Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:No właśnie nie wiem co można za taką kwotę kupić :p ale termometr i aspirator do nosa już mam, laktatora nie kupuję. Więc całkiem spora kwota mi na to odpada. Mam w koszyku majtki siateczkowe, podkłady, octanisept, olejek migdałowy, wkładki laktacyjne jedno i wielorazowe, jakiś krem przeciw odparzeniom, i nie pamiętam co tam jeszcze :p
U mnie sporo wyszło. Nie mam dzieci więc wszystko trzeba kupić, termometr, aspirator, dla mnie witaminy, pieluchy, majtki poporodowe itd itd
Mi został tylko laktator, chce kp więc musi być elektryczny. Ale nie wiem jak i kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:41
-
Też nie mam za wiele, ale termometr i aspirator kupiliśmy wcześniej
nastawiam się całkiem na KP, więc sprzęty do karmienia zostawiam na dalszy plan. Pewnie duzo rzeczy mi braknie
Na liście że szpitala nie ma nic o majtkach, ani bawełnianych ani siateczkowych. Ciągle mnie to zastanawia... Ale na pewno nie będę ściskać nóg z podkładem jak będę wychodzić gdzieś. -
My jutro z mężem jedziemy po fotelik i materacyk i zostanie już kilka rzeczy które będę kupować już systematycznie z nadwyżki wypłat. Laktator i monitor oddechu w przyszłym miesiącu, potem bujaczek leżaczek, dalej inhalator i nawilżacz powietrza, chusta. I to raczej będzie tyle. A tak według mnie wszystko mam, choć drobnostki będą wychodzić cały czas. Nie mam żadnych leków jeszcze typu przeciw gorączkowe, witaminy.
-
Ja jak zamawiałam z gemini tez mi wyszło coś około 600zł. Nie kupowałam laktatora ale jak wzięłam kosmetyki, kremki, majtki siateczkowe, podpaski, podkłady, pieluchy tetrowe itd plus jeszcze witaminy dla mnie bo zamawiałam miesiąc temu to tyle tego wyszło.
Dooti dobrze ze juz sie u Ciebie uspokoiło, ja bym chyba nawet wolała zostać w szpitalu w takiej sytuacji żeby mnie mieli pod opieka cały czas. Trzymam kciuki za Was!
-
Hej hej, właśnie dostałam link do swojej galerii ciążowej jeszcze bez obróbki ale jednym zdjęciem juz teraz mogę sie pochwalić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/531a9229030f.jpgnesssssa, Marta..a, d'nusia, Lavendova, jej odbicie, marcela123, Qumish, PLPaulina, Leticia, Ania241188, e_mii, DobrejMysli, Kasiaja, pumka1990, Iva79, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Cześć rzeczy dla dziecka zostawiam sobie jako lista prezentowa
kupuje minimum, bo później wiadomo że każdy kto przyjdzie w odwiedziny to chce coś kupić. Tak więc się powstrzymuje
witaminy mam w koszyku, ale tylko 2 opakowania pregny, ppdpasek nie zamawiałam bo w nie wiem jakie. No i mam techniczny problem, plecy tak bardzo mnie bolą, że nie jestem w stanie zrobić zamówienia za jednym podejściem :p
W ogóle mój ból pleców jest dziwny... Boli mnie z tylu pod zebrami po lewej stronie. Albo to mięśnie miedzyżebrowe, albo ból kręgosłupa promieniuje tam -
No ciagle strasza mnie, ze moze sie zdarzyć, ze macice usuna. Teraz była położna i mowi, ze ten brzuch średni... ale jesli nie krwawię mocno i nie ma skrzepów to powinno byc ok... ciagle nerwy. A Michałek ma odme
podobno to sie zdarza u wcześniaków i mówili żebyśmy nie panikowali...
-
misia-kasia wrote:Hej hej, właśnie dostałam link do swojej galerii ciążowej jeszcze bez obróbki ale jednym zdjęciem juz teraz mogę sie pochwalić
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/531a9229030f.jpg
O masz schowany pępek mi już tak wystaje taka kuleczka6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Cześć rzeczy dla dziecka zostawiam sobie jako lista prezentowa
kupuje minimum, bo później wiadomo że każdy kto przyjdzie w odwiedziny to chce coś kupić. Tak więc się powstrzymuje
To tylko się cieszyć, że można liczyć na prezenty..
My niestety z mężem na zbyt wiele liczyć nie możemy.
-
Lavendova wrote:Ja mam pytanie do mam które maja male dzieci, chodzi o ten aspirator. Korzystacie przydaje się rzeczywiście? Ja nie mialam czegoś takiego i nigdy żadnego kataru nie mialy jak byly takie malutkie także nie wiem czy kupowac...
Ja nie mam i nie odczuwam brakuale jak dotąd mała miała katar 3 razy w życiu i to już po skończeniu roku, więc nie był niezbędny. Teraz tez nie kupujemy, jeśli druga będzie bardziej chorowita (oby nie), to zawsze można dokupić.
-
justa1509 wrote:No właśnie nie wiem co można za taką kwotę kupić :p ale termometr i aspirator do nosa już mam, laktatora nie kupuję. Więc całkiem spora kwota mi na to odpada. Mam w koszyku majtki siateczkowe, podkłady, octanisept, olejek migdałowy, wkładki laktacyjne jedno i wielorazowe, jakiś krem przeciw odparzeniom, i nie pamiętam co tam jeszcze :p