X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbaru i tak nie jadam tak jak truskawki sporadycznie wiec jestem yeatowana haha

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam z utęsknieniem na truskawki. Już nie mogę się doczekać. Na razie są w cenie 20 zł za kg. Więc jeszcze mnie nie powaliło ;-)

Mam pytanie - czy wzrok podczas porodu sn zawsze się pogarsza? Mam wadę -3,75 i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Pogadam o tym z lekarzem ale to dopiero za miesiąc.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze moj organizm bedzie dobrze przetrawial arbuza bo ja tylko na greckiego arbuza latem czekam i to dla mnie caly sens wakacji... i zaden inny tylko grecki musi koniecznie byc moje jedyne 100% ze bedzie idealny haha... jak moj maz jeszcze wozil arbuzy z Grecji uwielbialam z nim jezdzic i prosto na polu s8e juz zajadac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jak dotąd na każdym usg był ułożony główkowo, przed wczoraj na pewno był poprzecznie bo kopal bo obydwu stronach brzucha jednocześnie a właśnie wczoraj musiał się przekręcić nóżkami do dołu bo dał mi popalić cały dzień, wieczorem to mi się płakać chciało, tak się rozkręcil. Na szczęście dzisiaj kopie normalnie więc w nocy pewnie jakiegoś fikolka strzelił ;) co do zachcianek, kupiłam sobie tartę w Auchan z brzoskwiniami do kawy, tak mnie nalecialo. Teraz jak zobaczyłam ile syfu tam dają to nigdy więcej tego nie tkne, 10 E!! Powalilo ich

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie kopie najbardziej jak jest głowa do dołu :) wtedy obrywam dość mocno, a tak to jest znośnie. Na wyjeździe strasznie był pobudzony, a w domu jak ręka odjął :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja czekam z utęsknieniem na truskawki. Już nie mogę się doczekać. Na razie są w cenie 20 zł za kg. Więc jeszcze mnie nie powaliło ;-)

Mam pytanie - czy wzrok podczas porodu sn zawsze się pogarsza? Mam wadę -3,75 i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Pogadam o tym z lekarzem ale to dopiero za miesiąc.
    Ja mam -0.5 i 0.75 i tak zostało po porodzie. Zobaczymy teraz

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś i arbuza zjadłam i truskawki takie swojskie ;) nie wiedziałam ze rabarbaru nie można jeść w ciąży bo ostatnio upiekłam babeczki z rabarbarem i sie zajadałam.
    Odnośnie wady wzorku to mam nadzieje ze sie nie pogorszy po sn bo ja mam: -5.50 i -6.00 i jeszcze astygmatyzm niewielki. Muszę sie wybrać właśnie do okulisty żeby wziąć zaświadczenie ze nie ma przeciwwskazań do porodu sn.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka miała cc ze względu na wadę wzroku. Od ilus tam nie powinno się sn bo może sie bardzo pogorszyc.

To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciast :D U nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja przyjaciółka miała cc ze względu na wadę wzroku. Od ilus tam nie powinno się sn bo może sie bardzo pogorszyc.

To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciast :D U nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej :D

Oj nie jesteś jedyna, tez zasilam grono CePeDekow ;) niestety z gotowania jestem lewa, teraz w ciąży w ogóle mi nic nie wychodzi, do tego cały czas muszę walczyć z moim wrodzonym bałaganiarstwem. Ciast nie pieke, ale bardziej przez to, ze bym sama całe zjadła od razu :D

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam duże minusy jeśli chodzi o oczy, ale nie wiem ile aktualnie bo okuliste mam dopiero w czerwcu. Ale jeśli chodzi o poród to ważne jest badanie dna oka, a nawet nie same minusy.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj miałam wizytę u okulisty. Cztery lata temu miałam laserowa korekcje wzroku (z -5 udało się naprawić na 0), i właśnie w 7 miesiącu ciąży pani doktor, która robiła mi zabieg kazała się zgłosić w sprawie decyzji co do porodu. Po dzisiejszym bardzo dokładnym badaniu nie stwierdziła przeciwwskazań do porodu sn. Oczywiście nikt nie da gwarancji, że coś się nie popsuje, ale generalnie u mnie oczy wyglądają dobrze i powinno być ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Nie jedyna. ;) ja też nie lubię gotować. A ciasta? Abstrakcja. :)
    Od tego jest teściowa.

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wadę wzroku +6,5 i nie jest to przeciwwskazaniem do porodu sn

angelika22
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:

Ja gotować to powiedzmy względnie lubię, a raczej muszę to w miarę polubiłam ;) ale nie jakieś tam wymyślne dania. A ciasta... baaardzo rzadko piekę i już jak to robię to różnie mi wychodzi. Zawsze można zrobić ciasto bez pieczenia :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Ja gotować to powiedzmy względnie lubię, a raczej muszę to w miarę polubiłam ;) ale nie jakieś tam wymyślne dania. A ciasta... baaardzo rzadko piekę i już jak to robię to różnie mi wychodzi. Zawsze można zrobić ciasto bez pieczenia :D
    Ciasta bez pieczenia robiłam u teściowej, robi się je szybciej, czyli krócej będzie mnie denerwować :p a tak to lubię piec, ale strasznie się przy tym denerwuje, bo zawsze coś mi nie wyjdzie :) gotować też lubię, ale teraz jak mąż wraca prawie w nocy to mi się nie chce kombinować tylko dla siebie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wadę wzroku, w sumie zapomniałam że też to muszę skontrolować więc dzięki za przypomnienie :)
    Ja mam dużą różnicę między jednym okiem a drugim.

Co do ciast to uwielbiam piec, gorzej z gotowaniem, a smażyć to już kompletnie nie potrafię :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj w Happy Mum szukałam sukienki na wesele i jestem załamana. Brzuch mam gigantyczny i chyba dopiero dzisiaj to do mnie dotarło. Mam wrażenien że te sukienki w rozm M już teraz są dla mnie na styk a wesele za 3 tygodnie dopiero. Jak przymierzałam L to wyglądałam jak starsza pani.. Nic nie kupiłam ..

Poza tym myślałam że stopy mi nie spuchły ale próbowałam wcisnąć na stopę swoje beżowe szpilki na malutkim 5 cm obcasie to mnie cisną...Nie mam w czym pójść :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 20:13

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze wzrokiem jest tak że w ciąży może się pogorszyć i do maks 6 MSC po porodzie może się poprawić jeszcze do tego co było przed więc jeśli coś się Wam podgorszy to wstrzajcie się z wymianą okularow/ soczewek. Info od okulisty , była parę razy podczas tych trzech ciąż, ostatni raz właśnie miesiąc temu ale u mnie wada od kilku lat taka sama.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Byłam dzisiaj w Happy Mum szukałam sukienki na wesele i jestem załamana. Brzuch mam gigantyczny i chyba dopiero dzisiaj to do mnie dotarło. Mam wrażenien że te sukienki w rozm M już teraz są dla mnie na styk a wesele za 3 tygodnie dopiero. Jak przymierzałam L to wyglądałam jak starsza pani.. Nic nie kupiłam ..

Poza tym myślałam że stopy mi nie spuchły ale próbowałam wcisnąć na stopę swoje beżowe szpilki na malutkim 5 cm obcasie to mnie cisną...Nie mam w czym pójść :-(
    Nie chce Cię martwić , ale niektórym kobietom w ciąży stopy rosną i niestety to już nie odwracalne.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:

W zeszłej ciąży byłam na 3 weselach. Żadnej sukienki nie kupiłam typowo ciążowej. Jedną w sugarfree i 2 na pakamerze. Po prostu mają teraz modny krój rozszerzają się na całej długości. Przez co maskują wszelkie nadprogramowe kilogramy. A moim zdaniem bez brzuszka leżą równie dobrze. Jak nie lepiej :) poszukaj jeszcze :)

‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ