X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie oglądam. Lepiej będę spała dopóki nie przekonam skę na własnej skórze :-)

nesssssa lubi tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam ważąc 87 kilo przy 175 cm wzrostu, teraz ważę 86 ;) Wszyscy lekarze u których byłam się cieszą i mam przykaz dalszego chudnięcia, także ten :D W międzyczasie wskoczyłam na 89 kio, ale potem wyszła cukrzyca i na diecie poleciały mi 3 kilo w 3 tygodnie. Ja się w sumie bardzo cieszę, brzuch mam mały, nie puchnę, nie boli mnie aż tak jak bolałoby gdybym miała więcej kilogramów i pięknie wyszczuplały mi nogi i ręce :D

pumka1990 lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pokazała taki łatwiejszy poród na szczęście, bez pęknięcie czy nacięcia jakiegoś. Tylko ostatnią fazę z partymi, to byłam w szoku że położna hamowała tą kobietę żeby nie parła za mocno :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja tam nic nie oglądam. Lepiej będę spała dopóki nie przekonam skę na własnej skórze :-)

No powiem Ci, że ja też nie miałam zamiaru oglądać. I raczej nie polecam, bo jakoś miałam mniej drastyczne wyobrażenia :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży też się naczytałam, naoglądałam i się bardzo bałam. Im bliżej porodu, tym strach był mniejszy, chciałam już po prostu mieć córkę przy sobie. Kiedy już byłam na porodówce, to miałam tak ogromną motywację żeby urodzić naturalnie, że prawie się popłakałam jak mi powiedzieli o cięciu. Niestety nie da się urodzić bez bólu, czy to sn czy cc.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, cudne :)!!!
    Ja dalej w szpitalu, bardzo zazdroszczę Wam tych sesji. Liczę wciąż na cud, ze dotrwam do 37 tyg i mnie wypuszcza i choć jakieś prowizoryczne kilka fotek z samowyzwalaczem uda mi się cyknąć z mężem na pamiątkę.

Coraz bardziej mnie stresuje wizja porodu SN, boje się ze stchórzę i będę wolała cesarkę. Zwłaszcza, ze tu na patologii ciąży co chwile kogoś biorą na CC, a porody SN to jakieś białe kruki ;)

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia WOW! zdziwko.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Ja startowałam z wagą 82... Teraz mam 94/95 i stoi w miejscu, ale jak piszecie o tym, jakie ciężkie się czujecie, to pomyślcie jaki ciężar ja dźwigam :P Ale po tej ciąży się biorę za siebie, bo w głowie jestem nadal szczupła sobą i te dodatkowe kilogramy są u mnie przyczyna ogromnych kompleksów. Przed pierwsza ciąża już byłam spora, a potem po odstawieniu leków, które brałam pół roku po operacji przytyłam 12 kilo w 1,5 miesiąca... Nic nie pomagało, a byłam już prawie na samych korzonkach. W ciąży pierwszej, tuż po tym wielkim przytyciu, zaczynałam z 83 kg. i zyskalam jeszcze 20 kilo, ale to zeszło spokojnie. Teraz już chyba nie dam rady tyle przybrać.
    Ja ważę dużo więcej bo startowałam z wagą 90 kg. Więc pobiłam wszystkie. Ratuje mnie ciut wzrost bo 176. ;-) ale po urodzeniu jak tylko będę już mogła to się odchudzam. Zaniedbałam wagę bardzo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    a mnie moja matka tak dzisiaj zdenerwowała, że nie mogę dojść do siebie. Jeszcze jakiegoś wirusa przytargała więc tylko czekać aż zacznę zdychać.
    Aż mi się twardnienia brzucha nasiliły mocniej, a że wcześniej jakaś galaretka na wkładce była to normalnie mam nerwicę. Nikt mnie nie jest w stanie tak wyprowadzić z równowagi jak wlasna mama. Teraz nawet nie mam co iść spać bo i tak nie zasnę.
    Już dzisiaj się uspokoiłaś? Dla swojego dobra następnym razem ucinaj tego typu sytuację. Ważniejsze jest zdrowie dziecka i twoje.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, śliczne, nie jakieś udziwnione, a z super klimatem:) Ja to sobie sesji nie dam zrobić, ale poproszę męża o kilka fotek. Wyciągnę go na jakieś pole pod miastem albo łąkę i sobie pstryknę sama i z córką:)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie przerażający jest zarówno poród sn jak i cc..

Tu i tu bez bólu się nie da.
    Najgorzej boję się tego, że po cc boli wtedy kiedy mam pod opieką maleństwo..

I czasu na narzekanie nie ma. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:45

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia - super zdjęcie :-)

My będziemy mieć sesje w niedzielę lub może poniedziałek. Ale tak pięknie wyglądać nie będę z racji kg. Chyba że ostro fotoszopem zadziała. Albo nie wiem jak ustawi. Pomimo tego to i tak chce spróbować żeby później nie żałować. Najwyżej jak wyjdę okropnie to je schowam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Dla mnie przerażający jest zarówno poród sn jak i cc..

Tu i tu bez bólu się nie da.
    Najgorzej boję się tego, że po cc boli wtedy kiedy mam pod opieką maleństwo..

I czasu na narzekanie nie ma. :(

Dla mnie ten stan po cc jest głównym powodem, dla którego chcę spróbować SN. Bo jak ja wytłumaczę 2-latce, że mama jej nie może wziąć na ręce? A siostrę może?
    No i jak nie będę w stanie za nią biegać, to straci do mnie resztki szacunku :P

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W życiu by mi nie przyszło na myśl żeby poród oglądać. Wystarczająco się boję. Nie wiem jak dam radę. Byłam jedynie w szpitalu oglądać sale bo miałam raczej wyobrażenia sali porodowej jak z horroru ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jak Marcinowi powiedziałam że zostało nam jakieś 7 tygodni to się przeraził ;-) ja zresztą też.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za komplementy :) Fotografka zdolna, to i tych 17 kg nie widać :D
    Pokierowała nami jak trzeba: "tu się spójrz", "tu się chwyć", "nóżka tak, ręka tak", no i wyszło ;)

Tylko dziecko słuchać się nie chciało. Żeby mnie pocałowała, to musiałam ją przekupić chlebem dla kaczek :D

Lavendova, d'nusia, ingelita, Kasiaja, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ja zaczynałam ważąc 87 kilo przy 175 cm wzrostu, teraz ważę 86 ;) Wszyscy lekarze u których byłam się cieszą i mam przykaz dalszego chudnięcia, także ten :D W międzyczasie wskoczyłam na 89 kio, ale potem wyszła cukrzyca i na diecie poleciały mi 3 kilo w 3 tygodnie. Ja się w sumie bardzo cieszę, brzuch mam mały, nie puchnę, nie boli mnie aż tak jak bolałoby gdybym miała więcej kilogramów i pięknie wyszczuplały mi nogi i ręce :D
    Po porodzie będzie 7 z przodu :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mam już dość. Dziś w nocy nic nie spałam. Gorąco, niewygodnie, i mała się budzi non stop. Dziś w nocy litr mleka wypiłam i co chwilę siku.
    Nic mi się nie chce.
    Przez zmęczenie psycha siada a mezulek oczywiście nie rozumie czemu jestem nerwowa.
    Już na pewno trzeci raz w ciąży nie chce być. To nie dla mnie.

d'nusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od rana siedzę i próbuję policzyć ile kasy musimy wydać na taką podstawową wyprawką. Mąż odciął się od wybierania czegokolwiek, wybrał wózek i kilka pieluszek... A ja siedzę i przeglądam i nadal nie wiele wiem...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasa na wyprawkę to jest kosmos. Hehe. :)

Miałam papierową listę. Pisałam co trzeba i ile kosztuje..
    To moja pierwsza wyprawka i lista mi pomagała nie ulegać szale zakupów. :D

I zrobiony zakup skreślałam z listy. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 12:41

‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ