Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rabarbaru i tak nie jadam tak jak truskawki sporadycznie wiec jestem yeatowana haha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja czekam z utęsknieniem na truskawki. Już nie mogę się doczekać. Na razie są w cenie 20 zł za kg. Więc jeszcze mnie nie powaliło
Mam pytanie - czy wzrok podczas porodu sn zawsze się pogarsza? Mam wadę -3,75 i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Pogadam o tym z lekarzem ale to dopiero za miesiąc.
-
Ja mam nadzieje ze moj organizm bedzie dobrze przetrawial arbuza bo ja tylko na greckiego arbuza latem czekam i to dla mnie caly sens wakacji... i zaden inny tylko grecki musi koniecznie byc moje jedyne 100% ze bedzie idealny haha... jak moj maz jeszcze wozil arbuzy z Grecji uwielbialam z nim jezdzic i prosto na polu s8e juz zajadac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mój też jak dotąd na każdym usg był ułożony główkowo, przed wczoraj na pewno był poprzecznie bo kopal bo obydwu stronach brzucha jednocześnie a właśnie wczoraj musiał się przekręcić nóżkami do dołu bo dał mi popalić cały dzień, wieczorem to mi się płakać chciało, tak się rozkręcil. Na szczęście dzisiaj kopie normalnie więc w nocy pewnie jakiegoś fikolka strzelił
co do zachcianek, kupiłam sobie tartę w Auchan z brzoskwiniami do kawy, tak mnie nalecialo. Teraz jak zobaczyłam ile syfu tam dają to nigdy więcej tego nie tkne, 10 E!! Powalilo ich
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Eilleen wrote:Ja czekam z utęsknieniem na truskawki. Już nie mogę się doczekać. Na razie są w cenie 20 zł za kg. Więc jeszcze mnie nie powaliło
Mam pytanie - czy wzrok podczas porodu sn zawsze się pogarsza? Mam wadę -3,75 i zaczęłam się nad tym zastanawiać. Pogadam o tym z lekarzem ale to dopiero za miesiąc.
-
A ja dziś i arbuza zjadłam i truskawki takie swojskie
nie wiedziałam ze rabarbaru nie można jeść w ciąży bo ostatnio upiekłam babeczki z rabarbarem i sie zajadałam.
Odnośnie wady wzorku to mam nadzieje ze sie nie pogorszy po sn bo ja mam: -5.50 i -6.00 i jeszcze astygmatyzm niewielki. Muszę sie wybrać właśnie do okulisty żeby wziąć zaświadczenie ze nie ma przeciwwskazań do porodu sn.
-
nick nieaktualnyMoja przyjaciółka miała cc ze względu na wadę wzroku. Od ilus tam nie powinno się sn bo może sie bardzo pogorszyc.
To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciastU nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Moja przyjaciółka miała cc ze względu na wadę wzroku. Od ilus tam nie powinno się sn bo może sie bardzo pogorszyc.
To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciastU nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej
Oj nie jesteś jedyna, tez zasilam grono CePeDekowniestety z gotowania jestem lewa, teraz w ciąży w ogóle mi nic nie wychodzi, do tego cały czas muszę walczyć z moim wrodzonym bałaganiarstwem. Ciast nie pieke, ale bardziej przez to, ze bym sama całe zjadła od razu
-
Dziewczyny ja dzisiaj miałam wizytę u okulisty. Cztery lata temu miałam laserowa korekcje wzroku (z -5 udało się naprawić na 0), i właśnie w 7 miesiącu ciąży pani doktor, która robiła mi zabieg kazała się zgłosić w sprawie decyzji co do porodu. Po dzisiejszym bardzo dokładnym badaniu nie stwierdziła przeciwwskazań do porodu sn. Oczywiście nikt nie da gwarancji, że coś się nie popsuje, ale generalnie u mnie oczy wyglądają dobrze i powinno być ok.
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciast
U nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej
Nie jedyna.ja też nie lubię gotować. A ciasta? Abstrakcja.
Od tego jest teściowa.
-
Lavendova wrote:To ja widzę ze jestem jedyna taka ch...wa pani domu bo nie piekę ciast
U nas i tak nikt nie jada takich rzeczy. Gotować tez nie lubię i unikam, a jeśli chodzi o sprzątanie to mój to robi lepiej
Ja gotować to powiedzmy względnie lubię, a raczej muszę to w miarę polubiłamale nie jakieś tam wymyślne dania. A ciasta... baaardzo rzadko piekę i już jak to robię to różnie mi wychodzi. Zawsze można zrobić ciasto bez pieczenia
-
agania wrote:Ja gotować to powiedzmy względnie lubię, a raczej muszę to w miarę polubiłam
ale nie jakieś tam wymyślne dania. A ciasta... baaardzo rzadko piekę i już jak to robię to różnie mi wychodzi. Zawsze można zrobić ciasto bez pieczenia
gotować też lubię, ale teraz jak mąż wraca prawie w nocy to mi się nie chce kombinować tylko dla siebie.
-
Byłam dzisiaj w Happy Mum szukałam sukienki na wesele i jestem załamana. Brzuch mam gigantyczny i chyba dopiero dzisiaj to do mnie dotarło. Mam wrażenien że te sukienki w rozm M już teraz są dla mnie na styk a wesele za 3 tygodnie dopiero. Jak przymierzałam L to wyglądałam jak starsza pani.. Nic nie kupiłam ..
Poza tym myślałam że stopy mi nie spuchły ale próbowałam wcisnąć na stopę swoje beżowe szpilki na malutkim 5 cm obcasie to mnie cisną...Nie mam w czym pójśćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2018, 20:13
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ze wzrokiem jest tak że w ciąży może się pogorszyć i do maks 6 MSC po porodzie może się poprawić jeszcze do tego co było przed więc jeśli coś się Wam podgorszy to wstrzajcie się z wymianą okularow/ soczewek. Info od okulisty , była parę razy podczas tych trzech ciąż, ostatni raz właśnie miesiąc temu ale u mnie wada od kilku lat taka sama.7w3d 💔
-
squirrel wrote:Byłam dzisiaj w Happy Mum szukałam sukienki na wesele i jestem załamana. Brzuch mam gigantyczny i chyba dopiero dzisiaj to do mnie dotarło. Mam wrażenien że te sukienki w rozm M już teraz są dla mnie na styk a wesele za 3 tygodnie dopiero. Jak przymierzałam L to wyglądałam jak starsza pani.. Nic nie kupiłam ..
Poza tym myślałam że stopy mi nie spuchły ale próbowałam wcisnąć na stopę swoje beżowe szpilki na malutkim 5 cm obcasie to mnie cisną...Nie mam w czym pójść7w3d 💔 -
nick nieaktualnysquirrel wrote:Byłam dzisiaj w Happy Mum szukałam sukienki na wesele i jestem załamana. Brzuch mam gigantyczny i chyba dopiero dzisiaj to do mnie dotarło. Mam wrażenien że te sukienki w rozm M już teraz są dla mnie na styk a wesele za 3 tygodnie dopiero. Jak przymierzałam L to wyglądałam jak starsza pani.. Nic nie kupiłam ..
Poza tym myślałam że stopy mi nie spuchły ale próbowałam wcisnąć na stopę swoje beżowe szpilki na malutkim 5 cm obcasie to mnie cisną...Nie mam w czym pójśćposzukaj jeszcze