Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wizyty ciągle co 4 tygodnie, pewnie na sam koniec będę miała częściej. Filip właśnie w akcie czkawki mścił się na pęcherzu :p
Wczoraj chyba faktycznie synuś naciskał na płuca, w pewnym momencie poczułam jego malutką główkę wysoko nad pępkiem :p -
Witam się i ja w 31 tc:) Jak ten czas szybko leci...
Mnie wczoraj pogoda wymęczyła, też ciężko mi się oddycha. Mam problem z siedzeniem, bo jak tylko lekko się zgarbię czy pochylę, to już mi duszno i czuję jak mała się rozpycha od pęcherza po żebra. Robię się niedołężna. Wczoraj mąż siedział na tarasie, ja w domu nalewałam psu wody, a mąż krzyczał czy mi pomóc... Takie dźwięki wydaję przy schylaniu się, jak przy jakimś treningu siłowym.
Jeszcze tylko czekam na ten moment, w którym zacznę chodzić jak pingwin.
Kciuki za wizyty:) -
justa1509 wrote:U mnie wizyty ciągle co 4 tygodnie, pewnie na sam koniec będę miała częściej.
Ja też mam co 4 tygodnie.. raz miałam nawet 5 tygodni przerwy. Ale jak zażartowałam, że następna wizyta będzie przedostatnią to lekarz powiedział, że później będą co 2 tygodnie.. później co tydzień ponoć, jeszcze nie wiem jak to zorganizować, żeby termin złapać tak często u niego bo korzystam z medycyny z pracy i jak teraz patrzę to ma wolne najwcześniej 29.06 czyli takie 3 tygodnie do przodu, żeby spokojnie sobie termin wybrać niestety.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dooti powodzenia
Dziewczynom dzis wizytujacym rowniezja dzis po 16 rowniez mam ktg i wizyte, pewnie znowu sie naslucham o mojej wadze, postanowilam sie nie wazyc zeby sobie w domu humoru nie psuc, jem normalnie i zfrowo i ile przytyje tyle przytyje, nie mam zamiaru brac do serca tych uwag. Slodyczy, makaronow, pieczywa i lodow nie jem, a glodzic sie nie mam zamiaru, nie po to tyle czasu sie staralam o dziecko zeby teraz za malo jej witamin dostarczac
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
U mnie właśnie zaczęły się wizyty co trzy tygodnie, wcześniej miałam co cztery. W środę będę mieć wizytę ale nie wiem czy dzisiaj się do niego nie wcisnę. Nie jestem panikarą ale to mi wyglada dziwacznie. Wczoraj mój zauważył, że mam jakby kropkę krwi, w lusterku jak to oglądałam to myślałam że jakiś rozstęp mi taki się zrobił ale dzisiaj swędzi mnie to trochę i zrobił się taki rumień
może coś mnie uchlało? Ale dziwne miejsce na ukąszenie zwłaszcza że nie chodzę z brzuchem na wierzchu ani też wczoraj nie czułam żeby coś tam mnie gryzło. Jak sądzicie, jest się czym martwić? Jechać 15 km żeby to pokazać lekarzowi? Mój akurat dzisiaj do 18 w robocie i prowadzić auta mi się nie uśmiecha zwłaszcza że klima nam nawaliła ostatanio i nie ma kiedy podjechać żeby naprawić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d1f3dc7c3f5.jpg[/url]
-
Kasiaja wrote:U mnie właśnie zaczęły się wizyty co trzy tygodnie, wcześniej miałam co cztery. W środę będę mieć wizytę ale nie wiem czy dzisiaj się do niego nie wcisnę. Nie jestem panikarą ale to mi wyglada dziwacznie. Wczoraj mój zauważył, że mam jakby kropkę krwi, w lusterku jak to oglądałam to myślałam że jakiś rozstęp mi taki się zrobił ale dzisiaj swędzi mnie to trochę i zrobił się taki rumień
może coś mnie uchlało? Ale dziwne miejsce na ukąszenie zwłaszcza że nie chodzę z brzuchem na wierzchu ani też wczoraj nie czułam żeby coś tam mnie gryzło. Jak sądzicie, jest się czym martwić? Jechać 15 km żeby to pokazać lekarzowi? Mój akurat dzisiaj do 18 w robocie i prowadzić auta mi się nie uśmiecha zwłaszcza że klima nam nawaliła ostatanio i nie ma kiedy podjechać żeby naprawić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d1f3dc7c3f5.jpg
ojej.. a nie masz internisty blisko? Bo jak coś Cię ugryzło to ginekolog nie pomoże chyba za bardzo? A swędzi Cię to?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:ojej.. a nie masz internisty blisko? Bo jak coś Cię ugryzło to ginekolog nie pomoże chyba za bardzo? A swędzi Cię to?
U nas w przychodni to lekarze dyplomy z bazaru chyba mająnie chodzę do nich bo szkoda czasu i nerwów, a prywatnego w mojej miejscowości nie ma
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 13:41
[/url]
-
Kasiaja ja bym pojechala dla swietego spokoju, bo ten rumien naprawde dziwny, po komarze raczej die nie robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 13:41
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
Ja po badaniu. Szyjka trzyma i utrzymuje długość 13mm. Uff, mogę normalnie chodzić do toalety i brać szybki prysznic. Leżymy dalej. Miałam też dziś ktg i wszystko ok
na jutro mam zleconą morfologię i mocz, a oprócz tego chyba HIV i jeszcze coś jednego.
Kasiaja, mi takie coś kiedyś wychodziło ale to po zastrzykach w brzuch.Marta..a, katka/85, e_mii, Iva79, Kasiaja, Zolza_, PLPaulina, Leticia, justyna14, Carolline, Flowwer, agania, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Kasiaja wrote:U mnie właśnie zaczęły się wizyty co trzy tygodnie, wcześniej miałam co cztery. W środę będę mieć wizytę ale nie wiem czy dzisiaj się do niego nie wcisnę. Nie jestem panikarą ale to mi wyglada dziwacznie. Wczoraj mój zauważył, że mam jakby kropkę krwi, w lusterku jak to oglądałam to myślałam że jakiś rozstęp mi taki się zrobił ale dzisiaj swędzi mnie to trochę i zrobił się taki rumień
A Fenistil pomaga? Mi ostatnio lekarka zaleciła fenistil, więc można stosować.
Ale chyba i tak bym pojechała. Dziwnie wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 13:58
-
Ja już też zaczynam teraz wizyty co 2tygodnie.
Kasiaja mi coś takiego wyszło w piątek tylko na udzie. Poczułam jak coś mnie ugryzło na ogrodzie i potem strasznie swedzialo wieczorem i w sobotę. Dzisiaj już nie ma śladu prawie. A ugryzła mnie mrówka... Nawet nie wiedziałam, że gryząKasiaja lubi tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Kasiaja, moja córka miała coś takiego na łydce, ewidentnie coś ją użarło. Pośrodku krostkę, która sama pękała, a naokoło zaczerwienienie z takimi małymi krostkami. Dopiero Zyrtec pomógł, a do tej pory i tak ma ślad, a to już ze trzy tygodnie minęły. Może na spokojnie pojedź skonsultować dla świetego spokoju, jakby się nie wchłaniało.
-
Kasiaja nie wygląda to za ciekawie... Może faktycznie jakiś robal wpadł ci pod bluzkę i nawet nie poczułaś że cię coś ugryzło. Teraz tyle tego lata, przynajmniej u mnie, mam wrażenie że co roku jest tego więcej. Ja bym też to chyba skonsultowała z kimkolwiek.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Dzięki dziewczyny
poobserwuje to jeszcze przez chwile bo i tak nie mam z kim Antosia zostawić. Jak będzie się powiększać podjade do mojego ginekologa, dobrze że dziś akurat przyjmuje
żeby wykluczyć, w pierwszej kolejności, jakąś dermatoze ciężarnych bo niektóre mogą być niebezpieczne dla dziecka. Chociaż wydaje mi się bardziej prawdopodobne ugryzienie
, może faktycznie jakaś mrówka, ostatnio na działce wszędzie ich pełno
[/url]
-
Dooti wrote:Ja po badaniu. Szyjka trzyma i utrzymuje długość 13mm. Uff, mogę normalnie chodzić do toalety i brać szybki prysznic. Leżymy dalej. Miałam też dziś ktg i wszystko ok
na jutro mam zleconą morfologię i mocz, a oprócz tego chyba HIV i jeszcze coś jednego.
Kasiaja, mi takie coś kiedyś wychodziło ale to po zastrzykach w brzuch.Dooti lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kasiaja faktycznie, mocne ugryzienie. Ostatnio komary lgną do mnie jak szalone i cała jestem pogryziona...
Zrobilam dzisiaj inwentaryzacje ciuszków, większość mam 62, a z tego co patrzę bo wagach waszych dzieci to mój Filip nie zapowiada się wielki. Coś czuję że będą konieczne zakupy.
Zrobiliśmy burger na obiad, zjadłam 2 nie za wielkie i zaraz peknę... Pomyśleć że jakiś czas temu to takie 2 bułki z mięsem to był dla mnie pikuś :p -
Dooti, to chyba dobra wiadomość że się nie skróciła szyjka
Trzymam kciuki żeby dalej tak się utrzymywało.
Kasiaja, ja bym pewnie skonsultowała to z jakimś lekarzem. Wygląda to trochę niepokojąco, chociaż ja bym właśnie obstawiała na jakieś ugryzienie.Dooti, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Super że jest ok ale czegoś nie rozumiem, nie było u Ciebie opcji żeby założyć ten pesser czy jak to tam się pisze? Wtedy CH yba nie musiałabyś tyle leżeć w szpitalu
No właśnie podobno nie było, zakładają ale na wcześniejszym etapie, bliżej 30tc już nie chcą, taka dziwna polityka w tym szpitalu. Tylko leżenie, luteina i magnez, przy skurczach i bólach nospa.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37