Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mii wrote:A kładziecie coś na materac do łóżeczka? Pod prześcieradło?
Pokładów właśnie nie planuje kłaść bo nie są oddychające.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Cos nieprzepuszczającego wilgoci tzn coś na ceracie - spróbuj pospać sama dwa dni na tej ceratce i zobaczysz jak się dupsko odpaza. Serio
te podkłady poporodowe pod tyłek właśnie są z taką ceratka jak gdyby i na tym się bardzo ciężko śpi leży a na dłuższą metę to nie możliwe, więc ja osobiście wolę żeby wózek był mokry i wyprać niż żeby dziecko tak męczyć. Wszystko przy dziecku powinno oddychać i przepuszczać powietrze.
Prawda.
Ja kładę tylko prześcieradło ewentualnie piekuszke na to czy kocyk ale serio nie ma takiej potrzeby.
Ząbki naprawione cora była dzielna widocznie dobry gaz puscili bo juz chce wracać po więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 13:02
-
PLPaulina wrote:Tak miało być.. Ale miałam krwiaka na początku ciąży. Musiałam leżeć.
I musieliśmy odwołać zabieg.
A teraz zapiszemy się ponownie jak trochę ogarnę się z dzieckiem.
No tak, to zrozumiałenasz łobuz kończy właśnie 6 miesięcy. Kastracja będzie jakoś w styczniu-marcu
dziecko też będzie juz większe więc łatwiej nam będzie
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
misia-kasia wrote:Ja mam taka matę oddychającą jakby sie zdążył wypadek to żeby ta mata wchłonęła a nie materac. Ale czy to sie sprawdzi to sie okaże w trakcie
Pokładów właśnie nie planuje kłaść bo nie są oddychające.
Tez się właśnie zastanawiałam nad ta mata higieniczna na materac...
Któraś ma przetestowane czy to ‚oddychajace’ w nazwie faktycznie oddycha? To są niby takie maty jak w hotelach i szpitalach.. ale czy nie dają jednak efektu ceraty i pocenia dupki?
Wiem ze ta z ikei dla dzieci to np. taka nieoddychajaca cerata w praktyce.. a z innymi nie miałam do czynienia..
Ostatecznie kupię taka materiałowa osłonkę na materac, zawsze to złapie większa cześć przecieku i po prostu w materac wsiąknie mniej
-
Dooti wrote:Agania, super że z Michałkiem wszystko dobrze, rośnie jak na drożdżach.
Powiedz co Ty robisz że tyle mleka masz?
Tez jestem w szoku. Nic nie robię... ściągam regularnie co 3 godziny z obu piersi i tylko do momentu poczucia ulgi. Inaczej miałabym ze 150 ml. Jesli rozkręca Ci sie laktacja to możesz jutro dostać nawał i sama zobaczysz ile mleka bedziejustyna14, pumka1990, Dooti, d'nusia lubią tę wiadomość
-
Polamalo mnie przez ból dolnej części pleców. Jak sobie ulżyć
.Boli cały czas w każdej pozycji.chyba przeforsowalam się robieniem słoików bo pod koniec dnia w pon już czulam ból pleców A nic ciężkiego nie było tylko wiekszosc roboty na stojąco.
Do tego poszłam po chleb i koleżanka sprzedawczyni mówi że córka była wczoraj po loda i się zalila że z mamą teraz nudno.
Na szczęście partner wraca na 3 miesiace w niedzielę i oby ten ból przeszedł to urozmaicimy jej wakacje10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Justyna jak widzę tego mojego małego robaczka to mi serce pęka miłości ale mimo wszystko wolałabym aby jeszcze choć z tydzień powiedział w moim brzuchu... Ale widocznie tak miało być.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Po wizycie, skierowanie do szpitala już mam, choć jeszcze kontrola za 2 tyg, ale cesarka prawdopodobnie 23-24 lipca. Więc jednak bede lipcowa mama. Aha posiew na GBS pobrany. Niestety poza wizyta nie miałam nic. Za dwa tyg ktg, ale jutro mam USG i swojego lekarza prowadzącego.
d'nusia, pumka1990, katka/85 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dla córki do łóżeczka takie podkłady z lekkim podgumowaniem, ale dobrze, ze mi wcześniej koleżanka zwróciła uwagę na to, ze są dwa rodzaje, i żeby wybierać te ze 100% bawełny w materiale wierzchnim. Tak zrobiłam, sprawdza się. Do wózka kładłam prześcieradło i pieluchę tetrowa pod głowę.
-
Ja sobie na termin porodu wybrałam 30 lub 31 lipca, bo Mars będzie bardzo blisko Ziemi, a nie chcę być nudna i szablonowa i rodzić w pełnię
Chociaż to będzie ciekawa pełnia, bo będzie całkowite zaćmienie księżyca. Ale nie chce mi się odbijać od szpitala do szpitala, bo wszystkie porodówki zajęte, więc planuję poczekać, aż się zwolnią
d'nusia, Leticia, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny