❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas bóle okresowe od rana i kilka skurczy jak wstałam zrobić drugie śniadanie dla męża 🥺
W sumie to zgięło mnie w pół kilka razy i aż krzyknęłam sobie z bólu 🥺
Wróciłam do łóżka i póki co jest w miarę ok 💜
Oby do 16 jakoś zleciało 🤞🏻🤞🏻🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja dziś miałam pobudkę o 4.30 bo mój kot się wyspał i koniecznie chciał się bawić 😉 teraz już najchętniej położyłabym a w spać ale z moimi dziewczynami to nierealne 🙈
Jeszcze do tego nogi spuchły mi strasznie i wyglądają jak dwie parówki, aż ciężko mi się chodzi 😩 -
Megson to faktycznie, rozwiazanie może być już bardzo blisko.
Może jednak jeszcze się uspokoi choć na trochę, czasami nigdy nic nie wiadomo.
Ja przetoczyłam się na spacer z córka, kupiliśmy wracając nektarynki, gruszki i zajadamy to teraz z wczorajszymi babeczkami jagodowymi - to tak w ramach „zupy” przed-drzemkowej na której gotowanie dziś sił już nie miałam.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
nick nieaktualnyMegson kciuki by malutka posiedziała przynajmniej do wizyty ✊ a Ty spróbuj wypoczywać i się nie stresować choć wiem że łatwo się mówi ale mimo wszystko 💜
Kindoll dobry pomysł by czas miłej i szybciej zleciał 🙂 tym bardziej jak czujesz się na siłach. Ja ostatnio też spotkałam się z kumpelami, poszłyśmy coś zjeść na miasto i ogólnie pogadać bo w sumie już dużo nie zostało i korzystam póki mogę 😉
Dziś jestem z mężem u teściowej i właśnie jedziemy odwiedzić ja w szpitalu bo musiała zostać na badaniach a nic że sobą nie wzięła więc trza dowieźć a przy okazji przejażdżkę mamy i zapewne spowrotem się gdzieś coś zje dobrego 😋Kindoll lubi tę wiadomość
-
To i ja się pochwalę. Dzisiaj po wizycie dzidzia waży sobie 2250 ogólnie wszystko ok, położenie główkowe, szyjka 3.6 i łożysko st II. Jednak u mnie te bóle jak na okres oraz z prawej strony przy pachwinie są wynikiem kolki nerkowej. Gin zerknął na nerki, i gorsza jest prawa. Nie jest jeszcze bardzo źle, ale trzeba uważać i to kontroli teraz. Podobno macica dość mocno na nie uciska w moim przypadku. Następna wizyta za 2 tyg i od razu pobieramy GBS.
tym_janek, ticia9, Asasa, Paula2702, Evli, Domi_, Mamuśka☺️, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Wiedzma, trzymam kciuki aby z nerkami sie uspokoilo. Ty bedziesz miec sn czy cc? Warto podkreslic w szpitalu przy przyjeciu, ze byl problem z nerkami, to ci je powinni sprawdzic w pierwszej dobie po porodzie
Wiedzma lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
U mnie tez cos jest juz na rzeczy, bo drugi dzien mam biegunke, ze mam wrazenie ze nic z tego co jem nie zostaje w organizmie. Maluch na szczescie jeszcze wysoko, ale chyba organizm powoli sie przygotowuje. W nocy pbudzil mnie jeden skurcz przepowiadajacy, wiec na razie to na spokojnie.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
tym_janek wrote:Wiedzma, trzymam kciuki aby z nerkami sie uspokoilo. Ty bedziesz miec sn czy cc? Warto podkreslic w szpitalu przy przyjeciu, ze byl problem z nerkami, to ci je powinni sprawdzic w pierwszej dobie po porodzie
Na dzień dzisiejszy moja gin nie widzi przeciwskazan do sn, więc na to się nastawiam. Chce mnie też skierować w 39 tc na wywołanie ze wzgl na cukrzycę ciążową, choć jak na razie udaje mi się ją dietą ogarnąć. Jedyne co, to jestem też na grupie "gdzie rodzić po ludzku" i akurat w szpitalu, gdzie chciałabym rodzic dziewczyny piszą, że jest teraz szał. Że brak w ogóle miejsc na oddziałach, że nie przyjmują, odsyłają do innych szpitali itp, także trochę mnie to martwi W pon będę dzwonic do położnej, bo chyba zdecyduje się na wykupienie jej przy porodzie, zobaczymy co ona mi powie.. Niestety moja gin jest na macierzyńskim i nie będzie jej akurat w szpitalu
A co do powiedzenia o kolce, skorzystam z rady i powiem od razu bo nawet mi to do głowy nie przyszło. Dziękuję )Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 14:43
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, chciałabym zachęcić do wypełnienie ankiety. Moje problemy z plecami w czasie ciąży zainspirowały mojego męża do przeprowadzenia badań na ten temat w ramach pracy magisterskiej.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc3BtoNMxJ1a013a7-JKw-YRk-uJHvEsgcm7s3UD__-sOzS4g/viewform?vc=0&c=0&w=1 -
Od 12 mam mocne spinanie brzucha ( w szczególności u samej góry ) czuje jakby ktoś ściskał mi macice w dłoni. Takie mocniejsze uczucie spięcia mam co 20-30 min.
Do tej pory się nie nasila ale nie przechodzi . Od ok 16 dochodzi pobolewanie krzyża 🤔
Położna mówiła , ze trzymamy rękę na pulsie, jeśli się nasila to mam od razu dzwonić , wtedy ściągamy pessar i rodzimy.
Jeśli nie to widzimy się w przyszłym tygodniu ( uważa, ze do wizyty za tydzień już nie dotrwamy ) . 🤔
7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
15.04 ! 668g ! 🥰
04.05 ! 830g ! 🥰
25.05 ! 1321g ! 🥰
04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭
❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️ -
nick nieaktualnyWiedźma duża dzidzia 🙂 zdrówka dla Was 🤗
Jeju dziewczyny nie straszcie kurcze bo widzę że się zaczyna po mału nasz czas nadchodzi.
A ja mam co jakiś czas dziwne bóle w pachwinach. Dziwne bo przypominają silne skurcze co to może być to nie wiem 🤷♀️ któraś z Was ma coś podobnego? -
Nadzieja rzeczywiście wyglada to jakby coś się zaczynało, ale już właściwie masz ciąże donoszona, także ze spokojem Wyglada na to, ze Mia już niedługo będzie z Wami 😍
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
My już jesteśmy po wizycie 💜
KTG wyszło dziwnie, były okresy mega wolnego tętna i szybkiego na zmianę, przy szybkim tętnie mała tak szalała z ruchami, myśleliśmy, że wyskoczy mi z brzucha 😳 Na zapisie pisały się skurcze ale o wartości odpowiedniej do naszego tygodnia ciąży.
Położna z lekarzem zastanawiali się czy nie powtórzyć badania, ostatecznie zadecydowali, że wystarczy zrobienie USG po badaniu KTG. Później miałam badanie na samolocie, lekarz był w stanie podnieść palcami pessar i główkę do wnętrza brzucha i powiedział, że główka nie jest jeszcze porodowe wstawiona w kanał rodny, bo jakby była, to nie byłby w stanie jej ruszyć do góry za pomocą pessaru 🙈 Na USG okazało się, że Florka przestała tak szybko rosnąć, przez 2 tygodnie przybrała tylko 250g. Ginekolog miał problem z przystawieniem głowicy USG do brzucha i mówił, że to przez spinanie i stawianie się mojej macicy 🥺
Powiedział, że najchętniej położyłby mnie do szpitala do końca ciąży ale decyzja należy do mnie. Wspólnie stwierdziliśmy, że skoro mieszkam 4 minuty autem od szpitala, to nie ma sensu. Mam leżeć cały czas w domu i pilnować liczenia ruchów, czyli to, co leżąc w szpitalu. W poniedziałek po południu mają dyżur na IP i mam przyjechać na KTG i na bieżąco będziemy podejmować w razie czego decyzje o wcześniejszym rozwiązaniu. Jakby się pogorszyło podczas weekendu, to też mam prosto jechać na IP i się nie zastanawiać 🥺 ale jestem dobrej myśli 💜aniołkowa_mama, Iskierka87, m@rzenie, YoYo85, Molokay, tym_janek lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nie jest zle Megson, jeszcze trochę wytrwacie, a w razie czego bądź w gotowości. Jeśli macie tak blisko szpital to rzeczywiście lepiej być w domu na razie.
megson91 lubi tę wiadomość
20.01.2022 mamy ❤️
27.12.2021 FET❄️
Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
—————————-————
12.12.2019 mamy ❤️
Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
18.11.2019 FET ❄️
10.2019 II IVF
—————————————-
Zostały ❄️❄️❄️
—————————————-
7.2019 FETx2 - beta <0,1
6.2019 I IVF ❄️❄️
—————————————-
9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
Endometrioza I st., AMH 1,91
MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
on: morf. 1% Kariotypy: ok -
Czesc Dziewczyny
Z gory przepraszam nie nadrobie w tej chwili tych kilku dni, nie bardzo wiem co sie dzialo... Rzucilo mi sie tylko w oczy ze jedna z nas urodzila, gratulacje!
Ja mam takiego dola ze odechcialo mi sie kompletnie wszystkiego. Obrot u mnie na te chwile nie wchodzi w gre. Dostalam propozycje porodu miednicowego drogami natury, na co na pewno sie nie zgodze. Takze czeka mnie cesarka. Nie piszcie mi prosze ze to nic takiego i ze najwazniejsze zeby mala byla zdrowa a to w jaki sposob przyjdzie na swiat nie ma znaczenia. Bo dla mnie ma ogromne znaczenie z wielu, naprawde wielu wzgledow. Nie tak to wszystko mialo wygladac. I to jeszcze takie najglupsze ze wszystkich wskazan, polozenie miednicowe. Gdzie wszystkie wyniki mam super, mala jest zdrowa, wszystko jest idealnie, ciaza od jutra donoszona i co... Jedna wielka dupa.
Musze to wszystko przetrawic na spokojnie ale na te chwile jestem w rozsypce.❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
jak tak dalej pójdzie to się wszystkie w lipcu rozpakują
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
zazu, dlaczego obrót nie wchodzi w grę?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
zazu wrote:Czesc Dziewczyny
Z gory przepraszam nie nadrobie w tej chwili tych kilku dni, nie bardzo wiem co sie dzialo... Rzucilo mi sie tylko w oczy ze jedna z nas urodzila, gratulacje!
Ja mam takiego dola ze odechcialo mi sie kompletnie wszystkiego. Obrot u mnie na te chwile nie wchodzi w gre. Dostalam propozycje porodu miednicowego drogami natury, na co na pewno sie nie zgodze. Takze czeka mnie cesarka. Nie piszcie mi prosze ze to nic takiego i ze najwazniejsze zeby mala byla zdrowa a to w jaki sposob przyjdzie na swiat nie ma znaczenia. Bo dla mnie ma ogromne znaczenie z wielu, naprawde wielu wzgledow. Nie tak to wszystko mialo wygladac. I to jeszcze takie najglupsze ze wszystkich wskazan, polozenie miednicowe. Gdzie wszystkie wyniki mam super, mala jest zdrowa, wszystko jest idealnie, ciaza od jutra donoszona i co... Jedna wielka dupa.
Musze to wszystko przetrawic na spokojnie ale na te chwile jestem w rozsypce.zazu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny