X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciągle głodna, głównie wtedy owoce i kanapki, ja jakoś za słodyczami nie przepadam. Nie pamiętam kiedy jadlam czekoladę:D Lody zjem ale też nie koniecznie. Wczoraj zaliczylam szok, stalam w biedronce w dlugiej kolejce gdzieś z tylu, kasjerka mnie zobaczyla i woła "pani w ciąży proszę podejść" w pierwszej chwili nie zczailam ze to do mnie hahaha:D

Chyba zauważyłam korzyści z noszenia pod sercem trzeciej panienki, w ogóle nie mam włosów na udach a na łydkach pojedyczne i nie rosną :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 16:53

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova tak ci zazdroszczę... Ja to zaraz będę golić się rano i wieczorem... Rosną jak grzyby po deszczu :p ale na szczęście nie są bardzo ciemne :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej brodzie wyrosła kępa czarnych włosów... Jestem na działce i nie mam czym wyrwać :P Włosy na głowie się mocno zagęściły i wolniej się przetłuszczają, tak jak w pierwszej ciąży. Za to na nogach jakby trochę jaśniejsze i wolniej rosły. I nie mam problemu z wąsikiem, a normalnie się lubi pojawiać :) Nie kumam tych hormonów :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak poczuję ssanie w żołądku to jabłko albo wafle ryżowe, ale to krótko trzyma. Wszyscy mówią, że kobieta w ciąży wygląda kwitnąco, ale jak stoję przed lustrem to nie widzę nic kwitnącego. ;)

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też niby mówią że ciąża mi służy. Ja tego nie widzę ;-) szczególnie jak zdejme ubrania to płaczę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie zauważyłam żeby mi wolniej włosy rosły. Gole się tak często jak wcześniej. Ale włosy na głowie mniej się przetłuszczają.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mniej wypadają, czasami nie muszę czyścić szczotki :) ale za to więcej śpię w dzień. A tak bardzo nie ludzie takich drzemek... Dzisiaj zamknęła oczy tylko na reklamie i obudziłam się na całkiem innym programie, ale za to czuję się o niebo lepiej :)
    Jakiś czas temu lekko mi przewialo ucho (delikatnie bolało), przeszło po kilku dniach, ale strasznie mnie teraz swędzi ucho, tak gdzieś daleko w środku... Nie wiem czy coś z tym zrobić. Bo mnie nie boli, tylko swędzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 18:52

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze mocno wypadały włosy, a teraz zauważyłam że dużo mniej wypadają. I mniej się przetłuszczają..

A jak że wzrostem włosów? Chyba się nie przeglądałam. Ale żadnej różnicy nie widzę. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z głowy to mi niestety lecą. W poprzednich ciążach była poprawa a teraz pogorszenie. Mówię starość nie radość :D

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt włosy na głowie mniej się przetłuszczają, są gęstsze, ale u mnie problemy skórne się pojawiły. Jakaś wysypka wokół ust, ciężko to zakryć.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy na nogach teraz wcale nie rosną :-D i są bardzo jasne, w poprzedniej nie nadążałam golić. Włosy też mniej się przetłuszczają co bardzo mnie cieszy bo strasznie nie lubie ich myć i nawet jeden dzień móc to odłożyć to radość ;-) cera już się poprawiła bo na początku to masakra jakaś. Niestety nie ze wszystkim tak kolorowo :-/ paznokcie tragedia, nigdy tak się nie rozdwajały, ledwo odrosną i muszę skracać do płytki. Ale najgorsze są zajady już z miesiąc nie mogę się ich pozbyć po domu chodzę wysmarowana nivea i mój się śmieje, że jak klaun wyglądam, a mi do śmiechu z tym nie jest bo wstyd do ludzi wyjść bo takie wrzody w kącikach ust :-S Jak to mówią „jak nie urok to sraczka”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 21:00

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie się uspokoiły, ale był moment że nie rosły tylko się skracały. Chyba powinnam zapisać swoje obserwacje żeby w kolejnej ciąży sobie porównać :) może będę miała później na to czas :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w końcu nie muszę myć łba codziennie. Taki ciążowy bonus hehe. Ale fryzjerka powiedziała, że później niestety wróci stare ;p
    A z ciekawości zawsze w ciąży ma się słoniowe stopy czy nie każdą to spotyka?
    Bo kupiłam sobie dzisiaj ładne sandałki i byłoby miło jakby stopa dobrze w nich wyglądała, a nie jak szynka w sznurkach :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    ja też w końcu nie muszę myć łba codziennie. Taki ciążowy bonus hehe. Ale fryzjerka powiedziała, że później niestety wróci stare ;p
    Bo kupiłam sobie dzisiaj ładne sandałki i byłoby miło jakby stopa dobrze w nich wyglądała, a nie jak szynka w sznurkach :D

Haha szynka w sznurkach ;) dobre porównanie i trafne.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje paznokcie rosną jak szalone, są tylko trochę bardziej łamliwe. A stopy? Ło, Pani... Już są baloniki, a co będzie, jak nadejdą upały... Kostek nie widziałam już od jakiegoś czasu. Ale poprzednio tez miałam ogromny problem z zatrzymywaniem się wody, nie tylko w stopach. Może dlatego mi tak szybko waga spadła po porodzie, bo cała woda zeszła :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie każdą to spotyka:) Jedna rzecz, to tendencja, a druga odpowiednie nawadnianie organizmu. Wtedy organizm nie potrzebuje magazynować. Niektórym pomaga masowanie stop, moczenie w wodzie itp. Ja już wiem, ze u mnie to kwestia „ten typ tak ma” :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Moje paznokcie rosną jak szalone, są tylko trochę bardziej łamliwe. A stopy? Ło, Pani... Już są baloniki, a co będzie, jak nadejdą upały... Kostek nie widziałam już od jakiegoś czasu. Ale poprzednio tez miałam ogromny problem z zatrzymywaniem się wody, nie tylko w stopach. Może dlatego mi tak szybko waga spadła po porodzie, bo cała woda zeszła :)
    Prawda, że to zatrzymywanie to kwestia organizmu, ale koleżanka ostatnio była u gina i jej przepisał coś na to puchnięcie i była poprawa lekka. Może warto się skonsultować zamiast męczyć z opuchlizna. Ona dostała coś naturalnego bo też w ciąży ale ciut bardziej zaawansowanej.

Ja nie pulchne, ale za to tendencja do żylaków :-( więc i tak źle i tak nie dobrze. Opuchlizna zejdzie żylaki już się nie wchłoną

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę :-) miłego dnia wszystkim życzę :-)

Lavendova lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mi stopa w ciąży nie rośnie, ale ja mam od zawsze rozm 41 także płetwa, choć przy wzroście 175 to źle nie wygląda. Równowagę jakoś trzymać muszę :-)

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no właśnie u mnie nie ma żadnej opuchlizny więc z nadzieją wbiłam się w te ładne sandałki :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ