X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podsumowanie. :) dziecko mamy we 2 i ważne by że sobą rozmawiać. :) :) I żadne z nas przed opieką nad dzieckiem nie powinno uciekać.
    Też nie chodzi o to by zamknąć się na świat. Ale dużo się zmieni i powinno się zmienić dla dwójki rodziców. :)

gadanie w stylu, że my kobiety mamy się poświęcać- wkurza mnie do granic. :)

Fajnie jak jest współpraca, rozmowa i nie zbyt częste ucieczki od obowiązków. :)

Ja np sobie nie wyobrażam żeby mój mąż po tygodniowej nieobecności w domu że względu na firmę przyjechał i mi oznajmił że on chce mieć pasję i jedzie z kumplami na weekend się bawić. ;) hmm. Ale każdy ma w swoim związku inne zasady. Ważne by było nam dobrze.. :)

My z mężem znamy się od liceum, mamy wspólnych znajomych i liczę na to, że nasze wypady paczką będą fajne. . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 13:24

Qumish, justyna14 lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam jakiś komentarz że kobieta po porodzie staje się dla dziecka służąca 24/7, no zagotowalo się we mnie. Moja mama nigdy nie była służąca dla nas.
    Jak koledzy z zespołu męża dowiedzieli się że jestem w ciąży to pytali co teraz, bo jeden ich kolega zrezygnował z grania przez ciążę żony. Ja nie mam zamiaru zabraniać grania, wiadomo że będzie musiał dopasować ewentualne koncerty do nas, ale niech chłop ma pasję, bo mi oszaleję w domu, a ja razem z nim :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ostatnio wlaczylam sobie na youtube piecioraczki :O Od razu mi lepiej ze mam tylko jedno w środku, bulka z maslem :D
    Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki ale jak się urodziła Pola to dziękowałam że tylko jedno. ;p teraz też miałam tylko nadzieję że jedno w brzuszku
    Podziwiam tych co mają wieloraczki.

Iva79 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja też byłam zadowolona jak się okazało, że tylko jedno jest. :) :)

Są u mnie w rodzinie bliźniaki i według jakiś tam wyliczeń wypada na mnie. :D :D
    U nas to samo bliźniaki są w rodzinie.
    Ale przy następnym razie mogą się trafić bliźniaki ;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos bliźniaków to moja koleżanka ma i jak się dowiedzieli w gabinecie to oboje w szoku i mówią do lekarza "ale u nas w rodzinach nie było bliźniąt". A lekarz "to już są" :D

Więc tak jakby brak w rodzinie niczego nie wyklucza hehe :D

justyna14 lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas to samo bliźniaki są w rodzinie.
    Ale przy następnym razie mogą się trafić bliźniaki ;D

Wiem. I tego się boję. Hehe. :D :D

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to uwielbia, a raczej uwielbiał, wędkarstwo ;-) przed urodzeniem się Antka często jeździł na ryby, nawet mnie tym trochę zaraził :-) jednak gdy się młody urodził tak oszalał na jego punkcie, że nawet nie wspomina o rybkach woli czas wolny spędzać z synem. Już ja chyba bardziej „wyrodna” jestem bo jak miał 9 miesięcy zostawiłam ich na weekend i pojechałam z koleżankami do SPA, chociaż tak tęskniłam, że trudno to nazwać wypoczynkiem. On poradził sobie świetnie, nawet mieszkanie było wysprzątane gdy wróciłam. Od urodzenia bierze czynny udział w opiece. Nie używam też stwierdzenia, że mi pomaga bo wspólnie ogarniamy to nasze życie, nie wyliczamy sobie kto więcej robi itp jak mam wenę to wysprzątam mieszkanie, obiad z dwóch dań zrobię, młodego wybawię i wieczorem się przytulam. Jednak gdy słabszy dzień i brak mocy to wtedy po pracy on ogarnia Antka i obiad. Oczywiście nie jest idealny i niestety trzeba mu czasami powiedzieć co ma zrobić bo sam sie nie domyśli ;-)

pumka1990, misia-kasia, Iva79 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Gdzieś czytałam jakiś komentarz że kobieta po porodzie staje się dla dziecka służąca 24/7, no zagotowalo się we mnie. Moja mama nigdy nie była służąca dla nas.
    Jak koledzy z zespołu męża dowiedzieli się że jestem w ciąży to pytali co teraz, bo jeden ich kolega zrezygnował z grania przez ciążę żony. Ja nie mam zamiaru zabraniać grania, wiadomo że będzie musiał dopasować ewentualne koncerty do nas, ale niech chłop ma pasję, bo mi oszaleję w domu, a ja razem z nim :p
    Tylko to musi działać w dwie strony. A nie że tylko chłop do tego prawo.
    Ja powiem Wam że przy małej mam większy zapierdziel niż jak pracowałam zawodowo.
    Więc kobiecie też się należy chwila relaksu a nie tylko chlopowi bo on pracuje.
    A kto się rozczula nad kobietą że nie śpi po nocach i w dzień na milion obowiązków. No nikt bo to takie oczywiste że kobieta to musi.
    A przy dwójce to już sobie mogę wyobrazić co mnie czeka. Więc to nie jest takie do końca oczywiste że chłop może sobie jechać gdzie chce i zrobi jak będzie chciał a kobieta musi siedzieć w domu bo z tym czasem na moje pasje to tak slabo. Może gdyby Pola nie była tak wymagającym dzieckiem...
    A dzieci się zdarzają różne.

Lavendova, e_mii, PLPaulina, pumka1990, misia-kasia, myszka 30, Iva79 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A propos bliźniaków to moja koleżanka ma i jak się dowiedzieli w gabinecie to oboje w szoku i mówią do lekarza "ale u nas w rodzinach nie było bliźniąt". A lekarz "to już są" :D

Więc tak jakby brak w rodzinie niczego nie wyklucza hehe :D
    Wiadomo że nie ale jest większe prawdopodobieństwo. ;D
    Ostatnio siedziała w gabinecie kobieta która miała półtoraroczne bliźniaki i była już w połowie następnej ;D ja pierdziele.... ;D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiadomo że kobieta nie może stać się kura domową, że tylko pranie, sprzątanie, gotowanie i dzieci. Co prawda ja za wielkich pasji nie mam, bo szydełko to mogę wszędzie mieć ze sobą, ale nie zrezygnuje z tego :) a granie nie zajmuje duzo czasu, próby ma raz na 2-3 tygodnie i że 4 koncerty w roku, max 6.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Mój to uwielbia, a raczej uwielbiał, wędkarstwo ;-) przed urodzeniem się Antka często jeździł na ryby, nawet mnie tym trochę zaraził :-) jednak gdy się młody urodził tak oszalał na jego punkcie, że nawet nie wspomina o rybkach woli czas wolny spędzać z synem. Już ja chyba bardziej „wyrodna” jestem bo jak miał 9 miesięcy zostawiłam ich na weekend i pojechałam z koleżankami do SPA, chociaż tak tęskniłam, że trudno to nazwać wypoczynkiem. On poradził sobie świetnie, nawet mieszkanie było wysprzątane gdy wróciłam. Od urodzenia bierze czynny udział w opiece. Nie używam też stwierdzenia, że mi pomaga bo wspólnie ogarniamy to nasze życie, nie wyliczamy sobie kto więcej robi itp jak mam wenę to wysprzątam mieszkanie, obiad z dwóch dań zrobię, młodego wybawię i wieczorem się przytulam. Jednak gdy słabszy dzień i brak mocy to wtedy po pracy on ogarnia Antka i obiad. Oczywiście nie jest idealny i niestety trzeba mu czasami powiedzieć co ma zrobić bo sam sie nie domyśli ;-)
    No i super :)
    Tylko się cieszyć:)
    Tak powinno być :)

Jak dzieci podrosną to przecież cała rodzina można realizowac/ uczestniczyć w czyiś pasjach :)

Kasiaja lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    To wiadomo że kobieta nie może stać się kura domową, że tylko pranie, sprzątanie, gotowanie i dzieci. Co prawda ja za wielkich pasji nie mam, bo szydełko to mogę wszędzie mieć ze sobą, ale nie zrezygnuje z tego :) a granie nie zajmuje duzo czasu, próby ma raz na 2-3 tygodnie i że 4 koncerty w roku, max 6.
    No to nie tak źle ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się cieszę bo Pola zaczyna powtarzać wszystkie słowa. Rozgadala się :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się troche bałam blizniwkow bo mam braci bliźniaków :P Pamiętam co moja mama przeszla i niestety nie miala wiele pomocy od tatusia. Zresztą teraz maja 11 lat i ja tam nie zazdroszczę jej. Ona ma halas i chaos w domu a ja mam z moimi dziewczynkami cisze spokoj i dużo śmiechu razem :)

Na listopadzie chyba jest dziewczyna w ciąży z trojaczkami a druga z blizniakami drugi raz :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym byciem służącą w swoim domu to trzeba bardzo uważać zeby sie w takie cos nie dac wrobic bo dzieci bardzo szybciutko potrafią wykorzystac każda sytuację i słabość :P

• e_mii Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A z tym byciem służącą w swoim domu to trzeba bardzo uważać zeby sie w takie cos nie dac wrobic bo dzieci bardzo szybciutko potrafią wykorzystac każda sytuację i słabość :P

I mąż też. Mój szybciutko wraca po pracy do domu. Ale tak się zakumplował z sąsiadem zza płotu, że by tylko w ogrodzie siedział. Zaczęło mnie to bardzo denerwować. A to mecz, a to weekend, a to poprostu dzieci chciały przyjść i tak co drugi dzień mam sąsiadów z dziećmi w domu. Ostatnio przyszli jak tylko mąż podjechał pod dom i wyszli o 21. I ja wychodzę na jakąś aspołeczną...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam trafić bliźniaki teraz ale jest jedno a kolejnej ciąży już nie planujemy więc zostaniemy na trójce :-)

Ja wychodzę z założenia że decyzja o dziecku jest wspólna, przy robieniu jesteśmy razem, przy porodzie też mąż Jet ze mną i wychowujemy wspólnie. Co z tego że to ja karmię, mąż przewija, kapie, odbekuje itd. i zmienia się bardzo dużo dla matki i dla ojca. I nie ma że matka jest dla dziecka 24/7 , to oboje rodzice są dla dziecka 24/7 , mąż idzie do pracy ok, ale my w domu też nie leżymy, więc wraca i pomaga bo nam lżej w domu wcale nie jest. Łatwiej jest iść do pracy, serio. Także nie użalać się nad tą biedna słaba płcią tylko dlaczego tym chłopa stanąc na wysokości zadania. Oni mają zadbać o nas i o dziecko na początku a nie odwrotnie. A wszystko po za spada na plan dalszy. I tak, zmienia się wszystko i często trzeba na jakiś czas zrezygnować z pasji czy wyjscia bo żona zmęczona, nie wyspana, bo dziecko płacze, bo spać nie chce, bo jeść nie chce, bo dziwne kupy, bo 1000 różnych rzeczy. I co najważniejsze to nie jest wcale tak straszne jak się wydaje, tak wygląda nowa rzeczywistość ale jest piękna bo tak właśnie tworzy się więź między rodzina, my matki kochamy dziecko już przed poczęciem, mężczyźni dopiero uczą się tej miłości z czasem i trzeba dać im sposobność a nie wyręczać we wszystkim.

nesssssa, PLPaulina, Qumish, Iva79 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę pod pompą magnezową. Zaczęło się od lekkiego krwawienia, na szczęście to się uspokoiło, byłam na badaniu i szyjka dalej zamknięta. Zlecili mi dodatkowe ktg i wyszły mi regularne skurcze których nawet nie czułam. No to zasztrzyk z nospy i pompa magnezowa na 10h...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, nie wygłupiaj się, jeszcze masz czas!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie to krwawienie to nawet bym i nich nie wiedziała a tak to zgłosiłam lekarzowi więc zlecił badanie i ktg. Ostatnie 20 minut ktg miałam już na pompie i skurcze się wyciszyły do poziomu max 8%. Może jeszcze rodzić nie będę...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ