X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szukam kocyka bambusowego i mozg paruje nie wiem co wybrac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę 1 lipca móc powiedzieć, że wszystko gotowe :) tylko ja mam termin na 8 sierpień, więc go nie liczę, a gdybym miała na koniec sierpnia to pewnie też przesunęłabym ostatnie wydatki na wypłatę w lipcu.
    Mam zamówione łóżeczko, w tym tygodniu po wypłacie pojedziemy zamówić wózek i fotelik, miejsce zrobiliśmy teraz w majówkę w szafach no i jak starczy pieniędzy zacznę zamawiać te kosmetyczne rzeczy dla mnie i młodego do szpitala, później butelki, laktator itp. jak starczy kasy, jak nie to czekam do następnej wypłaty :)

Oszczędzałam pieniądze z wypłat swoich już od października, wcześniejsze oszczędności poszły na działkę pod dom, teraz z tych oszczędzonych wszystko kupuję. Ale wychodzi na to, że wszystkiego nie wydam to będzie też z mojej wypłaty na dom coś :)

Mnie standardowo bolą okrutnie stopy codziennie, plecy na wysokości brzucha (część lędźwiowa?) jak dłużej stoję, a pachwiny od siedzenia na krzesłach gdzie trzeba siedzieć wyprostowanym albo od chodzenia.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam kłucia w pachwinach. Bardzo mocne, ale niezależnie czy chodzę czy leżę. Ale jakoś się tym nie przejmuję.
    Dzisiaj sobie "rozmawiałam" z córeczką. Ja jej puk puk w brzuch, ona mnie ryps. Ja jej puk puk, ona mi ryps. Za trzecim razem chyba się wkurzyła bo rąbnęła z całej siły to już przestałam ją dręczyć hehe.

Marta..a, PLPaulina lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę tak naprawdę na zwrot z US i bilansowke z pracy żeby te wszystkie większe rzeczy kupić. Mieszkanie na wynajem pochlonely całe nasze pieniądze. Nawet nie było ostatnio z czego oszczędzać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niespodziewanie straciłam pracę, chwilę przed tym jak zaszłam w ciążę więc muszę liczyć na męża. Ponadto mamy do spłaty kredyt, łatwo nie jest, ale jakoś sobie radzimy.
    Staraliśmy się o dziecko dwa lata jak nasza sytuacja była unormowana pod względem finansowym i nie wychodziło, straciłam pracę, jedna noc i wyszło ;)
    Widocznie tak musiało być, teraz najważniejszy jest mały, a reszta na pewno się z czasem ułoży.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż chce auta doprowadzić do porządku żeby później nie oddawać do naprawy. Terminu wyprawki sobie nie wyznaczam, jak coś potrzebuje to kupuję teraz albo później. Żeby założyć fotelik to musimy wymienić fotel w aucie... Bo do naszego nie da się zamontować. Teraz musimy odkładać na wkład własny... Chyba jak pójdę na zwolnienie to zacznę więcej szydełkować i sprzedawać...
    Plecy też mnie strasznie bolą, nie zawsze ale często.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Ja niespodziewanie straciłam pracę, chwilę przed tym jak zaszłam w ciążę więc muszę liczyć na męża. Ponadto mamy do spłaty kredyt, łatwo nie jest, ale jakoś sobie radzimy.
    Staraliśmy się o dziecko dwa lata jak nasza sytuacja była unormowana pod względem finansowym i nie wychodziło, straciłam pracę, jedna noc i wyszło ;)
    Widocznie tak musiało być, teraz najważniejszy jest mały, a reszta na pewno się z czasem ułoży.
    Najważniejsze że się udało a dacie radę :-) My też bezpiecznie finansowo sobie zylismy i w tym roku się posypalo przez to mieszkanie. Remont pochłonął dużo więcej niż zakladalismy. Ale damy radę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najgorzej było jak mąż miał wypadek.. I operacje kręgosłupa..

Niestety firma na tym ucierpiała..
    Wszystkie oszczędności leciały szybko, kredyt na mieszkanie płacić trzrba. I nikt nie pyta czy jest z czego. :/ :/

Trzeba być dobrej myśli i dac radę. :)
    U mnie ze względu na To, że brak w gminie państwowych żłobków. A prywatne są od 18 msc to przez pół roku będę na bezpłatnym wychowawczym- też się zastanawiam jak to będzie wtedy..

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkowo jak się okazało, że jestem w ciąży to miałam różne myśli odnośnie tego jak sobie poradzimy itp., doła złapałam nie powiem, że nie- w końcu inaczej sobie to wszystko wyobrażałam, ale któregoś dnia sobie pomyślałam: "dziewczyno puknij się w głowę, udało się, marzyliście o tym, a ty myślisz o kasie i o tym, że nie pracujesz". ;)
    Życie pisze różne scenariusze :)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.. nigdy nie da się w życiu nic zaplanować..
    Trzeba być po prostu dobrej myśli.. no jakoś to będzie. :D :D

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ważne żeby nasze maleństwa urodziły się zdrowe :):)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zawsze jest to 1000 złotych kosiniakowego. Moja umowa skończyła się miesiąc przed poprzednim porodem, wiec przez rok po urodzeniu dziecka dostawałam właśnie tego tysiaka. Nie są to kokosy, ale zawsze coś.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj jak się planuje to się planuje i planuje, czeka nawet kilka lat, a później już się nie chce. U nas po ślubie decyzja o dziecku zapadła szybko, ale ja mam stałą pracę, a u męża to różnie bywa :) teraz pracuje i liczymy że dostanie lepszą umowę. Teraz chcemy ułożyć sprawy z dzieciątkiem no i działać z domem.
    A mamy jeden na oku, ale taki około 100-letni do generalnego remontu

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Dziewczyny, zawsze jest to 1000 złotych kosiniakowego. Moja umowa skończyła się miesiąc przed poprzednim porodem, wiec przez rok po urodzeniu dziecka dostawałam właśnie tego tysiaka. Nie są to kokosy, ale zawsze coś.

Na pewno skorzystam ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też płakałam że jak damy radę ale później sobie powiedziałam że jakoś to będzie. Dlatego już trochę rzeczy używanych kupiłam żeby nie szaleć z cenami.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też wylałam morze łez. Czasami jak nie ma męża i mam gorszy dzień to myślę, co by było gdybym miała pracę. Walczyłam o powrót do pracy, liczyłam naiwnie na to, że skoro ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to będą musieli mnie przyjąć, mimo, że w dniu otrzymania wypowiedzenia "biologicznie" w ciąży jeszcze nie byłam.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego jak te "kosiniakowe". :D :D

Pieniądze nie są duże. Ale gdybym była w takiej sytuacji to bym skorzystała. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 22:36

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 1000 zł dla bezrobotnych :) przez to też jak ktoś miałby dostać mniej niż 1000 zł na macierzyńskim to trzeba kierować do tej kwoty :) zdarza się jak ktoś ma cześć etatu tylko :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) co tu taka cisza z rana ? Wszystkie śpią ? Wizytuje dziś któraś? Jest jeszcze ktoś kto połówkowego nie miał czy ten etap mamy za sobą? Ja w przyszłym tygodniu glukoza i pewnie zapisze się prywatnie na USG bo chce mieć pewność że wszystko ok i potwierdzić płeć, żeby zacząć konkretnie wyprawkę ogarniać.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero w niedziele.I już nie mogę się doczekać.Mam nadzieję że wszystko jest ok.Jakos tak kiepsko się czuje ostatnio.

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ