Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pumka1990 wrote:Dziewczyny ja właśnie czekam na USG
zobaczymy jak się ma nasz maluszek, bo ostatnio dość spokojny jest... Albo taki z natury :p
pumka, daj potem znać ile już waży Wasze maleństwo, bo widze ze też masz termin na końcówke sierpnia wiec pewnie u nas te wartości wagowe mogą byc zbliżone. Ja mam wizyte jutro -
nick nieaktualnyDooti wrote:Dostałam luteine, magnez i nospe, na razie mam leżeć. Jak będą wyniki badań to zdecydują co dalej.
Zaczynam znowu się bać
Możesz napisać jaką dawkę luteiny i magnezu Ci zalecili?
Dziś jadę obejrzeć porodówkę, w której planuje rodzić, mam nadzieję ze mi się spodoba.
Dooti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Nade mna wprowadzili sie bardzo upierdliwi ciapaci. 22 przychodzi a banda debili zaczyna sie tluc z garami po kuchni, biegaja po mieszkaniu bachory dra ryje. Nie wiem ile razy mam jeszcze dzwonic na policje, chyba codziennie. Jak ja ich nie znosze
ale co, mam iść do nich i zwrócić im uwagę, że nie potrafią chodzić
? Na policji to by mnie chyba wyśmiali
nie wiem co robić, liczę że się szybko wyprowadzą
-
kozalia wrote:Dooti, ważne że jesteś pod opieką i trzymają rękę na pulsie. Będzie dobrze
Możesz napisać jaką dawkę luteiny i magnezu Ci zalecili?
Dziś jadę obejrzeć porodówkę, w której planuje rodzić, mam nadzieję ze mi się spodoba.
Magnez dostaję w kroplówce dwa razy dziennie a luteinę też dwa razy dziennie po dwie tabletki, chyba 100 na raz.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Ehh wiem co czujesz, mam tez głośnych sąsiadów u góry, ale ich upierdliwość polega na przesuwaniu czegoś wieczorem, po 23 (nie wiem, tapczan rozkładają czy co) i... chodzeniu z pięty... może brzmi śmiesznie, ale tak tupią, że potrafi mnie to rano o 6 obudzić i przeszkadza w zasypianiu wieczorem. W ciągu dnia tez biegają po domu jak poparzeni
Z tego względu ciesze sie, ze mieszkam na ostatnim piętrze -
W poprzednim mieszkaniu mieliśmy kiepski skład... Blok był bardzo słabo wyciszony, w zasadzie słyszałam co oglądają w tv
Pod nami mieszkała rodzina, gdzie babka całe dnie darła się na dzieci i wzajemnie się wyzywali, była do nich kidys wzywana policja i nic t nie dało, czasami musiałam zamykać balkon żeby ich nie słuchać, później 2 piętra niżej wprowadził się koleś, który od 23 do 4-3 nad ranem słuchał jakiejś łupanki... bo to nie była muzyka, po wezwaniu policji uspokoiło się na kilka dni, a na koniec obok bloku otworzyli dyskotekę...
Na szczęście teraz mieszkam na wsi i tu jest spokój -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Ehh wiem co czujesz, mam tez głośnych sąsiadów u góry, ale ich upierdliwość polega na przesuwaniu czegoś wieczorem, po 23 (nie wiem, tapczan rozkładają czy co) i... chodzeniu z pięty... może brzmi śmiesznie, ale tak tupią, że potrafi mnie to rano o 6 obudzić i przeszkadza w zasypianiu wieczorem. W ciągu dnia tez biegają po domu jak poparzeni
A to ci moi też ciągle przesuwają meble w nocy, ostatnio to wnosili i znosili po północy po klatceBędę walczyć nie dam się
-
Ależ mam dzisiaj aktywny dzień
Już o 9 rano pognałam z córką na zakupy, potem rozstawiłam jej basen i naniosłam hektolitrów wody (w misce, bo nie mamy węża ogrodowego), ugotowałam obiad i jestem w trakcie robienia chłodnika na jutro. Nienawidzę chłodników, ale chyba mnie ciążowa zachcianka dopadła
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
A u mnie swieto wiec mamy leniwy dzien
pogoda do bani wiec lezymy z kawka przed tv
a mala szaleje...
Co do sasiadow my mieszkamy w "domku" ze mamy jednych na gorze a drugich na dole i tyle z sasiadow... na dole starsze malzenstwo mieszka ale bardzo fajni a na gorze syn wlasciciela z dziewczyna ale ich wiecej nie ma jak sa... niedlugo beda sie wyprowadzac i jestem ciekawa komu to wynajma
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Leticia wrote:A w ten weekend jedziemy z mężem na pierwszy od narodzin córki weekend tylko we dwoje
I pewnie ostatni na długi czas, bo wkrótce będę miała małego pasożyta bez którego na długo się nie ruszęteraz pewnie też nam się okazja nie nadarzy. Ale może w 5 w tym roku gdzieś wyskoczymy jeszcze jesieniom.
7w3d 💔 -
Leticia wrote:Ależ mam dzisiaj aktywny dzień
Już o 9 rano pognałam z córką na zakupy, potem rozstawiłam jej basen i naniosłam hektolitrów wody (w misce, bo nie mamy węża ogrodowego), ugotowałam obiad i jestem w trakcie robienia chłodnika na jutro. Nienawidzę chłodników, ale chyba mnie ciążowa zachcianka dopadła
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Ccierpliwa u nas to samo swieto
My tez leniwy dzien odpoczywamy, dzieci maja wolne do poniedzialku.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700