Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Właśnie się dowiedziałam, że w czerwcu będę mieć sesję ciążową. Olaboga teraz to chyba samą trawę będę jeść żeby jakoś na niej wyglądać hahaha.
ja właśnie dziś zaczęłam czegoś szukać i nie wiem co wybrać.. jakoś nic specjalnie mnie nie urzekło.
-
Ja chyba będe mieć sesje no chyba że ten brzuch będzie dalej taki jaki jest to nie będzie czego fotografować:p pisałam już z fotografką która robiła nam sesje ślubną i nawet będziemy mieli zniżke:) ale data jeszcze do ustalenia:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyJa będę miała sesję od znajomego amatora fotografa. Bez szaleństw.
Jakoś ten mój wielki brzuch nie wiem czy będzie fotogeniczny.
+ u męża ciężko z czasem. Ale coś amatorskiego fajnie by było mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2018, 18:58
-
nesssssa wrote:Właśnie się dowiedziałam, że w czerwcu będę mieć sesję ciążową. Olaboga teraz to chyba samą trawę będę jeść żeby jakoś na niej wyglądać hahaha.
ingelita, 1ania1, misia-kasia, justyna14, DobrejMysli, nesssssa lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Świetna pamiątka, ale może namówie męża to chociaż mi samej zrobi jakieś zdjęcia
Pojechaliśmy dziś do rodziców, rano zapowiadał się upał, więc pranie na balkon. U rodziców opalilam się ładnie na plecach, wracamy do siebie a tu pełno wody na drodze i mgła jak cholera. Pranie jeszcze bardziej mokre :p i nadzieja ze jutro mąż będzie miał wolne40 km a taka różnica w pogodzie.
-
Ja przetestowałam kilka rodzajów pieluch i sprawdzają nam się (w kolejności od najlepszych):
1. Pampersy
2/3. Lidlowe i Rossmanowe
4. Dada - dobrze chłoną, ale to tyle z zalet. Odparzają na maxa, zaczerwieniają i ich nienawidzę tak mocno, że chętnie spaliłabym fabrykę
Trzeba sobie popróbować, bo to że jednemu dziecku się sprawdza jakiś rodzaj, to nie znaczy, że innemu tez podpasuje
A nas sesją ciążową też myślę, tylko że sknera jestem i szkoda mi kasyW pierwszej ciąży nie miałam i trochę żałuję.
-
vanilia120 wrote:Hmm a może to nie grzybica? Ja swojego czasu strasznie się martwilam że ja mam. Po każdym badaniu usg lub palpitwcyjnym gdzie lekarz uzywa żelu, po paru sekundach ten zel mi się strasznie roluje i później przez parę dni wychodzą że mnie takie jakby kawałki rozmoczonej chusteczki.( wiec wydzielina jakby nie oatrzec podobna do tej grzybiczej tylko mnie nic nie swedzialo)mialam robiony posiew z tego powodu dwa razy i wszystko wyszło dobrze, więc to wina tego żelu po prostu. Na noc po wizycie u ginekologa biorę dopochwowo probiotyk w tabletce( żeby szybciej wypadły mi te grudki razem z probiotykiem) i na 3 dzień po jej aplikacji nie zostają mi grudki na palcu po włożeniu tabletki. Zwróć uwagę czy nie robi Ci się właśnie tak samo po każdej wizycie u ginekologa.
Miałam podobnie, ale okazało się ze to nie żel tylko alergia na lateksrękawiczki albo te kondony zakładane na głowice usg.
W dodatku jak używam sama lateksowych rękawiczek np w kuchni to nic mi nie jest. Reaguje tylko dowcipnie -
My tez mamy koncem czerwca sesje
zrobilabym chetnie pozniej jak bedzie jeszcze wiekszy brzuszek ale z czasem ciezko i fotografka na urlopie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja biorę Flonidan, w necie się naczytałam, że niby nie wolno. Ale zarówno alergolog jak i ginekolog mówią że od 2 trymestru bezpiecznie można brać. Ja bez leków oprócz kataru i łzawienia oczu miałam napadu duszności. Na początku brałam 1tabletke codziennie do południa, a teraz jedna tabletka raz na dwa dni
agania lubi tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
My będziemy mieć sesję brzuszkowa już termin ustalony na 29.06, a po narodzinach noworodkowa, jak urodze będę kontaktować się żeby wcisnąć termin bo mamy na to dwa tygodnie od porodu6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka