X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam koszule, ale śpię w nich tylko domu, jak gdzieś jadę to spodenki i koszulka. Mężowi nie przeszkadza jak świece w nocy tyłkiem :)
    W ogóle to nie czytałam was może jeden dzień i tyle postów do czytania :) muszę zacząć od kupienia torby :p w domu mam dwie swoje koszule i takie luźne spodenki to spania, jak się zmarnują to mi nie będzie przeszkadzać :)
    Do szpitala będę musiała dojechać z kimś autem bo tam gdzie chce rodzic to mam 40 km, a do najbliższego 20 i tam mnie wtedy wywiozą, a tego nie chce :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Oj to jeszcze może być chłopak :-) Olek tak do 8 MSC się czaił i w końcu się pokazał :-)

To byłby dopiero szok w rodzinie! :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    A ja mam jedna pizame z tego materialu i mega jej nie lubie... jest tak nieprzewiewna ze az nieprzyjemna... spie w niej przez przypadek tylko jak nie mam innej opcji

O jaki material chodzi?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa ja właśnie o tym pisałam wcześniej przy okazji koszul. Też mam jedną właśnie taką nieoddychajaca i serio nie Wyrobka w niej po porodzie. Dlatego też wolałam zainwestować. Ale jak komuś nie przeszkadza. Ja w szpitalu po porodzie pocę się trzy razy bardziej niż normalnie i pierwsze dni w domu też, chyba wtedy zchodzi że mnie wszystko. W szpitalu przebierałam się i kąpałam dwa razy dziennie bo inaczej zero komfortu. Przez noworodki okno otwarte to cud, szpital ma małe.sale dwuosobowe więc serio jest duszno. A szlafrok mi się akurat przydawał, bo wyjść z sali czasem potrzeba a na korytarzu a to goście a to lekarze a to ktoś i paradować w koszuli z podpaska między nogami i stanikiem z wkładkami laktacyjny mi to żadnemu komfort dla mnie, więc wolę coś na siebie zarzucić i czuć się jak człowiek Annie rozjechana żaba. Ale były i takie co w zakrwawionych koszulach na tyłkach chodziły i im było obojętne więc zależy chyba od osoby.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To byłby dopiero szok w rodzinie! :D
    No to jest szok. Ja płakałam jak pakowałam ubranka dla Oli :-) bo miała być Ola. Kompletowanie wyprawki prawie od początku. Ale potem się przydały ciuszki dla drugiego maluszka.

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova o ten z ktorego jest zrobiony szlafrok o ktorym tu mowa byla ;)

Justyna no u mnie to spanie w domu i to krotkie spodenki i krotki rekawek a i tak wystarczy ze spodenek nie zroluje pod brzuch a wyzej podciagne i caly brzuch mokry... to po porodzie to ja nie wiem chyba bym sie stopila... ogolnie to lezy na dnie szafy na sytuacje awaryjne

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że tak powiem, nie wiem jak u mnie będzie po porodzie :p koszule mam dość sprawdzone, ale pewnie jakaś kupię sobie jeszcze. Szlafrok też planuje kupić taki cienki, w domu ciągle chodzę w szlafroku, więc po porodzie cienki mi się przyda

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupię taki cienki żeby się ciut przykryć. W domu mam typowo grupy taki kąpielowy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jest ciągle gorąco więc w domu zobaczymy co będę nosić. Kupię koszulki na ramiączkach. Krótkie spodenki mam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu gruby szlafrok. Wisi w szafie kilka lat (kupiłam go do szpitala)..

A w domu nie noszę. Nie lubię i nie czuje potrzeby. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 23:45

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa to u mnie tak samo, teraz koszulka na ramiączka i spodenki ale w szpitalu taki strój nie przejdzie po porodzie. U mnie w szpitalu mieli problem ze ja od razu gatki bawełniane wkładałam a nie te siatkowe i że podpaski wielkości krocza a nie trzy razy większe. Ale dla mnie to był od razu inny komfort życia więc pogadali pogadali i odpuścili. Na bawełniane gatki się zgadzają. Generalnie ten czas w szpitalu nie był zły, oprócz właśnie tych obchodów i oglądania sobie krocza jak się goi / nie goi. No ale coz. Do przeżycia.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka dałam nam w nocy Popalić. Zabraliśmy jej w poniedziałek smoczka, więc ciężko jest, ale dodatkowo od dwóch tygodni ma jakieś niespokojne noce, chyba kolejny skok rozwojowy i poplakuje przez sen krzyczy czasem jakby coś się śniło. Dziś to już w ogóle dramat był. Wstałam wykończona. Oby dzień był lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 07:45

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś w końcu przychodzi ekipa do tarasu, mają skończyc do wtorku. No i pojawia się moje pytanie , co na muszki i komary? Bo mamy działkę nad rowem i polami i kupę tego będzie na tarasie. Zastanawiam się czy są jakieś roślinki odstraszające np jak komarzyca albo środki które działają.....

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Cierpliwa to u mnie tak samo, teraz koszulka na ramiączka i spodenki ale w szpitalu taki strój nie przejdzie po porodzie. U mnie w szpitalu mieli problem ze ja od razu gatki bawełniane wkładałam a nie te siatkowe i że podpaski wielkości krocza a nie trzy razy większe. Ale dla mnie to był od razu inny komfort życia więc pogadali pogadali i odpuścili. Na bawełniane gatki się zgadzają. Generalnie ten czas w szpitalu nie był zły, oprócz właśnie tych obchodów i oglądania sobie krocza jak się goi / nie goi. No ale coz. Do przeżycia.
    U nas na szczescie bez konkretnych wymogow pizamowych... nie chca koszuli do porodu dla nich moze byc zwykly dluzszy t-shirt zreszta tutaj koszula jest tak malo popularna ze polizna na szkole rodzenia pytala czy jeszcze w ogole mozna cos takiego kupic hehe...
    A po porodzie tak zeby tobie wygodnie bylo czy to zwykly t-shirt czy tez do karmienia albo koszulka jakas na guziki to juz ich malo interesuje byle mamie wygodnie...
    Na dol tez czy siateczka czy bawelna jak kto woli ogolnie wiekszosc siateczka bo oni wszystko zapewniaja ale niektorzy sobie przywioza swoje...
    A jak sie wstaje to spidenki krotkie czy dlugie dresowe i tylko bez zbednych koszul szlafrokow i innych tego typu koniecznie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    No i dziś w końcu przychodzi ekipa do tarasu, mają skończyc do wtorku. No i pojawia się moje pytanie , co na muszki i komary? Bo mamy działkę nad rowem i polami i kupę tego będzie na tarasie. Zastanawiam się czy są jakieś roślinki odstraszające np jak komarzyca albo środki które działają.....

Mój mąż już dwa razy pozbywal się komarów..
    I szczerze? Jest fajnie..
    Mieszkamy koło jeziorka i nie szło ba ogród nawet wyjść..

A teraz do późna można siedzieć spokojnie. :) :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6836937884

U mnie te rośliny nie działały.. chyba cały teren by trzrba było w tego typu roślinach mieć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 08:55

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mój mąż już dwa razy pozbywal się komarów..
    I szczerze? Jest fajnie..
    Mieszkamy koło jeziorka i nie szło ba ogród nawet wyjść..

A teraz do późna można siedzieć spokojnie. :) :)

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6836937884

U mnie te rośliny nie działały.. chyba cały teren by trzrba było w tego typu roślinach mieć. :)
    Oko super sprawa.musze w coś takiego zainwestować w takim razie. Te komarzyca też kupię, bo akurat z innymi kwiatami w dużych koszach ładnie się komponują.

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od miesiąca waga stoi w miejscu, martwię się szczerze mówiąc. Kontrola w czwartek.
    Jak kilogramy rosły to źle, teraz też źle.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od rana na glukozie :) Jeszcze tylko 15 min...
    U mnie w ogrodzie plaga meszek, paskudy takie małe, odgonić się ciężko.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dziewczyny od miesiąca waga stoi w miejscu, martwię się szczerze mówiąc. Kontrola w czwartek.
    Jak kilogramy rosły to źle, teraz też źle.
    Nie martw się :-) u mnie waga też stoi. A jem naprawdę dużo. Najważniejsze żeby dziecko rosło.

nesssssa lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam jakieś dziwne bóle po prawej stronie podbrzusza. Jak leżę jest ok ale jak wstanę to strasznie kłuje. Wzięłam nospe i leżę. Jutro wizyta na szczęście.Ale może któraś z Was miała takie bóle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 10:18

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ