Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa tam koszul żadnych nie kupuję, nie noszę takiej odzieży i nie będę robić wyjątku
Dla mnie tez parasolki ciezko nazwac spacerówkami, to raczej wózki do samolotu czy auta. Z takich to mialam tylko cybex topaza i powiem ze sie sprawdzil ale corka miala juz 4 lata i byl na powroty z przedszkola i do metra. A tak o lekkiej spacerowce to mam na myśli wlasnie cos w stylu baliosa m, recaro citylife, britax b-motion itp -
Dziewczyny zagladam czasem na grupe na fb i tam znalazlam marke doctornap- dziewczyny polecaja te koszule, przegladalam je i z pewnoscia tam bede zamawiac bo niestety ja tak samo nie cierpie koszul nocnych a te nawet jakos wygladaja...-
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyO sąsiadka ma właśnie cybex balios m
- i się nie nadaje.. poległa na trudnym terenie bez chodników.
Nie wiem czy to wina terenu czy ona jeździć nie potrafi.
pewnie też zakupie taką lekką w przyszłości by sprawdzić na własnej skórze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:05
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:O sąsiadka ma właśnie cybex balios m
- i się nie nadaje.. poległa na trudnym terenie bez chodników.
Jezu to gdzie wy mieszkacie :o Bez chodników to tez zależy bo park moze miec ladne drozki proste gladkie i tez wtedy ok ale na pola muldy czy jakies wielkie nierówności, zaspy śnieżne czy piaski pustyni to chyba żaden sie nie nada -
Ja jakos osobiscie sama baliosa nie uwazam za zadna super spacerowke...
Ale racja Paulina mimo wszystko duzo zalezy od terenow... ja nir spaceruje po samych chodnikach stad nie przeszlyby u mnie tr wszystkie modne wozki...
Ale wiem zr np valco baby snap na pompowanych kolach wazy ok 7kg a jest suoer na przerozne tereny...
Ludzie chwala tez joie literax na pompowanych... kuzynka ma na piankowych joie i radzi sobie podobno gorzej jak pompowane ale u nas na spacerach dookola jeziora na nieurwardzonym terenie gdzie i o kawalek lasku sie zahaczy daje rade...
Tyle ze to fakt czesto jak teren bardzo ciezki to nic nie da takiego komfortu jak spacerowka z wozka 2w1 nawet jesli lzejsza sobie radzi...
X-landery maja super spacerowki w tych wozkach 2w1 (tylko gondola mi nie odpowiada) bo sa fajne spore i szerokie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Jezu to gdzie wy mieszkacie :o Bez chodników to tez zależy bo park moze miec ladne drozki proste gladkie i tez wtedy ok ale na pola muldy czy jakies wielkie nierówności, zaspy śnieżne czy piaski pustyni to chyba żaden sie nie nada
Nie mieszkam w mieście.
widzę z okna sarenki biegajace po polu.
W pobliżu jezioro
Po prostu mieszkam na obrzeżach, niby do miasta blisko Ale oprócz pracy to nic mnie nie zmusi do tłumu.
Chodnik mamy do kościoła. A dalej gmina nie inwestuje w chodniki i inne tego typu rzeczy.
Wszystkie tereny mają swoje uroki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 23:12
-
kozalia wrote:Odebrałam tez zamowienie ze slodkisen.com.pl i jak na tą cenę to koszule nocne mogą być, jakościowo nie mam im nic do zarzucenia, No może poza rozmiarówką, bo jedna z nich już teraz jest dopasowana, a wzięłam M, (przed ciąża nosiłam same S). Najwyżej będzie na po porodzie, typowo do karmienia, bo ma szybki dostęp do cyca, bez zbędnych guziczków czy napójw. Zamówiłam tez dwa ciuszki dla małej i też na tą chwile wydają się być całkiem okej
-
Lavendova wrote:Ja tam koszul żadnych nie kupuję, nie noszę takiej odzieży i nie będę robić wyjątku
Dla mnie tez parasolki ciezko nazwac spacerówkami, to raczej wózki do samolotu czy auta. Z takich to mialam tylko cybex topaza i powiem ze sie sprawdzil ale corka miala juz 4 lata i byl na powroty z przedszkola i do metra. A tak o lekkiej spacerowce to mam na myśli wlasnie cos w stylu baliosa m, recaro citylife, britax b-motion itp
-
Eilleen wrote:To w czym będziesz w szpitalu?
Ja koszule jedna kupie bo wole miec jak nie miec ale wiecej nie bo tez w takowych nie sypiam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Nie wiem jak u Lavendovej ale tu w de po porodzie wystarcza t shirt i majtki poporodowe a jak nie ma sie pokoju rodzinnego i jest sie z kims to dla komfortu krotkie spidenki lub dresowe spodnie...
Ja koszule jedna kupie bo wole miec jak nie miec ale wiecej nie bo tez w takowych nie sypiam
-
nick nieaktualnyEilleen wrote:No to ja nie mam co zamawiać z tej strony. Widziałam rozmiary XL a ja noszę ciut większy. I pytanie jak długie są bo wysoka jestem i nie chciałabym tylkiem czy co gorsza z przodu świecić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Nie mieszkam w mieście.
widzę z okna sarenki biegajace po polu.
W pobliżu jezioro
Po prostu mieszkam na obrzeżach, niby do miasta blisko Ale oprócz pracy to nic mnie nie zmusi do tłumu.
Chodnik mamy do kościoła. A dalej gmina nie inwestuje w chodniki i inne tego typu rzeczy.
Wszystkie tereny mają swoje uroki.
To ja też na obrzeżach, mam chodniki ale doslownie chwile i tereny spacerowe rzeczka bobry nawetKawalek dalej Bisamberg i plantacje winogron
Tez dlatego wybralam na ten początek lepsza amortyzacje bo takie male to śpi tylko w wózku no a roczne dziecko czy dwuletnie to juz chodzi biega to bardziej placyk zabaw itd
-
Lavendova wrote:U nas dają codziennie świeże koszule więc nie ma problemu. Potem koszulka i szorty bo w tych koszulach to jest strasznie gorąco. Nienawidzę tych majtasow siatkowych fuj