Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Co do pieluszek "1" to nie ma co przesadzać z ilością podobno. Bo może się okazać że zostaniemy z dużym niepotrzebnym zapasem.
Nie szykuje się jakiś krach w przemyśle pieluszkowym
Eilleen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny"1" są do 5 kilo więc jednak na trochę starczają.
A dla mnie to czarna magia ile pieluszek dziennie schodzi.
wiec wolę wiedzieć ile szt do szpitala trzeba wziąć.
Jak się nie mieszka przy centrum handlowym tylko na obrzeżach to czasami wyprawa na zakupy to wycieczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:18
-
justa1509 wrote:Bardziej chce wpiąć papiery z audytu :p bo tak to nie mam za wiele bałaganu
największą złośliwość to jutrzejsze wyłączenie prądu... Energetyka coś będzie robić i może nawet od 9 do 14 nie być prądu w firmie... Więc pojadę do lasu zobaczyć sobie kilka rzeczy, taki dzień terenowy sobie zrobię
7w3d 💔 -
Pieluszki położna kazała zmieniać co 2-3 godziny żeby też pupę przewietrzyć
To tak liczyć doba ma 24h/3=8 - plus "niespodzianki" czyli tak 10 dziennie wychodzi minimum.
Ja mam pieluszki z lidla lupilu to jedynki są 2-5kg, ale dwójki już 3-6kg, więc się na siebie nakładają dlatego też wolę nie kupować więcej jedyneksą pakowane po 24szt. więc pewnie dokupię ze 3 opakowania do domu, a jedno wezmę do szpitala. Kupię od razu jedną paczkę dwójek żeby porównać wielkości. Jak młody już teraz jest kluską to boję się aż jaki się urodzi!
A od poniedziałku ciuszki w lidlu, czy któraś z was się zakochaław tej lnianej koszuli dla chłopców tak jak ja?tylko nie wiem jaki rozmiar kupić żeby miał na przyszły rok, 70-80?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Niby jedynki do 5kg ale malo kto ze znajomych czy w rodzinie uzywal ich dlugo... dosc szybko po wyjsciu ze szpitala przechodzili na "2" bo te zas sa od 3-6kg i byly im wygodniejsze...
Kupie i takie i takie na poczatek mniejsze paczki i zobacze jakie bede miala w szpitalu i jaka sie mala urodzito bede wiedziala czy jedynek czy dwojek wiecej dokupic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A ja właśnie czekam do okulisty, czuje sie jakbym czekała na wyrok. Czy będę mogła SN, czy CC czy może SN ale ze skróconą 2 fazą.. trochę sie boję tego ostatniego bo u koleżanki po takim zaleceniu skończyło sie na prożnociągu.. i kiepsko to wspomina.
-
Ja mam 20 pieluszek w rozmiarze 1 które dostałam od swojej położnej, a położna mówiła na szkole rodzenia żeby przywieść około 10 sztuk na start a reszte dowiezie mąż, żeby po prostu za dużo gratów ze sobą nie nosić. Więc będe musiała dokupić jeszcze jedną paczkę bo jak widze to te 20 starczy mi na około 2 dni, a nie wiem czy mąż potem ogarnie zakup pieluszek w rozmiarze 1:D17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
U nas na szkole todzenia polozna mowila ze na poczatek zuzywa sie do ok 16 pieluszek na dzien...
Dobrze ze szpital zapewnia pieluszki bo pewnie inaczej przy takiej liczbie musialby byc bagaznik zaladowany i maz tylko by chodzil i donosil
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyJa ogólnie pieluszki pakuje do torby którą mąż weźmie.
Szpital nie daje. Więc około 40 szt trzeba zabrać.
I tak mężowi współczuję. Szpital od jego pracy ponad 40km.
I tak będzie musiał jeździć. To chociaż chce żeby uniknął zjazdu z obwodnicy na zakupy.
Pieluszki pampers:
- Premium Care
- New baby-dry
- pro Care.za dużo rodzajów. Ceny też różne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:39
-
PLPaulina wrote:"1" są do 5 kilo więc jednak na trochę starczają.
A dla mnie to czarna magia ile pieluszek dziennie schodzi.
wiec wolę wiedzieć ile szt do szpitala trzeba wziąć.
Jak się nie mieszka przy centrum handlowym tylko na obrzeżach to czasami wyprawa na zakupy to wycieczka.
Paulina, na dobę schodzi tak z 9-10 zazwyczaj, więc jak weźmiesz do szpitala paczkę 43 sztuki to przy zwyczajowej długości pobytu powinno starczyć bez konieczności dowożeniaChyba, że trafi Ci się mały sraluszek, ale to nie przewidzisz
-
nick nieaktualnyJa właśnie wracam ze szpitala, już zameldowana na poród. Szybko dzisiaj sie uwineli. Nastepna wizyta w szpitalu z lekarzem 13 lipca. Dostalam listę co mam wziacze sobą, generalnie swoje osobiste rzeczy klapki szampon relwfon ladowarke cukierki gumke do wlosow ubranko na wyjście dla dzidzi i jakies sniadanie dla męża hahaha ze tez pomysleli o facetach
Klima w całym szpitalu, wszystko nowoczesne elekt dzrzwi 5 min myslalam jak mam z kibla wyjśćjej odbicie lubi tę wiadomość
-
u mnie w szpitalu tez nie ma klimy wiec mam nadzieję ze pod koniec sierpnia nie będzie juz takich upałów i temperatury będą bardziej znośne.
Nie wiem czy musze brac do szpitala pieluszki, trzeba będzie spytac położną na szkole rodzenia, bo chyba w różnych szpitalach bywa to różnie. -
edytkaa93 wrote:Ja mam okuliste w połowie czerwcs, ale nawet nie biore pod uwagę ze może zlecić mi cc:p chce naturalnie, już się na taki poród psychicznie nastawiłam:)
-
misia-kasia wrote:Ja również nastawiam sie na SN od reumatologa mam juz zielone światło, na razie wszystko dobrze teraz jeszcze czekam z zakroplonymi oczami i juz ledwo widzę7w3d 💔