X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos w tym jest, mnie moja mama tez ostatnio doprowadzila do łez- co normalnie mi sie nie zdarza, uroki ciazy, to odrazu zaczela sie wycofywac z tematu.
    Ja zaczynalam z 65kg i teraz mam 76, ale jestem wysoka 175 i wszyscy twierdza ze poszlo tylko w brzuch, tylko moja lekarka co wizyte mnie stresuje, wiec podejrzewam ze gdybym miala innego ginekologa to tak nie ograniczalabym slodyczy sobie i pewnie byloby juz wiecej.
    A co do pierwszego usg z tego co wiem to pecherzyk powinien byc widoczny w macicy przy becie 1500.
    U mnie w pierwszej ciazy niedtety nie byl dlugo widoczny i w 6 tyg w nocy bylam operowana bo pekl mi jajowod, ciaza byla pozamaciczna, wiec po takich przejsciach bylam juz u gina dzien po spodziewanej miesiaczce zeby mi bete sprawdzil, bo panikowalam

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z wagą 82... Teraz mam 94/95 i stoi w miejscu, ale jak piszecie o tym, jakie ciężkie się czujecie, to pomyślcie jaki ciężar ja dźwigam :P Ale po tej ciąży się biorę za siebie, bo w głowie jestem nadal szczupła sobą i te dodatkowe kilogramy są u mnie przyczyna ogromnych kompleksów. Przed pierwsza ciąża już byłam spora, a potem po odstawieniu leków, które brałam pół roku po operacji przytyłam 12 kilo w 1,5 miesiąca... Nic nie pomagało, a byłam już prawie na samych korzonkach. W ciąży pierwszej, tuż po tym wielkim przytyciu, zaczynałam z 83 kg. i zyskalam jeszcze 20 kilo, ale to zeszło spokojnie. Teraz już chyba nie dam rady tyle przybrać.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie +13kg. W ciągu ostatnich 4 tygodni doszły mi 3 kg. Ale ja czuję się jak balon. Nogi mi puchną od samych ud. Wieczorem kostek nie widzę, a palce wyglądają jak serdelki. Pocieszam się, że po porodzie woda szybko zejdzie. Z córką jak jechałam do porodu, to mąż siłował się żeby zapiąć mi kozaki, a jak wychodziłam po 3 dniach to już luz miałam.

Wczoraj miałam wizytę, ale bez usg. Za 3 tygodnie kolejna, raczej ostatnia, i wtedy zobaczymy dzidzię. Szyjka długa, lekarz nie obawia się o jakąś przyspieszoną akcję. Dzisiaj powinnam też poznać datę cc:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nie zapowiada się coś wcześniej, ale od 36 tygodnia torba ma być już w pogotowiu bliski drzwi :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! :)
    Ja kończę śniadanie i jadę do kosmetyczki :D
    Miłego dnia! :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 13 na plusie. Najbardziej mnie irytuje moja puciowata twarz. Miałam kiedyś takie ładne szczuple rysy twarzy hahaha. Mam nadzieję, że wrócę do wcześniejszego wyglądu. Niekoniecznie całkiem muszę bo byłam szkieletorem, więc tak z3 kilo mogłoby mi zostać :D

Już się uspokoiłam po wieczornej akcji z mamusią ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CC 7.08, to będzie 39tc+1. I od razu się zaczęłam stresować...

Marta..a lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że sporo nas będzie miało cesarkę. Ja liczę że lekarz mi potwierdzi ten termin za trzy tygodnie bo już nie mam siły.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się mam nadzieję dowiem 20 lipca kiedy termin cc.

Z mamą mam od zawsze super kontakt, jesteśmy jak przyjaciółki. Teraz nawet jesteśmy razem na wakacjach :) Za to jej matka a moja babcia to mnie w 2 seksunfy potrafi do szału doprowadzić. Ale ona tak na wszystkich dziala :D

• Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że coś się pokaże, bo pierwszy raz wrzucam zdjęcie ;)
    #mistrzinternetów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 13:30

Marta..a, Zolza_, e_mii, Lavendova, PLPaulina, squirrel, nesssssa, Ithildin, Kasiaja, kozalia, ingelita, Eilleen, Ania241188, Qumish, alenka89, d'nusia, misia-kasia, chabasse, Gypsy, Iva79, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zauważyłam ze sporo ma juz termin na cesarke. Ja się panicznie boje operacji i jakiegokolwiek cięcia, wiec dla mnie to dużo większy strach.
    ale przyznam Wam, ze jak oglądalismy na szkole rodzenia film z sali porodowej i prawdziwy (nie reżyserowany,itp!) poród kobiety ktora chodziła na tą samą szkolenia co my i sie zgodziła nagrac swoj poród to szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu zrozumiałam idee cesarek "na zyczenie" w prywatnych szpitalach, że ktos sie moze bac porodu naturalnego, ze moge to kogos przerazać a wręcz miec jakąś fobie i woli CC.

3i492n0agf4rykt3.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    https://zapodaj.net/ab73f4037fb74.jpg.html

ale piekne zdjecie!!!! <3
    Jedno z piekniejszych jakie widziałam a obejrzałam juz naprawde sporo inspiracji, bo my mamy sesje dopiero w poniedziałek ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia śliczne...

ewka8430 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia przepiękne zdjęcie!

Dziewczyny czy was też tak bolą stawy?! Bolą mnie nawet palce jak piszę coś na klawiaturze albo klikam myszką.. nie mogę piąstek złożyć.. takie uczucie jak czasami rano się ma.

Ja mogę rodzić naturalnie ale zazdroszczę tym co mają cc że znają datę, a nie takie oczekiwanie na akcję :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    #mistrzinternetów

Piękne, wyjątkowe zdjęcie! :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Leticia przepiękne zdjęcie!

Dziewczyny czy was też tak bolą stawy?! Bolą mnie nawet palce jak piszę coś na klawiaturze albo klikam myszką.. nie mogę piąstek złożyć.. takie uczucie jak czasami rano się ma.

Ja mogę rodzić naturalnie ale zazdroszczę tym co mają cc że znają datę, a nie takie oczekiwanie na akcję :)
    Leticia śliczne zdjęcie!
    Co do bólu stawów, to tak, dłonie bolą mnie od rana, możliwe, że zbierająca się woda powoduje taki ucisk.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia pięknie! :) Ja fanką nie jestem takich sesji ale teraz zazdroszczę!

Stawy tak bolą, dłonie a reszta to myslalam ze raczej od chodzenia czy pływania bo tez boli. Rano wstaje jak paralityk.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    #mistrzinternetów

pięeeeekne :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    #mistrzinternetów

Cudowne !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:53

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Też zauważyłam ze sporo ma juz termin na cesarke. Ja się panicznie boje operacji i jakiegokolwiek cięcia, wiec dla mnie to dużo większy strach.
    ale przyznam Wam, ze jak oglądalismy na szkole rodzenia film z sali porodowej i prawdziwy (nie reżyserowany,itp!) poród kobiety ktora chodziła na tą samą szkolenia co my i sie zgodziła nagrac swoj poród to szczerze mówiąc pierwszy raz w życiu zrozumiałam idee cesarek "na zyczenie" w prywatnych szpitalach, że ktos sie moze bac porodu naturalnego, ze moge to kogos przerazać a wręcz miec jakąś fobie i woli CC.

No nam też położna pokazała. Ten krzyk bólu zrobił na mnie wrażenie...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 976 977 978 979 980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ