X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze, że u mnie brak takich imprezek póki co. Ostatnio do miasta szłam ze swoim to w garażu wpadłam w histerię, że wyglądam jak mamut.

Dzisiaj mnie nosiło, nosiło to wyszłam w miasto i poszwendałam się 3 godziny. Teraz padłam jak trup w łóżku i już nic nie robię dzisiaj.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną już takie imprezy.
    Wśród znajomych już wszyscy po ślubie i z dzieciakami.. :D

Jedynie co może mnie czekać to pogrzeby. :/

Ale humorkow nie mam. :) i raczej fizycznie oprócz bólu krocza który mi dokucza to nie jest tak źle. :) pielęgnuje ogród codziennie. Czasami trudno mi się podnieść. Ale właśnie te bóle są takie. Bo gorzej się czuje po odpoczynku. Hehe

☆ jutro na 12 wizyta i nie mogę się doczekać. <3

Dziś strasznie gorąco. Spacer mnie bardzo zmeczyl a jeszcze sprzątanie mnie dzisiaj czekało. Więc padnieta jestem.. :) wszystko czyste w domu więc jeszcze pieska by się przydało wykąpać. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 21:27

Ania241188 lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze rozmowy o wypiekach mnie zmobilizowały :) właśnie pieką się bułki (po raz pierwszy w życiu) i zaraz biorę się za biszkopt na jutro. W sumie to powinnam już go mieć wystudzonego...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wróciliśmy do domu. Mała wykąpana najedzona i poszłam z tatą spać.
    Popołudniu mąż poprzepraszal :)
    40 km przed domem mała musiała w pampa zrobić niespodziankę ;D jezny ;p
    Ale lepsza taka niespodzianka niż te co były dotychczas :D
    Nie ma jak w domu !

misia-kasia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to ja chyba powinnam sie cieszyc bo nie mam takich problemow..Generalnie robie wszystko a nawet duzo wiecej, nie latwo mnie zmeczyc, dzis bylam nad morzem z rodzinka- gralismy w frisbee objadlam sie lodami i goframi a po powrocie ogarnelam szybkiego grilla z sasiadami..4 sierpnia mamy wesele chestnej mojej corki i poki co nie zamierzam rezygnowac chyba ze lekarz mi zabroni bo po ostatniej wizycie termin mi sie przesunal na 10.08 wiec pewnie urodze miedzy terminami...Co do stroju- nie planuje nic kupowac- mam jedna ladniejsza sukienke typowo na lato i nadzieje ze sie w nia w sierpniu jeszcze zmieszcze.A w czerwcu jedziemy do krakowa potem do zakopca na wakacje..nie wspominajac ze dopiero co ogarnelismy ogrod, taras, i poki co 3 ray dziennie podlewam wschodzaca w koncu trawe..No i raczej nie wpadam w histerie z byle powodu wrecz przeciwnie- jade na totalnym luzie...czego i Wam zycze;-)

Paulinaaa lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ec9d423d76e06924med.jpg

Wypina się po prawej

Lavendova, nesssssa, PLPaulina, Kasiaja, Eilleen, jej odbicie, misia-kasia, pumka1990, Flowwer, Ania241188, Dooti, agania, Zuuziia, chabasse lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak samo to wygląda :D

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam nie kupować wanienki tylko sam leżaczek do wanny ale natknęłam się na to... https://m.ceneo.pl/44406153?utm_campaign=Rodzice&utm_source=Facebook&utm_medium=Social#tab=reviews Jak myślicie, praktyczna jest taka wanienka? Spodobała mi się bardzo i do tego taka fajna bo mała i ten leżaczek miękki. Mam dylemat :-/ na ceneo zbyt wielu opinii nie ma
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b75d3bbfb5a4.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba06905df01.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3317e40a3fe8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 23:20

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 20 maja 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    I wróciliśmy do domu. Mała wykąpana najedzona i poszłam z tatą spać.
    Popołudniu mąż poprzepraszal :)
    40 km przed domem mała musiała w pampa zrobić niespodziankę ;D jezny ;p
    Ale lepsza taka niespodzianka niż te co były dotychczas :D
    Nie ma jak w domu !
    Też juz wróciliśmy do domu i utęsknieniem przytuliłam sie do swojego rogala na swoim łóżku ;)

Wszystkie juz macie tą linie na brzuchu tj linea negra? Bo ja nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2018, 23:26

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Miałam nie kupować wanienki tylko sam leżaczek do wanny ale natknęłam się na to... https://m.ceneo.pl/44406153?utm_campaign=Rodzice&utm_source=Facebook&utm_medium=Social#tab=reviews Jak myślicie, praktyczna jest taka wanienka? Spodobała mi się bardzo i do tego taka fajna bo mała i ten leżaczek miękki.

Mnie się takie rzeczy podobają. :D

Ja kupuje wanienke shnuggle na stojaku + wkładkę do kąpieli skip hop :) - podobne do Tej wanienki co znalazłaś tylko to taki materacyk. :D

Mnie te duże wanienki przerażają. :D i je uważam za całkowicie nie praktyczne. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 05:13

Kasiaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

Ja mam. Ale nie przeszkadza mi to..

W porównaniu do moim piegow to Pikuś. :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Też juz wróciliśmy do domu i utęsknieniem przytuliłam sie do swojego rogala na swoim łóżku ;)

Nie mam. W poprzedniej ciąży też nie miałam. :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam. Nie wiem kiedy zrobiła mi się wyraźna kreska.
    Udało mi się wczoraj zrobić wszystkie wypieki w kuchni. Oczywiście jest pewien bilans strat... Spadła mi końcówka od blender i trafiła mnie w głowę, na szczęście nie mocno, połamałam miskę, rozcięłam sobie kolano i coś jeszcze ale nie pamiętam co :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam, choć dziwne bo w poprzednich ciążach dość szybko miałam. Kurczę mój młody oszalał dzisiaj i nie śpi od 5:45, 0dash2.gif zapomniałam mu rolet zaciągnąć i chyba słońce go obudziło bo pokoik ma akurat od wschodniej strony. Mam nadzieje, że jeszcze zaśnie ale, póki co, szaleje w łóżku 2bujawka.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 06:28

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja mam. Nie wiem kiedy zrobiła mi się wyraźna kreska.
    Udało mi się wczoraj zrobić wszystkie wypieki w kuchni. Oczywiście jest pewien bilans strat... Spadła mi końcówka od blender i trafiła mnie w głowę, na szczęście nie mocno, połamałam miskę, rozcięłam sobie kolano i coś jeszcze ale nie pamiętam co :p
    Hehe grunt ze sie udało ;) wyzwanie kuchenne zaliczone.

Ja sie witam w nowym tygodniu i 3 trymestrze :) do porodu zostało 90 dni. Plan na dziś posprzątać w takiej naszej małej klitce gdzie trzymamy wszystkie graty i znaleźć jeszcze odrobinę wolnego miejsca. Jak uda mi sie to zrobić to wszystkie wiosenne porządki będę miała zaliczone i będę mogła zabrać sie za urządzenie kącika dla małej :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

Ja tez nie mam. W drugiej ciąży wyszła mi dopiero lekka po porodzie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Jejku to ja chyba powinnam sie cieszyc bo nie mam takich problemow..Generalnie robie wszystko a nawet duzo wiecej, nie latwo mnie zmeczyc, dzis bylam nad morzem z rodzinka- gralismy w frisbee objadlam sie lodami i goframi a po powrocie ogarnelam szybkiego grilla z sasiadami..4 sierpnia mamy wesele chestnej mojej corki i poki co nie zamierzam rezygnowac chyba ze lekarz mi zabroni bo po ostatniej wizycie termin mi sie przesunal na 10.08 wiec pewnie urodze miedzy terminami...Co do stroju- nie planuje nic kupowac- mam jedna ladniejsza sukienke typowo na lato i nadzieje ze sie w nia w sierpniu jeszcze zmieszcze.A w czerwcu jedziemy do krakowa potem do zakopca na wakacje..nie wspominajac ze dopiero co ogarnelismy ogrod, taras, i poki co 3 ray dziennie podlewam wschodzaca w koncu trawe..No i raczej nie wpadam w histerie z byle powodu wrecz przeciwnie- jade na totalnym luzie...czego i Wam zycze;-)
    To tak jak ja :-) na razie jeszcze czuje się w miarę i sama wszystko ogarniam łącznie z koszeniem trawy, dużymi zakupami z córką plus dom porządki gotowanie prasowanie itd. mam nadzieję, ze tak mi zostanie bo mam wraznie że dzięki temu że się ruszam to lepiej znoszę ta ciążę. A na zastanawianiem się generalnie brak czasu bo ciągle coś z.dziecmi i remontami więc leci mi czas w tej ciąży jak.szalony. zaraz 30 tydzień zaczynamy.

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z wami w nowym tygodniu miesiącu i trymestrze :) :)
    rety jak ten czas leci ;)

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co też się czuję świetnie :) gdyby nie ruchy dziecka i rosnący brzuch to nie czuła bym ze jestem w ciąży :) oby tak do końca :)

justyna14 lubi tę wiadomość

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EXISTENS u nas identyko :D

KASIAJA u nas też równiutko od 5:45 :D chyba się zgadali :D

Kasiaja lubi tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ