Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:)
Ja wczoraj miałam wizytę. To był 7t2d. Według usg zarodek wielkości 1,19 cm co odpowiada 7t3d Akcja serca prawidłowa:) Ale miałam przeczucie, że będzie ok bo mdli mnie niemiłosiernie cały dzień. Lekarz polecił zakupić Prenatal Uno do końca pierwszego trymestru. Wyczytałam że ma wyciąg z imbiru także może coś na mdłości pomoże przy okazji.
Niestety tarczyca pierwszy raz w życiu wyszła mi ponad normę. Przy normie do 2,5 wyszło mi 2,7. Niby nie dużo, ale w ciąży nie mogę tego lekceważyć.
A Wy jakie macie wyniki tarczycy??Dooti, d'nusia, PLPaulina, niedograna, Existenz, polkosia, Marta..a lubią tę wiadomość
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
nick nieaktualnyWczoraj z gin rozmawiałam co powinno mnie niepokoić.
I mnie trochę zmartwila.
Opowiadała że objawy nic wspólnego z prawidłowym przebiegiem ciąży nie mają.
Że obumarcie ciazy moze sie zdarzyc bez krwawienia, z objawami ciążowymi.
A plamienia, bóle wcale nie muszą o niczym złym świadczyć!
Więc kazała wyluzować i dbać o siebie. Bo nic więcej niż robię się zrobić nie da.
Ja kartę ciąży zostawiłam u męża w aucie. I nawet nie mogę sobie na usg spojrzeć.
Ale było tam już widać maleństwo.. I wymiarów nie pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 08:56
mi88 lubi tę wiadomość
-
dusia89 wrote:Witajcie:)
Ja wczoraj miałam wizytę. To był 7t2d. Według usg zarodek wielkości 1,19 cm co odpowiada 7t3d Akcja serca prawidłowa:) Ale miałam przeczucie, że będzie ok bo mdli mnie niemiłosiernie cały dzień. Lekarz polecił zakupić Prenatal Uno do końca pierwszego trymestru. Wyczytałam że ma wyciąg z imbiru także może coś na mdłości pomoże przy okazji.
Niestety tarczyca pierwszy raz w życiu wyszła mi ponad normę. Przy normie do 2,5 wyszło mi 2,7. Niby nie dużo, ale w ciąży nie mogę tego lekceważyć.
A Wy jakie macie wyniki tarczycy??
Ja bylam wczoraj u endokrynologa TSH ponizej 1! Podobno to bardzo dobrze! W ciąży może znizyc sie praktycznie do 0.
Ale ja mam wczesne hashimoto, u osób zdrowych moze byc inaczej. Endo powiedział też, że hormon aktywny Ft4 może być w gornej graniecy lub wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 09:03
-
Roza86 wrote:Ale na całą ciążę czy krócej? Nie mam pojecia, jak to się robi. Po pierwszym USG też będę chciała przejść na L4. Mam pracę, w której w ciąży się nie chodzi.
-
Roza86 wrote:Ale na całą ciążę czy krócej? Nie mam pojecia, jak to się robi. Po pierwszym USG też będę chciała przejść na L4. Mam pracę, w której w ciąży się nie chodzi.
Też dostałam zwolnienie, do następnej wizyty. I tak co wizyte będę dostawać kolejne aż do rozwiązania. -
"Opowiadała że objawy nic wspólnego z prawidłowym przebiegiem ciąży nie mają.
Że obumarcie ciazy moze sie zdarzyc bez krwawienia, z objawami ciążowymi.
A plamienia, bóle wcale nie muszą o niczym złym świadczyć!
Więc kazała wyluzować i dbać o siebie. Bo nic więcej niż robię się zrobić nie da. "
No to niestety prawda. Ja o poronieniu dowiedziałam się na przypadkowej wizycie. Okazało się że zarodek przestał się już tydzień wcześniej rozwijać a organizm nie dawał mi żadnych znaków. Dlatego trochę też martwię się wizytami i ogólnie przebiegiem ciazy. Boje się nawet patrzeć na monitor teraz.
Ale też jest prawda, że trzeba wyluzowac (albo chociaż się starać) bo wiele rzeczy po prostu od nas nie zależy. Stres jednak zle działa i na nas i dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 09:27
mi88 lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
Cześć!
U mnie ze względu na wyjazd do teściów, gdzie na 100% zaproponują jakiegoś drinka, piwo.. powiemy, z resztą później nie będzie za bardzo okazji. Co ma być to będzie, pierwsza ciąża biochemiczna - moja rodzina wiedziała od razu i o końcu ciąży też się dowiedzieli zaraz po wizycie.
A w pracy to w swoim czasie powiem
Wiem, że do 12 tygodnia wiele może się stać, ale to takie szczęście dla nas, że nie umiemy tego trzymać dla siebie, szczególnie mążKlaudiaSG, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
poliś wrote:Cześć dziewczyny, to dziś czas na moją wizytę i usg,mega stres.. W sumie to mam dzis. 2 wizyty z usg, bo jedną prywatnie u najlepszego gina w mieście o 9.30, a druga w Pol med 12.45, żeby dali skierowanie na badania, bo mam wszystkie w abonamencie, więc prywatnie nie będę płacić.. 3 majcie kciuki żeby serduszko było już widać i słychać idę razem z mężem, pierwszy raz w życiu, idę mężem do lekarza a jak wasi mężowie, chcą być na porodzie? Mój chce, ale mówi że chyba zemdleje hehehe..2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
justa1509 wrote:Cześć!
U mnie ze względu na wyjazd do teściów, gdzie na 100% zaproponują jakiegoś drinka, piwo.. powiemy, z resztą później nie będzie za bardzo okazji. Co ma być to będzie, pierwsza ciąża biochemiczna - moja rodzina wiedziała od razu i o końcu ciąży też się dowiedzieli zaraz po wizycie.
A w pracy to w swoim czasie powiem
Wiem, że do 12 tygodnia wiele może się stać, ale to takie szczęście dla nas, że nie umiemy tego trzymać dla siebie, szczególnie mąż
Mnie osobiscie wkurzaja rady czekania do 12tc z mowieniem tak jakby to cos.mialo zmienic... nie zmieni niczego niestety i jak sie cos stac nedzie mialo stanie sie i w pozniejszej ciazy... ja osobiscie mam wiecej znajomych ktorzy dziecko stracili w wyzszej ciazy 12-30tc ni z takich ktorzy stracili wczesniej... dwie kolezanki dowiedzialy sie na prenatalnych ze serce przestalo byc... zona dobrego znajomego 4 razy poronila miedzy 5 a 6 miesiacem ciazy... jesli bedzie sie tak mialo stac stanie sie bez wzgledu na to czy to 8tc czy 25tc jak i bez wzgledu na to czy powiemy najblizszym czy nie...
My osobiscie stwierdzilismy ze powiemy po wizycie serduszkowej rodzinie i znajomym najblizszym bo bedzie pewność ze dziec/dzieci sa a na reszte nie mamy juz wplywu...edwarda20, polkosia lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Lavendova, moj maz sie przy cc mega przydal, jako ze to on zabral malutka na badania, wazenie, mierzenie etc., gdy ja lezalam na sali pooperacyjnej i przyniosl mi ja na karmienie po 45 minutach jak zaczynalam wracac do zywych. A potem poki bylam uziemiona podawal mi ja i ogolnie wokol nas sie krecil.
d'nusia, mi88 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Cale L4 masz platne 100%, potem macierzynski albo na rok i 80% platne albo na pol roku i 100% platne. Deklarujesz jak chcesz.
- pol roku 100% platne, potem 60%
lub
- caly rok 80%.
I jak ktos ma ponizej 1000zl to zglasza o wyrownanie do 1000 zl tzw. kosiniakowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 11:02
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny