X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Moja beta z wczoraj 10275 mlU/ml
    Super <3

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Dokładnie tak jak piszesz. Ja miałam takie szczęście ze przypadkiem trafilam do jednego z lekarzy z tej listy i robił mi usg prenatalne juz przy pierwszej córce ponad 12 lat temu! Nie wyobrażam sobie nie zrobić tego badania i wykluczyć wad genetycznych płodu. W 12 tygodniu sie to robi czy lepiej poczekać do 14 tygodnia ktoś wie?

Badanie należy wykonać między 11. a 14. tygodniem, gdy długość ciemieniowo - siedzeniowa płodu CRL waha się od 45 mm do 84 mm. Mnie wpisywali w klinice na 12t 4d, czyli tak w środku, bo wiadomo, że owulacja mogła wystąpić wcześniej bądź później, więc minimalizuje się wtedy błąd. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:50

• niedograna Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda90 wrote:
    Dziewczyny, jeśli chodzi o genetyczne USG z ok 12 tyg ,to jak chcecie mieć pewność że jest prawidłowo zrobione , powinien zrobić wam lekarz z certyfikatem FMF! Oni są specjalnie szkoleni i są zobowiązani do uaktualniania wiedzy i co rocznego sprawozdania. Inaczej mogą stracić ten certyfikat. Jak znajdę stronę gdzie można sprawdzić listę lekarzy to podrzucę link :)

Ja dzisiaj koło 19 będę miała USG czy jest serduszko :) nie mogę się doczekać !
    kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zapisana na prenatalne w 11t+2d.
    Ginka poleciła mi bezpłatne badania prenatalne w Femina (bo ona nie wykonuje tego).

I rzeczywiście, wystarczy wypełnić papiery dla UE i niby to badanie jest za free. A dla mnie to super, bo do lekarzy chodzę wszędzie prywatnie.

• mi88 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do pytania - dziewczyny, jak wizyty? :) PLPaulina? :)

U mnie nadal brak mdłości - póki co się cieszę :) Ale tak, jak Lavendova - na samą myśl o ciepłym mleku mi niedobrze, nawet jako kilkulatka wypluwałam ciepłe mleko od krowy ;)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Polkosia mam parke w domu i tetno zawsze bylo w granicach 130-140 u obudwojga.

Kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja od wczoraj na L4 :-)

Super Justyna! Trzymam kciuki za nudną ciążę i odpoczywaj na L4 :D
    A na ile dostaje się takie ciążowe L4??

justyna14 lubi tę wiadomość

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwile mogę odetchnąć z ulga ! Ciaza rozwija sie prawidłowo,serduszko pięknie bije !
    Jeszcze tylko stres przy prenatalnych a potem będzie juz z górki !!
    No to chyba najwyższy czas zacząć cieszyć sie tym niespodziewanym prezentem :-)

Marta..a, Dooti, mi88, e_mii, KlaudiaSG, d'nusia, Flowwer, polkosia, misskity, justyna14, niedograna, Carolline, Iva79 lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero dotarłam do domu. :( pani w 34tc miała problem z tętnem maleństwa. I się wszystko przedłużyło.

Słyszałam serduszko, ładnie bije 120. <3

TERMIN PORODU WYZNACZONY NA 7 SIERPNIA. :)

Nadal mam podtrzymane leki: luteina + duphaston
    Następna wizyta 9.01

Marta..a, Dooti, mi88, jessi001, KlaudiaSG, e_mii, d'nusia, Flowwer, polkosia, justyna14, niedograna, Carolline, Iva79 lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suprr xe wszystko gra ;)Paulina ja mam jutro wizytę A będę w tym samym dniu co Ty dziś. Miałaś pomiary?

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile tu dziś dobrych wieści :) Jeszcze tylko na Izoldę czekamy :)

U mnie trochę masakra:
    a) maż w szpitalu
    b) a w domu 15-miesięczniak z kiełkującym buntem dwulatka chyba
    c) tak nap*****lają mnie plecy od wczoraj, że chodzę zgarbiona jak staruszka
    d) wskutek pkt c upuściłam dziś dziecko twarzą na podłogę (@opieko społeczna: niechcący!). Na szczęście dziecko zdaje się rozumieć sytuację zniedołężniałej matki i z czułością głaszcze mnie po pleckach <3
    e) byłam dziś u endokrynologa i okazało się, że w związku z tym, że normy dla ciężarnych są bardziej restrykcyjne, to jestem na granicy i będę podlegać regularnym kontrolom
    f) zważyłam się dziś w jeansach i wyszło 48,9 kg o.O
    Oficjalnie spadłam pod kreskę i mam niedowagę :(

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny! Cieszę się z dobrych wieści i trzymam kciuki za kolejne wizyty :) ja wizytuje jutro i mam nadzieję ze też będzie wszystko jak należy :)

Leticia to nie zazdroszcze. Podziwiam kobiety, które będąc w ciąży ogarniają jeszcze dzieci w domu. Ja bym mogla z łóżka nie wychodzić bo zasypiam na stojąco :P
    A tak z czystej ciekawości, ile masz wzrostu? Bo waga naprawdę niziutka. Ja przeraziłam się moim 54 ostatnio :P Ale waga dalej w normie więc nie mam się chyba czym przejmować póki co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2017, 21:14

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 163 cm, więc raczej kurdupelek :) Przed poprzednią ciążą ważyłam 54 kg, a na końcówce przebiłam 70 kg ;) Miałam gigantyczny brzuch i spore dziecię (4140).
    Natomiast karmienie piersią i nieznana mi wcześniej aktywność fizyczna, jakiej dostarcza dziecko, doprowadziły mnie do rozmiaru 34 :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:50

• monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie, ja tez juz po dzisiejszej wizycie :) Pani doktor zobaczyła piekne jajeczko, powiedziala ze wrecz książkowe i tylko czekac na serduszko ❤❤❤ powiedziala ze najpewnij bedzie sie umowic po nowym roku ❤❤❤ oby fasolka już byla widoczna z idealnym bijacym serduszkiem

Leticia, Dooti, KlaudiaSG, d'nusia, Flowwer, sylwia1986, PLPaulina, mi88, polkosia, misskity, Marta..a, niedograna, Carolline, Iva79 lubią tę wiadomość

Monika
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    E tam, kurdupelek to ja całe 157 cm :P Dlatego też mam "wskazanie" do cc co jest bardzo po mojej myśli:D
    12 letnia córka juz mnie sporo przerosła ale to po tatusiu 190 cm.

Ja właśnie przez wymiary dziecka miałam cc. USG przewidywało, że waga może przekroczyć 4,5 kg :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Suprr xe wszystko gra ;)Paulina ja mam jutro wizytę A będę w tym samym dniu co Ty dziś. Miałaś pomiary?

Według @ mam 7tc. A według wielkości dziecka to gdzieś 6.5tyg. :)
    Ale gin wie że mam późną owulacje. Więc mówi że wszystko jest ok.

Miałam zakładaną kartę ciąży, trochę wypełniania było.
    Choć dziś usg nie było mega dokładne że względu na to że ostatnio krwawilam po usg. :(
    Ale gin obejrzała malucha. Zmierzyła go. Serducho biło. :D

KlaudiaSG, Lavendova, Carolline lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 21:51

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez po wizycie, serduszko bije, tetno 150 :) dostalam juz skerowanie na badania i zapisalam sie juz na usg genetyczne na 24 stycznia :)

d'nusia, Lavendova, Leticia, Dooti, KlaudiaSG, Flowwer, PLPaulina, polkosia, misskity, Marta..a, niedograna, Carolline, Iva79 lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ