X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dziewczyny, a wiecie co zrobić z bólem pleców? Boli mnie odcinek lędźwiowy, najbardziej jak długo siedzę, a spacer czy rozciąganie pomaga tylko na chwilę. Zdążą się że budzę się w nocy z bólem i wtedy w zasadzie muszę wstać, bo żadna pozycja nie pomaga
    Jedyna rada, jaka przychodzi mi do głowy, to się przyzwyczaić i odpoczywać ile się da. Mnie nic nie pomaga.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Jedyna rada, jaka przychodzi mi do głowy, to się przyzwyczaić i odpoczywać ile się da. Mnie nic nie pomaga.
    Ostatnio taka radę dostałam od lekarza z zaleceniem leżenia :( a muszę pracować do 6 czerwca. Gorzej ze w nocy jak leżę to też bolą...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam paskudny dzień. ;(
    Byłam w biedrze i robiłam szybko zakupy i trzymałam tel w ręku i w pokrowcu jeszcze mam kartę bankomatową.
    Sięgałam dla małej po coś a że było pełno towaru przed półka to tel położyłam sobie bo musiałam się oprzeć aby dosięgnąć z tym brzuchem. No i .... Zostawiłam ten tel na tym towarze i poszłam dalej...
    I za chwilę się zorientowałam że nie mam tel i panika gdzie go mam !!!
    A było pełno ludzi. I biegiem do warzyw że może tam. Nie ma i się przypomniało mi że ostatnio tam byłam i znowu biegiem na drugi koniec biedry... Patrzę .. LEŻY !
    A już miałam ryk na końcu nosa bo to nowy tel mam go parę dni i jeszcze ta karta.
    Taka byłam rozstrzesiona że nie wiem.
    Wróciłam do domu opowiedzialam mojemu bo jeszcze łzy w oczach to jeszcze opieprz dostałam że mam szczęście że znalazłam bo by "zabił" ...
    Kurde zamiast powiedzieć że dobrze że go mam to mnie zjechał.
    Nie gadam z nim.
    Musiałam się komuś wyżalić :((

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kupujecie jakieś maści czy kremy do pielęgnacji sutków? Smarowałyście czymś przed porodem? Ja nie stosowałam żadnych takich wcześniej, a jak już karmiłam, to bałam się, że dziecku zaszkodzi czy nie będzie smakować. Teraz się zastanawiam, czy może spróbować jakoś przygotować piersi? Chociaż wątpię, żeby udało się uniknąć bólu :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( faceci czasem to na prawdę nie wiedzą kiedy kobieta potrzebuje pocieszenia i wsparcia i kiedy powinni przełknąć gniew i darować sobie durne uwagi lub opieprz :/ ważne ze się znalazł :)!

Ania241188 lubi tę wiadomość

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie przejmuj sie! Każdy facet taki sam, a jak byś faktycznie go zapomniała to co by zrobił? Pogadał sobie i tyle by tego było... Poza tym ja teraz też przez te hormony o wszystko płacze, i wszystkim się przejmuje, co przed ciążą by mnie nie wzruszyło. Głowa do góry!!

A co do tych majtek to ja nie wiedziałam że jednorazowe a siateczkowe to cos innego, myślałam że to to samo:p kurcze, fajnie być tu na forum, bo mam kogo podpytac;)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych sutków to słyszałam o jakimś maltanie, czy jakoś tak, i że warto nawet dwa miesiące przed porodem już smarować. Ja myśle że za niedługo zagłębie sie w temat, chyba dobrze jest przygotować piersi do karmienia, zaszkodzić nam to chyba nie powinno:p ale niech się wypowiedzą doświadczone mamusie, znów chętnie poczytam.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Ja używałam dopiero masci maltan w szpitalu oczywiście jak już sutki poranione. Ból przeokropny. I dodatkowo miałam nakładki ale to dlatego że mała nie mogla zassać ale i tak bolało. I durna ja odstawilam małą od tej poranionej mocno piersi i zrobił mi się zastój i to dopiero ból. Czytałam że najlepiej smarować swoim mlekiem jak poranione.
    Ale czy idzie je przygotować wcześniej tego nie wiedziałam . Może jakaś inna mama będzie miała wiedzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 21:06

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania nie przejmuj się facetem, oni to mają inne mózgi:P

Ja sutki tylko raz posmarowalam przy pierwszej córce w szpitalu a potem darla. Także ja niczym smarowac nie będę:P Pewnie na drugi dzień kp będą poranione i będzie bolec bardzo ale niedługo na szczęście.

Nie odstawiac od tej bolacej, zagryzc i przetrzymać wiecznie nie będzie bolalo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 21:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedys pytałam, ale czy hartowanie sutków może pomóc?

• ingelita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym kangurowaniu w szpitalu mała mi tak rozorała sutek, że musiałam go smarować lanoliną. Potem już skubana miała problem ze ssaniem i rozwalała mi go jeszcze bardziej, do tego ściąganie szpitalnym laktatorem doszło, i w ogóle dramat. Ale lanolina w dwa dni pomogła. Ja miałam purelan medeli, ale to wszystko jedno. Podobno dzieciaki nie wyczuwają jej w smaku. Myśle, ze można spokojnie przed porodem nawilżać. Może to i dobry pomysł. Zaszkodzić nie zaszkodzi przecież :)

Ania, co do facetów, to mój często nawet chce dobrze, a i tak coś palnie takiego albo zrobi, że wychodzi na odwrót. Nie oszukujmy się, większość chłopów mistrzami taktu nie jest, ale może to i dobrze, ze maja silniejsze charaktery i nie biadolą tak jak my :P Poza tym oni współodczuwają ciążę i tez im odwala w tym czasie, tylko w inny sposób :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Już kiedys pytałam, ale czy hartowanie sutków może pomóc?
    Ale że jak to? ;) Muszę poczytać o tym :)

Edit: poczytałam, i cieszę się, ze mi nikt takiej rady nigdy nie dał:) Wszędzie piszą, że odradzają, i ze to przynosi raczej odwrotny skutek do zamierzonego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 21:37

kozalia lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja kupiłam na allegro z Dolce Sonno fajne piżamy do szpitala rozpinane na zatrzaski po bokach piersi. Szukałam gładkich w ciemnych kolorach. 100 % bawełna 28 zł sztuka. Właśnie przyszły i jestem zadowolona.

Kupiłam też fajną czarną ołówkową spódnicę za 29 zł z poszewką :-) Na szczęście okazała się dobra bo nauczona doświadczeniem wzięłam rozmiar L/xl mimo że wygląda na M. Wcześniej od innego sprzedawcy kupiłam sukienkę w rozmiarze M to wyglądała jak XS..
    Dasz linka?:)

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dziewczyny, a wiecie co zrobić z bólem pleców? Boli mnie odcinek lędźwiowy, najbardziej jak długo siedzę, a spacer czy rozciąganie pomaga tylko na chwilę. Zdążą się że budzę się w nocy z bólem i wtedy w zasadzie muszę wstać, bo żadna pozycja nie pomaga
    Niestety napisze to co Ingelita, starać sie to jakoś przetrwać ewentualnie rehabilitacja ale u mnie pomogła tylko trochę.. i tak sie budzę z bólem pleców czasami o 6-7 a czasami 4-5 :/

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Dasz linka?:)

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-m-napy-i6764909790.html?snapshot=MjAxOC0wNS0xNFQxMzoyMDoxNy4xMDNaO2J1eWVyOzhkMWM2Y2RlOGQxYjVmMDUzMzgwYWNlYTg1YmE4MGI4OTEzZDA1MWQ2ODExN2U0ZTNlY2Q2YTA3NTJjMWFiOWU%3D

Użytkownik DOLCE_SONNO

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że dziewczyny smarują ziają lano-maścią. Można zacząć 2 m-ce przed porodem, więc już niedługo :) Tylko że nie znam nikogo kto tego próbował.
    A kiedyś słyszałam o hartowaniu sutkow szorstka gąbką, ale tego bym się nie odważyła im robić :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ale miałam paskudny dzień. ;(
    Byłam w biedrze i robiłam szybko zakupy i trzymałam tel w ręku i w pokrowcu jeszcze mam kartę bankomatową.
    Sięgałam dla małej po coś a że było pełno towaru przed półka to tel położyłam sobie bo musiałam się oprzeć aby dosięgnąć z tym brzuchem. No i .... Zostawiłam ten tel na tym towarze i poszłam dalej...
    I za chwilę się zorientowałam że nie mam tel i panika gdzie go mam !!!
    A było pełno ludzi. I biegiem do warzyw że może tam. Nie ma i się przypomniało mi że ostatnio tam byłam i znowu biegiem na drugi koniec biedry... Patrzę .. LEŻY !
    A już miałam ryk na końcu nosa bo to nowy tel mam go parę dni i jeszcze ta karta.
    Taka byłam rozstrzesiona że nie wiem.
    Wróciłam do domu opowiedzialam mojemu bo jeszcze łzy w oczach to jeszcze opieprz dostałam że mam szczęście że znalazłam bo by "zabił" ...
    Kurde zamiast powiedzieć że dobrze że go mam to mnie zjechał.
    Nie gadam z nim.
    Musiałam się komuś wyżalić :((
    Ja w ciąży prawie dwa razy zgubiłam telefon, raz sie zorientowałam w rossmanie ze go nie mam i myślałam ze może ktoś go ukradł ale okazało sie ze zostawiłam w pracy, drugi raz zostawiłam w przymierzani sklepu i zorientowałam sie jak juz wyszłam z galerii handlowej.. na szczęście telefon znalazł ktoś z obsługi a nie klient wiec czekał na mnie przy kasie. Nie przejmuj sie, to tylko rzecz nabyta, grunt ze sie odnalazł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 22:41

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Niestety napisze to co Ingelita, starać sie to jakoś przetrwać ewentualnie rehabilitacja ale u mnie pomogła tylko trochę.. i tak sie budzę z bólem pleców czasami o 6-7 a czasami 4-5 :/
    Jak się budzę tak koło 6 to luz, gorzej w środku nocy. Jeszcze długo przed ciąża zdarzało się że wstawałam w nocy i musiałam zrobić kilka skłonów żeby puściło. Na rehabilitację nie dam rady, bo to wiąże się z dalekim wyjazdami no i nawet prywatnie nigdzie nie wcisną. Dzisiaj z racji długiej jazdy autobusem i kiepskiej pozycji zaczęło być mi niedobrze z bólu :( na szczęście długi postój pomógł troszkę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też smarowałam lanoliną jak bolało i czyniła cuda. Naprawdę warto się zaopatrzyć, szczególnie, że jest zupełnie bezpieczna dla dziecka - nie trzeba nawet jej zmywać przed kolejnym karmieniem.
    Ja efekty bólowe miałam przez 3 miesiące, ale to chyba był efekt płaskich brodawek :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do hartowania to moja mama non stop powtarza że jak chcę karmić to mam hartować hahaha właśnie szorstkim czymś, no draaaaaaaaaaaaaaamat, ja to udaje że nie słysze jak mi to mówi i powtarza że nie robie to potem mam sie nie dziwić ze nie dam rady :D :D

Co do kręgosłupa mnie bardzo boli część na samym doleeeeeeeeee, od wczoraj mam tapy - plastry - fizjoterap mi nakładała, zobaczymy czy pomogą

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ