Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa wcześniej miałam w planach właśnie od maja pójść na l4.
Ale krwiak zadecydował za mnie. I od jakiegoś czasu jestem już w domu.okazało się, że firma jednak przetrwała. Więc wszystko dobrze.
Uważam że jeśli ciąży nie ma i wyniki są ok - to trzeba zmienić lekarza.bo znam takie przypadki gdzie przy wynikach ok wychodziły potem właśnie różne rzeczy. Zawsze konsultacja u dwóch lekarzy jest wskazana.
-
Ja tez od 7maja będę na zwolnieniu.
Teraz bylismy 10dni na urlopie na Cyprze - super sprawa takie wakacje:)
Złapałam trochę dystansu i słońca, wracam do pracy właściwie tylko na tydzień przekazać swoje obowiązki. Dobrze mi zrobiła ta przerwa, bo przynajmniej nie mam myślenia właśnie takiego ze beze mnie firma Się zawali.. albo co ja ze sobą zrobię w wolnym czasieZ wyprawki nie mamy nic wiec już się doczekać nie mogę aż zacznę w maju kompletować rzeczy
Bylismy wczoraj po raz 1 oglądać wózki, chciałam zobaczyć głównie Balios s i Baby Design...
Ale w sklepie mój M. znalazł Jedo Koda - w porównaniu z innymi ma wyżej gondole i siedzisko, super się prowadzi, ma jakieś dodatkowe gadżety... niestety jest ciężki i wielki
Balios przy nim wyglada jak wózek dla lalekale jest lekki i mega prosty..
No i już nie wiem.. gondolka chce żeby wystarczyła na zimę, a Balios ma ja wąziutką..
Ten Jedo będzie bardziej komfortowy dla dziecka, dla naszych kręgosłupów pewnie tez bo nie trzeba się aż tak schylać a jesteśmy wysocy... tylko nic nie mogę znaleźć w necie o tym wózku
I nie wiem czy ważniejsza suza gondola i super amortyzacja, czy lekki stelaż wygodny do składania..
Używać będziemy w trybie miejski-terenowym, przy czym nawet w mieście spaceruje często trawnikami bo mamy dużego psa -
Ja na zwolnieniu jestem od miesiąca i też firma się nie zawaliła, a przez rok macierzyńskiego i tak bym wszystko zapomniała
Co do blokady psychicznej to też w to nie wierzę, bo gdyby blokada działała to te pary które nie chcą wpaść też nie powinny, a takiego sposobu antykoncepcji nie matak jak Paulina piszę, jeżeli wszystko jest ok i po kilku cyklach nie wychodzi tzn. że coś jednak nie jest ok. A że pary zachodzą w ciążę po adopcjach czy in vitro to moim zdaniem raczej uregulowanie czegoś co nie działało całkiem nieświadomie, a nie odblokowanie psychiczne.
Pisałam, że przegrałam z glukozą.. na czczo wynik 80, a po godzinie tylko 90, więc chyba mi się za bardzo nie zaczęła trawić i na prawdę nie miałam szans przetrwać tego badania do ostatniego pobrania. Tak mi się przynajmniej wydaje bo taka mała różnica po godzinie od przyjęcia tak dużej dawki cukru chyba jest nierealnaw środę idę na powtórkę
Czy macie coś na bakterie w moczu? Ja codziennie biorę żuravit a bakterie wzrosły z nielicznych do licznych i zastanawiam się co mi lekarz na to da6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyQumish wrote:Bylismy wczoraj po raz 1 oglądać wózki, chciałam zobaczyć głównie Balios s i Baby Design...
Ale w sklepie mój M. znalazł Jedo Koda - w porównaniu z innymi ma wyżej gondole i siedzisko, super się prowadzi, ma jakieś dodatkowe gadżety... niestety jest ciężki i wielki
Balios przy nim wyglada jak wózek dla lalekale jest lekki i mega prosty..
No i już nie wiem.. gondolka chce żeby wystarczyła na zimę, a Balios ma ja wąziutką..
Ten Jedo będzie bardziej komfortowy dla dziecka, dla naszych kręgosłupów pewnie tez bo nie trzeba się aż tak schylać a jesteśmy wysocy... tylko nic nie mogę znaleźć w necie o tym wózku
I nie wiem czy ważniejsza suza gondola i super amortyzacja, czy lekki stelaż wygodny do składania..
Używać będziemy w trybie miejski-terenowym, przy czym nawet w mieście spaceruje często trawnikami bo mamy dużego psa
My byliśmy z mężem kilka razy w sklepie. I zawsze staraliśmy się trafić na innego sprzedawcę by posłuchać trochę czegoś innego.
I wybór wózka to straszna sprawa..
Nie ma 1 idealnego wózka..
Trzeba przede wszystkim brać wózek pod siebie.
Bo ja jak robiłam rozeznanie wśród koleżanek to słyszałam miliony sprzecznych opinii.
Bo jedna woli lekki zgrabny wózek.
Inna ciężki masywny z porządną amortyzacją..i w sklepie Nam poradzili by zrobić sobie listę ważnych rzeczy.
Np - rodzaj terenu
- piętro zamieszkania
- kosz na zakupy
- ważniejsza gondola czy spacerówka
- budżet! -
nick nieaktualnyQumish ja też chcialam baliosa m ale właśnie ta wąska gondola byla glownym powodem ze zdecydowalam sie na barlette. Z tym że ja wiem ze ten wózek mi posłuży max do przyszlego kwietnia a pozniej będę zmieniac na jakąś fajną lzejsza spacerowke i może wtedy tego baliosa wybiorę. Są tez ludzie którzy wolą miec jeden wózek ale uniwersalny ale są tez takie dziwaki jak ja ze lubią miec więcej różnych bo wiedzą ze nie ma dla nich idealnego wyboru
-
nick nieaktualny
-
Marta..a wrote:
Pisałam, że przegrałam z glukozą.. na czczo wynik 80, a po godzinie tylko 90, więc chyba mi się za bardzo nie zaczęła trawić i na prawdę nie miałam szans przetrwać tego badania do ostatniego pobrania. Tak mi się przynajmniej wydaje bo taka mała różnica po godzinie od przyjęcia tak dużej dawki cukru chyba jest nierealnaw środę idę na powtórkę
Marta, ja w pierwszej ciąży miałam 71-82-93, więc różnica tego rzędu jak najbardziej jest realnaMarta..a lubi tę wiadomość
-
O rany w koncu was nadrobilam.Moje prace porzadkowe powoli mam za soba.Temat okien w moim domu (10 tarasowych, 3 podwojne i 2 waskie:-p) to zadanie na kilka dni biorac i tak sprzataczke do ich umycia.Ale firanki i zaslony juz wyprane i wyprasowane wisza na oknach, dywany tez wyprane, strych i rzeczy po malej posegregowane wystawione na sprzedaz, przy okazji ogarnelusmy swoje rzeczy, oproznilismy komode w sypialni i juz tam skladuje rzeczy dla Oliwierka- bo takie imie wybralismy.Jeszcze tylko musze wymyc balkony, zaprojektowac rosliny w ogrodzie a potem to juz tylko wyprawka:-)Dzis troche z sil opadlam bo wczoraj zmarzlam i jestem przeziebiona..no i dusi mnie ze chyba zadusi...wzdycham jak lokomotywa..
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
A co tematow ktore przerabialyscie ostatnio to u nas pieluchy to tylko pampers active.Dada to byl dramat- kazda kupa wyciekala plecami.Huggies sztywne jak tektura podobnie pampersy te pomaranczowe.Pampers premium te biale 1 to pamietam ze tez mi niepasowaly.Tylko te zielone.Pralam w dzidziusiu, plukalam w plynie jelp rozowy- uwielbialam jego zapachcwiec teraz bedzie ten sam zestaw.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
edytkaa93 wrote:Właśnie dziewczyny a macie wybrane już imię dla dzidziusia? U nas będzie na 90% Magdalenka, i tak już zwracam się do niej Madzia:)
kurcze, znowu brzuch zrobił mi się twardy, musiałam sukienkę założyć bo spodnie ciążowe uciskały. Dobrze ze w czwartek mam lekarza.
-
nick nieaktualnyByłam wczoraj u gina, niestety nie u prowadzącego i był facet jakoś mniej zaangażowany. Zapytałam o ten twardniejący brzuch, to nawet nie dopytywał o dokładnie objawy i ewentualne przyczyny, tylko stwierdził ze nie ma się czym przejmować, bo dziecko jest już coraz większe i widocznie tak się ułożyło. Nie przekonało mnie to, ale chyba gdyby to mogło byc coś poważniejszego, to by tego tak nie zlał...
A co do imienia, to na żadne nie możemy się zdecydować -
nick nieaktualny