Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi odgłosami noworodków to naprawdę zaskakują
My się lekarzy pytaliśmy czy to normalne, że tak głośno śpi. Po porodzie, w szpitalu, też nie spałam tylko patrzyłam na małą. Moi znajomi już w domu spali na zmianę, bo maluch bardzo ulewał i się bali.
Monitora oddechu nie miałam, teraz też nie planuję, ale gdyby dziecko było wcześniakiem, to pewnie bym kupiła. Mam za to video nianie i ją kocham. Zamiast latać i zaglądać do małej, wystarczy zerknąć na ekran. -
Dokładnie, na szkole rodzenia mówili mi ostatnio, że często monitor wyje, my przychodzimy do łożeczka a dzidzia oddycha i wszystko ok. Ale to dlatego że monitor, jego dzwięk, przypomniał dzidzi o oddychaniu, w momencie gdy bardzo zwolnił się oddech i zaczęłą o tym zapominać. Więc to normalne, ze czesto monitor dzwoni a dziecko oddycha jak podchodzimy. Czyli zrobil to co mial zrobic, przypomniał o oddechu
Ja kupiłam monitorAnia241188 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Zolza_ wrote:Dzięki Justyna właśnie mnie pocieszylas, że jednak po porodzie nie wrócę do normalności i dalej będę smedzic i szukać problemów. Rany mąż to mnie w końcu zostawi
np ja teraz przy trzecim generalnie już luz, wiem co będzie, co i jak robiłam dobrze, co źle, i wiem, że dziecko przeżyje, skoro dwójką żyje to z trzecim też sobie poradzimy
ha ha ha żarty żartami ale te pierwsze MSC z noworodkiem są trudne ale w porównaniu do kolejnych to najłatwiejsze bo później jak dziecko zaczyna chorować to dopiero się robi level hard.
7w3d 💔 -
agania wrote:Nasz mały w inkubatorze, wazy ok 1900g. Nie trzyma jeszcze sam temperatury. Nie umie jeszcze ssać i dostajejedzenie do brzuszka. Ale coraz więcej tolerujemojego mleka. Oddycha sam, nieraz zapomina, saturacja na granicy. Kurczę jakby tak posiedział tydzien dłużej to miałby łatwiej... ale nie zmienię tego co juz sie stało. Bogu dziękować, ze to sie stało w 32 tygodniu dopiero.7w3d 💔
-
Ja się wyłamię, bo monitora nie kupuje (chyba że będzie takie zalecenie od lekarza po porodzie), niani nie mam bo mam w mieszkaniu przedpokój centralnie w mieszkaniu, więc powinnam wszystko słyszeć ale za to kupiłam pieluchy wielorazowe
Zgadzam się, że jak coś kogoś może uspokoić i ułatwić życie to niech kupuje, wszystko jest dla ludzi i żeby nam było łatwiej
agania trzymaj się, mogę się tylko domyślać jak ciężko Ci jest na niego takie małego bezbronnego patrzeć i nie móc mu jakoś pomócale mały walczy, z dnia na dzień będzie lepiej i zaraz też go dostaniesz już tak jak Doti. Potem pójdziecie do domu trzymam kciuki że i Ty i Doti szybciej będziecie cieszyły się z maluszkami w domach niż my tu będziemy rodzić
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:To jeszcze mi wstaw zdjęcie okładki lub jak się nazywa
ułatwisz mi poszukiwania jak polecasz
Eilleen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też monitora nie kupuje
chyba że będą zalecenia.
Niania to już w ogóle zbędny gadżet.
A nie kupuje bo wszystkie koleżanki mówiły, że maluch tak głośno śpi, że trzrba by było mieć willę by tego nie usłyszeć.
Zawsze można dokupić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 09:21
-
Monitora i niani też nie kupuję, laktatora i wielorazowek również nie
A co do tego że kiedyś korzystało się tylko z pieluch tetrowych, rozmawiałam ostatnio na ten temat z mamą, pojawienie się pampersow wspomina bardzo dobrze. Miała serdecznie dość tego ciągłego prania, gotowania i prasowania. A tak to pampers na tyłek i święty spokój -
Dawno temu udzielałam się na tym wątku. Niestety w styczniu pożegnaliśmy naszą maleńką dziewczynkę. Teraz znowu jestem w ciąży. 9tc. Ciąża bliźniacza. Jestem przerażona. Jak widać życie pisze dla nas przedziwne scenariusze
Marta..a, Gypsy, squirrel, Leticia, Dooti, misia-kasia, PLPaulina, Lavendova, Existenz, d'nusia, vanilia120, alenka89, pumka1990, belladonna, marcela123, ingelita, Kasiaja, Paulinaaa, nesssssa, AnkaK90, Iva79, chabasse, Zozza, Carolline lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Dooti wrote:Chyba jednak kupię ten monitor, wczoraj synek spał przy mnie 2 godziny, a ja w tym czasie nawet bałam się oddychać, cały czas wpatrzona w niego. Jest wcześniaczkiem i tego nie zmienię.
A z tym słyszeniem odgłosów to też różnie. Dziewczyna co obok mnie leżała tak twardo spała ze nie słyszała że jej dziecko placze. Wolalal ja a ona nic dopiero jak ja szturnelam. Tak byla dziewczyna zmęczona.
-
NiecierpliwaOna wrote:Dawno temu udzielałam się na tym wątku. Niestety w styczniu pożegnaliśmy naszą maleńką dziewczynkę. Teraz znowu jestem w ciąży. 9tc. Ciąża bliźniacza. Jestem przerażona. Jak widać życie pisze dla nas przedziwne scenariusze
-
NiecierpliwaOna wrote:Dawno temu udzielałam się na tym wątku. Niestety w styczniu pożegnaliśmy naszą maleńką dziewczynkę. Teraz znowu jestem w ciąży. 9tc. Ciąża bliźniacza. Jestem przerażona. Jak widać życie pisze dla nas przedziwne scenariusze
Lubię za tą ciążę i gratuluję bliźniaków, to będziesz miała 5? Ojej.. niezła ekipa będziepumka1990 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
No ja bez niani sobie nie wyobrażam funkcjonowania w piętrowym domu z podwórkiem. Nie mam zamiaru też wpatrywać się w małą w łóżeczku przez 24 godziny wisząc na szczebelkach. Moja siostra tak nie robiła, nasze mamy podejrzewam że też nie i wszystkie dzieci żyją. Za to monitora nie kupuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 09:40
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
justyna14 wrote:Ha ha ha na pocieszenie - każdy ma tak samo, z kolejnym dzieckiem jest łatwiej
np ja teraz przy trzecim generalnie już luz, wiem co będzie, co i jak robiłam dobrze, co źle, i wiem, że dziecko przeżyje, skoro dwójką żyje to z trzecim też sobie poradzimy
ha ha ha żarty żartami ale te pierwsze MSC z noworodkiem są trudne ale w porównaniu do kolejnych to najłatwiejsze bo później jak dziecko zaczyna chorować to dopiero się robi level hard.
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzy dużym domu to niania faktycznie musi być.
Dlatego każdy powinien kupić to co uważa, że mu się przyda..
ja nie kupuje. Liczę na to że usłyszę.
Mam łóżeczko w pokoju Małej i jeszcze czekam aż przyjdzie kołyska do salonu by mieć małą na oku.
Wybrałam taką na kółkach by móc wyjechać na ogród.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:13
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Jak to się mówi - małe dziecko mały problem, duże dziecko duży problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 11:06
Leticia, Eilleen, justyna14, ingelita lubią tę wiadomość
-
Aaaaa! Ogromne gratulacje!Widać Bogusia wyprosiła dla was podwójne szczęście
Kto jak kto, ale Ty sobie poradzisz, nie jesteś żółtodziobem
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaOna wrote:Dawno temu udzielałam się na tym wątku. Niestety w styczniu pożegnaliśmy naszą maleńką dziewczynkę. Teraz znowu jestem w ciąży. 9tc. Ciąża bliźniacza. Jestem przerażona. Jak widać życie pisze dla nas przedziwne scenariusze
gratulacje !podwójne szczęście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:12