Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Ja biorę obecnie magnez - magne b6 ale tam potasu nie ma. Popytaj może w aptece.
No właśnie pytałam w aptece, ale powiedziała mi farmaceutka, że jak lekarz zalecił to trudno jej coś zaproponować innego. Przeczytałam w internecie, że podobno można tabletkę przekroić na pół to może tak będę próbować, a w środę mam wizytę to zapytam czy może mi coś innego polecić, bo te ciężko połknąć. -
Existenz wrote:Moje żelazo 83 zl 2 opakowania. No wbilo mnie. "Szelazo sr " do tego 2 po. Luteina 108zl może zmęczenie mi minie jak anemia się cofnie. Dziś poszłam na dluzszy spacer z i wróciłam z bólem brzucha. Po leczeniu w pół godz przeszło.
A czemu luteina taka droga? Nie miałaś zniżki? Ja chyba za 60 tabletek płaciłam 7 zł. -
Ja już po wizycie. Szyjka jak miałam miesiąc temu 2.7 cm tak ma dalej. Jest zamknięta i twarda. Uff kamien z serca troche. Mamy 28 tydzień i mały waży 1154 gram. Jakiś taki malutki się wydaje. Akrobata drapal się nożkami po głowie. Ginekolog pomierzyl wszystkie narządy i powiedzial że jest ok. Afi na ten tydzień wynosi 15.
Existenz, Eilleen, PLPaulina, Ania241188, d'nusia, Flowwer, Carolline lubią tę wiadomość
-
agania wrote:No właśnie pytałam w aptece, ale powiedziała mi farmaceutka, że jak lekarz zalecił to trudno jej coś zaproponować innego. Przeczytałam w internecie, że podobno można tabletkę przekroić na pół to może tak będę próbować, a w środę mam wizytę to zapytam czy może mi coś innego polecić, bo te ciężko połknąć.
-
Zawsze prywatnie mam receptę i zawsze koło 100 zl za 60 tabletek płacę. Nie chodziłam na nfz bo jebnieta ginekolog w szpitalu nie lubi jak sie chodzi na nfz po receptę i badania A by poznała od razu bo od 10 dc biorę luteinie. Jeszcze 2 miesiące i koniec
Lavendova lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
agania wrote:A czemu luteina taka droga? Nie miałaś zniżki? Ja chyba za 60 tabletek płaciłam 7 zł.
-
agania wrote:No właśnie pytałam w aptece, ale powiedziała mi farmaceutka, że jak lekarz zalecił to trudno jej coś zaproponować innego. Przeczytałam w internecie, że podobno można tabletkę przekroić na pół to może tak będę próbować, a w środę mam wizytę to zapytam czy może mi coś innego polecić, bo te ciężko połknąć.
-
nick nieaktualnyTo ja już nic nie rozumiem, jedna ma 27 mm szyjke i jest dobrze a druga 26 mm i szpital? I podobno juz tak późno pessara nie zakładają? Co lekarz to obyczaj.
Jedź zolza sterydy może dadzą będziesz spokojniejsza. Chociaz mnie sie wydaje ze chyba nie jest tak źle z twoja szyjka. A ile waży mała? -
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Po wizycie z małą jest ok wszystkie wymiary na 29 tydzień plus 2-5 dni. Niestety szyjka ma 26 mam i dostałam skierowanie do szpitala po sterydy i ewentualnie passer na wszelki wypadek. Więc jadę do domu po torbę i do szpitala. Jeśli mnie przyjma.
No to współczuję i trzymam kciuki! Ważne że problem wylapany i jest od razu działanie. -
nick nieaktualny
-
W ciągu 2 tyg skróciła się o pół centymetra więc dlatego lekarz woli dać mi skierowanie.decyzje podejmie szpital o założeniu czy nie. Ale się zdenerwowałam troszku. Dzidzia waży 1380 +- 200g.
D'nusia nie chyba jednak w tym wypadku Karowa będę próbować. Trochę wcześnie jakby coś miało być nie tak a tam mają renomę z wcześniakami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 18:41
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:W ciągu 2 tyg skróciła się o pół centymetra więc dlatego lekarz woli dać mi skierowanie.decyzje podejmie szpital o założeniu czy nie. Ale się zdenerwowałam troszku. Dzidzia waży 1380 +- 200g.
D'nusia nie chyba jednak w tym wypadku Karowa będę próbować. Trochę wcześnie jakby coś miało być nie tak a tam mają renomę z wcześniakami.
-
Zolza_ wrote:Po wizycie z małą jest ok wszystkie wymiary na 29 tydzień plus 2-5 dni. Niestety szyjka ma 26 mam i dostałam skierowanie do szpitala po sterydy i ewentualnie passer na wszelki wypadek. Więc jadę do domu po torbę i do szpitala. Jeśli mnie przyjma.
Zołza trzymam kciuki. Wiem jaki to stres ale w szpitalu jednak bezpieczniej.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Zołza będzie dobrze, tak jak dziewczyny piszą lepiej dmuchać na zimne.
też nie lubię szpitali, ale dla dobra maleństwa lepiej się przemęczyć w szpitalu, a mieć pewność, że wszystko ok:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 20:03
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️