Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tą szyjką nastraszyli i faktycznie większość czasu leżę.. mąż sprząta, zmywa, robi pranie.. gotuje ja nim tylko dyryguję z krzesła
Wy tak bierzecie tą nospę, a ja wzięłam 1 raz po wizycie na ip właśnie, lekarka zleciła.. mój lekarz nic o nospie nie mówił, żebym mogła ją tak brać jak coś zaboli. Wręcz przeciwnie powiedziała, że jak boli albo widzę krwawienie mam się nie zastanawiać i jechać na ip. Pewnie gdybym wzięłam teraz przed pobytem w szpitalu i by mi przeszło to bym nie pojechała i nie wiedziała, że coś się dzieje. Jesteście pewne że tą nospę można sobie ot tak łykać?
Nawet w szpitalu nie dostałam nic przeciwbólowego tylko magnez dożylnie na bóle właśnie miesiączkowe.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
To ja tak samo wczoraj wzięłam się za sprzątanie mieszkania i skończyło się właśnie w nocy na pakowaniu torby i robieniu porządku w badaniach bo mnie właśnie ten brzuch zaczął boleć, tak ciągnął w dół No i dzisiaj krocze boli jakbym z 20 km na rowerze przejechała bądź całą noc intensywnie się „przytulała”, a wczoraj nawet buziaka na dobranoc nie było tak padłam ze zmęczenia. Już nie wiem co gorsze, te upały czy to ochłodzenie, w upały przynajmniej siedzę i nic nie robię, a teraz gdy się ochłodziło, opętało mnie z robotą.
[/url]
-
Ja nospy właśnie nie biorę, jeszcze mnie aż tak nie bolało żebym musiała wziąć, a gdyby ból był tak mocny to na IP bym właśnie jechała. Nie wiem czy ona taka bezpieczna w ciąży, jednak kilka krajów ją wycofało. U dzieci może powodować problemy z napięciem mięśniowym ale to pewnie przy braniu końskich dawek. Ja tam żadnych leków nie biorę zwłaszcza tych bez recepty.
[/url]
-
nick nieaktualnyTo ja się znowu wylamie i powiem z dużo odpoczywam i często sie kładę w ciagu dnia chociażby na 10 min żeby odpocząć. Czasem tez robię drzemki. Wiadomo zakupy pranie i ogarnac mieszkanie trzeba ale nie rzucam sie w wir sprzatania bo co mi to da. Chcę spedzic urlop spokojnie i doczekac do terminu cc bez jakis akcji wcześniejszego porodu. Tak lepiej dla dziecka.
Inhalator mam dobra rzecz, to ten aspirator też kupię w razie w. Nawilzcz mi niepotrzebny mam az nadto wilgotno. A te monitory oddechu kupujecie? Mamy malych dzieciaczkow sprawdziły sie u was korzystalyscie? -
Mnie lekarze zalecili nospe 3x1 od 29 tyg jak się szyjka zaczęła skracać by nie doprowadzać do skurczy. Wolę brać to niż wcześniej urodzić.teraz odstawiam bo już kończę 34 tydz i jakby co to nie ma większych zagrożeń przy porodzie a mała ma 2300.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNospy nie biorę. Nawet nie wiem czy u mas dają, ew jeśli efekt dla dobra dziecka przewyzsza ryzyko czyli pewnie przy slurczach grozacych przedwczesnym porodem. Na zadne bóle bym nie brała. Nie jest w 100 proc bezpieczny a niektórzy to jak cukierki lykaja.
-
No ja u siebie to odpoczywam, bo nie mam co w mieszkaniu robić aż tak, ale u rodziców na wsi to inna sprawa
nospy nie brałam, ale nawet jak okres miałam to nie łykałam, zawsze apap mnie ratował.
Ciągle zastanawiam się jak to jest z tym liczeniem ruchów... Lekarz zalecają liczyć, położna też, ale mały sobie fika od rana w zasadzie a jam coś robię to nie skupiam się czy kopnął czy nie i czy to był piąty ruch, czy już 10. Jak uda mi się policzyć to będę wpisywala, a jakoś skupiać się na tym nie będę chyba. -
Ja nospe brałam całą pierwszą ciążę. Brzuch mi twardniał jeszcze przed 20 tygodniem, wtedy zaczęłam łykać i aż do 35/36 tygodnia. Dziecko zdrowe, żadnych problemów. Teraz też już biorę codziennie, wolę to, niż by miało zacząć się coś dziać poważniejszego. Ufam swojemu lekarzowi
-
Lavendova wrote:To ja się znowu wylamie i powiem z dużo odpoczywam i często sie kładę w ciagu dnia chociażby na 10 min żeby odpocząć. Czasem tez robię drzemki. Wiadomo zakupy pranie i ogarnac mieszkanie trzeba ale nie rzucam sie w wir sprzatania bo co mi to da. Chcę spedzic urlop spokojnie i doczekac do terminu cc bez jakis akcji wcześniejszego porodu. Tak lepiej dla dziecka.
Inhalator mam dobra rzecz, to ten aspirator też kupię w razie w. Nawilzcz mi niepotrzebny mam az nadto wilgotno. A te monitory oddechu kupujecie? Mamy malych dzieciaczkow sprawdziły sie u was korzystalyscie?
-
nick nieaktualny
-
Antoś już z nami. Odkleilo mi się łożysko. Urodził się przez CC z wagą 2200 i dostał 8 punktów. Na razie musi być jeszcze wspomagany orzechowo.
PLPaulina, vanilia120, Flowwer, Kasiaja, d'nusia, Iva79, AnkaK90, pumka1990, Cccierpliwa, chabasse, marcela123, Leticia, agania, Carolline lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Dooti dużo zdrówka dla maluszka!!! Trzymajcie się!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:05
Marta..a, kozalia, Leticia lubią tę wiadomość