X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że u mnie brak takich imprezek póki co. Ostatnio do miasta szłam ze swoim to w garażu wpadłam w histerię, że wyglądam jak mamut.

Dzisiaj mnie nosiło, nosiło to wyszłam w miasto i poszwendałam się 3 godziny. Teraz padłam jak trup w łóżku i już nic nie robię dzisiaj.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną już takie imprezy.
    Wśród znajomych już wszyscy po ślubie i z dzieciakami.. :D

Jedynie co może mnie czekać to pogrzeby. :/

Ale humorkow nie mam. :) i raczej fizycznie oprócz bólu krocza który mi dokucza to nie jest tak źle. :) pielęgnuje ogród codziennie. Czasami trudno mi się podnieść. Ale właśnie te bóle są takie. Bo gorzej się czuje po odpoczynku. Hehe

☆ jutro na 12 wizyta i nie mogę się doczekać. <3

Dziś strasznie gorąco. Spacer mnie bardzo zmeczyl a jeszcze sprzątanie mnie dzisiaj czekało. Więc padnieta jestem.. :) wszystko czyste w domu więc jeszcze pieska by się przydało wykąpać. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 21:27

Ania241188 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze rozmowy o wypiekach mnie zmobilizowały :) właśnie pieką się bułki (po raz pierwszy w życiu) i zaraz biorę się za biszkopt na jutro. W sumie to powinnam już go mieć wystudzonego...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wróciliśmy do domu. Mała wykąpana najedzona i poszłam z tatą spać.
    Popołudniu mąż poprzepraszal :)
    40 km przed domem mała musiała w pampa zrobić niespodziankę ;D jezny ;p
    Ale lepsza taka niespodzianka niż te co były dotychczas :D
    Nie ma jak w domu !

misia-kasia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to ja chyba powinnam sie cieszyc bo nie mam takich problemow..Generalnie robie wszystko a nawet duzo wiecej, nie latwo mnie zmeczyc, dzis bylam nad morzem z rodzinka- gralismy w frisbee objadlam sie lodami i goframi a po powrocie ogarnelam szybkiego grilla z sasiadami..4 sierpnia mamy wesele chestnej mojej corki i poki co nie zamierzam rezygnowac chyba ze lekarz mi zabroni bo po ostatniej wizycie termin mi sie przesunal na 10.08 wiec pewnie urodze miedzy terminami...Co do stroju- nie planuje nic kupowac- mam jedna ladniejsza sukienke typowo na lato i nadzieje ze sie w nia w sierpniu jeszcze zmieszcze.A w czerwcu jedziemy do krakowa potem do zakopca na wakacje..nie wspominajac ze dopiero co ogarnelismy ogrod, taras, i poki co 3 ray dziennie podlewam wschodzaca w koncu trawe..No i raczej nie wpadam w histerie z byle powodu wrecz przeciwnie- jade na totalnym luzie...czego i Wam zycze;-)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ec9d423d76e06924med.jpg

Wypina się po prawej

Lavendova, nesssssa, PLPaulina, Kasiaja, Eilleen, jej odbicie, misia-kasia, pumka1990, Flowwer, Ania241188, Dooti, agania, Zuuziia, chabasse lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak samo to wygląda :D

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie kupować wanienki tylko sam leżaczek do wanny ale natknęłam się na to... https://m.ceneo.pl/44406153?utm_campaign=Rodzice&utm_source=Facebook&utm_medium=Social#tab=reviews Jak myślicie, praktyczna jest taka wanienka? Spodobała mi się bardzo i do tego taka fajna bo mała i ten leżaczek miękki. Mam dylemat :-/ na ceneo zbyt wielu opinii nie ma
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b75d3bbfb5a4.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba06905df01.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3317e40a3fe8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 23:20

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    I wróciliśmy do domu. Mała wykąpana najedzona i poszłam z tatą spać.
    Popołudniu mąż poprzepraszal :)
    40 km przed domem mała musiała w pampa zrobić niespodziankę ;D jezny ;p
    Ale lepsza taka niespodzianka niż te co były dotychczas :D
    Nie ma jak w domu !
    Też juz wróciliśmy do domu i utęsknieniem przytuliłam sie do swojego rogala na swoim łóżku ;)

Wszystkie juz macie tą linie na brzuchu tj linea negra? Bo ja nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 23:26

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Miałam nie kupować wanienki tylko sam leżaczek do wanny ale natknęłam się na to... https://m.ceneo.pl/44406153?utm_campaign=Rodzice&utm_source=Facebook&utm_medium=Social#tab=reviews Jak myślicie, praktyczna jest taka wanienka? Spodobała mi się bardzo i do tego taka fajna bo mała i ten leżaczek miękki.

Mnie się takie rzeczy podobają. :D

Ja kupuje wanienke shnuggle na stojaku + wkładkę do kąpieli skip hop :) - podobne do Tej wanienki co znalazłaś tylko to taki materacyk. :D

Mnie te duże wanienki przerażają. :D i je uważam za całkowicie nie praktyczne. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 05:13

Kasiaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

Ja mam. Ale nie przeszkadza mi to..

W porównaniu do moim piegow to Pikuś. :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Też juz wróciliśmy do domu i utęsknieniem przytuliłam sie do swojego rogala na swoim łóżku ;)

Nie mam. W poprzedniej ciąży też nie miałam. :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam. Nie wiem kiedy zrobiła mi się wyraźna kreska.
    Udało mi się wczoraj zrobić wszystkie wypieki w kuchni. Oczywiście jest pewien bilans strat... Spadła mi końcówka od blender i trafiła mnie w głowę, na szczęście nie mocno, połamałam miskę, rozcięłam sobie kolano i coś jeszcze ale nie pamiętam co :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam, choć dziwne bo w poprzednich ciążach dość szybko miałam. Kurczę mój młody oszalał dzisiaj i nie śpi od 5:45, 0dash2.gif zapomniałam mu rolet zaciągnąć i chyba słońce go obudziło bo pokoik ma akurat od wschodniej strony. Mam nadzieje, że jeszcze zaśnie ale, póki co, szaleje w łóżku 2bujawka.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 06:28

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja mam. Nie wiem kiedy zrobiła mi się wyraźna kreska.
    Udało mi się wczoraj zrobić wszystkie wypieki w kuchni. Oczywiście jest pewien bilans strat... Spadła mi końcówka od blender i trafiła mnie w głowę, na szczęście nie mocno, połamałam miskę, rozcięłam sobie kolano i coś jeszcze ale nie pamiętam co :p
    Hehe grunt ze sie udało ;) wyzwanie kuchenne zaliczone.

Ja sie witam w nowym tygodniu i 3 trymestrze :) do porodu zostało 90 dni. Plan na dziś posprzątać w takiej naszej małej klitce gdzie trzymamy wszystkie graty i znaleźć jeszcze odrobinę wolnego miejsca. Jak uda mi sie to zrobić to wszystkie wiosenne porządki będę miała zaliczone i będę mogła zabrać sie za urządzenie kącika dla małej :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

Ja tez nie mam. W drugiej ciąży wyszła mi dopiero lekka po porodzie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Jejku to ja chyba powinnam sie cieszyc bo nie mam takich problemow..Generalnie robie wszystko a nawet duzo wiecej, nie latwo mnie zmeczyc, dzis bylam nad morzem z rodzinka- gralismy w frisbee objadlam sie lodami i goframi a po powrocie ogarnelam szybkiego grilla z sasiadami..4 sierpnia mamy wesele chestnej mojej corki i poki co nie zamierzam rezygnowac chyba ze lekarz mi zabroni bo po ostatniej wizycie termin mi sie przesunal na 10.08 wiec pewnie urodze miedzy terminami...Co do stroju- nie planuje nic kupowac- mam jedna ladniejsza sukienke typowo na lato i nadzieje ze sie w nia w sierpniu jeszcze zmieszcze.A w czerwcu jedziemy do krakowa potem do zakopca na wakacje..nie wspominajac ze dopiero co ogarnelismy ogrod, taras, i poki co 3 ray dziennie podlewam wschodzaca w koncu trawe..No i raczej nie wpadam w histerie z byle powodu wrecz przeciwnie- jade na totalnym luzie...czego i Wam zycze;-)
    To tak jak ja :-) na razie jeszcze czuje się w miarę i sama wszystko ogarniam łącznie z koszeniem trawy, dużymi zakupami z córką plus dom porządki gotowanie prasowanie itd. mam nadzieję, ze tak mi zostanie bo mam wraznie że dzięki temu że się ruszam to lepiej znoszę ta ciążę. A na zastanawianiem się generalnie brak czasu bo ciągle coś z.dziecmi i remontami więc leci mi czas w tej ciąży jak.szalony. zaraz 30 tydzień zaczynamy.

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami w nowym tygodniu miesiącu i trymestrze :) :)
    rety jak ten czas leci ;)

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co też się czuję świetnie :) gdyby nie ruchy dziecka i rosnący brzuch to nie czuła bym ze jestem w ciąży :) oby tak do końca :)

justyna14 lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EXISTENS u nas identyko :D

KASIAJA u nas też równiutko od 5:45 :D chyba się zgadali :D

Kasiaja lubi tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ