X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciągle głodna, głównie wtedy owoce i kanapki, ja jakoś za słodyczami nie przepadam. Nie pamiętam kiedy jadlam czekoladę:D Lody zjem ale też nie koniecznie. Wczoraj zaliczylam szok, stalam w biedronce w dlugiej kolejce gdzieś z tylu, kasjerka mnie zobaczyla i woła "pani w ciąży proszę podejść" w pierwszej chwili nie zczailam ze to do mnie hahaha:D

Chyba zauważyłam korzyści z noszenia pod sercem trzeciej panienki, w ogóle nie mam włosów na udach a na łydkach pojedyczne i nie rosną :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 16:53

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova tak ci zazdroszczę... Ja to zaraz będę golić się rano i wieczorem... Rosną jak grzyby po deszczu :p ale na szczęście nie są bardzo ciemne :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej brodzie wyrosła kępa czarnych włosów... Jestem na działce i nie mam czym wyrwać :P Włosy na głowie się mocno zagęściły i wolniej się przetłuszczają, tak jak w pierwszej ciąży. Za to na nogach jakby trochę jaśniejsze i wolniej rosły. I nie mam problemu z wąsikiem, a normalnie się lubi pojawiać :) Nie kumam tych hormonów :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poczuję ssanie w żołądku to jabłko albo wafle ryżowe, ale to krótko trzyma. Wszyscy mówią, że kobieta w ciąży wygląda kwitnąco, ale jak stoję przed lustrem to nie widzę nic kwitnącego. ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niby mówią że ciąża mi służy. Ja tego nie widzę ;-) szczególnie jak zdejme ubrania to płaczę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie zauważyłam żeby mi wolniej włosy rosły. Gole się tak często jak wcześniej. Ale włosy na głowie mniej się przetłuszczają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mniej wypadają, czasami nie muszę czyścić szczotki :) ale za to więcej śpię w dzień. A tak bardzo nie ludzie takich drzemek... Dzisiaj zamknęła oczy tylko na reklamie i obudziłam się na całkiem innym programie, ale za to czuję się o niebo lepiej :)
    Jakiś czas temu lekko mi przewialo ucho (delikatnie bolało), przeszło po kilku dniach, ale strasznie mnie teraz swędzi ucho, tak gdzieś daleko w środku... Nie wiem czy coś z tym zrobić. Bo mnie nie boli, tylko swędzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 18:52

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mocno wypadały włosy, a teraz zauważyłam że dużo mniej wypadają. I mniej się przetłuszczają..

A jak że wzrostem włosów? Chyba się nie przeglądałam. Ale żadnej różnicy nie widzę. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z głowy to mi niestety lecą. W poprzednich ciążach była poprawa a teraz pogorszenie. Mówię starość nie radość :D

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt włosy na głowie mniej się przetłuszczają, są gęstsze, ale u mnie problemy skórne się pojawiły. Jakaś wysypka wokół ust, ciężko to zakryć.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy na nogach teraz wcale nie rosną :-D i są bardzo jasne, w poprzedniej nie nadążałam golić. Włosy też mniej się przetłuszczają co bardzo mnie cieszy bo strasznie nie lubie ich myć i nawet jeden dzień móc to odłożyć to radość ;-) cera już się poprawiła bo na początku to masakra jakaś. Niestety nie ze wszystkim tak kolorowo :-/ paznokcie tragedia, nigdy tak się nie rozdwajały, ledwo odrosną i muszę skracać do płytki. Ale najgorsze są zajady już z miesiąc nie mogę się ich pozbyć po domu chodzę wysmarowana nivea i mój się śmieje, że jak klaun wyglądam, a mi do śmiechu z tym nie jest bo wstyd do ludzi wyjść bo takie wrzody w kącikach ust :-S Jak to mówią „jak nie urok to sraczka”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 21:00

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie się uspokoiły, ale był moment że nie rosły tylko się skracały. Chyba powinnam zapisać swoje obserwacje żeby w kolejnej ciąży sobie porównać :) może będę miała później na to czas :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w końcu nie muszę myć łba codziennie. Taki ciążowy bonus hehe. Ale fryzjerka powiedziała, że później niestety wróci stare ;p
    A z ciekawości zawsze w ciąży ma się słoniowe stopy czy nie każdą to spotyka?
    Bo kupiłam sobie dzisiaj ładne sandałki i byłoby miło jakby stopa dobrze w nich wyglądała, a nie jak szynka w sznurkach :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja też w końcu nie muszę myć łba codziennie. Taki ciążowy bonus hehe. Ale fryzjerka powiedziała, że później niestety wróci stare ;p
    Bo kupiłam sobie dzisiaj ładne sandałki i byłoby miło jakby stopa dobrze w nich wyglądała, a nie jak szynka w sznurkach :D

Haha szynka w sznurkach ;) dobre porównanie i trafne.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie rosną jak szalone, są tylko trochę bardziej łamliwe. A stopy? Ło, Pani... Już są baloniki, a co będzie, jak nadejdą upały... Kostek nie widziałam już od jakiegoś czasu. Ale poprzednio tez miałam ogromny problem z zatrzymywaniem się wody, nie tylko w stopach. Może dlatego mi tak szybko waga spadła po porodzie, bo cała woda zeszła :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie każdą to spotyka:) Jedna rzecz, to tendencja, a druga odpowiednie nawadnianie organizmu. Wtedy organizm nie potrzebuje magazynować. Niektórym pomaga masowanie stop, moczenie w wodzie itp. Ja już wiem, ze u mnie to kwestia „ten typ tak ma” :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Moje paznokcie rosną jak szalone, są tylko trochę bardziej łamliwe. A stopy? Ło, Pani... Już są baloniki, a co będzie, jak nadejdą upały... Kostek nie widziałam już od jakiegoś czasu. Ale poprzednio tez miałam ogromny problem z zatrzymywaniem się wody, nie tylko w stopach. Może dlatego mi tak szybko waga spadła po porodzie, bo cała woda zeszła :)
    Prawda, że to zatrzymywanie to kwestia organizmu, ale koleżanka ostatnio była u gina i jej przepisał coś na to puchnięcie i była poprawa lekka. Może warto się skonsultować zamiast męczyć z opuchlizna. Ona dostała coś naturalnego bo też w ciąży ale ciut bardziej zaawansowanej.

Ja nie pulchne, ale za to tendencja do żylaków :-( więc i tak źle i tak nie dobrze. Opuchlizna zejdzie żylaki już się nie wchłoną

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :-) miłego dnia wszystkim życzę :-)

Lavendova lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mi stopa w ciąży nie rośnie, ale ja mam od zawsze rozm 41 także płetwa, choć przy wzroście 175 to źle nie wygląda. Równowagę jakoś trzymać muszę :-)

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie u mnie nie ma żadnej opuchlizny więc z nadzieją wbiłam się w te ładne sandałki :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ