X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkiem sporo rzeczy które muszę zrobić sama, w dodatku mamy certyfikację w dyrekcji i modlę się żeby nas nie wylosowali bo to wiąże się z wielkim stresem, a to nie jest dla mnie wskazane.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej miałam w planach właśnie od maja pójść na l4.
    Ale krwiak zadecydował za mnie. I od jakiegoś czasu jestem już w domu. :) okazało się, że firma jednak przetrwała. Więc wszystko dobrze.

Uważam że jeśli ciąży nie ma i wyniki są ok - to trzeba zmienić lekarza. :) bo znam takie przypadki gdzie przy wynikach ok wychodziły potem właśnie różne rzeczy. Zawsze konsultacja u dwóch lekarzy jest wskazana. :) :)

• Qumish Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 7maja będę na zwolnieniu.
    Teraz bylismy 10dni na urlopie na Cyprze - super sprawa takie wakacje:)
    Złapałam trochę dystansu i słońca, wracam do pracy właściwie tylko na tydzień przekazać swoje obowiązki. Dobrze mi zrobiła ta przerwa, bo przynajmniej nie mam myślenia właśnie takiego ze beze mnie firma Się zawali.. albo co ja ze sobą zrobię w wolnym czasie ;) Z wyprawki nie mamy nic wiec już się doczekać nie mogę aż zacznę w maju kompletować rzeczy :)

Bylismy wczoraj po raz 1 oglądać wózki, chciałam zobaczyć głównie Balios s i Baby Design...
    Ale w sklepie mój M. znalazł Jedo Koda - w porównaniu z innymi ma wyżej gondole i siedzisko, super się prowadzi, ma jakieś dodatkowe gadżety... niestety jest ciężki i wielki :/
    Balios przy nim wyglada jak wózek dla lalek :) ale jest lekki i mega prosty..

No i już nie wiem.. gondolka chce żeby wystarczyła na zimę, a Balios ma ja wąziutką..
    Ten Jedo będzie bardziej komfortowy dla dziecka, dla naszych kręgosłupów pewnie tez bo nie trzeba się aż tak schylać a jesteśmy wysocy... tylko nic nie mogę znaleźć w necie o tym wózku :/
    I nie wiem czy ważniejsza suza gondola i super amortyzacja, czy lekki stelaż wygodny do składania..
    Używać będziemy w trybie miejski-terenowym, przy czym nawet w mieście spaceruje często trawnikami bo mamy dużego psa

h84fwn15k5y02vr6.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcialam do końca maja pracować, ale łożysko przodujące wybrało za mnie. Troche cieżko mi tylko, ze z takich obrotow i wielu zajęć zeszłam na poziom łóżka... nie moge sie przyzwyczaić.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem od miesiąca i też firma się nie zawaliła, a przez rok macierzyńskiego i tak bym wszystko zapomniała :)

Co do blokady psychicznej to też w to nie wierzę, bo gdyby blokada działała to te pary które nie chcą wpaść też nie powinny, a takiego sposobu antykoncepcji nie ma :) tak jak Paulina piszę, jeżeli wszystko jest ok i po kilku cyklach nie wychodzi tzn. że coś jednak nie jest ok. A że pary zachodzą w ciążę po adopcjach czy in vitro to moim zdaniem raczej uregulowanie czegoś co nie działało całkiem nieświadomie, a nie odblokowanie psychiczne.

Pisałam, że przegrałam z glukozą.. na czczo wynik 80, a po godzinie tylko 90, więc chyba mi się za bardzo nie zaczęła trawić i na prawdę nie miałam szans przetrwać tego badania do ostatniego pobrania. Tak mi się przynajmniej wydaje bo taka mała różnica po godzinie od przyjęcia tak dużej dawki cukru chyba jest nierealna :D w środę idę na powtórkę :)
    Czy macie coś na bakterie w moczu? Ja codziennie biorę żuravit a bakterie wzrosły z nielicznych do licznych i zastanawiam się co mi lekarz na to da :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.aa ja biorę też żurawinę. I jak to nie pomogło to dostałam skierowanie na posiew moczu..
    Wtedy najlepiej wiadomo z czym walczyc. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Bylismy wczoraj po raz 1 oglądać wózki, chciałam zobaczyć głównie Balios s i Baby Design...
    Ale w sklepie mój M. znalazł Jedo Koda - w porównaniu z innymi ma wyżej gondole i siedzisko, super się prowadzi, ma jakieś dodatkowe gadżety... niestety jest ciężki i wielki :/
    Balios przy nim wyglada jak wózek dla lalek :) ale jest lekki i mega prosty..

No i już nie wiem.. gondolka chce żeby wystarczyła na zimę, a Balios ma ja wąziutką..
    Ten Jedo będzie bardziej komfortowy dla dziecka, dla naszych kręgosłupów pewnie tez bo nie trzeba się aż tak schylać a jesteśmy wysocy... tylko nic nie mogę znaleźć w necie o tym wózku :/
    I nie wiem czy ważniejsza suza gondola i super amortyzacja, czy lekki stelaż wygodny do składania..
    Używać będziemy w trybie miejski-terenowym, przy czym nawet w mieście spaceruje często trawnikami bo mamy dużego psa

My byliśmy z mężem kilka razy w sklepie. I zawsze staraliśmy się trafić na innego sprzedawcę by posłuchać trochę czegoś innego. :)
    I wybór wózka to straszna sprawa.. :O
    Nie ma 1 idealnego wózka.. ;)

Trzeba przede wszystkim brać wózek pod siebie.
    Bo ja jak robiłam rozeznanie wśród koleżanek to słyszałam miliony sprzecznych opinii.
    Bo jedna woli lekki zgrabny wózek.
    Inna ciężki masywny z porządną amortyzacją.. :D i w sklepie Nam poradzili by zrobić sobie listę ważnych rzeczy.
    Np - rodzaj terenu
    - piętro zamieszkania
    - kosz na zakupy
    - ważniejsza gondola czy spacerówka
    - budżet! ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish ja też chcialam baliosa m ale właśnie ta wąska gondola byla glownym powodem ze zdecydowalam sie na barlette. Z tym że ja wiem ze ten wózek mi posłuży max do przyszlego kwietnia a pozniej będę zmieniac na jakąś fajną lzejsza spacerowke i może wtedy tego baliosa wybiorę. Są tez ludzie którzy wolą miec jeden wózek ale uniwersalny ale są tez takie dziwaki jak ja ze lubią miec więcej różnych bo wiedzą ze nie ma dla nich idealnego wyboru :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lżejsza spacerówka fajna jest do miasta..
    Ale jak raz widziałam u Siebie taką przyjezdną z tzw parasolką to powiem Wam dzuewczyny że płakałam że śmiechu. :D :D :D

Nie dało się jechać takim bez drogi. :D :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:

Pisałam, że przegrałam z glukozą.. na czczo wynik 80, a po godzinie tylko 90, więc chyba mi się za bardzo nie zaczęła trawić i na prawdę nie miałam szans przetrwać tego badania do ostatniego pobrania. Tak mi się przynajmniej wydaje bo taka mała różnica po godzinie od przyjęcia tak dużej dawki cukru chyba jest nierealna :D w środę idę na powtórkę :)

Marta, ja w pierwszej ciąży miałam 71-82-93, więc różnica tego rzędu jak najbardziej jest realna :)

Marta..a lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wasze dzieciaczki mają już czkawki? Ostatnio często mam takie uczucie, jakby mała rytmicznie podskakiwała.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Dziewczyny, a Wasze dzieciaczki mają już czkawki? Ostatnio często mam takie uczucie, jakby mała rytmicznie podskakiwała.

u mnie też takie podskakiwania :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany w koncu was nadrobilam.Moje prace porzadkowe powoli mam za soba.Temat okien w moim domu (10 tarasowych, 3 podwojne i 2 waskie:-p) to zadanie na kilka dni biorac i tak sprzataczke do ich umycia.Ale firanki i zaslony juz wyprane i wyprasowane wisza na oknach, dywany tez wyprane, strych i rzeczy po malej posegregowane wystawione na sprzedaz, przy okazji ogarnelusmy swoje rzeczy, oproznilismy komode w sypialni i juz tam skladuje rzeczy dla Oliwierka- bo takie imie wybralismy.Jeszcze tylko musze wymyc balkony, zaprojektowac rosliny w ogrodzie a potem to juz tylko wyprawka:-)Dzis troche z sil opadlam bo wczoraj zmarzlam i jestem przeziebiona..no i dusi mnie ze chyba zadusi...wzdycham jak lokomotywa..

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny a macie wybrane już imię dla dzidziusia? U nas będzie na 90% Magdalenka, i tak już zwracam się do niej Madzia:)

Leticia lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tematow ktore przerabialyscie ostatnio to u nas pieluchy to tylko pampers active.Dada to byl dramat- kazda kupa wyciekala plecami.Huggies sztywne jak tektura podobnie pampersy te pomaranczowe.Pampers premium te biale 1 to pamietam ze tez mi niepasowaly.Tylko te zielone.Pralam w dzidziusiu, plukalam w plynie jelp rozowy- uwielbialam jego zapachcwiec teraz bedzie ten sam zestaw.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Właśnie dziewczyny a macie wybrane już imię dla dzidziusia? U nas będzie na 90% Magdalenka, i tak już zwracam się do niej Madzia:)
    U nas będzie Filip, imię mieliśmy wybrane jeszcze przed ciąża :) kurcze, znowu brzuch zrobił mi się twardy, musiałam sukienkę założyć bo spodnie ciążowe uciskały. Dobrze ze w czwartek mam lekarza.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie tez wybrane. Bedzie Emilka.. ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj u gina, niestety nie u prowadzącego i był facet jakoś mniej zaangażowany. Zapytałam o ten twardniejący brzuch, to nawet nie dopytywał o dokładnie objawy i ewentualne przyczyny, tylko stwierdził ze nie ma się czym przejmować, bo dziecko jest już coraz większe i widocznie tak się ułożyło. Nie przekonało mnie to, ale chyba gdyby to mogło byc coś poważniejszego, to by tego tak nie zlał...
    A co do imienia, to na żadne nie możemy się zdecydować :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Kalinka

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie wybraliśmy. Nie mamy żadnego typu. Musimy zrobić listę i drogą dedukcji wykluczac kolejne. Nigdy imienia nie wybieralam przed ciążą bo założyłam w pewnym momencie że to może się nigdy nie zdazyc.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ