X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też sobie nie wyobrażam ubrań do spania z guzikami na plecach.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dlatego kupiłam ten laktator jednak. Najwyżej będzie leżał nieużywany. Wezmę go do szpitala bo może się przydać.

Dokładnie lepiej mieć. Szkoda że mi tego wtedy nikt nie powiedział.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    No nie powiem wykańczający psychicznie był brak snu ;)

Na szczęście jestem już przyzwyczajona do małej ilości snu. Bo Pola to nadal nie da pospać :/

Z resztą ona od początku to do śpiochów nie należała i nieraz płakałam z niewyspania.

Ach co za miłe wspomnienia ;D.
    Ja ostatnio miałam tak że niedosyć że nie mogłam zasnąć bo chrapał Marcin i pies. Jak udało się mi się jakoś zasnąć to pies się budził co 2-3 godziny i wołała na dwór (okazało się że źle się czuła) i tak kilka nocy. Mialam myśli mordercze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dokładnie lepiej mieć. Szkoda że mi tego wtedy nikt nie powiedział.
    Dużo osób pisało mi że po co, najwyżej się kupi. Ale jakby w nocy było potrzebne to się nie kupi bo wszystko pozamykane.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Dużo osób pisało mi że po co, najwyżej się kupi. Ale jakby w nocy było potrzebne to się nie kupi bo wszystko pozamykane.
    Ja wychodziłam ze szpitala w niedziele i jak się mieszka w niewielkim mieście to apteki nawet w sobotę zamknięte. Mąż zasuwał 40 km po laktator i wyboru nie było. Na szczęście okazał się dobry.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki pytanie.
    Kobietki czy byście puściły swoich facetów na zjazd integracyjny z pracy ( mają go co roku) miesiąc po narodzinach drugiego (lub pierwszego) dziecka?

A dodam że to na 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 21:12

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Z dzieckiem. :D :D

justyna14, Lavendova, Leticia, Ania241188, Dooti lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gdzieś we wrześniu ma jakiś zjazd z kolegami. Mówi że nie pojedzie. To jest na weekend. Powiedziałam mu ze zobaczymy. Wszystko zależy jak będzie. I czy zasłuży ;-) bo ostatnio mnie wkurza.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jasne. Z dzieckiem. :D :D
    Dokładnie :-) mój ostatnio miał imprezę integracyjna, puściłam go ale jak wrócił przed 4 pijany jak bela to myślałam że ubije dziada. Na 2 dni bym nie puściła.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak pojedzie to kolejny weekend ty bierz wolne i jedz gdzies do spa, przynajmniej sie wyspisz i odpoczniesz :D

nesssssa, PLPaulina, Qumish, Ania241188 lubią tę wiadomość

• Qumish Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe;) 'puścić lub nie' to moglabym syna, M i tak zrobi co zechce.
    Jak dla mnie - niech jedzie, będzie bardziej pomocny po powrocie.

Choć u nas decyzja zapadłaby na bank na ostatnia chwile: wiadomo, nagłych sytuacji się nie przewidzi ale jakby się trafiły akurat jakieś gorsze dni, kolki, nieprzespane noce.. to by pewnie nie pojechał.

M ma taka prace, ze czasem wyjeżdża na dzień, czasem na tydzień i nigdy nie wiadomo kiedy jakie zlecenie się trafi. Także nastawiam się tez na opcje jego wyjazdów. A mieszkamy w innym mieście niż nasze rodziny, wiec na pomoc nie mam co liczyć.
    Dziecko będzie 1 ale mamy psa 40kg z którym trzeba wyjść 3 razy dziennie.. wiec niezależnie od nastroju młodego będę musiała go zapakować za każdym razem do wózka żeby psia królowa zrobiła kupę. Jak będzie chory albo coś się będzie działo.. to nie wiem co zrobię, pewnie to co samotne matki ;p

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi zawsze mówi, ależ oczywiście zajmę się, żaden problem.
    Ciekawa jestem jakby to faktycznie wyglądało jakbym na weekend spakowała manatki i go zostawiła z dzieckiem :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym czekała z decyzją do ostatniej chwili :) ciągle się zastanawiamy nad weselem 29 września, jakieś 300 km od domu, Filip będzie miał wtedy miesiąc, może ciut więcej... Oczywiście zabrali byśmy kogoś do opieki, ale nie wiem czy jest sens ciągnąć malucha tyle...
    Z takich pytań długoterminowych to dentystka chciała zapisać mnie na październik, powiedziałam że zadzwonię we wrześniu bo ja nie wiem jak mój dzień będzie wyglądał. Wtedy to mi Filip plan dnia ułoży :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest wyjazdowy i też rodziny w pobliżu brak. :)

Tylko dla mnie wyjazdy zarobkowe to co innego niż wypad w celach rozrywkowych.. :)

To nasze pierwsze dziecko i jestem trochę przerażona i liczę na męża pomoc i wsparcie psychiczne! :)

Ania241188 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos dentysty to ja mam do wyrwania zeba madrosci tylko to bedzie akcja chirurgiczna bo dziad lezy bokiem w dziasle. To chyba na po porodzie i pologu lepiej? W ciazy raczej sie nie da tego wyrwac hm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:39

• Qumish Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A propos dentysty to ja mam do wyrwania zeba madrosci tylko to bedzie akcja chirurgiczna bo dziad lezy bokiem w dziasle. To chyba na po porodzie i pologu lepiej? W ciazy raczej sie nie da tego wyrwac hm?

Teoretycznie się da i można, ale jak cię nie boli mega, nie puchnie to ja bym poczekała. W ciazy płakałam po zwykłym piaskowaniu, tak mnie dziąsła bolały :/ pewnie się będzie gorzej goiło, po co sobie dokładać..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mój mąż jest wyjazdowy i też rodziny w pobliżu brak. :)

Tylko dla mnie wyjazdy zarobkowe to co innego niż wypad w celach rozrywkowych.. :)

To nasze pierwsze dziecko i jestem trochę przerażona i liczę na męża pomoc i wsparcie psychiczne! :)

Wychodze z założenia, ze dla nich to tez pierwsze dziecko, tez są przerażeni.. i tez liczą na nasze wsparcie :)
    Każdy facet jest inny, ale uważam ze nie ma co nakłaniać ich za wszelka cenę do poświęceń. Bo przez dziecko nie trzeba rezygnować z normalnego życia jeśli nie jest to konieczne. Wyjazd, trening, mecz z kolegami? Niech idzie.. co tu dużo gadać, na początku my mamy gorzej. Nie ma co zmuszać facetów do poświęceń tylko dlatego ze same jesteśmy udupione. Za pare lat niech oni woza na zajęcia dodatkowe, a my będziemy wtedy czytać i malować paznokcie ;)

Aaa, przypomniało mi się ze inaczej tez się da: moja znajoma od porodu gromadziła i mroziła mleko po to, żeby mając 7-tyg dziecko karmione piersią, poleciec na 3 dni do Londynu ze znajomymi. Syn został z tata i teściowa. Da się? Da sie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:52

kozalia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Mi dentystka powiedziała że po porodzie bo też mam do wyrwania. Nigdy nie wiadomo jak się będzie goiło a stan zapalny jest w ciąży według mnie niewskazany.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Teoretycznie się da i można, ale jak cię nie boli mega, nie puchnie to ja bym poczekała. W ciazy płakałam po zwykłym piaskowaniu, tak mnie dziąsła bolały :/ pewnie się będzie gorzej goiło, po co sobie dokładać..

Nie boli wiec racja, poczekam na po pologu bo tez pewnie jakis anybiotyk dadza.

A z facetami to tez tak ich znowu oszczedzac nie musimy, powinni troche odczuc ze sie sytuacja zyciowa zmienila i przejac ta odpowiedzialnosc bo jak nie to potem za kilka lat moze sie okazac ze nie beda czuli zadnego obowiazku wobec dziecka bo przeciez mama jest to mama zrobi mama zawiezie itd.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, kilka dni i godzina nadrabiania :)

Witam się w 8. miesiącu, tym razem z Kowna ;) W podróży o wiele lepiej się czuję, czasem tylko „ból dupy” dolega, ale to od chodzenia.

Agania, trzymam kciuki i czekam na wieści! Mam nadzieję, że wszystko poszło jak należy. Nie powiem, zestresowałam się sytuacją, właściwie jakbyśmy się znały...

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ