Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja szkołe rodzenia zaczynam w pierwszym tygodniu czerwca. Chciałam nawet troche później, bo wolę być w sierpniu w miare "na bieżąco" i pamiętać "na świeżo" to czego się nauczyłam/dowiedziałam, ale nie było odpowiedniego terminu, który by nachodził na koniec czerwca i początek lipca.
W lidlu też byłam ale nic mi sie nie podobało, te bodziaki i inne ubranka, jakoś do mnie nie przemówiły swoją kolorystyką i wyglądem -
My szkołe rodzenia już rozpoczęliśmy jesteśmy po 3spotkaniach z 10
spotkania są raz w tygodniu na 18.30, więc mój mąż się urywa wcześniej, żeby jechać ze mną
Ubranek nie mogę już kupować, bo leżą w kartonach albo workach. Mam się zabrać za pokoik, ale na razie wykańczają łazienkę i chce poczekać, aż ten bałagan się skończyTYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
ingelita wrote:Ileż ja znam przypadków, gdzie przy skracającej się szyjce i lekkim rozwarciu, przy lekach i leżeniu, bez pessara, dziewczyny rodziły grubo po terminie
Mów mi tak jeszczeNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja kupiłam leginsy i dwie koszulki bez rękawów, mój rozmiar to nadal xs w lidlu na szczęście
ubranek nie dotykałam bo by mnie mąż z domu wyrzucił chyba, jak wrócił z pracy to pierwsze pytanie, a co młodemu kupiłaś
Ja szkołę rodzenia zaczęłam dwa tygodnie temu, mam 3 soboty po 4h. Specjalnie wybrałam soboty żeby mąż mógł ze mną chodzić. W majówkę była przerwa, więc został 12 i 19 maj jeszcze.
Nigdy chłodnika nie jadłam ale nie lubię zup na zimno chyba.. temperatura na dworze mogłaby już nie rosnąć dla mnie, ja kocham zimę6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie nigdzie nie ma botwinki i chłodnika nie będzie :p musiałam zrobić sama zakupy i teraz umieram...
Do szkoły rodzenia się nie wybieram bo nie mam czasu i za daleko mam
Nagrywalam film dla męża jak mały fika i w momencie jak zaczął się mocno wypychać to kot wlazł mi w kadr i widać tylko jego rudy łeb :pWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 20:07
-
A ja się wzięłam za porządki i zamiast kupywać sprzedaje
. Już krzesełko do karmienia sprzedałam i komodę kąpielową bo mi to strasznie zawadzało, bardzo duże te „meble” i miejsca dużo zajmowały. Do karmienia kupiłam taką tylko nadstawkę na krzesło do stołu, ma pasy i blat więc i dla Zuzi będzie OK, do kąpania kupię leżaczek do wanny, a przewijak na pralkę będę nakładać, wszystko oby tych gratów było jak najmniej. Jutro złożymy komodę, bo dzisiaj przyszła, to wezmę się za ubranka, te typowo chłopięce też wystawię na sprzedaż. Chyba pomału zaczynam przygotowania
[/url]
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:A tez taka pogode do D macie?
U nas ladnie dzisiaj 24 stopnie slonko i wiaterek, ale teraz juz burza idzie i ma byc ochlodzenie w przyszlym tygDzieci sie wybawily wyjezdzily rowerami caly dzien na zewnatrz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 21:50
-
Dziewczyny, a ile przytyłyście do tej pory? Bo moja waga mnie zaczęła trochę martwić...
W całej ciąży przytyłam 7.5 kg, gdzie przez ostatnie 5 tygodni aż 4 kg
Test obciążenia za 15 dniEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Kasiaja wrote:U nas na zachodzie dzisiaj burze
i jest czym oddychać bo z 4 tyg nie padało, już trawę nawet musiałam podlewać bo zaczęła żółknąć, kto by pomyślał że w kwietniu i maju takie susze
Czekam na burze. W dzień nie bylo czym oddychac
Pumka ja 6 kg od początku. W poprzedniej ciąży 12 kg więc liczę że kolejne 6 kg dobije w te 3 miesiące.
Chciałam dziś sandały ubrać i nie idzie. Jak ściskam brzuch ten twardy to mam wrażenie że zaraz mi wody odejdą od napięcia . Wczoraj za to miałam dzień weny na sprzątanie wszystkie okna umyłam i lodówkę A dzis klops. To wina pogody.
Zamowilam dzis sukienkę na wesele kolezanki. Długa. Wyglądam jak beczkowoz.
Dziś ostatni odcinek przyjaciółek i dylemat bo też gesler dziś w kolobrzegu jazdę zrobiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 21:04
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Eilleen wrote:Super dziewczyny że wizyty są udane
ja już nie mogę się doczekać ale dopiero 17 maja. Ciekawe ile będzie ważył. Ostatnio miesiąc temu 420 g.
To wizytujemy razemEilleen lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
U mnie już prawie 10 kilo do przodu olaboga. Dzisiaj waga rano 60,8. Ale jeszcze wyglądam znośnie, więc staram się nie martwić. Kiedyś miałam zaburzenia odżywiania, więc staram się nie skupiać na tym. Lubię sport, więc po ciąży się wezmę za siebie mocniej jak samo nie zejdzie.