Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:I szczerze jaki to ma sens ?
skoro nawal pokarmu występuje po porodzie a nie przed.
Cycki mi nie urosły.. jeśli kupię 2 tyg przed porodem to mam gwarancję że jak pokarm się pojawi to będzie dobry?
Ja byłam u brafitterki właśnie jakoś 2-3 tygodnie przed porodem i dopasowała mi rozmiar doskonaleJak pójdziesz do dobrej, to Ci doradzi.
Nie bardzo wyobrażam sobie iść te 2 tygodnie po porodzie - miałabym przed 14 dni chodzić bez stanika z pełnymi cyckami? UMARŁABYM z bólu! W żaden ze starych staników się nie mieściłam, żadne koszulki też nie były w stanie tego ogromu podtrzymać, tylko i wyłącznie staniki dobrane przez nią dawały radę.
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:I szczerze jaki to ma sens ?
skoro nawal pokarmu występuje po porodzie a nie przed.
Cycki mi nie urosły.. jeśli kupię 2 tyg przed porodem to mam gwarancję że jak pokarm się pojawi to będzie dobry?
Chyba niekoniecznie. Skąd można wiedzieć czy urosną jeden rozmiar czy 4? Ja sobie jakiś kupię do karmienia mniej więcej na te robocze kilka dni a potem będę kupować juz taki porządny. -
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:Ciekawa jestem czy przez to się szyjka nie skraca?
Nie wiem, ale moja podobno też napiera i mam się starać w ciągu dnia więcej leżeć. Wiadomo, w miarę możliwości, ale jak jest okazja to polegiwać, oczywiście na lewym boku -
Mi prawie wcale nie urosły, pół rozmiaru w porywach do rozmiaru. Trochę w obwodzie się zwiększyło i tyle. Siary nie mam. Za to piłka już spora, ale taka okraglutka. Moja mama mówi że tylko w brzuch mi poszło, z tyłu jak się patrzy to nie widać że w ciąży jestem.
-
Pociesznie mnie ze wasze dzieciątka są tez tak mało ruchliwe w te duszne dni.... mój jest spokojniutki baardzo już od tygodnia
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
LondyńskieSerduszko wrote:Pociesznie mnie ze wasze dzieciątka są tez tak mało ruchliwe w te duszne dni.... mój jest spokojniutki baardzo już od tygodnia
u mnie jest odwrotnie właśnie, była dość spokojna a teraz jak mi jest gorzej to ona więcej się rusza.
Ja mam dzisiaj wybitnie kiepski dzień, jest okropnie duszno i zmęczona jestem potwornie.
-
Mi piersi o rozmiar urosły, siary brak.
Z tylu nie widać, brzuch mam okrągły i tylko talii nie mam bo wystaje na boki trochę ta pilka
Poce się strasznie... W nocy w dzień.. mąż powiedział że mam go nie dotykać bo generuje za dużo ciepła ;p
Młody jest bardzo ruchliwy, w zasadzie oprócz nocy to rusza się za każdym razem jak się położę i prawie za każdym jak usiądę.
Mam codziennie zgage teraz i ochotę na mleko.
Już bym chciała żeby się ten mój okruch urodziłcoś czuję że jak już skompletowalam wyprawkę to teraz znowu będzie mi się dluzylo.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Co do ruchliwości to mała kopać przestała, sporadycznie, ale teraz się wyciąga. Jak się wypina na nóżkami to czuję takie mrowienie i napięcie skóry. Jej ruchy to teraz takie poruszanie się, przewracanie, smyranie.
A poza tym dziś mnie dopadła wizja toksoplazmoza bo jadlam truskawki na dzialce, co prawda oplukane ale jednak jakaś taka faza mnie dopadła. Choć zawsze myje owoce i nigdy jej nie miałam. Nie mam czym się martwić to sobie wymyślam. -
A ja właśnie przed chwilą mówiłam mężowi że się jakoś dziwnie dobrze dzisiaj czuję. Nic mnie nie boli, jedynie trochę głowa ale już mi prawie przeszło:p już odwykłam od tego że nie bolą mnie nogi, biodra czy kręgosłup:p17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33