą... Czwórki zaczęły uczulać i to nie tylko moje doświadczenie. Więc chyba używają innej chemii w pamperach dla starszaków.

Jedynek premium miałam 2 małe paczki, ale trzecią dostałam w szpitalu. Kupiłam Pampers premium i dadę z biedronki. Ale od dady mała miała skórę podrażnioną pod pępkiem (jakieś twardsze te pieluchy), dlatego używaliśmy pampersa. Więc zużyłam te 3 paczki jedynek, a potem już 2.

Ja zajrzę na listę za jakiś miesiąc czy dwa, ogarnę kosmetyki, których nie mam. Poszukam łóżeczko i zacznę robić pranie. Ale na to mam czas, po co ma mi się w szafie kurzyć. Nawet nie wiem gdzie ja to upchnę...

Edit: Aha testowałam pieluchy z Kauflanda jeszcze i porażka. Nie polecam. Tych z Rossmanna nie miałam, ale koleżanka chwali sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 22:59

Marta..a lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia jak dla mnie na moje wymagania odnoanie wozka to barletta super ;) sama zamowilam adamexa ale vicco ;) tyle ze 2w1 bo fotelik to dla mnie priorytet i kupuje osobno ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie chwale pieluchy z Lidla. Prawie cały czas ich używałam. Czaaem na zmianę z pantsami pampersa ale one jakby mniej pojemne. Probowalam z Rossmann i mi nie podeszly. Te z Carrefour tez niestety. Jakiesz helen Harper czy coś. No najgorsze jakie mieliśmy.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen, co do koszul nocnych, to zamówiłam tu: https://www.slodkisen.com.pl ale jeszcze nie doszły, wiec nie wiem jak z jakością . Mogę dać znać, jak je dostanę.

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę to większość z was będzie p podróżować autem. Bardzo rzadko blokuję koła w wózku ale przy wsiadaniu i jeździe komunikacją miejską jest to dla mnie niezbędne

• Existenz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie moge spać.. wyplakalam morze łez na "Gwiazd naszych wina "

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę spać bo boli mnue żołądek i męczy zgaga :(

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam auto za wspaniały wynalazek. :D :D

Choć wprowadzili u mnie jakiś 1 rok temu komunikację miejską. Pociagneli po prostu. To jak mam jechać z tego mojego zadupia gdzieś autobusem to krew mnie zalewa. :D

Ja to od koleżanek słyszałam że właśnie pampersy to jakieś takie przereklamowane.
    Że właśnie polecają te ż Lidla i biedronki. ;)

Dziewczyny a czy przed porodem warto / może któraś tak robi wybieracie się do szpitala w którym planujecie rodzić? By się dowiedzieć czegoś?? :)

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja siebie też nie widzę w koszuli nocnej.. Więc pewnie kupię tylko do szpitala a potem wyrzuce.. :D :D
    Myślałam że tylko ja tak mam. Kiedyś miałam ale do operacji a później poszła do kosza. W tym się nie wygląda po prostu ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Eilleen, co do koszul nocnych, to zamówiłam tu: https://www.slodkisen.com.pl ale jeszcze nie doszły, wiec nie wiem jak z jakością . Mogę dać znać, jak je dostanę.
    Dziękuję. Sprawdzę na pewno. Popatrzę tylko rozmiary.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prać ubranka będę później. Moim zdaniem na razie jest za wcześnie bo jeszcze sporo czasu przed nami - przynajmniej w teorii ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

To daj znać bo też je właśnie oglądam

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że temat już był ale podbijam :) Jesteśmy przed remontem, który jeszcze się nie zaczął a już mnie wykańcza ;) i postanowiłam zrobić sobie coś miłego i zacząć kompletować wyprawkę. Czy macie jakieś sprawdzone listy wyprawkowe?

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlgaZlota wrote:
    Dziewczyny, wiem, że temat już był ale podbijam :) Jesteśmy przed remontem, który jeszcze się nie zaczął a już mnie wykańcza ;) i postanowiłam zrobić sobie coś miłego i zacząć kompletować wyprawkę. Czy macie jakieś sprawdzone listy wyprawkowe?

Współczuje. Mój się zaczął ponad 2 miesiece temu i nie zapowiada się ku koncowi... jestem zdesperowana

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Współczuje. Mój się zaczął ponad 2 miesiece temu i nie zapowiada się ku koncowi... jestem zdesperowana

no ja się może w maju wprowadzę a może nie...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z list nie korzystam. Polowe nie wykorzystałam poprzednio. Teraz pisałam sobie co jest mi niezbędne.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz lato tej wiosny, temp 25 stopni a jutro ma byc 28 i pelne slonce :D

Co do pieluch to ja uzywalam dlugo tylko pampersow, sa jednak najciensze i najmieksze ze wszystkich, pozniej tez te z biedronki ale jednak sa bardziej sztywne. Moje nie mialy uczulen. Ale co wy kupujecie zapas pieluch na caly polog czy jak? Ja kupie jedna paczke przeciez sklepy sa otwarte zawsze:D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku pampersy ale zdecydowanie na potem polecam z Rossmana, moim zdaniem lepsze od są od biedronkowych, Lidlowych nie próbowałam, kauflanowe tylko wyjęłam z opakowania i wyrzuciłam, sztywne jak tarka.

U nas jutro malowanie mąż zaczynam korytarza na górze, i może namowie go na cześć salonu, bo mieszkamy 2,5 roku i ściany do wysokości metra są mega brudne :) no i w sobote pan do tarasu przychodzi układać kostkę a wczoraj był facet żeby wycenić ogrodzenie z przodu bo mamy jeszcze takie pobudowane byle jakie. Także prace w toku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 08:37

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku byłyśmy na pampersach, bo żadne inne mnie nie przekonały. Niestety pampki w rozmiarze 4+ nie starczają na całą noc i przemakają :( a 5 są za duże i przemakają już po pierwszym siku. Nie wiem czemu jest taka przerwa między rozmiarami.
    Testujemy teraz inne. Dady jako jedyne nie zawiodły ani razu w nocy, ale niestety szybko podrażniają. W dzień ich wcale nie kładę, bo w ogóle nie oddychają i córka zaraz ma całe czerwone i piekące podwozie. W dodatku zaraz śmierdzą siuśkami, więc mimo niższej ceny wychodzą drożej, bo co chwilę trzeba zmieniać.
    Aktualnie na tapecie rossmanowe, ale dziś właśnie nie wytrzymały nocy :/
    Spróbuję jeszcze te lidlowe.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ