Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znalazłam coś fajnego, w opisie tygodni tam na górze jest w 7tygodniu coś takiego: "Z Pamiętnika Mamy
Zmieniłam zdanie - ostatnio pisałam, że chcę w końcu poczuć, że jestem w ciąży to już tego nie chcę! Czuję się fatalnie... Jest mi okropnie niedobrze i mdło i to niestety nie tylko rano, ale przez cały dzień. Nie wiem skąd wzięła się nazwa poranne mdłości? Mnie jest mdło cały, okrągły dzień. Do tego jestem wiecznie zmęczona, wręcz wykończona. I baaardzo śpiąca. Piersi mnie bolą i dużo rzeczy niestety drażni."
Hehe.. więc ? cieszmy się dziewczyny że na razie jeszcze nie odczuwamy dolegliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:57
Karoluś81, Chmielcia, mi88 lubią tę wiadomość
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
nick nieaktualnyA ja się pochwalę
Dzisiaj przyszła do mnie paczka od mamaginekolog
Segregator już po części uzupełniony
Do czwartku mam nadzieję mi zleci i będzie na usg wszystko ok.
Ginka już w 3tc widziała, że chyba się coś kluje w endometrium, bo jedno miejsce
było dość mocno wypukłe.
Ja się znam po tych 9m jedynie na obrazkach pęcherzyków, endometrium itd.
A teraz będzie dla mnie czarna magia, chociaż mam nadzieję, że przy takim moim galopowaniu ze wszystkim, trafimy w czwartek już na .
Jeśli nie, to mam jeszcze kolejną wizytę 9go.d'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anyzratek ja sie wlasnie tak czuje a to dopiero czwarty/piaty tydzien, wlasnie sobie pomyslalam jak od zeszlego tygodnia sie cieszylam i nie moglam wyjsc od srody z wrazenia, ze zaczyna sie kreska pojawiac tak wczoraj pol dnia i dzis juz ze 2 godziny muli mnie strasznie a wiem, ze w moim wypadku to pewnie im bedzie pozniejsza pora dnia tym gorzej, a jestem sama z 2 letnim dzieckiem i psem do czwartku wieczor Dobrze, ze chociaz jestem w pracy, choc i tu siedze i sie tylko modle przed komputerem o to by zawartosc zoladka na klawiaturze nie wyladowala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:43
-
nick nieaktualnyJa chyba nikogo nie pobiję
Mój M jest marynarzem i nie ma go średnio pół roku w domu.
3m jest na statku, 3m w domu, 3m na statku itd.
Niedługo chce wyjechać na statek. Zostanę do marca sama.
Potem znowu wyjedzie i rodzić będę też sama
Co nas nie zabije to nas wzmocni
Niestety planów nie możemy pozmieniać. Jesteśmy 1,5 roku po cywilnym a w październiku robimy kościelny i musi się wyrobić z powrotem, dlatego będzie w domu jak dzidzi będzie miało miesiąc.mi88 lubi tę wiadomość
-
Co do objawów też ich dalej za bardzo nie mam. Szybciej się męczę, wczoraj miałam strasznie dziwne i silne bole, aż się wystraszyłam (akurat jechaliśmy na wycieczkę że znajomymi). Przestało po ok 15 minutach. Potem nic nie czułam już. Dzisiaj czuje takie lekkie ciśnienie po obu stronach. Zastanawiałam się czy też nie zrobić jeszcze raz testu tylko dla uspokojenia. Bólu piersi ani mdłości też nie mam
Pogoda też beznadziejna, ciągle pada więc nie wiem czy zmęczenie i niechęć do wszystkiego bierze się bardziej ze zlej pogody czy ciąży...
A tu jeszcze tyle czasu do wizyty u lekarza. Jakoś nie umiem się tak bardzo cieszyć z tej ciazy, chyba dopiero zacznę jak zobaczę na USG że wszystko jest dobrze i minie ten okropny, pierwszy trymestr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 13:15
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
To ja tez napisze o swoich objawach.
Ciagle czuje brzuch jak sie rozpycha. Brakuje mi miejsca. Spodnie musialam zamienic na getry bo ciagle uciskaly mnie w pracy podczas siedzenia i schylania sie do maszyn. Pracuje przy komputerze 8h i przy ploterach (druk). Szybciej boli mnie kregoslup, ledzwie, glowa czasami. Chodze bardzo czesto siku i potrafie w nocy obudzic sie z pelnym pecherzem a nawet glodna... nie moge zasnac jak sie obudze z tych powodow takze zdarza sie ze nie dosypiam a tak to raczej bez zmian. Czesty glod i czeste siku, szybsze zmeczenie i ciagnacy rozpychajacy sie brzuch... aaa i piersi tez mnie bola ale teraz juz mniej niz bolaly przed spodziewanym okresem. Czasem bola mniej a czasem wiecej tak samo jak brzuch daje znac o sobie czasem bardziej a czasem mniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 14:27