X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Podziwiam, że Ty nadal do pracy chodzisz.. nie wiem czy bym dała radę się koncentrować 8h, atak dzień w dzień. Co prawda ja dostałam zwolnienie bo mnie biodra bolały bardzo od siedzenia przy biurku a nawet spacery po pokoju nie pomagały. Ale teraz to chyba bym padała na twarz po powrocie do domu. Śpię też nie najlepiej przez ten upał do tego bolą mnie strasznie stopy.
    Nie daję rady pracować, ale muszę przygotowac dokumenty do audytu, a lekarza mam 6 czerwca. Chciałam do końca czerwca pracować, ale nie jestem w stanie, wracam z pracy i idę spać. Mąż przyjeżdża o 21 i siedziemy do 23, koło północy zasypiam i wstaję o 6 rano. A te upały mi nie pomagają.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie daję rady pracować, ale muszę przygotowac dokumenty do audytu, a lekarza mam 6 czerwca. Chciałam do końca czerwca pracować, ale nie jestem w stanie, wracam z pracy i idę spać. Mąż przyjeżdża o 21 i siedziemy do 23, koło północy zasypiam i wstaję o 6 rano. A te upały mi nie pomagają.
    Serio kobieto po co się tak męczyć? Idź na L4 od jutra do wizyty u gina a potem już 100% płatne L4 od gina. To sama końcówka ciąży, powinnaś się wysypiac, odpoczywać a nie harować jak wół.

pumka1990 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dziewczyny na ile starczają pieluchy "1" ?? I kiedy się przechodzi na "2"??

Podobno zużywa się około 100 pieluszek jedynek, około 10 dziennie. Takie informacje znalazłam w internecie. Ale myślę, że to może być indywidualna sprawa :-)

Marta..a lubi tę wiadomość

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ja dziś witam się w nowym tygodniu :-) że zmiana cyferki z przodu. Dziś czekam niecierpliwie bo na 17 mam USG 3D zobaczę mojego pyska, a przynajmniej mam taką nadzieję że nie pokaże mi pośladków :-D.

Też mam o tej samej porze USG 3 trymestru. Dawno się z gałganem nie widzieliśmy :-)

Marta..a lubi tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Serio kobieto po co się tak męczyć? Idź na L4 od jutra do wizyty u gina a potem już 100% płatne L4 od gina. To sama końcówka ciąży, powinnaś się wysypiac, odpoczywać a nie harować jak wół.
    Żebym mogła się umówić do lekarza na teraz to może i bym tak zrobiła, ale teraz jej nie ma i już tylko dni zostało. Zaraz mam jeden dzień wolnego to odpocznę, jutro w pracy nie ma prądu więc też nie będę miała co robić i będę sobie odpoczywać.
    Moje zmęczenie najbardziej wynika z tego, że moje dzieciątko w dzień śpi i czasem kopnie żeby dać o sobie znać, a w nocy wali jak szalone i nijak nie mogę się wyspać.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Podobno zużywa się około 100 pieluszek jedynek, około 10 dziennie. Takie informacje znalazłam w internecie. Ale myślę, że to może być indywidualna sprawa :-)
    Jedynki zazwyczaj są do 5 kg, moja córcia od razu urodziła się 4 kg więc jedynek używaliśmy krótko. Maks pierwsze 2-3 tygodnie potem od razu dwójki. Na dobę jeśli dobrze pamiętam to ok 10-12 sztuk nam schodziło więc sporo.

PLPaulina, Marta..a lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś w nowym tygodniu! <3

Dziś już 3 z przodu.
    No leci ten czas leci.. :D :D

Marta..a, justyna14, d'nusia, Dooti, pumka1990, misia-kasia, Cccierpliwa, Ania241188, katka/85, Kasiaja, agania lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Jedynki zazwyczaj są do 5 kg, moja córcia od razu urodziła się 4 kg więc jedynek używaliśmy krótko. Maks pierwsze 2-3 tygodnie potem od razu dwójki. Na dobę jeśli dobrze pamiętam to ok 10-12 sztuk nam schodziło więc sporo.

No to nawet przy dużym malenstwie na trochę starczają..
    Bo tak myślę jaką paczkę kupić.
    Taki duży wybór.. :O A to 22 szt. 43 szt. 88 szt. Oszaleć idzie. :D

justyna14 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Żebym mogła się umówić do lekarza na teraz to może i bym tak zrobiła, ale teraz jej nie ma i już tylko dni zostało. Zaraz mam jeden dzień wolnego to odpocznę, jutro w pracy nie ma prądu więc też nie będę miała co robić i będę sobie odpoczywać.
    Moje zmęczenie najbardziej wynika z tego, że moje dzieciątko w dzień śpi i czasem kopnie żeby dać o sobie znać, a w nocy wali jak szalone i nijak nie mogę się wyspać.

To dlatego, że jak się ruszasz to nim bujasz :) mój też jest aktywny jak leżę, a jak chodzę/siedzę to siedzi spokojnie.

A L4 płatne 100% może dać też internista, wystarczy, ze zaznaczy na druku kod B, a raczej nie będzie miał z tym oporów bo mamy kartę ciąży no i raczej już na pierwszy rzut oka widać :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze zwolnienia korzystałam już wiele razy, więc wiem że nie jestem w żaden sposób stratna :) Tylko, że teraz jak bym poszła nawet na 2 dni wolnego to będę miała więcej roboty bo muszę przygotować dokumenty pod audyt i to jedyne co mnie trzyma.
    Wiem, że tego malucha bujam :) wczoraj chyba obrócił się głową do góry i dzisiaj kopał mój pęcherz... I to wyjątkowo boleśnie :P Wczoraj chyba udało się mężowi wymacać nogę i był przerażony :P Maca tej mój brzuch i w pewnym momencie: "tam się coś poruszyło!" :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    No to nawet przy dużym malenstwie na trochę starczają..
    Bo tak myślę jaką paczkę kupić.
    Taki duży wybór.. :O A to 22 szt. 43 szt. 88 szt. Oszaleć idzie. :D
    Ja ta paczkę 43 sztuka kupiłam do szpitala . Do domu kupuje od razu te duże paki.

PLPaulina lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ze zwolnienia korzystałam już wiele razy, więc wiem że nie jestem w żaden sposób stratna :) Tylko, że teraz jak bym poszła nawet na 2 dni wolnego to będę miała więcej roboty bo muszę przygotować dokumenty pod audyt i to jedyne co mnie trzyma.
    Wiem, że tego malucha bujam :) wczoraj chyba obrócił się głową do góry i dzisiaj kopał mój pęcherz... I to wyjątkowo boleśnie :P Wczoraj chyba udało się mężowi wymacać nogę i był przerażony :P Maca tej mój brzuch i w pewnym momencie: "tam się coś poruszyło!" :P
    Nie ma nikogo innego kto mógłby to zrobić? Zresztą robisz jak uważasz

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nie ma nikogo innego kto mógłby to zrobić? Zresztą robisz jak uważasz
    Nie ma właśnie, bo to są dokumenty dotyczące mojej działki i żeby ktoś to zrobił to musiałabym najpierw cały dzień kopiować wszystko z komputera. Maile odnośnie audytu przychodzą czasami bezpośrednio do mnie, więc muszę mieć dostęp do poczty, a mam tylko z firmowego komputera. A po audycie na spokojnie będę mogła przekazać papiery, dostępy w systemie. Byle do poniedziałku, jak przeżyję poniedziałek to mogę w zasadzie iść na wolne. Chciałam tylko we wtorek posprzątać papiery, zabrać swoje rzeczy i iść :)
    Mąż namawiał mnie żebym do następnego piątku została, niestety jako facet nie rozumie kompletnie jak się czuję...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Nie ma właśnie, bo to są dokumenty dotyczące mojej działki i żeby ktoś to zrobił to musiałabym najpierw cały dzień kopiować wszystko z komputera. Maile odnośnie audytu przychodzą czasami bezpośrednio do mnie, więc muszę mieć dostęp do poczty, a mam tylko z firmowego komputera. A po audycie na spokojnie będę mogła przekazać papiery, dostępy w systemie. Byle do poniedziałku, jak przeżyję poniedziałek to mogę w zasadzie iść na wolne. Chciałam tylko we wtorek posprzątać papiery, zabrać swoje rzeczy i iść :)
    Mąż namawiał mnie żebym do następnego piątku została, niestety jako facet nie rozumie kompletnie jak się czuję...

To zrób co masz zrobić, bierz zwolnienie od wtorku, a biurko i papiery powiedz, że podejdziesz już na zwolnieniu posprzątać :)
    Ja tak zrobiłam, że po dwóch tygodniach l4 przyszłam z następnym i spakowałam biurko :) napiłam się kawki, zjadłam ciasto z koleżankami które przyniosłam i po 2 godzinkach poszłam do domu.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej chce wpiąć papiery z audytu :p bo tak to nie mam za wiele bałaganu :) największą złośliwość to jutrzejsze wyłączenie prądu... Energetyka coś będzie robić i może nawet od 9 do 14 nie być prądu w firmie... Więc pojadę do lasu zobaczyć sobie kilka rzeczy, taki dzień terenowy sobie zrobię :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wypiciu glukozy. Pobrali mi najpierw z palca - wyszło 93 - podobno dobrze. Następnie pobrali z ręki, wypiłam glukozę cytrynową - mało jej nie zwróciłam, bo była taka niedobra. Teraz siedzę i czekam. A raczej się modlę, aby przeżyć. Minęło dopiero 40 minut od pierwszego pobrania, a mi jest coraz bardziej niedobrze, słabo. Dodatkowo dziecko mi się rozszalalo jak nigdy. Brzuch ruszał się non stop w innym miejscu. Młody jak nie kopał to się czymś wypychał :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:46

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka popij wodą zimną.. trochę Ci ulży, mi jeszcze pomogło położyć głowę u męża na kolanach bo w z pozycji siedzącej było ciężko. Nie idź w moje ślady i nie wymiotuj żebyś nie musiała pić tego drugi raz :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Jestem po wypiciu glukozy. Pobrali mi najpierw z palca - wyszło 93 - podobno dobrze. Następnie pobrali z ręki, wypiłam glukozę cytrynową - mało jej nie zwróciłam, bo była taka niedobra. Teraz siedzę i czekam. A raczej się modlę, aby przeżyć. Minęło dopiero 40 minut od pierwszego pobrania, a mi jest coraz bardziej niedobrze, słabo. Dodatkowo dziecko mi się rozszalalo jak nigdy. Brzuch ruszał się non stop w innym miejscu. Młody jak nie kopał to się czymś wypychał :D
    Mi ta glukoza smakowała :D Jak już wyszłam z laboratorium to zrobiło mi się słabo, ale zaraz w domu zjadłam coś i mi przeszło. Pewnie dlatego źle się czułam, bo mi dość szybko cukier spada, po 2 godzinach nawet 100 nie miałam.
    A na zabicie czasu miałam szydełko i książkę :D Inaczej to chyba bym umarła z nudów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:59

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza cytrynowa była pyszna. Jak lemoniada. :-) tylko mocno słodka. Wypilam na trzy razy ;-)

Ja kupuje butelki lovi z myślą że na wszelki wypadek bo chce kp. Wybrałam te aby dziecku nie ułatwiać picia - aktywne ssanie czy jakoś tak.

U mnie też jak chodzę to Olek jest spokojny. Ma kołyske to nie dziwne że śpi. Wczoraj nadrobił spokojniejszy przedwczorajszy dzień i szalał.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluszek "1" to nie ma co przesadzać z ilością podobno. Bo może się okazać że zostaniemy z dużym niepotrzebnym zapasem.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ