Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie nie ma listy ubranek potrzebnych do szpitala.
chyba zostawiają to w kwestii rodziców..
Ja biorę 2komplety na dzień.
A za komplet uznaje:
-body + pajacyk
-body długi rękaw + półśpiochy (śpiochy)
Ale komponować można w różny sposób
Czapeczki, niedrapki, kocyk, rożek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:44
-
Eilleen wrote:Nie ogarniam systemu ubierania.
jak jest kaftanik to z czym to się ubiera? Ze spiochem bez rękawów? Jak mam body to ze spodenkami?
Eileen, też miałam na początku z tym problemKombinacje mogą być takie:
- kaftanik + śpiochy na ramiączka
- body na długi rękaw + śpiochy na ramiączka
- pajacyk sam - niektórzy podobno zakładają body pod spód (?), ale ja mojej urodzonej pod koniec września córce nigdy tak nie zakładałam
- body na długi + spodenki + skarpetki (skarpetki dziecko lubi gubić)
- body na długi + polspiochy (takie spodenki już ze skarpetkami jakby)
No i oczywiście w przypadku upału to można zastąpić długi rękaw krótkim albo w ogóle samo body.
Czapeczki w pomieszczeniu moja córka nigdy w życiu nie miałaa niedrapki zakładałam na dwór jak było chłodno.
-
Mnie ciekawi jak się body zakłada na ten kikut... Może macie jakieś doświadczenia a ja nie mam wyobraźni i mnie uswiadomicie.
Dooti doświadczenia z monitorami jeszcze nie mam ale zamierzam kupić bo ja panikara jestem. I z tego co wiem to tylko jeden w Polsce ma certyfikaty i jest to babysens. -
nick nieaktualny
-
Zolza_ wrote:Mnie ciekawi jak się body zakłada na ten kikut... Może macie jakieś doświadczenia a ja nie mam wyobraźni i mnie uswiadomicie.
Dooti doświadczenia z monitorami jeszcze nie mam ale zamierzam kupić bo ja panikara jestem. I z tego co wiem to tylko jeden w Polsce ma certyfikaty i jest to babysens.
Tak po prostuon jest suchy i nie boli, więc niczym się go nie zabezpiecza ani nie zalepia.
Ja się tego na początku strasznie brzydziłam i tylko tata pielęgnował pępek
-
PLPaulina wrote:U mnie najgorzej jest z ogarnięciem jak dostosować ubiór do pogody.
Bo nie wiem jak takie maleństwo ubrać w szpitalu..
Czy body długi rękaw i polspiochy to nie będzie mało?!
Trzymaj się na początku zasady, że dla dziecka jedna warstwę więcej niż sobie. Z tym, że kocyk czy rożek to tez warstwaWięc jak sama pomykasz w koszulce na ramiączka, to dziecku też jest ciepło
Moja córka w zestawie body na długi i polspiochy „chodziła” już od pierwszego tygodnia życiaPolecam ten zestaw, bo jest łatwy dostęp do pieluchy
PLPaulina, Lavendova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dooti wrote:Dziewczyny, a macie może jakieś doświadczenia z monitorem oddechu? Wyczytałam że są wskazane przy wcześniakach. Dostałam teraz małego do siebie na salę na jakiś czas, słodki śpi ale ja oczywiście już się stresuję.
-
Eilleen wrote:Też nie ogarniam po co zostawiać na pamiątkę. Mnie mało co brzydzi ale okaże się czy dam radę go czyścić.
Zostawiłam na pamiątkę opaskę ze szpitala. Ma zdjęcie bo chodził fotograf i pierwsze ubranko zostawiłam. Mam jeszcze ubranko że chrztu i robiłam do roczku co miesiąc zdjęcia w tym samym miejscu zeby było widać jak się zmienia. I mam książkę "moje pierwsze pięć lat" i wszystko tam zapisuje.