❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaG88 wrote:Ja mam już ponad 38 stopni boje się o maleństwo... i tez od rana mdłości chociaż zjadłam tylko banana od rana, mam kompletny brak apetytu wiec teraz jakby zelżały.
Koniecznie weź Apap na zbicie temperatury , może temperatura od zatrucia lub faktycznie zaczyna sie przeziębienie. Ni martw się, może jutro poczujesz się lepiej, ale temperaturę w ciąży najlepiej zbijać.
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Sylwia:) wrote:Gdyby zobaczyła pęcherzyk ? Jakiś głupoty ... Duphaston nie zaszkodzi a może wiele pomoc moim zdaniem jest to błąd że Ci go nie dali... Może spróbuj zapisać się na jutro do lekarza prywatnie albo chociaż pojutrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 17:27
-
Agape91 wrote:Mam wizytę w środę, więc już jakoś doczekam. Jutro zbadam betę i proga
-
nick nieaktualnyNeLa wrote:Dobrze, że zrobisz te badania jutro, najlepiej rano i może warto umówić się na wizytę prywatna tego samego dnia, u jakiegoś ginekologa z b. dobrym sprzętem. Wiedza na czym się stoi, to połowa sukcesu, nie będziesz przeżywać stresu do środy i może ten lekarz zaleci coś więcej niż czekanie... Rozważ to. Trzymam kciuki za pomyślne wieści!
-
nick nieaktualnyNeLa wrote:Przypadkowo polubiłam, a chciałam tylko się odnieść... Ja rozumiem ostrożność lekarzy. Owszem, może zaszkodzić, bo w przypadku najczarniejszego scenariusza, jeśli ciąża jest źle umiejscowiona, np. w jajowodzie, to szpikowanie hormonami na podtrzymanie ciąży nie pomoże, tylko doprowadzi do tego, że ciąża się nie poroni samoistnie, tylko będzie dalej rozwijała i trzeba będzie usunąć ja laparoskopowo. Uważam, że w tej kwestii lepiej zaufać lekarzom, ewentualnie, tak jak poradziłas Agape skonsultować z innym specjalista, jeśli ma się wątpliwości.
-
nick nieaktualnyOwszem może być tak jak napisałaś ale może też być zupełnie odwrotnie czyli ciąża jest, rozwijała się ale prog był za mały ( czyli progesteron w tym wypadku by pomógł ) nie został podany i ciąża obumarła.... Roznie może być każdy ma swoje zdanie na ten temat ale uważam że lepiej go podać niż nie podać w ciągu tych trzech dni na które czeka do wizyty lekarza.
NeLa lubi tę wiadomość
-
Agape mocne kciuki za Was :*
Agape91 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Agape a nie masz jakiejś znajomej, która by Ci użyczyła duphaston bądź luteinę? Ja myślę, że ciąża jest tylko był jakiś stary sprzęt (jak to w niektórych szpitalach) i nie widzieli po prostu zarodka. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
Agape91 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Cześć dziewczyny:) czy mogę dołączyć?
Dzisiaj zrobiłam test 11dpo i widać już kreseczke do terminu @ Mam jeszcze 3 dni ale mam nadzieję że się nie pojawi. Na bete nie pójdę bo nie mam kiedy, chyba że w przyszłym tygodniu się uda .
Termin wg ovu na 20 sierpnia -
nick nieaktualny
-
Ja tak samo mam takie mdłości ze nie mogłam rano się podnieść z łóżka. Nawet jak wody się napije to mi się cofa Wczoraj praktycznie nic nie zjadłam i jeszcze ta temperatura. Wieczorem miałam już ponad 38 i musiałam wziąć drugi Apap aż się zastanawiam na ile to objawy ciąży a może to jakaś jelitówka bo żołądek też mnie boli. Dziś już na szczęście gorączki nie mam, ale samopoczucie masakryczne całe szczęście, ze mąż wziął dziś wolne bo nie dałabym rady sama z małym i go wyprawić do przedszkola także został dziś w domu.
-
u mnie może nie jakieś wybitne mdłości, ale jakoś tak dziwnie się czuję. Mam wrażenie, że wieczorem znacznie gorzej niż w ciągu dnia
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:u mnie może nie jakieś wybitne mdłości, ale jakoś tak dziwnie się czuję. Mam wrażenie, że wieczorem znacznie gorzej niż w ciągu dniaKIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualny