Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez wlasnie czekam na 2 dziecko i od okolo tygodnia dopadly mnie watpliwosci jak sobie poradze z 2. Stwierdzam, ze 2 trymester byl super
Teraz to moje mysli kraza kolo porodu, jak zniose rozstanie ze starszym , czy bede jeszcze miala czas dla niego po porodzie , a juz nie mowiac o mezu
W tym roku juz nie planuje wakacji i sie zastanawiam kiedy nam sie uda wyjechac gdzies wspolnie. Chodze jeszcze ciagle z starszym na basen mam oplacony do polowy lipca , ale juz mysle , zeby zrezygnowac , bo jest mi coraz ciezej , choc moj brzuch wydaje sie ciagle maly.
Z tego co pamietam z 1 ciazy to byl taki wlasnie okres gdzie troche sie balam , a pozniej to przeszlo. Mam nadzieje, ze juz niedlugo ogarnie mnie taki spokoj i wiara, ze wszystko bedzie dobrze;)
-
nick nieaktualny
-
Eilleen wrote:Ja mam małe i nie urosły.
Tez mam małe, nosze 75B... w 1 trymestrze mi urosły do C a od 2 trymestru znowu jest B....
Ale od 17 tc leci mi non stop siara także mam nadzieje ze ten pokarm będzie
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Z doborem stanika lepiej poczekaj do 9 miesiąca. Na początek najlepszy taki bez fiszbin, bo mogą sprzyjać zastojom. Weźcie taki, żeby był bez zapasu pod biustem, ale z lekkim zapasem w biuście. Fajne są takie, którym można sznureczkiem modyfikować rozmiar.
-
Jak moja dzidzia się wierci to mam wrażenie ze strasznie napiera na kanał rodny bo zawsze mam wtedy kłucie szyjki. Tez tak macie?? Odruchowo zaciskam nogi bo uczycie jakby mały miał wylecieć hehe
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Mi niestety cycki urosły. Mąż się cieszy, ale ja mam chwilami ich serdecznie dosyć i chętnie bym oddała :p przed ciążą nosiłam miseczkę F/G zależy od modelu a teraz kupuje H a nawet ostatnio I. Mam nadzieję, że wiele już nie urosną. Kupowanie stanika to już przed ciążą było dla mnie torturą. A brafiterka mówiła aby przyjść po porodzie, a przed jeśli dam radę to też i wtedy kupić taki miękki bez fiszbin.TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualnyMi urosły o jeden rozmiar z C na duże D no i w obwodzie z 75 na 80/85. Więcej niż przy pierwszym karmieniu napewno bie będzie. Dla mnie to byla tragedia bo po karmieniu byly zrujnowane. Po trzecim może rozwaze implanty bo z oklapami chodzic nie chcę
-
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:To prawda słyszałam ze najlepiej kupić stanik 2 tyg przed porodem :p mówili w DDTVN
I szczerze jaki to ma sens ?skoro nawal pokarmu występuje po porodzie a nie przed.
Cycki mi nie urosły.. jeśli kupię 2 tyg przed porodem to mam gwarancję że jak pokarm się pojawi to będzie dobry? -
Właśnie ciągle się zastanawiam... Na pewno jakieś 2 muszę kupić do szpitala, ale nie wiem ile większe... Chyba kupię 2 w różnych rozmiarach :p jeden większe o rozmiar niż mam teraz, a drugi chyba taki jak teraz noszę rozmiar... Ale zakup stanika odwlekam maksymalnie.
-
Ja dużych nie miałam przed ciążą, bo 75B i urosły mi na 80C, Ale teraz od góry zaczynają się wylewać... A mogłabym już przy takich zostać. Niestety rozstępy się na piersiach pojawiły. Na samym dole, pod sutkami
Siary do tej pory nie mam w ogóle, Ale nie martwię się, bo wiem, że ilość pokarmu w ogóle od tego nie zależyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyJa tak z zakupieniem cycków czekałam, że mąż kupował jak byłam w szpitalu... Miałam jakiś jeden z hm, ale porażka.
Ja noszę normalnie 70D, a podczas karmienia i teraz w ciąży 75D, choć tydzień temu kupiłam nawet szerszy w obwodzie 80C, bo brzuch rośnie i 75 mnie cisną, a lubię mieć usztywniany, ładniej biust wygląda. Ja kupuję markę Alles Mama.
Zaraz po porodzie i tuż przed najlepszy sportowy, mi się sprawdził firmy BabyOno 80D. Można w nim spać. I koszulki h&m też mogą być w domu i do spania