X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż mnie golił w pierwszej ciąży, tyle, że później to już było, bo brzuch mi później wyskoczył. A teraz to już niedługo go będę prosić, bo lusterko nie zawsze zdaje egzamin ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie ostatnio mi pomagał troszkę, ale przez to że sam zapuścił brodę i się nie goli to troszkę się baliśmy o mnie :D no ale cóż.... musi mi pomagać:D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe No ja wczoraj już się nagimnastykowałam przy goleniu i to już był mój ostatni raz jak sama się do tego zabieram ;-) w sumie dobrze, że wczoraj się za to wzięłam bo dzisiaj wizyta, a wchodzę właśnie pod prysznic a tam zonk - brak cieplej wody :-S Ciule nawet nie raczyli kartki informacyjnej wywiesić zezloszczony.gif Podmyje się u doktorka przed badaniem ale najgorzej bo głowa nieumyta, jakoś będę musiała to zamaskować ale nawet suchego szamponu nie mam :-S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 14:48

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Hehe No ja wczoraj już się nagimnastykowałam przy goleniu i to już był mój ostatni raz jak sama się do tego zabieram ;-) w sumie dobrze, że wczoraj się za to wzięłam bo dzisiaj wizyta, a wchodzę właśnie pod prysznic a tam zonk - brak cieplej wody :-S Ciule nawet nie raczyli kartki informacyjnej wywiesić zezloszczony.gif Podmyje się u doktorka przed badaniem ale najgorzej bo głowa nieumyta, jakoś będę musiała to zamaskować ale nawet suchego szamponu nie mam :-S
    Kasiaja, rok temu w lipcu na naszym byłym juz osiedlu stwierdzili, że będą robić ciepłą wodę. To ją w środku lata zakręcili na 2 tygodnie! A to było akurat 2 tygodnie przed naszym ślubem. Jeszcze żebyśmy mieli wanne to jakoś dalibyśmy radę, a mieliśmy tylko malutki prysznic. To była droga przez mękę. Jeździłam do rodziców poleżeć w wannie i się porządnie ogolić :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o moim wyniku CRP 5,35 przy normie do 5? Wiem że w ciąży są inne normy ale zawsze się mieściłam

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam zarzuciłam golenie, poza pachami i łydkami kiedy trzeba (do lekarza i do kiecki, bo mimo że noszę długie, to czasem podwieje). I kij z tym :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• squirrel Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pępka już od 19 tygodnia ciąży, ale u mnie szybko było widać brzuszek ciążowy, bo zawsze miałam płaski. Linię negra też mam już kawałek czasu. Pojawiła się dość wcześnie, a teraz robi mi się kreska jeszcze na górze brzucha. Skórę wokół pępka mam przebarwioną na brązowo, taka obwódka mi się zrobiła i pod pachami też mam ciemniejszą, do tego stopnia że myślałam że mi czarna bluzka zafarbowała skórę. Szorowałam pod prysznicemi nic więc to chyba sprawka hormonów. Golę się jeszcze sama mimo że nic już nie widzę, ale zawsze robiłam to pod prysznicem i po tylu latach robię to na czuja. Jeszcze się nie zacięłam :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Kasiaja, rok temu w lipcu na naszym byłym juz osiedlu stwierdzili, że będą robić ciepłą wodę. To ją w środku lata zakręcili na 2 tygodnie! A to było akurat 2 tygodnie przed naszym ślubem. Jeszcze żebyśmy mieli wanne to jakoś dalibyśmy radę, a mieliśmy tylko malutki prysznic. To była droga przez mękę. Jeździłam do rodziców poleżeć w wannie i się porządnie ogolić :D
    Niestety znam ten ból :-/ kilka lat temu, też w lipcu, robili generalny remont instalacji na osiedlu ale wtedy do pracy chodziłam i przez miesiąc tam się kąpałam ;-) ale dzisiaj to mnie zagotowało za brak info, mam nadzieje tylko, że długo to nie potrwa. Rodzice mnie nie poratują bo na tym samym osiedlu mieszkają, teściowie 400 km od nas, ewentualnie do siostry pójdę ;-) ale teraz już nie zdążę bo wizyta na 16:20. Po drodze mam Rossmana to kupię ten suchy szampon :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się gole na wyczucie bo już dawno nie widzę :D

Moja kruszynka miała na 25 tydzień też tylko 783 gram. Ciekawe jak jutro będzie, może z 1 kg.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któras z Was się orientuje czy jak zmieniam szkołe rodzenia, którą mam bezpłatną, bo na NFZ i juz podpisałam tam deklaracje uczestnictwa (szkołą zaczyna sie za 2 tyg) a teraz chciałabym zmienic na inną, to musze to jakos komus zgłaszac?

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U mnie w 25 tygodniu Olek waży 700 g.

to u mnie bardzo podobnie wagowo, ważyła wtedy 730g, raczej kruszynka póki. 42 centyl.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja z rurami miałam przejścia 3 lata temu. Dokładnie 2 dni oo porodzie wymieniali u nas cale piony. Roboty trwały 3 dni i iczywisxie z łazienki i kibelka przez 3/4 dnia nie można bylo korzystać. Masakra. Ja w szpitalu.. Za dwa dni wyjście z noworodkiem a w domu totalna rozpierducha. Poprosilam doktorkę w szpitalu żeby mnie jeszcze dwa dni otrzymała. Na szczęście mama w domu z bratem i częściowo z mężem ogarnęła ten Sajgon I mogłam z dzidziusiem spokojniw wrócić do domku. Ale nerwy były..jak to wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 15:54

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie dziś ogoliłam podwozie, trochę widziałam trochę na wyczucie. Tak sie na tym skupiłam ze zapomniałam pach ogolić ;) Pewnie to był mój ostatni raz samej, juz wcześniej zapowiedziałam ze będzie mi pomagał mąż - oczywiście zgodził sie z miłą chęcią ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wagą Olka ani trochę nie martwię bo była w normie na 25 tc. :-)

Mi też jak pociemnialy pachy to myślałam że bluzka mi pofarbowala. Ale po wyszorowaniu stwierdziłam że to jednak nie to. Mam jedynie nadzieję że po ciąży to zejdzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Dziewczyny, czy któras z Was się orientuje czy jak zmieniam szkołe rodzenia, którą mam bezpłatną, bo na NFZ i juz podpisałam tam deklaracje uczestnictwa (szkołą zaczyna sie za 2 tyg) a teraz chciałabym zmienic na inną, to musze to jakos komus zgłaszac?
    Wydaje mi sie ze wypada chociaż zadzwinic i powiedzieć, ale obowiązku raczej nie ma. Po prostu nie pod piszesz listy bo Cie nie będzie i już.

gosia.kak lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny, które przyjmują magnez z potasem. Powiedzcie mi jakie preparaty łykacie? Ja mam zalecony aspargin i mówiąc szczerze za każdym razem, gdy mam go połknąć to mam kłopot. Bo to są okrągłe tabletki i niepowlekane... i ja ogólnie mam trudności z połykaniem takich tablet... później mi w gardle siedzi wszystko.
    Ja biorę obecnie magnez - magne b6 ale tam potasu nie ma. Popytaj może w aptece.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Dziewczyny co myślicie o moim wyniku CRP 5,35 przy normie do 5? Wiem że w ciąży są inne normy ale zawsze się mieściłam

Normy są większe w ciąży..

Ale jak Ci to lekarz zlecił to będzie wiedział jaki ten wynik ma dla niego sens. :)

Ja miałam 18.. Ale nigdzie przyczyny nie znaleźli i odpuscili.. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 16:53

edytkaa93 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Super że tak dzieciaczki rosną :)
    Ja dziś weszłam na wagę i nawet nic nie przybrałam przez 2 tyg a nawet trochę spadło ;)
    Narazie przybyło 11 kg. Odstawilam słodkie i niedojadam po małej.
    To u mnie też 11 kg i też zaczęłam już zwracać uwagę na porę i kaloryczność jedzenia żeby jakoś dobrnąć do końca

7w3d 💔
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na usg dopiero 5.06... Ciekawe ile będzie ważyła moja kluska :) Właśnie sprawdziłam, że córka w 30+6 ważyła 1900g, a urodziła się 3 dni przed terminem z wagą 3450.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje żelazo 83 zl 2 opakowania. No wbilo mnie. "Szelazo sr " do tego 2 po. Luteina 108zl może zmęczenie mi minie jak anemia się cofnie. Dziś poszłam na dluzszy spacer z i wróciłam z bólem brzucha. Po leczeniu w pół godz przeszło.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ