X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Też juz wróciliśmy do domu i utęsknieniem przytuliłam sie do swojego rogala na swoim łóżku ;)

Wszystkie juz macie tą linie na brzuchu tj linea negra? Bo ja nie mam.
    Ja mam od dawna. Wcześnie mi się pojawiła. Mój Marcin myślał że to rozstęp ;-) kazał mi się smarować a ja mu powiedziałam że to się pojawia u ciężarnych.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Linia nie wiem czy mam bo nie widze, a jeśli jest to delikatna, a za to pepekem mam pomarańczowo brązowy i nie jest to brud :-D ogólnie mam głęboki pępek więc nie wyszedł na wierz tylko się podniósł a wokół i delikatnie w środku jest właśnie taki pomarańczowy
    Mój pępek bo jedna wielka dziura. Jak zakładam bluzki czy sukienkę to taka dziura się odciska ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja myślałam że umrę teraz z nerwów. Robili mi ktg i 20 minut było dobrze, potem nagle tętno znikło i położna nie mogła znaleźć, przyleciała druga, potem poleciały po lekarza. Przyszedł mój doktorek, też szukał długo, aż w końcu zabrali mnie na usg. Na usg wszystko ok, tętno młodego 150. Bardzo się zdenerwowałam.
    Nie wyobrażam jaki to był stres. Całe szczęście że wszystko dobrze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Faktycznie duży dziecko. Który tydzień?
    Dzisiaj 28+5 to w piątek było 28+2. Lekarz mnie uspokajał, że dzieci rosną skoków itp. A na koniec dodał, że jak będzie faktycznie duży to zrobimy CC, więc mam się tym nie martwić, tylko cieszyć że wszystko jest dobrze :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Oj te nasze Hanie dają nam popalić. :)

A Ty byłaś już u ortopedy ?? Miałaś usg czy co on robił? :)
    Byłam już dwukrotnie. Mnie zaczęło się wczesnie i w 20 tyg miałam rozejście 6,5 mm, a teraz byłam tydzień temu i już mam 3 cm więc lekarz powiedział że cesarka musi być. I to na podstawie USG ortopeda stwierdza rozejście. Nieprzyjemne badanie ale da się przeżyć.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj.. To faktycznie już ten etap kiedy dzieciaczki już takie duże. Ja się zatrzymalam na jakichś 750 gramach, ale to było kilka tygodni temu. Dzisiaj na 18.30 mam wizytę prywatną wie pewnie usg tez będzie. Aż się boję jak usłyszę jaka waga ;) pewnie już ponad kg będzie.
    Co do Linea nigra.. Nie mam. W poprzedniej ciąży jakoś dopieto pod sam koniec się pojawiła, ale tez nie jakaś bardzo ciemna. Bardziej było wifac ją po porodzie jak się skora obkurczyla. Pępek mam nadal bardzo gleboki, pewnie przez sadelko ;) i poprzednio tez nie wyszedł, wiec teraz tez tak będzie.
    Nie wiem jak wy ale ja juz powoli mam kłopoty z ogoleniem podwozia. Chyba niedługo meza zatrudnię hehe. W sobotę mi pazurki u nog malował. Wyszło średnio.. Musialam ciut poprawić Ale i tak podziwiam za starania. Poinstruowalam co i jak i następnym razem będzie lepiej ;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja mam za 2 tyg wizyte i az ciekawa jestem ale ja to przy waszych dziewczynach chyba drobinke mam bo 2 tyg temy 820g miala...
    Za to kopnac potrafi i sie rozpychac jak spory maluch
    U mnie w 25 tygodniu Olek waży 700 g.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ojoj.. To faktycznie już ten etap kiedy dzieciaczki już takie duże. Ja się zatrzymalam na jakichś 750 gramach, ale to było kilka tygodni temu. Dzisiaj na 18.30 mam wizytę prywatną wie pewnie usg tez będzie. Aż się boję jak usłyszę jaka waga ;) pewnie już ponad kg będzie.
    Co do Linea nigra.. Nie mam. W poprzedniej ciąży jakoś dopieto pod sam koniec się pojawiła, ale tez nie jakaś bardzo ciemna. Bardziej było wifac ją po porodzie jak się skora obkurczyla. Pępek mam nadal bardzo gleboki, pewnie przez sadelko ;) i poprzednio tez nie wyszedł, wiec teraz tez tak będzie.
    Nie wiem jak wy ale ja juz powoli mam kłopoty z ogoleniem podwozia. Chyba niedługo meza zatrudnię hehe. W sobotę mi pazurki u nog malował. Wyszło średnio.. Musialam ciut poprawić Ale i tak podziwiam za starania. Poinstruowalam co i jak i następnym razem będzie lepiej ;)
    Ja też pewnie przez tluszczyk na brzuchu mam dziurę zamiast pępka ;-)
    Również mam problem z goleniem podwozia. Paznokcie spróbuję jeszcze pomalować. Próbowałam się golic z lusterkiem to lepiej mi wychodziło bez patrzenia ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A którejś pociemnialy pachy? Wyglądają jak brudne.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że tak dzieciaczki rosną :)
    Ja dziś weszłam na wagę i nawet nic nie przybrałam przez 2 tyg a nawet trochę spadło ;)
    Narazie przybyło 11 kg. Odstawilam słodkie i niedojadam po małej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Byłam już dwukrotnie. Mnie zaczęło się wczesnie i w 20 tyg miałam rozejście 6,5 mm, a teraz byłam tydzień temu i już mam 3 cm więc lekarz powiedział że cesarka musi być. I to na podstawie USG ortopeda stwierdza rozejście. Nieprzyjemne badanie ale da się przeżyć.

Mam nadzieję, że nie będę miała tak dużego rozejscia by mieć cc. :/

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U mnie w 25 tygodniu Olek waży 700 g.
    No to tez drobinka... ja tamto usg mialam tez w 25+3

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie dokładnie objawy przy tym rozejsciu? Bo mnie boli jak leżę lub siedzę i próbuje nogę którąś podnieść. Boli mnie w okolicy łona.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    No to tez drobinka... ja tamto usg mialam tez w 25+3
    W którym tygodniu jest bezpiecznie gdyby dziecko musiało się wcześniej urodzić?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jakie macie dokładnie objawy przy tym rozejsciu? Bo mnie boli jak leżę lub siedzę i próbuje nogę którąś podnieść. Boli mnie w okolicy łona.

Np.
    Nie mogę wejść po schodach. Gdy chce zmienić pozycję to czuje ból. Podniesienie się z łóżka to dla mnie straszne przeżycie..

Ogólnie ruszenie nogami sprawia ból. :/

Nawet prowadzenie auta sprawia mi problem bo mi nogi jakby dretwieją..

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Nie za wiele widzę... nawet nabawilam się podrażnienia jakiegoś od golenia się po omacku... Co gorsza co jakiś czas złośliwy włosek mi się wrasta i tylko mąż może mnie uratować bo ja nic nie widzę. Co to będzie później :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Np.
    Nie mogę wejść po schodach. Gdy chce zmienić pozycję to czuje ból. Podniesienie się z łóżka to dla mnie straszne przeżycie..

Ogólnie ruszenie nogami sprawia ból. :/

Nawet prowadzenie auta sprawia mi problem bo mi nogi jakby dretwieją..
    To ja widocznie mam zwykły ból na to wygląda. Mnie boli tylko właśnie w tej sytuacji jak opisałam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które przyjmują magnez z potasem. Powiedzcie mi jakie preparaty łykacie? Ja mam zalecony aspargin i mówiąc szczerze za każdym razem, gdy mam go połknąć to mam kłopot. Bo to są okrągłe tabletki i niepowlekane... i ja ogólnie mam trudności z połykaniem takich tablet... później mi w gardle siedzi wszystko.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff skonczył sie bardzo intynsywny weeekend. Co prawda nie miałam wesela ani zadnych komunii ale rodzinne grille/obiady/kolacje i powiem Wam, ze jak siedze sobie w domu, czy ide do sklepu to nie mam problemu "co na siebie włożyć" ale jakmamisc do ludzi i spotkac się z ciotkami, wujkami/ kuzynkami/itp. które wiadomo, ze będą komentowac to jak wyglądam to mnie cholera bierze, bo nagle się okazuje ze jednak moja szafa to same powyciągane łachy albo babcibe sukienki :P

Od 3 dni czuje jakies dziwne jakby "bulgotanie" bardzo nisko brzucha, prawie nad kroczem (moze to szyjka?). Dziwne uczucie... Mogłabym pomyslec, ze mały kopie mnie nóżkami w szyjke ale jest odwrócony głowką do dołu wiec to chyba nie to...
    Linii na brzuchu tez jeszcze nie mam, pępęk na szczęscie tez jeszcze schowany ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:31

3i492n0agf4rykt3.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne jest to że napomknęłam mojemu M. że pewnie za jakiś czas będzie musiał mnie golic to w sumie jest zadowolony ;-)

chabasse lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ