X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Prawda, że to zatrzymywanie to kwestia organizmu, ale koleżanka ostatnio była u gina i jej przepisał coś na to puchnięcie i była poprawa lekka. Może warto się skonsultować zamiast męczyć z opuchlizna. Ona dostała coś naturalnego bo też w ciąży ale ciut bardziej zaawansowanej.

Ja nie pulchne, ale za to tendencja do żylaków :-( więc i tak źle i tak nie dobrze. Opuchlizna zejdzie żylaki już się nie wchłoną
    Moja pani ginekolog powiedziała, że nic mi na to nie poradzi, ale się dowiem z innych źródeł, dzięki:)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nie będę za bardzo puchła.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mi stopa w ciąży nie rośnie, ale ja mam od zawsze rozm 41 także płetwa, choć przy wzroście 175 to źle nie wygląda. Równowagę jakoś trzymać muszę :-)
    Mam taki sam rozmiar stopy i ten sam wzrost. Oby nie rosła bo będę płetwy kupować.

justyna14 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mi stopa w ciąży nie rośnie, ale ja mam od zawsze rozm 41 także płetwa, choć przy wzroście 175 to źle nie wygląda. Równowagę jakoś trzymać muszę :-)
    Po poprzedniej ciąży stopa urosła mi z rozmiaru 39/40 na 40/41. Mam 163 cm wzrostu, i tez nie wyglada to dziwnie, wiec luzik :)

justyna14 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 160 cm i rozmiar 37-38 i raczej stopy mi się nie zwiększyły. Choć butów 37 dawno nie miałam na nogach bo to szpilki. Rany kiedy ja ostatnio miałam obcasy na nogach :-(

Dziewczyny z innej beczki pytanie, czy jak wstajecie chodzicie brzuch jest bardziej twardy? Nie mówię o dłuższym chodzeniu tylko o zwykłym. Mam takie coś że delikatnie twardnieje mi brzuch na stojąco i nie wiem czy to jakaś blokada przed grawitacja czy coś co powinno mnie niepokoić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dowiedziałam się u lekarza że mam lekką opuchliznę. Dzień wcześniej kupowałam baleriny i żadne się na mnie nie mieściły, więc chyba faktycznie lekko spuchłam.
    A brzuch... Wydaje mi się że jest lekko napięty, ale to przechodzi po jakimś czasie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami jak chodzę to czuję taki jakby ucisk w podbrzuszu.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję czasem to napięcie w brzuchu. Zwykle przy staniu, chodzeniu. Czasem po dłuższym, a czasem mam takie dni że głównie odpoczywam bo każde chodzenie jest nieprzyjemne.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Zapytam lekarza, mam nadzieję że wszystko jest ok bo ostatnio czuję się jak słoń i wszystko mnie boli jak się ruszam. Dobrze że dziś wizyta.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę ze mam podobne doświadczenia, wcześniej myłam włosy codziennie teraz mogę nawet co 3 dni. Waga stoi jak zaklęta, przez 4 tygodnie przytyłam 0,5kg ale brzuch sie sporo powiększył. :) Niestety z paznokciami jest gorzej i mam suchą skórę na dłoniach.

Odnośnie twardnienia brzucha to jak dużo spaceruje albo sie przepracuje to tez twardnieje to taki znak ze trzeba odpocząć. No i z tymi drzemkami mam tak samo mogę usypiać w każdych warunkach ;)

Witam sie w nowym tygodniu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2018, 10:44

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dzięki. Zapytam lekarza, mam nadzieję że wszystko jest ok bo ostatnio czuję się jak słoń i wszystko mnie boli jak się ruszam. Dobrze że dziś wizyta.
    Też tak się czuję :) zgodziłam się na wyjazd w delegację na tydzień, teraz już nie mogę zrezygnować, a zaczyna brakować mi sił. Po wyjeździe umowie wizytę i biorę zwolnienie, najwyżej w domu będę troszkę pracować, ale na zasadzie pomocy przy moim stanowisku. Skórę na dłoniach mam bardzo sucha, skórki nawet nie odrstaja tylko nowe zadziory się robią, a sama skóra jest aż biała :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    No to widzę ze mam podobne doświadczenia, wcześniej myłam włosy codziennie teraz mogę nawet co 3 dni. Waga stoi jak zaklęta, przez 4 tygodnie przytyłam 0,5kg ale brzuch sie sporo powiększył. :) Niestety z paznokciami jest gorzej i mam suchą skórę na dłoniach.

Odnośnie twardnienia brzucha to jak dużo spaceruje albo sie przepracuje to tez twardnieje to taki znak ze trzeba odpocząć. No i z tymi drzemkami mam tak samo mogę usypiać w każdych warunkach ;)

Witam sie w nowym tygodniu ;)

Skóra na moich dłoniach to jakiś dramat. Jest tragicznie przesuszona. Smaruje, smaruje i nic.
    Zaczęły się bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym. Zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeuty.
    Korzystała któraś z was? Mam sprawdzonego osobnika.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co raz bardziej czuje się jak stara babuleńka... Tu coś boli, spać się chcę, zapominam o wszystkim, męczę się wszystkim co robię, sprzątanie zajmuje mi cały dzień bo odpoczywam co chwilę. Uroki ciąży :) dzisiaj taka ładna pogoda... Mam chęć jechać nad jezioro, ale to muszę kawałek przejść przez las, a w dodatku może być dużo ludzi w lesie... A zanim dojdę to już będę musiała wracać :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mam podobne dylematy. Poszłabym na spacer jakiś do parku, ale to muszę autem pojechać. A dzisiaj jeden z tych dni, że trochę podbrzusze dokucza, więc się boję czy w ogóle jest sens się wybierać.
    Nie wiem, może jutro jakieś zoo albo ogród botaniczny bo dzisiaj to tłumy pewnie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o skóre to moja od jakiegoś miesiąca jest tak przesuszona, że w życiu nie pamiętam czegoś takiego. Całe ręce i nogi białe, nie pomaga ani peeling ani kremy, nic... A pogoda fajna i aż wstyd chodzić z tak przesuszoną skórą

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarowanie pomaga tylko póki krem mam na dłoniach, jedynie dostałam kiedyś masło do ciała, chyba można je czasem w biedronce dostać "tutti frutti" jak wieczorem po kąpieli się posmaruje to rano skóra jeszcze jest nawilżona.
    W ramach spaceru poszłam do kościoła, blisko 15minut spacerkiem, następnym razem mocniej się zastanowię, po wejściu zrobiło mi się troszkę słabo.
    Bardzo ciężko mi się oddycha... Czasami to az dyszę i co któryś oddech muszę zrobić taki bardzo głęboki.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Zaczęły się bóle kręgosłupa w odcinku piersiowym. Zastanawiam się nad wizytą u fizjoterapeuty.
    Korzystała któraś z was? Mam sprawdzonego osobnika.

Ja chodzę do fizjoterapeuty.
    Mam bóle w odcinku ledzwiowym..
    I uważam, że pomaga. Radzę sobie z drętwieniem nogi. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do stóp to przy wzroście 168 cm mam stopeczki 36/37.. :D :D
    I mi bardzo dokucza To, że puchną. Musiałam kupić sobie buty nawet bo tamte czułam że są za ciasne..
    Gdy jest ciepło to się jeszcze bardziej nasila.

Nie mam problemów z nerkami, wyniki idealne. Więc to chyba po prostu taki urok ciąży. :)

• chabasse Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do cierpiących na "suchoty" skory rąk. Jakas paranoja. W zimę chyba lepiej wyglądały przy suchym powietrzu. Staram sie nawilżacz różnymi zajzajerami ale po chwili znowu biało. Az głupio.. Wyglada jak jakas zaraza. Ciocia podpowiedział żeby cytryną potraktować. Jak wrócę z majówki to spróbuję...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, latem nogi większości osób normalnie puchną, a w ciąży jeszcze bardziej. Teraz mi najwygodniej w sukience i klapkach, albo legginsy i luźna koszulka :) na wyjścia mam teraz buty do biegania, mają świetna żelowa wkładkę :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ