X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza nie ma co plakac, bedzie dobrze! Musza cie przyjac i podac sterydy skoro sie skraca. Dadza leki zeby dzidzia jeszcze posiedziala i wrocisz do domku.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza trzymaj sie <3

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To ja już nic nie rozumiem, jedna ma 27 mm szyjke i jest dobrze a druga 26 mm i szpital? I podobno juz tak późno pessara nie zakładają? Co lekarz to obyczaj.

Jedź zolza sterydy może dadzą będziesz spokojniejsza. Chociaz mnie sie wydaje ze chyba nie jest tak źle z twoja szyjka. A ile waży mała?
    Ja mam 2,5 cm i jest ok
    To nie tylko zależy od długości szyjki ale od jej stanu i tego ja trzymam.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.
    Spokojnie. Jeśli nie ma skurczy to pesser załatwi sprawę i spokojnie do terminu dochodzisz. Będzie dobrze. Sterydy dają jak jakaś akcja się zaczyna i jest zagrożenie porodem. Będzie dobrze, trzymaj się, dóbrze, że jesteś pod opieką specjalistów.

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Coś wiadomo? A mała kobietka w Tobie już jest silna i niezależna, w dzisiejszych czasach to wskazane :P Trzymajcie się tam obie!

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.

ingelita, d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mi polecał, w razie jakiejś akcji przed terminem, jechać na Starynkiewicza.
    Zolza, nie zazdroszczę takich przygód, oby tylko na obserwacji się skończyło.

d'nusia lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• chabasse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja po wizycie. Wszystko ok, dzidzia duża i zdrowa, szyjka trzyma jak należy. Waga to prawie kilo szczęścia, bez kilku gramów. Jedynie żylaki na nodze mi wyszły i czasem troche boli.. Ale to się ponoć zdarza. Jak tak dalej będzie to do chirurga się wybiorę. A póki co cieszę się ciążą I powoli myślę żeby już cise skompletować dla młodej.

DobrejMysli, Cccierpliwa, edytkaa93, Ania241188, Dooti, d'nusia, justyna14, agania, e_mii, Kasiaja, jej odbicie, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.
    Ale zbadali i to najważniejsze :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza super, że wszystko ok!

• Dooti Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, fajnie że tak dobrze się skończyło :)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, sprawdzili, jesteś spokojniejsza :) nie ma to jak w domu :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Serio ale stres. Poszłabym do tego gina i zapytała jak ta szyję badał że się tak pomylil. Noszenie kurde . Dobrze, że wszystko dobrze :-)

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam się też nos zatyka często, np. nocą? Albo macie uczucie przytkanego nosa? Nie wiem czy to ciążowe czy alergiczne :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w nowym tygodniu :)

Flowwer, PLPaulina lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Dziewczyny czy Wam się też nos zatyka często, np. nocą? Albo macie uczucie przytkanego nosa? Nie wiem czy to ciążowe czy alergiczne :P

Ja mam często zatkany, zapachów nie czuję od połowy ciąży. A alergikiem nie jestem, więc to pewnie ciąża i to ogólne rozpulchnienie :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tak też tak mam. I strasznie mi dziąsła krwawią. W pierwszej ciąży też tak miałam

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przytkany, ale przy tym nieraz w nosie się coś pojawi, jakiś katar malutki... albo skrzepy krwi...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Może być ciążowe od hormonów.

7w3d 💔
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ