Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa używam lidlowskich, (teraz tych nowych lupilu) odkąd pampers uczulił małą... Czwórki zaczęły uczulać i to nie tylko moje doświadczenie. Więc chyba używają innej chemii w pamperach dla starszaków.
Jedynek premium miałam 2 małe paczki, ale trzecią dostałam w szpitalu. Kupiłam Pampers premium i dadę z biedronki. Ale od dady mała miała skórę podrażnioną pod pępkiem (jakieś twardsze te pieluchy), dlatego używaliśmy pampersa. Więc zużyłam te 3 paczki jedynek, a potem już 2.
Ja zajrzę na listę za jakiś miesiąc czy dwa, ogarnę kosmetyki, których nie mam. Poszukam łóżeczko i zacznę robić pranie. Ale na to mam czas, po co ma mi się w szafie kurzyć. Nawet nie wiem gdzie ja to upchnę...
Edit: Aha testowałam pieluchy z Kauflanda jeszcze i porażka. Nie polecam. Tych z Rossmanna nie miałam, ale koleżanka chwali sobie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 22:59
Marta..a lubi tę wiadomość
-
Vanilia jak dla mnie na moje wymagania odnoanie wozka to barletta super
sama zamowilam adamexa ale vicco
tyle ze 2w1 bo fotelik to dla mnie priorytet i kupuje osobno
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja sobie chwale pieluchy z Lidla. Prawie cały czas ich używałam. Czaaem na zmianę z pantsami pampersa ale one jakby mniej pojemne. Probowalam z Rossmann i mi nie podeszly. Te z Carrefour tez niestety. Jakiesz helen Harper czy coś. No najgorsze jakie mieliśmy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUważam auto za wspaniały wynalazek.
Choć wprowadzili u mnie jakiś 1 rok temu komunikację miejską. Pociagneli po prostu. To jak mam jechać z tego mojego zadupia gdzieś autobusem to krew mnie zalewa.
Ja to od koleżanek słyszałam że właśnie pampersy to jakieś takie przereklamowane.
Że właśnie polecają te ż Lidla i biedronki.
Dziewczyny a czy przed porodem warto / może któraś tak robi wybieracie się do szpitala w którym planujecie rodzić? By się dowiedzieć czegoś?? -
OlgaZlota wrote:Dziewczyny, wiem, że temat już był ale podbijam
Jesteśmy przed remontem, który jeszcze się nie zaczął a już mnie wykańcza
i postanowiłam zrobić sobie coś miłego i zacząć kompletować wyprawkę. Czy macie jakieś sprawdzone listy wyprawkowe?
Współczuje. Mój się zaczął ponad 2 miesiece temu i nie zapowiada się ku koncowi... jestem zdesperowana
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyU nas juz lato tej wiosny, temp 25 stopni a jutro ma byc 28 i pelne slonce
Co do pieluch to ja uzywalam dlugo tylko pampersow, sa jednak najciensze i najmieksze ze wszystkich, pozniej tez te z biedronki ale jednak sa bardziej sztywne. Moje nie mialy uczulen. Ale co wy kupujecie zapas pieluch na caly polog czy jak? Ja kupie jedna paczke przeciez sklepy sa otwarte zawsze:D -
U nas na początku pampersy ale zdecydowanie na potem polecam z Rossmana, moim zdaniem lepsze od są od biedronkowych, Lidlowych nie próbowałam, kauflanowe tylko wyjęłam z opakowania i wyrzuciłam, sztywne jak tarka.
U nas jutro malowanie mąż zaczynam korytarza na górze, i może namowie go na cześć salonu, bo mieszkamy 2,5 roku i ściany do wysokości metra są mega brudneno i w sobote pan do tarasu przychodzi układać kostkę a wczoraj był facet żeby wycenić ogrodzenie z przodu bo mamy jeszcze takie pobudowane byle jakie. Także prace w toku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 08:37
7w3d 💔 -
My od początku byłyśmy na pampersach, bo żadne inne mnie nie przekonały. Niestety pampki w rozmiarze 4+ nie starczają na całą noc i przemakają
a 5 są za duże i przemakają już po pierwszym siku. Nie wiem czemu jest taka przerwa między rozmiarami.
Testujemy teraz inne. Dady jako jedyne nie zawiodły ani razu w nocy, ale niestety szybko podrażniają. W dzień ich wcale nie kładę, bo w ogóle nie oddychają i córka zaraz ma całe czerwone i piekące podwozie. W dodatku zaraz śmierdzą siuśkami, więc mimo niższej ceny wychodzą drożej, bo co chwilę trzeba zmieniać.
Aktualnie na tapecie rossmanowe, ale dziś właśnie nie wytrzymały nocy
Spróbuję jeszcze te lidlowe.