X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny ja właśnie czekam na USG :) zobaczymy jak się ma nasz maluszek, bo ostatnio dość spokojny jest... Albo taki z natury :p

pumka, daj potem znać ile już waży Wasze maleństwo, bo widze ze też masz termin na końcówke sierpnia wiec pewnie u nas te wartości wagowe mogą byc zbliżone. Ja mam wizyte jutro :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Dostałam luteine, magnez i nospe, na razie mam leżeć. Jak będą wyniki badań to zdecydują co dalej.
    Zaczynam znowu się bać :(
    Dooti, ważne że jesteś pod opieką i trzymają rękę na pulsie. Będzie dobrze :)
    Możesz napisać jaką dawkę luteiny i magnezu Ci zalecili?

Dziś jadę obejrzeć porodówkę, w której planuje rodzić, mam nadzieję ze mi się spodoba.

Dooti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nade mna wprowadzili sie bardzo upierdliwi ciapaci. 22 przychodzi a banda debili zaczyna sie tluc z garami po kuchni, biegaja po mieszkaniu bachory dra ryje. Nie wiem ile razy mam jeszcze dzwonic na policje, chyba codziennie. Jak ja ich nie znosze :/
    Ehh wiem co czujesz, mam tez głośnych sąsiadów u góry, ale ich upierdliwość polega na przesuwaniu czegoś wieczorem, po 23 (nie wiem, tapczan rozkładają czy co) i... chodzeniu z pięty... może brzmi śmiesznie, ale tak tupią, że potrafi mnie to rano o 6 obudzić i przeszkadza w zasypianiu wieczorem. W ciągu dnia tez biegają po domu jak poparzeni :/ ale co, mam iść do nich i zwrócić im uwagę, że nie potrafią chodzić ;)? Na policji to by mnie chyba wyśmiali :D nie wiem co robić, liczę że się szybko wyprowadzą :D

• Dooti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dooti, ważne że jesteś pod opieką i trzymają rękę na pulsie. Będzie dobrze :)
    Możesz napisać jaką dawkę luteiny i magnezu Ci zalecili?

Dziś jadę obejrzeć porodówkę, w której planuje rodzić, mam nadzieję ze mi się spodoba.

Magnez dostaję w kroplówce dwa razy dziennie a luteinę też dwa razy dziennie po dwie tabletki, chyba 100 na raz.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak sąsiadów to duży plus. :D :D

Byłam dziś w Lidlu.. kupiłam sobie legginsy i koszulkę. A dla Małej body + rampersy roz 56 - bo takich prawie wcale nie mam.. :)

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Ehh wiem co czujesz, mam tez głośnych sąsiadów u góry, ale ich upierdliwość polega na przesuwaniu czegoś wieczorem, po 23 (nie wiem, tapczan rozkładają czy co) i... chodzeniu z pięty... może brzmi śmiesznie, ale tak tupią, że potrafi mnie to rano o 6 obudzić i przeszkadza w zasypianiu wieczorem. W ciągu dnia tez biegają po domu jak poparzeni :/ ale co, mam iść do nich i zwrócić im uwagę, że nie potrafią chodzić ;)? Na policji to by mnie chyba wyśmiali :D nie wiem co robić, liczę że się szybko wyprowadzą :D

Z tego względu ciesze sie, ze mieszkam na ostatnim piętrze :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim mieszkaniu mieliśmy kiepski skład... Blok był bardzo słabo wyciszony, w zasadzie słyszałam co oglądają w tv :/ Pod nami mieszkała rodzina, gdzie babka całe dnie darła się na dzieci i wzajemnie się wyzywali, była do nich kidys wzywana policja i nic t nie dało, czasami musiałam zamykać balkon żeby ich nie słuchać, później 2 piętra niżej wprowadził się koleś, który od 23 do 4-3 nad ranem słuchał jakiejś łupanki... bo to nie była muzyka, po wezwaniu policji uspokoiło się na kilka dni, a na koniec obok bloku otworzyli dyskotekę...
    Na szczęście teraz mieszkam na wsi i tu jest spokój :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Z tego względu ciesze sie, ze mieszkam na ostatnim piętrze :D
    Zaczynam podejrzewać, ze przez to ze wczesniej przez 2 lata mieszkaliśmy na ostatnim, przyzwyczaiłam się do błogiej ciszy i teraz wszystkie te dźwięki mi przeszkadzają ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

A to ci moi też ciągle przesuwają meble w nocy, ostatnio to wnosili i znosili po północy po klatce :D Będę walczyć nie dam się:)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie przed gabinetem ☺

justyna14 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Kciuki zacisniete

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mam dzisiaj aktywny dzień :) Już o 9 rano pognałam z córką na zakupy, potem rozstawiłam jej basen i naniosłam hektolitrów wody (w misce, bo nie mamy węża ogrodowego), ugotowałam obiad i jestem w trakcie robienia chłodnika na jutro. Nienawidzę chłodników, ale chyba mnie ciążowa zachcianka dopadła :D

Ania241188 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ten weekend jedziemy z mężem na pierwszy od narodzin córki weekend tylko we dwoje <3
    I pewnie ostatni na długi czas, bo wkrótce będę miała małego pasożyta bez którego na długo się nie ruszę ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba moje zamówienie z Gemini dziś nie przyjdzie bo zero info od nich. Ostatnio że jest zamówienie w przygotowaniu.b

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie swieto wiec mamy leniwy dzien :P pogoda do bani wiec lezymy z kawka przed tv :D a mala szaleje...

Co do sasiadow my mieszkamy w "domku" ze mamy jednych na gorze a drugich na dole i tyle z sasiadow... na dole starsze malzenstwo mieszka ale bardzo fajni a na gorze syn wlasciciela z dziewczyna ale ich wiecej nie ma jak sa... niedlugo beda sie wyprowadzac i jestem ciekawa komu to wynajma

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A w ten weekend jedziemy z mężem na pierwszy od narodzin córki weekend tylko we dwoje <3
    I pewnie ostatni na długi czas, bo wkrótce będę miała małego pasożyta bez którego na długo się nie ruszę ;)
    Korzystajcie. My byliśmy w.ubiehlym roku przed ciążą na takim weekendzie ale ja mimo wszystko o dzieciach myślałam. :-) teraz pewnie też nam się okazja nie nadarzy. Ale może w 5 w tym roku gdzieś wyskoczymy jeszcze jesieniom.

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ależ mam dzisiaj aktywny dzień :) Już o 9 rano pognałam z córką na zakupy, potem rozstawiłam jej basen i naniosłam hektolitrów wody (w misce, bo nie mamy węża ogrodowego), ugotowałam obiad i jestem w trakcie robienia chłodnika na jutro. Nienawidzę chłodników, ale chyba mnie ciążowa zachcianka dopadła :D
    Też nie lubię chłodników, ale wczoraj przeglądałam przepisy z myślą, że może zrobię... :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccierpliwa u nas to samo swieto :) My tez leniwy dzien odpoczywamy, dzieci maja wolne do poniedzialku.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Halo halo czekamy na wieści

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ccierpliwa u nas to samo swieto :) My tez leniwy dzien odpoczywamy, dzieci maja wolne do poniedzialku.
    A tez taka pogode do D macie?

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ