X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że jak tylko zechcę to mam wołać zzo. Na początku nie chciałam, bo ginekolog w rodzinie mi odradzał, że to wydłuża. Później dostałam oxy i po 2 skurczu już chciałam :) Dostałam znieczulenie około 3cm, po jakimś czasie zaczęło schodzić, dostałam jeszcze raz przy 5cm, i takie już rozwarcie zostało, więc decyzja o cc.
    Mnie też na porodowce najbardziej stresowaly krzyki kobiet. Później jak widziałam jak chodzą dziewczyny po sn, to dziękowałam Bogu za cesarkę. Bardzo bolał mnie brzuch przy wstawaniu czy kaszlu, ale przynajmniej jak juz wstalam, to chodziłam bez problemu, siadałam też bez bólu. Chociaż to wszyszto pewnie zależy od przebiegu porodu, bo druga dziewczyna po cc miała bardzo duże problemy ze wstaniem, praktycznie cały czas leżała.

justyna14 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    U mnie za to położne mówiły, żeby przede wszystkim nie słuchać innych kobiet i ich opowieści o porodach. Każdy poród jest inny, każda kobieta ma inny próg bólu, inne predyspozycje, rodzi różnej masy dzieci. Wolę sobie żyć w błogiej nieświadomości co to za przeżycie dopóki sama tego nie doświadczę :) Te co miały poród cc współczują tym co miały sn i na odwrót. Chyba trzebaby mieć oba rożne porody, żeby móc wydawać takie opinie.

Ja miałam i cc i potem 2xsn. Moje doświadczenie jest takie: kto chce rodzić sn warto nie trzymać się na siłę swoich wyobrażeń, szczególnie jak to pierwszy poród. Często te wyobrażenia np. Nie będę krzyczeć, nie chcę nacięcia, nigdy cc i inne mogą powodować że człowiek się blokuje. Poród jest każdy inny. I każda rodzaca jest inna. Mało tego nawet ta sama kobieta rodząc kolejne dziecko już jest inna. Taka otwartosc na to co będzie, zaufanie naturze bardzo pomaga. Można oczywiście pomyśleć jak chce się rodzić np. w kucki, na leżąco ale warto mieć otwartosc na inne rozwiązania. To co na zimno wydaje się logiczne, nawet jeżeli tak radzi dobra koleżanka może okazac się zupełnie niekorzystne w danej sytuacji.
    Jedyna dla mnie słuszna rada- ile można to sie dowiedzieć o porodzie- ale mądrej wiedzy a nie koszmarów porodowych- i robić to co wskazuje natura, ciało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:59

Leticia, Patti_MG lubią tę wiadomość

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z Wrocławia i okolic, jaki szpital wybieracie ? ja chyba szpital na ul.Borowskiej. Leżałam już na Brochowie i nie mam dobrego zdania

angelika22
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    dziewczyny z Wrocławia i okolic, jaki szpital wybieracie ? ja chyba szpital na ul.Borowskiej. Leżałam już na Brochowie i nie mam dobrego zdania

Ja chyba jednak Brochów :) szkołę rodzenia mam z położną z tego szpitala.. no i zachęcają mnie tam te sale rodzinne. Chyba, że będę sama w domu to pewnie mnie na Borowską wywiozą bo jednak mam bliżej.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 99% będę sama w domu. I nie wzywam pogotowia właśnie dlatego żeby nie zawieźli mnie tam gdzie oni chcą. :)
    Do tego przerażają mnie sanitariusze którzy by chcieli zaglądać tam gdzie nie powinni.

Biorę taxi i jadę. :) autem nie jadę sama. Już ledwo prowadzę. Nogi mi się martwe robią. :O :O

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę rodzic na Kamieńskiego bo tam mam najbliżej i mają 3 stopień. A jak uda mi się odnosić ciążę to będę rodzic w Trzebnicy bo tam mam 8 minut drogi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 15:36

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• agania Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem z Wroclawia, ale bede na Borowskiej. A dziewczyny jesteście zapisane na fb na grupie: Hallo, gdzie rodzic - Wrocław? Tam nieraz babki fajne wpisy dodają. Kamienskiego odpada, bo większość same negatywy. O klinikach dobrze mówią.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Krupnik robię. Wczoraj miałam placki ziemniaczane

U nas ostatnio też często naleśniki bo mała coś ma słaby apetyt. Nie wiem piątki idą czy co? W jakim wieku u waszych wychodziły?

mojemu na 2 urodziny wyszła ostatnia piątka.

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wybrala szpital na Borowskiej ale tylko dlatego ze znam tam kilku lekarzy którzy byli tez na dyrekcyjnej wiec czula bym się bezpieczna. Jak sam szpital i oddzial nie mam pojęcia. Lepiej jednak miec znanego lekarza tam gdzie się rodzi.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:

jesli sn to planuję jechać do Oleśnicy i być może wykupić tam położną.
    Jak będę mieć wskazania do CC to myślałam raczej o Borowskiej, dwie koleżanki tam rodziły przez CC i nie narzekają.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja nie jestem z Wroclawia, ale bede na Borowskiej. A dziewczyny jesteście zapisane na fb na grupie: Hallo, gdzie rodzic - Wrocław? Tam nieraz babki fajne wpisy dodają. Kamienskiego odpada, bo większość same negatywy. O klinikach dobrze mówią.

Właśnie nad klinikami jeszcze też myślę. Koleżanka mówiła, że warunki do porodu kiepskie, mała intymność itp. Ale poza tym spoko. Chwaliła sobie jakieś miejsce, w którym się zostawia dziecko i można się w tym czasie ogarnąć.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze ja po obu porodach silami natury chodziłam normalnie i siedziałam normalnie mimo szycia. Także też kwestia kobiety i jak i w którą stronę popęka. Naciciecie miałam ale mimo to popekalam. Ale tego się nie czuje także bez stresu, a szycie przy znieczuleniu trwa chwilę.

7w3d 💔
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dwie kolezanki rodzily niedawno jedna na Brochowie sn, miala znieczulenie , druga cc Kliniki , obie żałuja, ze nie wybraly jednak Borowskiej

angelika22
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    jesli sn to planuję jechać do Oleśnicy i być może wykupić tam położną.
    Jak będę mieć wskazania do CC to myślałam raczej o Borowskiej, dwie koleżanki tam rodziły przez CC i nie narzekają.
    O Oleśnicy słyszałam same dobre opinie :)
    4 sierpnia mam wesele tam a na 8 termin wiec moge i tam wylądować hehe

angelika22
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:

No właśnie dlatego jeśli to byłby psn i bez komplikacji w ciąży to być może się skuszę tam.
    W sumie odwiedziny chyba nie są tak istotne (bo to dalej dla rodziny), a jednak jak czytam opinie to naprawdę rzadko się zdarza, że większość jest dobra. Położne podobno rewelacja, a to najważniejsze.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    wybierasz się na to wesele? bo my też mamy 4.08 wesele ale od razu powiedzieliśmy , że jesli nie będę akurat rodzić to mąż sam wpadnie na kawałek

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam przed pierwszym porodem oglądać szpital i później czekając na porodówce na zwolnienie sali operacyjnej, to na całym bloku porodowym było cichutko... W szoku byłam, oczekiwałam krzyków, wycia z bólu i, nie wiem, ścian spływających krwią? ;)
    Za pierwszym razem było 9 rodzących, a za drugim 11 i nikt nie krzyczał. Może wszystkie na znieczuleniu? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    wybierasz się na to wesele? bo my też mamy 4.08 wesele ale od razu powiedzieliśmy , że jesli nie będę akurat rodzić to mąż sam wpadnie na kawałek
    wiadomo , że może być różnie i może być tak , że mąż pójdzie sam, pojdziemy tylko do kosciola a moze juz bedzie dzidzia. nie odmawiam. kolezanka jechala do mnie cala Polske rok temu na wesele a ja mam pare km ;p

justyna14 lubi tę wiadomość

angelika22
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lipcu jadę na wesele. Spory kawałek mamy do przejechania, ale pokój mamy gdzieś przy sali więc jak będzie trzeba to się położę :)
    Grunt żeby mieć przy sobie dokumenty i w zasadzie zabrać cała torbę do porodu już :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cukrzyca ciazowa ale taka dziwna bestia ze tylko na czczo... po glukozie wyniki super nawet po 2h za nisko w stosunku do tego na czczo...
    Dzis dostalam glukometr i tez po posiklach gdzie moge nawet soki marchewkowe pic wszystko super cukier w rydzach... jedyne kiefy jest za wysoki lub na granicy to na czczo...
    Mam mierzyc kilka dni i unikac wieczorem owocow... jesli bedzie na czczo nadal na pograniczu to insulina na noc zeby na czczo byl ok...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ