❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Już pokarm? To w ogóle fizycznie możliwe? U mnie procz wiecznego spania i zmęczenia objawów brak. A chciałabym już zacząć coś czuć, byłabym spokojniejsza, ze to nadal trwa. Może gdyby mi się udało z przypadku bądź za 5 razem to byłoby inaczej a tu 2,5 roku, tony lekow, najlepszych specjalistów i teraz strach, ze coś mogłoby pojsc nie tak 😢
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 11:33
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyMaggie, wierz mi, nieważne, czy to za pierwszym/dziesiątym czy którymś razem, bez leków czy z lekami, to każda przyszła matka odczuwa tak samo strach, że coś mogłoby pójść nie tak. Jednej ciąży nie zastąpisz inna, dziecka innym itd.
U mnie się udało od razu, ale towarzyszy mi z tyłu głowy strach , bo wkoło znane mi osoby traciły ciąze. I mimo, że ja wiem, że będzie ok, to gdzieś tam strach jest..Meggie1, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
A ja dziewczyny rozpoczęłam świętowanie i ubrałam razem z córka choinkę w tym roku wyjeżdżamy wcześniej na święta do rodziny, wiec chcieliśmy się nacieszyć choinka tez u siebie Polecam - odrazu weselej i cieplej
A u mnie z objawów to raczej cisza, czasami po południu coś się naciąga i kłuje w boku i o 17 mam zawsze godzinowy kryzys i chetnie poszłabym spać, także byle by tak dalej.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Ja też jestem senna. Wczoraj po 22 już poszłam spać a to do mnie nie podobne bo zwykle chodzę grubo po północy. Mdłości mi się nasilają ale w ciągu dnia a rano jest w miarę ok. Dziewczyny powiedziałyście komuś o ciąży na tym etapie? Ja tylko moim rodzicom no i oczywiście mąż wie 😂 Rodzeństwu planuje powiedzieć w Święta jak już będę po wizycie i będzie widoczne serduszko. A reszcie po badaniach prenatalnych.
-
nick nieaktualny
-
AgaG88 wrote:Ja też jestem senna. Wczoraj po 22 już poszłam spać a to do mnie nie podobne bo zwykle chodzę grubo po północy. Mdłości mi się nasilają ale w ciągu dnia a rano jest w miarę ok. Dziewczyny powiedziałyście komuś o ciąży na tym etapie? Ja tylko moim rodzicom no i oczywiście mąż wie 😂 Rodzeństwu planuje powiedzieć w Święta jak już będę po wizycie i będzie widoczne serduszko. A reszcie po badaniach prenatalnych.
Ps. Ja tez zazwyczaj dopiero popołudniu czuje brzuch, w ciągu dnia nic.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Ja z objawów tylko zmęczenie ale na razie się nie cieszę bo w pierwszej i drugiej ciążywymioty zaczęły mi się po 7 tygodniu. Ja na razie nikomu nie mówię o ciąży bo się boję drugiego poronienia. Wtedy wiedzieli tylko u mnie w domu i moja siostra i dobrze bo nie chciałabym żeby ktoś obcy wiedział, zwłaszcza sąsiedzi. Mieszkam na wsi więc zaraz by się roznioslo. Dziewczyny bierze któras z was acard bo mi lekarz kazał zacząć brać hak tylko zobaczę 2 kreski że względu na poronienie ale jakoś się boję. Wizytę mam dopiero 20 grudnia
Aniołek 9 tydzień 19.08.2019
-
nick nieaktualny
-
Kagu3 wrote:Carmel_ka a kiedy skończyłaś karmić drugie dziecko? Może to jeszcze ,pozostałość, po poprzednim kp?
Nie są to jakieś potoki ale jednak to dziwne 😄 -
Meggie1 jestesmy na tym samym etapie tez mam 4 tyg i 5 dni wizyta 21go, bo 23go bede w pracy. U nas dwa lata staran minelo i po drodze jedno poronienie, dlatego wiem co czujesz. Ja tez mam strach kazdy bol brzucha juz u mnie to mysl najgorsza, ciagle sie boje plamien i tej wizyty pierwszej. Czy serduszko bije czy dobrze bije czy w ogole jest zarodek. Ale ja juz nie umiem wyluzowac cala ciaza bedzie dla mnie stres pozniej czy prenatalne wyjda ok, czy porod ehh . A z kolei jak bylam w ciazy z corka to totalnie wyluzowana. Nie czytalam forum, nie zdawalam sobie sprawy z tego wszystkiego co moze sie wydarzyc ale przynajmniej bylam spokojna. Teraz czlowiek straszy wiecej wie wiecej przeszedl i sila rzeczy juz sie nie da tak nie myslec .
Mnie czesto brzuch boli jak na @, ciagle siku mi sie chce, mam taki ucisk ciagle na pecherz nawet jak mi sie siku nie chce i piersi mi strasznie rozsadza. Spac po poludniami tez mi sie bardzo chce👧 Córka 26. 08.2011
Starania od 09.2017
1 cykl na clo grudzień 2018
01.19 cb
12.05.19 [*] 8tc
2.12.19 blada kreska na teście🙏🏻
👶🏻 Synek 02. 08.2020 -
Zozo wrote:Meggie1 jestesmy na tym samym etapie tez mam 4 tyg i 5 dni wizyta 21go, bo 23go bede w pracy. U nas dwa lata staran minelo i po drodze jedno poronienie, dlatego wiem co czujesz. Ja tez mam strach kazdy bol brzucha juz u mnie to mysl najgorsza, ciagle sie boje plamien i tej wizyty pierwszej. Czy serduszko bije czy dobrze bije czy w ogole jest zarodek. Ale ja juz nie umiem wyluzowac cala ciaza bedzie dla mnie stres pozniej czy prenatalne wyjda ok, czy porod ehh . A z kolei jak bylam w ciazy z corka to totalnie wyluzowana. Nie czytalam forum, nie zdawalam sobie sprawy z tego wszystkiego co moze sie wydarzyc ale przynajmniej bylam spokojna. Teraz czlowiek straszy wiecej wie wiecej przeszedl i sila rzeczy juz sie nie da tak nie myslec .
Mnie czesto brzuch boli jak na @, ciagle siku mi sie chce, mam taki ucisk ciagle na pecherz nawet jak mi sie siku nie chce i piersi mi strasznie rozsadza. Spac po poludniami tez mi sie bardzo chce
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyCarmelka a może to nie pokarm tylko za duża prolaktyna? Badalas ostatnio ? bo na pokarm to za wcześnie... Ja np jak miałam za duża prolaktynę kiedyś to miałam biała wydzielinę z piersi przypominająca mleko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:05
-
U mnie tez z piersi po naciśnięciu leci biały płyn (nie wiem ile z tego jest mleka) ale ja skończyłam karmić córkę jakieś 5 miesięcy temu, wiec laktacja nie zdążyła pewnie jeszcze zupełnie zanikąć, bo przed ciąża tez coś tam czasami było.
U nas w sumie nie wie jeszcze nikt, jak będzie ok, to chyba rodzicą powiemy na święta, ale poprosimy by zachowali to dla siebie aż do 12 tygodnia, będę spokojniejsza.
W pracy tez nie szybko powiem, chyba ze będę musiała iść na dłuższe zwolnienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:52
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
my powiemy dopiero w styczniu chyba. w
w każdym razie na pewno nie w święta.
od kilkunastu dni budzę się w nocy przez ból bioder i kolan. zauważyłam, że bolą jak leżę na boku, przechodzi na plecach
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Dziewczyny czy pobolewa was brzuch jak na okres?
15.05.2019 Aniołek [*]
04.12 Dwie kreseczki
05.12 beta 13dpo-155,9 PRG 59,03ng/ml
07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
13.12 beta 21dpo- 5084,0
27.12 kropek 0,8mm ❤
3.01.20 kropek 15mm ❤
10.01 kropek 24mm ❤ walcz kochanie ✊ -
nick nieaktualny
-
Zmartwiona wrote:Dziewczyny czy pobolewa was brzuch jak na okres?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny
-
Agape91 wrote:Dziewczyny ja jestem załamana. Dzisiaj rano w toalecie zauważyłam, że mam śluz podbarwiony krwią. Czekam na izbie przyjęć na lekarza, bo u swojego lekarza miałam mieć pierwszą wizytę we środę dopiero...
Okropnie się denerwuję...KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero