Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.
-
Lavendova wrote:To ja już nic nie rozumiem, jedna ma 27 mm szyjke i jest dobrze a druga 26 mm i szpital? I podobno juz tak późno pessara nie zakładają? Co lekarz to obyczaj.
Jedź zolza sterydy może dadzą będziesz spokojniejsza. Chociaz mnie sie wydaje ze chyba nie jest tak źle z twoja szyjka. A ile waży mała?
To nie tylko zależy od długości szyjki ale od jej stanu i tego ja trzymam.7w3d 💔 -
Zolza_ wrote:Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.7w3d 💔
-
Zolza_ wrote:Czekam na izbie już po KTG, sterydów nie podaje się już przy szyjce według szpitala. Jedynie pesser mogą założyć tylko posiew musi być. Czekam na lekarza i powtórne USG i wtedy dowiem się co i jak. Mała nie lubi KTG skopała mnie jakbym jej specjalnie podłączyła to coś.
Trzymajcie się tam obie!
-
Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.
ingelita, d'nusia, Existenz lubią tę wiadomość
-
No i ja po wizycie. Wszystko ok, dzidzia duża i zdrowa, szyjka trzyma jak należy. Waga to prawie kilo szczęścia, bez kilku gramów. Jedynie żylaki na nodze mi wyszły i czasem troche boli.. Ale to się ponoć zdarza. Jak tak dalej będzie to do chirurga się wybiorę. A póki co cieszę się ciążą I powoli myślę żeby już cise skompletować dla młodej.
DobrejMysli, Cccierpliwa, edytkaa93, Ania241188, Dooti, d'nusia, justyna14, agania, e_mii, Kasiaja, jej odbicie, Existenz, Carolline lubią tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.
-
nick nieaktualny
-
Zolza_ wrote:Wracam do domu, posiew pobrany szyjka do obserwacji bo w szpitalu szyjka długości 3,2 cm. Zero skurczy na KTG więc nie ma zagrożenia. Kontrola USG za tydzień. Ale tyle strachu co się najadłam to moje. Danusia informacja od lekarza z karowej nie przyjmują wcześniaków bo w remoncie jak zapytałam gdzie mam jechać jakby co to że wszystkich szpitali odradziła mi Bródno. Więc raczej rezygnuje już z tego szpitala.7w3d 💔
-
agania wrote:Dziewczyny czy Wam się też nos zatyka często, np. nocą? Albo macie uczucie przytkanego nosa? Nie wiem czy to ciążowe czy alergiczne
Ja mam często zatkany, zapachów nie czuję od połowy ciąży. A alergikiem nie jestem, więc to pewnie ciąża i to ogólne rozpulchnienie