X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tą szyjką nastraszyli i faktycznie większość czasu leżę.. mąż sprząta, zmywa, robi pranie.. gotuje ja nim tylko dyryguję z krzesła :P
    Wy tak bierzecie tą nospę, a ja wzięłam 1 raz po wizycie na ip właśnie, lekarka zleciła.. mój lekarz nic o nospie nie mówił, żebym mogła ją tak brać jak coś zaboli. Wręcz przeciwnie powiedziała, że jak boli albo widzę krwawienie mam się nie zastanawiać i jechać na ip. Pewnie gdybym wzięłam teraz przed pobytem w szpitalu i by mi przeszło to bym nie pojechała i nie wiedziała, że coś się dzieje. Jesteście pewne że tą nospę można sobie ot tak łykać?
    Nawet w szpitalu nie dostałam nic przeciwbólowego tylko magnez dożylnie na bóle właśnie miesiączkowe.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak samo wczoraj wzięłam się za sprzątanie mieszkania i skończyło się właśnie w nocy na pakowaniu torby i robieniu porządku w badaniach bo mnie właśnie ten brzuch zaczął boleć, tak ciągnął w dół No i dzisiaj krocze boli jakbym z 20 km na rowerze przejechała bądź całą noc intensywnie się „przytulała”, a wczoraj nawet buziaka na dobranoc nie było tak padłam ze zmęczenia. Już nie wiem co gorsze, te upały czy to ochłodzenie, w upały przynajmniej siedzę i nic nie robię, a teraz gdy się ochłodziło, opętało mnie z robotą.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti dobrze że jesteś w szpitalu. Aż dziwne że lekarze nie mogą zlokalizować tego krwawienia. Modlę się za Was;* musi być dobrze!!

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospy właśnie nie biorę, jeszcze mnie aż tak nie bolało żebym musiała wziąć, a gdyby ból był tak mocny to na IP bym właśnie jechała. Nie wiem czy ona taka bezpieczna w ciąży, jednak kilka krajów ją wycofało. U dzieci może powodować problemy z napięciem mięśniowym ale to pewnie przy braniu końskich dawek. Ja tam żadnych leków nie biorę zwłaszcza tych bez recepty.

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mi się zdarza wziąć nospę. Bardzo rzadko w zasadzie. Ale akurat moja lekarka mi zezwoliła w razie potrzeby.
    I kiedyś jak byłam na IP to lekarz też powiedział, że w razie potrzeby wziąć.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti trzymam kciuki żeby dało się sytuacje panować 50przytula.gif

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się znowu wylamie i powiem z dużo odpoczywam i często sie kładę w ciagu dnia chociażby na 10 min żeby odpocząć. Czasem tez robię drzemki. Wiadomo zakupy pranie i ogarnac mieszkanie trzeba ale nie rzucam sie w wir sprzatania bo co mi to da. Chcę spedzic urlop spokojnie i doczekac do terminu cc bez jakis akcji wcześniejszego porodu. Tak lepiej dla dziecka.

Inhalator mam dobra rzecz, to ten aspirator też kupię w razie w. Nawilzcz mi niepotrzebny mam az nadto wilgotno. A te monitory oddechu kupujecie? Mamy malych dzieciaczkow sprawdziły sie u was korzystalyscie?

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarze zalecili nospe 3x1 od 29 tyg jak się szyjka zaczęła skracać by nie doprowadzać do skurczy. Wolę brać to niż wcześniej urodzić.teraz odstawiam bo już kończę 34 tydz i jakby co to nie ma większych zagrożeń przy porodzie a mała ma 2300.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciąży też dawali nospe w szpitalu, ale ja miałam przedwczesne skurcze. Później brałam raz dzienne spasmoline.
    Ja odpuszczam sobie sprzątania i gotowania. Sanepid mi do domu nie przyjdzie.Takze nie ma co przesadzać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospy nie biorę. Nawet nie wiem czy u mas dają, ew jeśli efekt dla dobra dziecka przewyzsza ryzyko czyli pewnie przy slurczach grozacych przedwczesnym porodem. Na zadne bóle bym nie brała. Nie jest w 100 proc bezpieczny a niektórzy to jak cukierki lykaja.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja u siebie to odpoczywam, bo nie mam co w mieszkaniu robić aż tak, ale u rodziców na wsi to inna sprawa :) nospy nie brałam, ale nawet jak okres miałam to nie łykałam, zawsze apap mnie ratował.
    Ciągle zastanawiam się jak to jest z tym liczeniem ruchów... Lekarz zalecają liczyć, położna też, ale mały sobie fika od rana w zasadzie a jam coś robię to nie skupiam się czy kopnął czy nie i czy to był piąty ruch, czy już 10. Jak uda mi się policzyć to będę wpisywala, a jakoś skupiać się na tym nie będę chyba.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospe brałam całą pierwszą ciążę. Brzuch mi twardniał jeszcze przed 20 tygodniem, wtedy zaczęłam łykać i aż do 35/36 tygodnia. Dziecko zdrowe, żadnych problemów. Teraz też już biorę codziennie, wolę to, niż by miało zacząć się coś dziać poważniejszego. Ufam swojemu lekarzowi :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To ja się znowu wylamie i powiem z dużo odpoczywam i często sie kładę w ciagu dnia chociażby na 10 min żeby odpocząć. Czasem tez robię drzemki. Wiadomo zakupy pranie i ogarnac mieszkanie trzeba ale nie rzucam sie w wir sprzatania bo co mi to da. Chcę spedzic urlop spokojnie i doczekac do terminu cc bez jakis akcji wcześniejszego porodu. Tak lepiej dla dziecka.

Inhalator mam dobra rzecz, to ten aspirator też kupię w razie w. Nawilzcz mi niepotrzebny mam az nadto wilgotno. A te monitory oddechu kupujecie? Mamy malych dzieciaczkow sprawdziły sie u was korzystalyscie?
    Ja mam monitor. Spałam spokojniej. Włączył się 2 razy na samym początku. Włączałam tak do 4 miesiąca

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie inhalatora/ nebulizatora. Czy dla maluszka musi być smoczek czy ta maska dla dzieci jest wystarczająca ??? :)

• Dooti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antoś już z nami. Odkleilo mi się łożysko. Urodził się przez CC z wagą 2200 i dostał 8 punktów. Na razie musi być jeszcze wspomagany orzechowo.

PLPaulina, vanilia120, Flowwer, Kasiaja, d'nusia, Iva79, AnkaK90, pumka1990, Cccierpliwa, chabasse, marcela123, Leticia, agania, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Antoś już z nami. Odkleilo mi się łożysko. Urodził się przez CC z wagą 2200 i dostał 8 punktów. Na razie musi być jeszcze wspomagany orzechowo.
    Dooti zdrówka dla ciebie i synka. :*

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti dużo zdrówka dla maluszka!!! Trzymajcie się!!

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dooti dużo zdrówka dla maluszka!!! Trzymajcie się!!
    Kozalia mogłabyś przy nickach wpisywać datę urodzenia/ lub tydzień ciąży i wagę naszych urodzonych dzieciaczków? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:05

Marta..a, kozalia, Leticia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti trzymajcie się! Dobrze, że byliście w szpitalu.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka i powodzenia Dooti dla Ciebie i synka! Ale szybka decyzja lekarzy!
    Najwazniejsze, że jesteście już pod dobrą, szpitalną opieką.
    Jesteśmy myślami z Wami!
    :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
‹‹ 908 909 910 911 912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ