X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam koszul żadnych nie kupuję, nie noszę takiej odzieży i nie będę robić wyjątku :D

Dla mnie tez parasolki ciezko nazwac spacerówkami, to raczej wózki do samolotu czy auta. Z takich to mialam tylko cybex topaza i powiem ze sie sprawdzil ale corka miala juz 4 lata i byl na powroty z przedszkola i do metra. A tak o lekkiej spacerowce to mam na myśli wlasnie cos w stylu baliosa m, recaro citylife, britax b-motion itp

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zagladam czasem na grupe na fb i tam znalazlam marke doctornap- dziewczyny polecaja te koszule, przegladalam je i z pewnoscia tam bede zamawiac bo niestety ja tak samo nie cierpie koszul nocnych a te nawet jakos wygladaja...-

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://doctornap.com/28-koszule-nocne-ciazowe

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O sąsiadka ma właśnie cybex balios m
    - i się nie nadaje.. poległa na trudnym terenie bez chodników. :)

Nie wiem czy to wina terenu czy ona jeździć nie potrafi. :)

pewnie też zakupie taką lekką w przyszłości by sprawdzić na własnej skórze. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    https://doctornap.com/28-koszule-nocne-ciazowe

O boziu.. 3 koszule trzrba kupić i potem wyrzucic.. A to takie drogie.. :O

Da się dziewczyny być bez tych obrzydkiwych koszul ? Czy szpital wymaga i już?! :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    O sąsiadka ma właśnie cybex balios m
    - i się nie nadaje.. poległa na trudnym terenie bez chodników. :)

Jezu to gdzie wy mieszkacie :o Bez chodników to tez zależy bo park moze miec ladne drozki proste gladkie i tez wtedy ok ale na pola muldy czy jakies wielkie nierówności, zaspy śnieżne czy piaski pustyni to chyba żaden sie nie nada :D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakos osobiscie sama baliosa nie uwazam za zadna super spacerowke...

Ale racja Paulina mimo wszystko duzo zalezy od terenow... ja nir spaceruje po samych chodnikach stad nie przeszlyby u mnie tr wszystkie modne wozki...
    Ale wiem zr np valco baby snap na pompowanych kolach wazy ok 7kg a jest suoer na przerozne tereny...
    Ludzie chwala tez joie literax na pompowanych... kuzynka ma na piankowych joie i radzi sobie podobno gorzej jak pompowane ale u nas na spacerach dookola jeziora na nieurwardzonym terenie gdzie i o kawalek lasku sie zahaczy daje rade...

Tyle ze to fakt czesto jak teren bardzo ciezki to nic nie da takiego komfortu jak spacerowka z wozka 2w1 nawet jesli lzejsza sobie radzi...

X-landery maja super spacerowki w tych wozkach 2w1 (tylko gondola mi nie odpowiada) bo sa fajne spore i szerokie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula78 wrote:
    Eilleen <3
    patrzę na Wasze suwaczki. Połowa juz za Wami. Zazdroszczę :)
    Zobaczysz że tobie też szybko zleci. Ja nawet nie wiem kiedy to zlecialo :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Jezu to gdzie wy mieszkacie :o Bez chodników to tez zależy bo park moze miec ladne drozki proste gladkie i tez wtedy ok ale na pola muldy czy jakies wielkie nierówności, zaspy śnieżne czy piaski pustyni to chyba żaden sie nie nada :D

Nie mieszkam w mieście. ;)
    widzę z okna sarenki biegajace po polu. :) <3
    W pobliżu jezioro :)

Po prostu mieszkam na obrzeżach, niby do miasta blisko Ale oprócz pracy to nic mnie nie zmusi do tłumu. :)

Chodnik mamy do kościoła. A dalej gmina nie inwestuje w chodniki i inne tego typu rzeczy. :)

Wszystkie tereny mają swoje uroki. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:12

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Odebrałam tez zamowienie ze slodkisen.com.pl i jak na tą cenę to koszule nocne mogą być, jakościowo nie mam im nic do zarzucenia, No może poza rozmiarówką, bo jedna z nich już teraz jest dopasowana, a wzięłam M, (przed ciąża nosiłam same S). Najwyżej będzie na po porodzie, typowo do karmienia, bo ma szybki dostęp do cyca, bez zbędnych guziczków czy napójw. Zamówiłam tez dwa ciuszki dla małej i też na tą chwile wydają się być całkiem okej :)
    No to ja nie mam co zamawiać z tej strony. Widziałam rozmiary XL a ja noszę ciut większy. I pytanie jak długie są bo wysoka jestem i nie chciałabym tylkiem czy co gorsza z przodu świecić ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bardziej przekonuja mnie koszule z dobrysen za 25 zł a nie za ponad 70. Koszula jak koszula też ich nie cierpię ale te kilka dni w szpitalu przeciez mozna sie przemeczyć.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja tam koszul żadnych nie kupuję, nie noszę takiej odzieży i nie będę robić wyjątku :D

Dla mnie tez parasolki ciezko nazwac spacerówkami, to raczej wózki do samolotu czy auta. Z takich to mialam tylko cybex topaza i powiem ze sie sprawdzil ale corka miala juz 4 lata i byl na powroty z przedszkola i do metra. A tak o lekkiej spacerowce to mam na myśli wlasnie cos w stylu baliosa m, recaro citylife, britax b-motion itp
    To w czym będziesz w szpitalu?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    To w czym będziesz w szpitalu?
    Nie wiem jak u Lavendovej ale tu w de po porodzie wystarcza t shirt i majtki poporodowe a jak nie ma sie pokoju rodzinnego i jest sie z kims to dla komfortu krotkie spidenki lub dresowe spodnie...

Ja koszule jedna kupie bo wole miec jak nie miec ale wiecej nie bo tez w takowych nie sypiam

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Nie wiem jak u Lavendovej ale tu w de po porodzie wystarcza t shirt i majtki poporodowe a jak nie ma sie pokoju rodzinnego i jest sie z kims to dla komfortu krotkie spidenki lub dresowe spodnie...

Ja koszule jedna kupie bo wole miec jak nie miec ale wiecej nie bo tez w takowych nie sypiam
    No ja też kupię jedną. T-shirt musiałabym mieć mocno długi żeby tylek zakryć

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem jak to jest po porodzie. Czy można założyć spodnie dresowe, czy pozwolą bo jest jednak rana i leci krew itp.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    No to ja nie mam co zamawiać z tej strony. Widziałam rozmiary XL a ja noszę ciut większy. I pytanie jak długie są bo wysoka jestem i nie chciałabym tylkiem czy co gorsza z przodu świecić ;-)
    Tam na stronie gdzies są podane długości, ale wiadomo, ze jak będziemy bardziej brzuchate, to się jeszcze skrócą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dają codziennie świeże koszule więc nie ma problemu. Potem koszulka i szorty bo w tych koszulach to jest strasznie gorąco. Nienawidzę tych majtasow siatkowych fuj

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Nie mieszkam w mieście. ;)
    widzę z okna sarenki biegajace po polu. :) <3
    W pobliżu jezioro :)

Po prostu mieszkam na obrzeżach, niby do miasta blisko Ale oprócz pracy to nic mnie nie zmusi do tłumu. :)

Chodnik mamy do kościoła. A dalej gmina nie inwestuje w chodniki i inne tego typu rzeczy. :)

Wszystkie tereny mają swoje uroki. :)

To ja też na obrzeżach, mam chodniki ale doslownie chwile i tereny spacerowe rzeczka bobry nawet :D Kawalek dalej Bisamberg i plantacje winogron :D Tez dlatego wybralam na ten początek lepsza amortyzacje bo takie male to śpi tylko w wózku no a roczne dziecko czy dwuletnie to juz chodzi biega to bardziej placyk zabaw itd

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    U nas dają codziennie świeże koszule więc nie ma problemu. Potem koszulka i szorty bo w tych koszulach to jest strasznie gorąco. Nienawidzę tych majtasow siatkowych fuj
    U nas oprócz koszuli typowo do porodu to nie ma co liczyć ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja kupiłam zwykłe gacie bawelniane najtańsze i poprostu je wyrzucilam potem bo tych siatkowych tez nie cierpie i nie bede nosic.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ