X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza nie ma co plakac, bedzie dobrze! Musza cie przyjac i podac sterydy skoro sie skraca. Dadza leki zeby dzidzia jeszcze posiedziala i wrocisz do domku.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza trzymaj sie <3

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To ja już nic nie rozumiem, jedna ma 27 mm szyjke i jest dobrze a druga 26 mm i szpital? I podobno juz tak późno pessara nie zakładają? Co lekarz to obyczaj.

Jedź zolza sterydy może dadzą będziesz spokojniejsza. Chociaz mnie sie wydaje ze chyba nie jest tak źle z twoja szyjka. A ile waży mała?
    Ja mam 2,5 cm i jest ok
    To nie tylko zależy od długości szyjki ale od jej stanu i tego ja trzymam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.
    Spokojnie. Jeśli nie ma skurczy to pesser załatwi sprawę i spokojnie do terminu dochodzisz. Będzie dobrze. Sterydy dają jak jakaś akcja się zaczyna i jest zagrożenie porodem. Będzie dobrze, trzymaj się, dóbrze, że jesteś pod opieką specjalistów.

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Coś wiadomo? A mała kobietka w Tobie już jest silna i niezależna, w dzisiejszych czasach to wskazane :P Trzymajcie się tam obie!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.

ingelita, d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mi polecał, w razie jakiejś akcji przed terminem, jechać na Starynkiewicza.
    Zolza, nie zazdroszczę takich przygód, oby tylko na obserwacji się skończyło.

d'nusia lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie. Wszystko ok, dzidzia duża i zdrowa, szyjka trzyma jak należy. Waga to prawie kilo szczęścia, bez kilku gramów. Jedynie żylaki na nodze mi wyszły i czasem troche boli.. Ale to się ponoć zdarza. Jak tak dalej będzie to do chirurga się wybiorę. A póki co cieszę się ciążą I powoli myślę żeby już cise skompletować dla młodej.

DobrejMysli, Cccierpliwa, edytkaa93, Ania241188, Dooti, d'nusia, justyna14, agania, e_mii, Kasiaja, jej odbicie, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.
    Ale zbadali i to najważniejsze :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza super, że wszystko ok!

• Dooti Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, fajnie że tak dobrze się skończyło :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, sprawdzili, jesteś spokojniejsza :) nie ma to jak w domu :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Serio ale stres. Poszłabym do tego gina i zapytała jak ta szyję badał że się tak pomylil. Noszenie kurde . Dobrze, że wszystko dobrze :-)

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam się też nos zatyka często, np. nocą? Albo macie uczucie przytkanego nosa? Nie wiem czy to ciążowe czy alergiczne :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w nowym tygodniu :)

Flowwer, PLPaulina lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny czy Wam się też nos zatyka często, np. nocą? Albo macie uczucie przytkanego nosa? Nie wiem czy to ciążowe czy alergiczne :P

Ja mam często zatkany, zapachów nie czuję od połowy ciąży. A alergikiem nie jestem, więc to pewnie ciąża i to ogólne rozpulchnienie :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tak też tak mam. I strasznie mi dziąsła krwawią. W pierwszej ciąży też tak miałam

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przytkany, ale przy tym nieraz w nosie się coś pojawi, jakiś katar malutki... albo skrzepy krwi...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Może być ciążowe od hormonów.

7w3d 💔
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ