X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radzę zostawić, zawsze to ból i stres. Ja mam właśnie do usunięcia kawałek zęba, błąd dentystki z Poznania... I teraz to zostawiamy, nic się nie dzieje, więc nie ma sensu ruszać.
    Teraz w ogóle się załatwiłam z zębem. Coś na ostatniej wizycie mówiła że tylko lakowanie, w sumie taka kosmetyka. Z takim nastawieniem poszłam, no cóż okazało się że troszkę więcej jednak jest i byłam bardo zawiedziona jak zabolało :p po czym omal nie zemdlałam, bo było mi za gorąco :p
    A powiedzcie mi, skurczy przepowiadajacych nie czuje, ale co jakiś czas, głównie wieczorem brzuch mam twardy jak kamień, i nie jest to wypinanie się dziecka. Mogą w ten sposób objawiać się ćwiczenia macicy? Boli okresowych w ciąży nie miałam, przed ciąża tylko umieralam w drugi dzien okresu, i to bolało mnie wtedy w krzyżu a nie brzuch...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ania jak pojedzie to kolejny weekend ty bierz wolne i jedz gdzies do spa, przynajmniej sie wyspisz i odpoczniesz :D
    O to to. ;D
    Dobry pomysł :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że pomagać muszą ale nie ma co zabrać wychodzenia w ogóle. Tym bardziej że mój to naprawdę rzadko gdzieś wychodzi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia - ja przeszłam długą drogę i powiem wam, że z tym budzeniem prawda leży pośrodku.

Moja córka była (i jest) typem nocnego śpiocha - jakbym nie budziła, to spokojnie spałaby ciurkiem 6-8 godzin. I fajnie, tylko w pierwszym okresie to miałoby zgubny wpływ na moją i tak skrajnie mizerną laktację. Pierwszą kroplę wycisnęłam z siebie 10 dni po porodzie, więc odpuszczając karmienia nocne na bank mogłabym się pożegnać z kp. W szpitalu kazali budzić co 3 godziny, co było mega trudne, bo dziecko nie było głodne i stawaliśmy na głowie, żeby ją przypiąć do cyca. Pobudki plus karmienia trwały 60-75 min! Od położnej laktacyjnej dostałam pozwolenie na budzenie co 4 godziny.
    Odpuściliśmy po miesiącu i życie zaczęło być piękne ;)

Z perspektywy moich doświadczeń, mogę dać wam jedną radę: jeśli wasza laktacja jest już unormowana (normalnie zajmie to od kilku dni do 2-3 tygodni), a dziecko dobrze przybiera na wadze, to odpuśćcie budzenie. Macierzyństwo nauczyło mnie, że JAK DZIECKO ŚPI TO NALEŻY SIĘ CIESZYĆ. Zdrowe dziecko nie da się zagłodzić. A choroby nie przegapcie, już raczej wymyślicie pińcet takich, których nie ma ;)

Eilleen, justyna14, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Wiadomo że pomagać muszą ale nie ma co zabrać wychodzenia w ogóle. Tym bardziej że mój to naprawdę rzadko gdzieś wychodzi.
    No mój też. Jak będzie ok wszystko z dziećmi to puszczę. Nie będę marudzić. Ale sobie to odbije w inny weekend i ja będę miała wychodne.
    Sprawiedliwie będzie :)

Eilleen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystko właśnie zależy od sytuacji.. :)
    Mojego przez firmę rzadko widzę.

I wizja cesarki jest wystarczająco dla mnie przerażająca ! :(

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

W razie cc będzie mógł wziąć wolne?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Na pocieszenie powiem ze ja bede miec trzecia cc wiec ty tez dasz rade z pierwsza :P
    Dowiedz sie jak to wyglada w twoim szpitalu, po ilu godz mozna wstac. Jest ogromna roznica w samopoczuciu miedzy 12h a 6h, im szybciej tym lepiej.

Agania jak tam sie czujesz jak maluszek?

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści od Agani. Mam nadzieję że wszystko u nich dobrze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyjazdu to czy pojedzie czy nie powinno być jego decyzją. Zabranianie czegokolwiek mija się z celem. W moim wypadku mąż w listopadzie jedzie na koncert bilet dostał ode mnie na gwiazdkę a kupiłam zanim dowiedziałam się o ciąży. Poza tym w tym okresie dziecko bez matki się nie obejdzie a bez ojca ta jedna da radę. Ja jak wrócę do pracy będę wyjeżdżać na kilka dni kilka razy w roku takie uroki i to na niego spadnie obowiązek opieki.

Eilleen lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jak widać kolejna noc bezsenna. Żadne znowu koło 4.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza witam w klubie. Ja się właśnie obudziłam. Chyba poczytam. Może zadziała.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię, córka pierwszy raz od dawna przesikała pieluchę, bo się opiła wody na noc :P Ale przebrałyśmy się raz dwa na wpół śpiocha, więc luz. Gorzej, że jak się położyłam, to uświadomiłam sobie, że jestem zlana potem, i że moj mąż pozamykał na noc wszystkie okna... Akurat teraz, kiedy wreszcie mogą się te nagrzane cegły schłodzić. Rozumiem, że on nie może, że choruje od spania przy otwartym, ale co mu szkodzi otwarte okno w kuchni, to nie wiem. Póki nie śpię, to wietrzę sypialnię też. Może się nie skapnie :P W każdym razie się wściekłam i mnie to rozbudziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 07:30

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wcześniej lenia, ale teraz napiszę, że podpisuję się rękami i nogami przy niebudzeniu dziecka na karmienie w nocy, przy ustabilizowanej laktacji oczywiście.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten teraz chrapie jak lokomotywa i nie da się go przekręcić na bok -.-

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    W razie cc będzie mógł wziąć wolne?

Przedsiębiorcy nie mają wolnego. :) więc dlatego się martwię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to mąż doprowadzą do szału z zamykaniem wszystkich okien. Mi gorąco, leje się że mnie ! A on zamyka bo się biedulek przeziębi.. :O

• agania Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały jest w innym szpitalu niz ja, urodził sie w stanie dobrym 1800g i 49 cm. Pewnie byłoby mu łatwiej gdyby otrzymał sterydy na płuca. Ja straciłam duzo krwi, hemoglobina spadła z 12 na 7. Dostałam 5 worków krwi, 3 osocza i 3 worki płytek krwi. W piątek mocno krwawiłam i miałam mocne bóle, założyli mi taki specjalny balonik do macicy zeby troche to krwawienie wyciszyć, wczoraj jak go wyciągnęli to było lepiej juz, ale ciagle sie boje, zeby nie usunęli mi tej macicy. Jak jechałam karetka to modliłam sie żebyśmy przeżyli, miałam taki krwotok...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Agania :/ Trzymam kciuki za Wasze zdrowie. Dobrze że krwawienie ustaje. Już będzie ci ma być. Dobrze że mały jest w dobrym stanie.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze będą walczyć agania. Ale odzywaj się co u Ciebie i jaka sytuacja bo się martwimy. Mam nadzieję że nie będzie konieczności wycięcia. Ale krwotok zatamowany czy nadal krwawisz?

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ