❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć
U mnie w nocy pojawiły się skurcze ale na szczęście przeszły.
Iskierka, mnie bolą ruchy, czasami czuję kłucie, mam wrażenie, że położna ma rację i mała już jest na wylocie 🙃 to kłucie potrafi mnie już zgiąć w pół. Albo jak się przeciąga i kopie nóżkami w bok wrr
Myśmy złożyli łóżeczko małe do salonu, sprzątamy generalnie dalej dom, jeszcze zostały 3 pomieszczenia, więc już z górki 💪 chce do 37+0 mieć wszystko ja tip top u ogarnąć walizkę do końca, bo narazie tylko zestawy są w miarę popakowane. 22.07 mam szybkie USG i ciekawi mnie, ile mała będzie ważyc, bo to już dużo powie o wadze do porodu
Już blisko ❤️Wiedzma, Kropka4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKagu ja czasem to aż się jej boję 🤣 takie ma mocne te ruchy i bolesne. No u Ciebie już chwila moment dosłownie ależ to zleciało 🙂
Ja z tego co widzę miałam dziś ostatnią wizytę. Mój gin na urlopie i wraca dopiero ostatniego sierpnia, dziwne trochę bo mówił że 20.08 będzie w szpitalu gdy będę miała CC jeszcze sam mówił bym zapisywała się na czwartek to on wtedy jest a teraz co??? 🤷♀️ -
Iskierka87 wrote:Kagu ja czasem to aż się jej boję 🤣 takie ma mocne te ruchy i bolesne. No u Ciebie już chwila moment dosłownie ależ to zleciało 🙂
Ja z tego co widzę miałam dziś ostatnią wizytę. Mój gin na urlopie i wraca dopiero ostatniego sierpnia, dziwne trochę bo mówił że 20.08 będzie w szpitalu gdy będę miała CC jeszcze sam mówił bym zapisywała się na czwartek to on wtedy jest a teraz co??? 🤷♀️ -
Ja nie mogę powiedzieć, że ruchy mnie bolą ale jak się bardzo przeciąga to nie jest to zbyt przyjemne uczucie 😉 ale moja mała ogólnie mało ruchliwa jest więc się cieszę z tych ruchów nawet jak odczuwam jakiś dyskomfort...
Ja ostatnio jakiś spadek nastroju miałam, sił brakowało do wszystkiego. Wczoraj za to zrobiliśmy sobie całodniowy wypad i mimo, że zmęczona fizycznie wróciłam to dziś jakoś energia do życia wróciła 😁 -
Super, w cesarce właśnie najbardziej zazdroszczę tego że termin jest znany wiadomo zawsze coś może po drodze wyskoczyć ale najczęściej jedzie się w tym terminie i masz już dziecko.
A ja od soboty będę nerwowo tupać z nóżki na nóżkę i mogę se tak tupać nawet 4 tyg i nadal wszystko będzie w terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 18:15
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Może któraś z Was już wprowadziła metody mające na celu przyspieszyć/ułatwić poród? Nie wiem czy można w to wierzyć, mój gin mówi, ze żadnej pracy naukowej o skuteczności np. liścia malin nie ma i w to nie wierzy, ale zaleca męża wykorzystać koło 38 tc.
-
nick nieaktualnyMolokay wrote:Może któraś z Was już wprowadziła metody mające na celu przyspieszyć/ułatwić poród? Nie wiem czy można w to wierzyć, mój gin mówi, ze żadnej pracy naukowej o skuteczności np. liścia malin nie ma i w to nie wierzy, ale zaleca męża wykorzystać koło 38 tc.
Dzisiaj odbieram herbatę z liści malin
Męża wykorzystuje i teraz i później. Wczoraj pojawiły się skurcze po wykorzystywaniu :p
No i będę namiętnie myć okna 😝 ale to wszystko z przymrużeniem oka, jak ma wyjść to wyjdzie.
Wiesiołek podobno pozytywnie wpływa na szyjkę, herbatka działa rozkurczowo.
A moja mama zawsze jak umyła okna i powiesiła firanki, to zaraz zaczynała rodzić -
Z tym myciem okien to ja znam osobiście przypadek, gdzie dziewczynie podczas mycia odkleilo się łożysko i dziecka niestety nie udało się uratować, lekarz stwierdził że to z podnoszenia rąk do góry bo to podobno w ciąży niewskazane. Ale seks jak najbardziej wskazany i działa jak nic innego 😅
Mamuśka☺️ lubi tę wiadomość
25.03 - 320 g
29.04 - 700 g
27.05 - 1153 g
24.06 - 1880 g
15.07 - 2480 g
-
Ja pytałam moja lekarkę i zalecała zarówno olej z wiesiołka jak i herbatę z liści malin i od kilku dni stosuje.
Mąż niestety nie chce dać się wykorzystać, bo się boi, ale planuje go naciskać za jakieś 1,5 - 2, bo wcześniej nie chciałbym urodzić. Okien nie lubię myć, wiec nie zamierzam się za to zabieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:40
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już też od dwóch dni piję herbatkę z liści malin i olej z wiesiołka. Położna mi poleciła, żeby już zaczynać. Później zwiększę dawkę. Wykorzystać męża nie będę mogła, gdyż ma opory i „nie będzie syna bił po głowie” 🙈
Edit: wywołają mi poród już w 40+1 z uwagi na cukrzycę, jeśli samo się nie zacznie 😕Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:55
-
Dziewczyny, dzwoniłam do ginekologa, jutro mam wizytę o 16. Od 3 dni mam bóle okresowe i nieregularne skurcze. Faszeruje się kosmicznymi dawkami elektrolitów na receptę, magne B6 forte i nospa forte. Powiedział mi, że od 34+0 nie hamuje się już skurczy magnezami i nospa tylko się rodzi 😳 kazał mi jeszcze na noc przyjąć 2 tabletki nospy, żeby wytrwać do wizyty, bo mam pessar założony i jak coś to po jutrzejszej wizycie jedziemy na IP na cesarkę, bo na tym etapie ciąże się już rozwiązuje 🥺 jestem przerażona 🥺🥺🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualny