❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas cały weekend parno, zbierało się na burze, gdzieś byly ale nas omijaly. Teraz pada i w końcu jest czym oddychać. Przydałoby się jeszcze trochę słoneczka ale może w końcu uda się spakować walizkę bo trochę zaczynam się stresować.
Kagu ja wizytuje 29.06 oraz 07.07 Czy mogłabyś mnie dopisać?
Yoyo85 współczuję problemów z odstawianiem od piersi. Wydaje mi się ze pomysł z musztarda może nie zadziałać bo dziecko szybko nie "zapomni" o cycusiu tym bardziej że będzie widziała jak karmisz młodsze... Jednak zmobilizowałabym tatęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 07:22
YoYo85 lubi tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny już w 35 tygodniu 😱 ale ten czas leci zostało mi 3 tygodnie do ciąży donoszonej.
Wczoraj zabrałam się za planowanie zestawów ubrań dla małej w szpitalu i nie wiem jak u Was ale ja czuję się zagubionanie wiem czy nastawić się na długi czy krótki rękaw....przygotowałam się na dwie opcje, ale tych ciuszków sporo bym musiała zabrać. I nie wiem ile zestawów przygotować ? Zakładam max 6 zestawów a wy ile spakowałyście ?
Kagu ja też najbardziej się martwię i mnie przeraża dłuższa rozłąka z synkiem....przez te 4 lata rozstawałam się z nim max na jedną noc. Mam nadzieję, że w szpitalu będę max 2-3 dni i do domku.
Możesz mi na pierwszej stronie dopisać imię córeczki IgaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 08:24
Kagu3, i_ka, Mamuśka☺️, Kropka4, pati_zuzia83, Bela lubią tę wiadomość
-
Hej
Po wielu tygodniach postanowiłam się odezwać, zaglądałam od czasu do czasu na forum...kiedyś nawet udało mi się wstawić jeden post, który ostatecznie usunęłam bo stwierdziłam, że na starcie wyskoczyłam z jakimś dziwnym problemem
To forum wydaje mi się być zbawieniem dla takich kobiet jak ja, które są w pierwszej ciąży i są przy tym bardzo monotematyczne. Jestem na L4 i właściwie mój świat się kręci teraz wokół mojego synka, którego noszę pod sercem
Do terminu porodu zostało nam około 6 tygodni... Jestem 'Słodką mamą' insulinową, temat ogarnęłam i wszystko w normie, jak na razie. Wizytę najbliższą mam 29 czerwca.
Do kompletnej wyprawki brakuje nam tylko rożka. Spakowałam swoje rzeczy w walizkę, a rzeczy synka w plecak, taki specjalny, mamusiowySzczerze, ciężko mi jest sobie wyobrazić siebie, samą bez męża, z tymi wszystkim rzeczami, gdyby mieli go nie wpuścić do szpitala. Torba, plecak, torebka z wodą do picia dla mnie, z pieluszkami i rożkiem dla synka, dokumenty. Mam nadzieję, że mąż bedzie ze mną.
AgaAgnieszka1989, Kindoll, YoYo85, Mildred, Madzko, i_ka, Kropka4, pati_zuzia83, Bela, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim. Witaj Marti
Zazu, Mirabelka owszem brałam pod uwagę opcje karmienia w tandemie. Mimo że obecnie kp towarzyszy ból to byłabym w stanie poświęcić się dla córki i karmić ją do rozwiązania i dłużej bo naprawdę mam obawy że ona może tą całą sytuacje źle odebrać a tego bym nie chciała. Chociaż nie ukrywam że ciężko mi w tej ciąży i marzę już o sierpniu i pewnie troche by mi ulżyło na tej końcówce ale z drugiej strony tak jak o tym teraz myślę to jednak komfort psychiczny dziecka jest dla mnie ważniejszy niż mój własny. Jest tylko jeden problem odnośnie nie odstawienia jej. Nie wiem co w momencie jak pojadę do szpitala? Przecież nie będzię mnie 2-3 dni. Odciągnąć pokarm wcześniej i zamrozić? Ciekawa jestem jakby w ogóle szło odciąganie na ten moment. Jeśli w szpitalu w którym będę rodzić będzię zakaz odwiedzin to nie wiem czy będę w stanie podać mleko dla męża..Normalnie mam totalny mętlik w głowie 😞Marti_marti lubi tę wiadomość
-
Mała_Gwiazdka wrote:Cześć Mamusie
Dla miłośników Newbie informuje, że wrzucili na stronę małą wyprzedaż. Szału nie ma, ale może coś traficieja zamówiłam małemu kombinezon na jesień
Oooo jak dobrze wiedziectez juz zamowilam kilka rzeczy, czekałam na jakies letnie przecenione ale jeszcze nie ma
jaki rozmiar tego kombinezonu wzięłaś bo ja tez sie zastanawiam i nie wiem czy 68 czy 74
👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Oooo jak dobrze wiedziec
tez juz zamowilam kilka rzeczy, czekałam na jakies letnie przecenione ale jeszcze nie ma
jaki rozmiar tego kombinezonu wzięłaś bo ja tez sie zastanawiam i nie wiem czy 68 czy 74
rozmiarówka newbie wypada dość duża. Mam jeszcze jeden kombinezon cieplejszy kupiony na poprzedniej wyprzedaży w rozmiarze 68.
https://www.kappahl.com/pl-PL/dziecko/kombinezony/kombinezon-z-nadrukiem/774711/
wzięłam ten z myślą o noszeniu we wrześniu/ październiku.
-
AgaG88 wrote:Witam się dziewczyny już w 35 tygodniu 😱 ale ten czas leci zostało mi 3 tygodnie do ciąży donoszonej.
Wczoraj zabrałam się za planowanie zestawów ubrań dla małej w szpitalu i nie wiem jak u Was ale ja czuję się zagubionanie wiem czy nastawić się na długi czy krótki rękaw....przygotowałam się na dwie opcje, ale tych ciuszków sporo bym musiała zabrać. I nie wiem ile zestawów przygotować ? Zakładam max 6 zestawów a wy ile spakowałyście ?
Kagu ja też najbardziej się martwię i mnie przeraża dłuższa rozłąka z synkiem....przez te 4 lata rozstawałam się z nim max na jedną noc. Mam nadzieję, że w szpitalu będę max 2-3 dni i do domku.
Możesz mi na pierwszej stronie dopisać imię córeczki Iga
ja zamierzam 5 zestawów: pajacyk, spodenki + body to 1 zestaw. Też się zastanawiam nad krótkim rękawem, ale chyba wrzucę i długi i krótki bo to wiele miejsca nie zajmuje dodatkowo -
Yoyo, dzieci sa madrzejsze niz nam sie wydaje. Dla niej to, ze nie mam mamy bedzie jednoznaczne z tym, ze nie ma piersi. I przez pobyt w spzitalu albo sie sama postanowi odstawic jednak albo jak wrocisz to sie do ciebie dossie zsteskniona
nie musisz wiec jakos odciagac specjalnie, a z piersiami tez nie powinnas miec problemu, skoro w szpitalu bedziesz miec drugiego ssaka
Mirabelka02, zazu, YoYo85, Asasa lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Też miałam to samo pisać. Jest w tym wieku że to już nie do końca chodzi o mleko ale o całą otoczkę. Więc jak nie będzie ciebie to bardzo możliwe że mleka przez ten czas nie będzie się też domagać. (Co nie zmienia faktu że może tęsknić za Tobą)
Także tatuś będzie musiał wtedy jej wszystko zastąpićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 09:19
Mirabelka02, zazu, YoYo85 lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyNie wiem czzy był już temat szczepionek bo tak dużo piszemy ze nie nadążam 😁
Czy zgadzacie się na szczepienie od razu w 1 dobie?
Czy ogólnie zgadzacie się na szczepienie?
Czy macie jakąś wiedzę na temat późniejszych szczepionek? Czy leoiej na NFZ osobno czy te np 5w1?
Czy choroby mamy takie jak tarczyca, mthrf itp powinny być przeciwskazaniem do szczepionek lub ewentualnie ich odroczeniem na jakiś czas aż zrobimy dziecku dodatkowe badania?
Czy są tu mamy które na pewno nie szczepią i napiszą jak to będą załatwiać?
I czy powinnam się na wszystko zgodzić podczas porodu? Czytałam coś o jakimś przemywaniu oczu dziecka przed jakąś choroba 🤔? Na co powinnam zwrócić uwagę w szpitalu? Czytałam też że powinno się przeciąć pępowinę gdy przestanie tętnic ale czy to w dzisiejszych czasach jest w każdym szpitalu tak robione? Dlaczego to jest tak ważne? Czy to ja muszę tego pilnować?
Sory że was tak bombarduje pytaniami ale nie wiem wszytskiego i wolę poznać Wasze zdanie
Poza tym nie wiem czy mąż będzie mógł być że mną i boję się że będąc sama będę cała w takich emocjach że nie będę myśleć trzeźwo i nie będę wiedzieć na co się zgodzić a na co nieMildred, darkestfear lubią tę wiadomość
-
Kagu, wpisz mi proszę wizytę na 03.07 i termin CC na 07.08 😘😘😘06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Witajcie w nowym tygodniu 😄
W czwartek wizyta. Zbyt szybko zleciały te 4 tygodnie 😮 Cieszę się i jednocześnie stresuję. Boję się, że mimo moich usilnych starań upasłam Małą 😥 I niestety chyba nieuchronnie zmierzam do insuliny, której bardzo chciałam uniknąć 😥 Dzisiaj poszłam na rekord i wynik na czczo miałam 101 😱😱 Najgorsze, że nie wiem z czego to wynika 😥 Czy jak jest zdiagnozowana cukrzyca z insuliną to zalecany jest poród w szpitalu o 3 st. referencyjności?Czekamy na Ciebie, synku :*
-
nick nieaktualnyMousie89 wrote:Witajcie w nowym tygodniu 😄
W czwartek wizyta. Zbyt szybko zleciały te 4 tygodnie 😮 Cieszę się i jednocześnie stresuję. Boję się, że mimo moich usilnych starań upasłam Małą 😥 I niestety chyba nieuchronnie zmierzam do insuliny, której bardzo chciałam uniknąć 😥 Dzisiaj poszłam na rekord i wynik na czczo miałam 101 😱😱 Najgorsze, że nie wiem z czego to wynika 😥 Czy jak jest zdiagnozowana cukrzyca z insuliną to zalecany jest poród w szpitalu o 3 st. referencyjności?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2020, 09:42
-
Yoyo, uważam jak dziewczyny. Twoja córka to już nie maleńki osesek, który je tylko mleko mamy i bez niego nie wytrzyma. Nie wydaje mi się, żebyś musiała kombinować z odciąganiem dla niej pokarmu, bo jej chyba bardziej chodzi o bliskość z Tobą, którą karmienie jej daje niż o samo zaspokojenie dużego głodu. W koncu może też jeść inne rzeczy. A jak wrócisz ze szpitala to pewnie patrząc na noworodka sama zaproponuje, że też chce. A może nie? Dzieci potrafią zaskoczyć
Trzymam za Ciebie kciuki 🙂
zazu, YoYo85 lubią tę wiadomość
-
darkestfear wrote:Sluchajcie, a jaki konkretnie termometr macie/macie na oku, ja chcialam kupic elektryczny bezdotykowy, ale teraz koronowe ceny tych termometrow sa takie, ze na pewno nie bede przeplacac i mysle o elektrycznym z gietka koncowka, ale nie wiem jaki? Moze cos polecicie?
witam się w 35 tc 😱darkestfear, Kagu3 lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1