X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia ja dziś pytałam swojego prowadzącego o twardnienie i on powiedział że ciężko okreslic, bo każda czuję inaczej. Jeśli szyjka jest ok to się nie przejmować bo to np że jest twardy może być wynikiem wypięcia się dziecka. Również normalne są skurcze Braxtona. Jedyne co to jak coś Cię niepokoi to sprawdzić szyjke.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,
    pamiętacie mnie jeszcze?
    Nie pisalam, ale czasem zagladałam i kibicowałam każdej z Was pomimo bólu i cierpienia.
    Znowu się udało i jestem w ciązy.
    prosze trzymajcie kciuki <3
    całuję Was <3

Lavendova, edytkaa93, myszeczka89, justyna14, PLPaulina, ingelita, jej odbicie, Patti_MG, vanilia120, kozalia, Qumish, Meneksze, DobrejMysli, Kasiaja, Anuleczek, squirrel, pumka1990, chabasse, Ania241188, e_mii, Leticia, agania, misia-kasia lubią tę wiadomość

2006 Kubuś <3
    Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
    Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Hania <3 , wybrane przed ciążą. :)

A jakby był chłopiec to byłby Tymon lub Miłosz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 21:03

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Dziewczyny kochane,
    pamiętacie mnie jeszcze?
    Nie pisalam, ale czasem zagladałam i kibicowałam każdej z Was pomimo bólu i cierpienia.
    całuję Was <3
    Trzymam kciuki :-)

Martula78 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Martula78 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen <3
    patrzę na Wasze suwaczki. Połowa juz za Wami. Zazdroszczę :)

2006 Kubuś <3
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki mocno ;)
    Świetna wiadomość.
    Mi też czasami stwardnieje brzuch. Dzis 2 razy mój gin mówi że ma prawo bo to macica ćwiczy. Sprawdza szyjke za każdym razem. Raz też czulam twardy ale to bylo dziecko. Idzie odróżnić pupę od napiecia

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez juz wybrane od przeszlo 3 lat bedzie Mia

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Dziewczyny kochane,
    pamiętacie mnie jeszcze?
    całuję Was <3

Tym razem wszystko będzie dobrze, będziemy kibicowac :) Na kiedy termin, grudzień?

• justa1509 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Kozalia ja dziś pytałam swojego prowadzącego o twardnienie i on powiedział że ciężko okreslic, bo każda czuję inaczej. Jeśli szyjka jest ok to się nie przejmować bo to np że jest twardy może być wynikiem wypięcia się dziecka. Również normalne są skurcze Braxtona. Jedyne co to jak coś Cię niepokoi to sprawdzić szyjke.
    To zobaczę w czwartek...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Lżejsza spacerówka fajna jest do miasta..
    Ale jak raz widziałam u Siebie taką przyjezdną z tzw parasolką to powiem Wam dzuewczyny że płakałam że śmiechu. :D :D :D

Nie dało się jechać takim bez drogi. :D :D

Bez drogi raczej ciężko:D Ale ja mieszkam w mieście i mamy nawet proste chodniki więc jakoś sobie poradzę:D Ale tez dlatego uważam ze można miec kilka roznych wózków np 2 na teren i na miasto, bo np wielka kolumbryna sie do kawiarni czy restauracji czy do galarii po sklepach nie pojezdzi.

U nas na 90 proc również będzie Mia :) Chyba ze dostane jakiegos nagłego oświecenia na inne.

• Martula78 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tym razem wszystko będzie dobrze, będziemy kibicowac :) Na kiedy termin, grudzień?

Tak , wyliczyłam, że na święta ale tak bardzo się boję, że nawet myślami boję się zapeszać.

2006 Kubuś <3
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, dziewczyny. Codziennie próbowałam Was nadrobić i zasypiałam w trakcie:P Nawet nie wiem, co chciałam podopisywać na poszczególne wątki, a było tego sporo.

To napiszę to, co najświeższe. U nas będzie na 90% Zosia. I kij z tym, że popularne:)

Martula, ja również trzymam kciuki!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do starań to u mnie chyba jednak ta psychika miała jakiś wpływ. Myślałam, że uda się szybko, obu moim bratowym udało się w pierwszym cyklu wiec myślałam, że u nas będzie tak samo. Niestety z każdym kolejnym cyklem coraz większe rozczarownia i ciągle doszukiwanie się objawow. Poszłam do lekarza żeby zbadać czy wszystko ok, dostałam skierowanie na hormony i wyszła podwyzszona prolaktyna i niski progesteron. Dostałam leczenie, przy kolejnych wizytach U innego lekarza zostałam wysmiana, że w tym wieku doszukuje się u siebie jakiś złych wyników itd. Dowiedziałam się tylko tyle że mamy się dalej starać i jak po roku się nie uda to wtedy mogę ponownie przyjść na wizytę. W ciążę zaszlam w 10 cyklu niestety puste jajo płodowego. A w obecną ciążę zaszłam po pierwszej miesiączce po poronieniu, gdzie nawet nie myślałam o kolejnych staraniach. Także u mnie jednak miało to jakiś wplyw.

A jeśli chodzi o imię to u nas chyba jednak Staś ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem było trochę problemów ale chyba już się przyzwyczailiśmy do Hani :-) więc będą na wątku dwie Hanny :-)

PLPaulina lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Bez drogi raczej ciężko:D Ale ja mieszkam w mieście i mamy nawet proste chodniki więc jakoś sobie poradzę:D Ale tez dlatego uważam ze można miec kilka roznych wózków np 2 na teren i na miasto, bo np wielka kolumbryna sie do kawiarni czy restauracji czy do galarii po sklepach nie pojezdzi..

Dlatego właśnie każdy powinien rozważyć pod siebie.. :D

Bo ja np nie znoszę galerii handlowych :) do miasta wybieram się rzadko. Bo nie mam po co. :D

Więc ideału jednego dla każdej nie ma. :)
    Bo każda ma inne potrzeby. ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Aaa no i mózg ciążowy daje o sobie znać, bo zapomniałam dodać chyba najważniejszego - powiedział, ze przy tych ilościach progesteronu, które zażywam (2x dupek + 1x luteina), nie mam się co obawiać o przedwczesne skurcze, więc to twardnienie to nie powinno być nic niepokojącego. Niestety szyjki przez usg mi nie zmierzył, bo to była wizyta bez usg, „zajrzał” tylko i stwierdził, ze wszystko jest spoko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam tez zamowienie ze slodkisen.com.pl i jak na tą cenę to koszule nocne mogą być, jakościowo nie mam im nic do zarzucenia, No może poza rozmiarówką, bo jedna z nich już teraz jest dopasowana, a wzięłam M, (przed ciąża nosiłam same S). Najwyżej będzie na po porodzie, typowo do karmienia, bo ma szybki dostęp do cyca, bez zbędnych guziczków czy napójw. Zamówiłam tez dwa ciuszki dla małej i też na tą chwile wydają się być całkiem okej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te koszule do karmienia to masakra.. przez to że ich nie lubię to nic mi się nie podoba.. :(

Dobrze, że krótko jest się w szpitalu to potem można się pozbyć tych wstretnych koszul. :D :D

Ale ostatnio zaopatrzylam się w koszulki na ramiączkach do karmienia z H&M :D :D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Co do starań to u mnie chyba jednak ta psychika miała jakiś wpływ. Myślałam, że uda się szybko, obu moim bratowym udało się w pierwszym cyklu wiec myślałam, że u nas będzie tak samo. Niestety z każdym kolejnym cyklem coraz większe rozczarownia i ciągle doszukiwanie się objawow. Poszłam do lekarza żeby zbadać czy wszystko ok, dostałam skierowanie na hormony i wyszła podwyzszona prolaktyna i niski progesteron. Dostałam leczenie, przy kolejnych wizytach U innego lekarza zostałam wysmiana, że w tym wieku doszukuje się u siebie jakiś złych wyników itd. Dowiedziałam się tylko tyle że mamy się dalej starać i jak po roku się nie uda to wtedy mogę ponownie przyjść na wizytę. W ciążę zaszlam w 10 cyklu niestety puste jajo płodowego. A w obecną ciążę zaszłam po pierwszej miesiączce po poronieniu, gdzie nawet nie myślałam o kolejnych staraniach. Także u mnie jednak miało to jakiś wplyw.

A jeśli chodzi o imię to u nas chyba jednak Staś ;)
    A nie myslalas ze moze to wczesniejsze leczenie mialo wplyw na pierwsze powodzenie bo doszlo do zmian w organizmie i hormonach ? ;) leki tez potrzebuja czasu zeby zadzialac... a co do drugiej to wlasnie sie mowi ze po poronieniu jest najlatwiej zajsc zaraz w pierwszych cyklach bo organizm "pamieta" stan ciazy...

Co do wozkow spacerowych to dla mnie jest jednak ogromna roznica miedzy dobra lekka spacerowka a wozkiem w typie parasolki ;) dla mnie spacerowka a parasolka to ogromna przepasc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Co do wozkow spacerowych to dla mnie jest jednak ogromna roznica miedzy dobra lekka spacerowka a wozkiem w typie parasolki ;) dla mnie spacerowka a parasolka to ogromna przepasc
    Jest przepaść to fakt. Ale oglądając dobre/polecane spacerówki żadna by mojego terenu nie przeżyła. :D

wiem nawet z opowiadań sąsiadki, że ma taką lekką to przede wszystkim do miasta ją zabiera. Bo u Nas się nie da.

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ