X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądzę, że to też kwestia dziecka. Tak samo jak np. ja nie mogę używać wody utlenionej bo mi się rana nie goi.
    Najlepiej goi się albo właśnie tylko umyta albo po spirytusie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scania nie trzymaj nas w niepewności...

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept ma dezynfekowac ale nie wysuszac, pewnie dlatego nie odpadal tak szybko. Ja tez wole spirytus, szybko i po klopocie.

Nade mna wprowadzili sie bardzo upierdliwi ciapaci. 22 przychodzi a banda debili zaczyna sie tluc z garami po kuchni, biegaja po mieszkaniu bachory dra ryje. Nie wiem ile razy mam jeszcze dzwonic na policje, chyba codziennie. Jak ja ich nie znosze :/

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami stare sprawdzone sposoby są najlepsze :)
    Kurcze... Ciężko jest mi się kłaść na łóżku, zaczynam przybierać dziwne pozy :p a brzuch jeszcze urośnie :)
    Ciuszków też dużo dostałam, ale coś będziemy kupować też. Później i tak większość oddam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 22:17

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ona mówi że przed porodem to i owszem. Ja wcześniej nie woskowalam. Tylko brwi i pod nosem. Boli w ciąży bardziej ale żeby od razu stres to nie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja miałam wizytę na 21;30, ale weszłam chwile po 22:00. Nie jest gorzej, a w mojej sytuacji to dibrze :) mały wazy ok 950 gramów. Do szpitala mniej więcej w połowie czerwca, na ta chwile.

ingelita, Kasiaja, pumka1990, Eilleen, Lavendova, PLPaulina, Qumish, Dooti, Ania241188, 1ania1, edytkaa93, nesssssa, Leticia, d'nusia, Marta..a, AnkaK90, justyna14, Existenz, jej odbicie, Flowwer, misia-kasia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny ja miałam wizytę na 21;30, ale weszłam chwile po 22:00. Nie jest gorzej, a w mojej sytuacji to dibrze :) mały wazy ok 950 gramów. Do szpitala mniej więcej w połowie czerwca, na ta chwile.
    Super że dobre wieści :-) a w czerwcu po co do szpitala jak można wiedzieć?

Ja dziś rano na oddaniu krwi i moczu. W poniedziałek glukoza i wizyta.

Jeszcze dziś może uda się gdzie na.usg wcisnąć prywatnie lub jutro :-)

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, jet dobrze :)
    Wczoraj dostałam plan wyjazdu tygodniowego z pracy. 2 dni są terenowe. Jeden dzień to zdobycie Śnieżki, więc z tego rezygnuję, na drugi dzień park krajobrazowy i niskie góry. Biorąc pod uwagę, że to tak do 500 m n.p.m to się zdecyduję raczej, ale jeszcze będę pytać na miejscu, a 2 dni to jest przejazd autokarem, więc tutaj to luz, jeden dzień to referaty.
    Wczoraj miałam zajęcia z dziećmi, podstawówka w lesie super, dzieci słuchały i zadawały pytania, gimnazjum... szkoda gadać, wróciłam zła i zmęczona :/ Pytania zdawali jak małe dzieci: proszę pani a my wiemy jak drzewa wyglądają, a my musimy tam iść, nogi nas bolą... i tak cały czas.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezzsenna noc, oka nie zmrużyłam, tysiące myśli na minutę. Rano pobrali mi krew i mocz na posiew, dodatkowo miałam jeszcze raz badanie na fotelu, niestety szyjka zaczyna się lekko rozjeżdżać. Dostałam luteine, magnez i nospe, na razie mam leżeć. Jak będą wyniki badań to zdecydują co dalej.
    Zaczynam znowu się bać :(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    U mnie bezzsenna noc, oka nie zmrużyłam, tysiące myśli na minutę. Rano pobrali mi krew i mocz na posiew, dodatkowo miałam jeszcze raz badanie na fotelu, niestety szyjka zaczyna się lekko rozjeżdżać. Dostałam luteine, magnez i nospe, na razie mam leżeć. Jak będą wyniki badań to zdecydują co dalej.
    Zaczynam znowu się bać :(
    Spokojnie, wszystko będzie dobrze. W ostateczności założą pesser czy jak to się zwie i już. A jak się jakieś rozwarcie zrobi to nic nie szkodzi, można z tym chodzi do porodu. Ja w ciąży drugiej od 30 tyg chyba miałam 2 cm rozwarcia już i do 38 tyg dochodziłam bez jakiegoś oszczędzania wie wielkiego. Ważne żeby szyjka wytrzymała i skurczy nie było. Jesteś pod dobrą opieka! Wszystko będzie dobrze.

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w połowie czerwca musze sie położyć i juz zistac do rozwiązania, czyli do 36 tygodnia. Przy takim łożysku mogą byc krwawienia i dlatego musze byc w szpitalu. No i maja podac sterydy na płuca.

justyna14 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka całą ciążę miała rozwarcie szyjki.
    A na koniec mały i tak nie spieszyl się na świat. :)

Będzie dobrze !♡ lekarze będą robić wszystko by jak najdłużej ciążę donosic. :)

justyna14, Dooti lubią tę wiadomość

• Qumish Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti głowa do góry! Moja mama donosiła 2 ciąże z rozwarciem 3cm już od nastego tygodnia, i to lata temu!
    Zakładali jej wtedy szwy na szyjkę, raz to nawet na wczasy później jeszcze poleciała ;) Podstawa to pozytywne myślenie!
    Najważniejsze ze o tym wiesz i jesteś pod opieka. Wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 09:51

Dooti lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, długo mnie nie było na forum bo własnie skonczylismy urlop w Chorwacji, ależ wypoczeeeełam :)
    Do jutra kończe jeszcze urlop a od poniedziałku przechodze na l4 (troche dziwnie mi z tym, bo fizycznie czuje sie ok, /tyle tylko, ze gruba jestem :D / ale szefowa ma juz kogos na moje miejsce wiec nie bedziemy dublowac etatu...)

Od poniedziałku zaczynamy też zakupy, bo nie mamy jeszcze kompletnie nic, żadnych ciuszków, wózka, mebli, nie wspominając o kompletowaniu torby, którą niektóre z Was już mają gotową :O Ja sie tym w ogóle stresuje i raczej podchodze do tego na luzie, bo to przeciez jeszcze 3 pełne miesiące a co mam robić na tym l4 jak nie zakupy :D

3i492n0agf4rykt3.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie powtarzam cały czas, że musi być dobrze, już tyle za nami. Mój doktorek zaczął dziś dyżur, nie pozwoli mi zrobić krzywdy ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Karolcia91 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    hej dziewczyny, długo mnie nie było na forum bo własnie skonczylismy urlop w Chorwacji, ależ wypoczeeeełam :)
    Do jutra kończe jeszcze urlop a od poniedziałku przechodze na l4 (troche dziwnie mi z tym, bo fizycznie czuje sie ok, /tyle tylko, ze gruba jestem :D / ale szefowa ma juz kogos na moje miejsce wiec nie bedziemy dublowac etatu...)

Od poniedziałku zaczynamy też zakupy, bo nie mamy jeszcze kompletnie nic, żadnych ciuszków, wózka, mebli, nie wspominając o kompletowaniu torby, którą niektóre z Was już mają gotową :O Ja sie tym w ogóle stresuje i raczej podchodze do tego na luzie, bo to przeciez jeszcze 3 pełne miesiące a co mam robić na tym l4 jak nie zakupy :D

spokojnie! ja tez jeszcze nic kompletnie nie mam xD Też zaczynam zwolnienie wiec od przyszłęgo tygodnia bede miala troche czasu na zakupy :)

Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
    0d1y3e3kskzr7fqw.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, damy rade, spokojnie :)
    Większośc ubranek, kosmetyków, pieluszek, itp, można kupić w internecie, leżąc na kanapie w kapciach, wiec sporo zakupów można zrobić nawet w 1 dzień.
    Zresztą łóżeczko i mebelki chyba też będziemy zamawiać przez neta (mebelki znalezione na www.lampsandco.pl) bo stacjonarlnie te same meble w sklepie kosztują u nas 50- 100 zł drożej i to na każdej rzeczy.

Po wózek wybierzemy się osobiscie i pewnie juz w weekend na pierwszą "obczajke" bo wiem mniej wiecej już jaki chce ale wole się upewnić jak się go na żywo prowadzi.

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mamy klucze do piwnicy, więc niedługo przywieziemy łóżeczko i wanienkę z przewijakiem :) Jeden pokój wróci do normalnego stanu, chociaż i tak to jest tzw. koci pokój, bo to jedyne miejsce gdzie mogą stać kuwety... mam nadzieję, że dorobimy się domu i miejsca na te kocie chałupki :) Filip i tak będzie miał z nami pokój, więc ten drugi będzie taki dodatkowy.

Marta..a lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    W końcu mamy klucze do piwnicy, więc niedługo przywieziemy łóżeczko i wanienkę z przewijakiem :) Jeden pokój wróci do normalnego stanu, chociaż i tak to jest tzw. koci pokój, bo to jedyne miejsce gdzie mogą stać kuwety... mam nadzieję, że dorobimy się domu i miejsca na te kocie chałupki :) Filip i tak będzie miał z nami pokój, więc ten drugi będzie taki dodatkowy.

Lubię za koci pokój :D
    U nas w wolnym pokoju też stoi kuweta i pranie, jest tam też szafa i sofka dla gości jakby trzeba było kogoś przekimać, zawsze się śmialiśmy, że nasza kotka nie lubi gości bo jak ktoś miał nocować to kuweta lądowała w przedpokoju :)
    Złożyliśmy biurko i krzesło więc będzie tam parkował wózek teraz :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie czekam na USG :) zobaczymy jak się ma nasz maluszek, bo ostatnio dość spokojny jest... Albo taki z natury :p

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ