X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja777 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Nadzieja bzykanko dobre na przyspieszenie porodu ponoć hihi 😁

Akurat cholera mąż ma dzisiaj nadgodziny 🤔 ale nie popuszczę jak wróci 😁
    Zezarlam prawie całego ananasa, sprzątam chatę. Zostaje sex i schody 🤔

7.12 II kreski - beta hcg 1,375 ❤️🙏
    Mój mały cud 🤰🏻Mia ❤️👧
    15.04 ! 668g ! 🥰
    04.05 ! 830g ! 🥰
    25.05 ! 1321g ! 🥰
    04.06 ! Mamy 1,5 kg ❤️ !
    15.06 ! 2084 g 😍🥰 !
    29.06 ! 2400 g ❤️🤱🥰
    13.07 ! 2849 g 🍭🍼🍬
    27.07 ! 3490 g 🍬💜🍭

❤️ 04.08.2020r - witaj Córeczko na świecie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson czekałam na wieści od Ciebie 💜 Bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze i możesz już tulić malutką 🤗 odpoczywaj ile możesz i dużo Zdróweczka dla Was kochane. Cieszcie się sobą 💜💜💜😘

• zazu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megson spadek formy po porodzie to norma. Wiem że ciężko w to czasem uwierzyć ale to minie, ten kryzys jest chwilowy! Cieszę się że z Malutka wszystko dobrze. Trzymam kciuki żebyś szybko doszla do siebie i mogła na 100% cieszyć się macierzyństwem. I gratuluję ogromnie ❤️❤️❤️

megson91 lubi tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
    ♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
    👩🏻 32 👦🏼 31 👩‍❤️‍👨 2010 👰🏻‍♀️🤵🏼‍♂️ 2014
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Kagu, moje kciuki zacisniete. Nie h się wreszcie dzieje!

Nadzieja777, Kagu3 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • Mała_Gwiazdka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy do domu 😍 oboje 😍😍
    Boże w końcu zobaczę swoje dziecko, bo do tej pory widziałam go tylko owinietego w becik 😭😭

zazu, Evli, AsIuLa2020, Nadzieja777, Mirabelka02, Kagu3, madu, Asasa, Iskierka87, Zozo, i_ka, m@rzenie, tym_janek, megson91, pati_zuzia83, YoYo85, Madlene28, Paula2702, to_tylko_ja, Kindoll, aniołkowa_mama, OranżadA, MomOfBoys, MartitaS, Kropka4, agniecha2101 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eyqrqhx0e.png
    3i49df9hz44horru.png
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ticia nie dziwię się że się denerwujesz. Wiadomo że urodzić przed czasem nie chcemy ale bez przesady żeby w donoszonej ciąży takie cyrki robić. Ten magnez to już naprawdę wymyśliła... 🙈🙈🙈 Może się uda z tym drugim lekarzem, oby!

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • zazu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka bardzo się cieszę. Cudownie że nie musisz już tam przebywać z maluchem i idziecie do domu ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 13:17

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja no to działaj 😁 kciukacze za pozytywne rozkręcenie ✊

Kagu u Ciebie też dalej cisza?

Mała_Gwiazdka ale super że wychodzicie w końcu będziecie mogli być razem 💗🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Nadzieja no to działaj 😁 kciukacze za pozytywne rozkręcenie ✊

Kagu u Ciebie też dalej cisza?

Mała_Gwiazdka ale super że wychodzicie w końcu będziecie mogli być razem 💗🤗
    Cisza. Leżę na ktg i zaraz wizyta :) mam jeszcze 5 dni, to spróbuję wywołać :D chociaż mąż od jutra pracuję to słabo troszeczkę bo ma od 12-22 i jest np w Poznaniu

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka, super, że wychodzicie <3 No i najważniejsze, że z serduszkiem wszystko dobrze <3

Ticia, pogadaj z tym drugim lekarzem, a jak trzeba to sie umow jeszcze do trzeciego. Pessar by sobie wypadł, wiec jak zaczyna się porod z pessarem to spoko. No ale szew nie ma szans wypaść - pęknie albo on albo szyjka. Ja bym bała się ryzykować.

W kwestiach kardiologicznych nie pomogę, na prawdę unikałam zawsze teamtu, bo to nie moja bajka, więc niewiele wiem o sercu czy to dorosłego czy maluszka.

Zazu dla ciebie i DLA WSZYSTKICH DZIEWCZYN PO PIERWSZYM CC. Ja o tym tez nie wiedzialam i nikt mi nie powiedzial przed moim pierwszym cc. Jak sie tkanki w srodku goja to troche puchna i sie robi taki waleczek albo guzek. Jak to moja kolezanka mowila "parówa pod skórą", która najpierw boli, potem przestaje bolec. Zazwyczaj nieco powyzej lini ciecia, czasem na rowno. To jest normalne. Jest to wyczuwalne nawet kilka miesiecy po cc, ale bolec powinno przestac do konca pologu. Z czasem zanika sama, czasem potrzebuje troche pomocy ze strony fizjoterapeuty :)
    I zazu - super, ze u was wszystko dobrze! <3

Megson, gratulacje <3 Spadek formy to norma po porodzie, tzw. Baby blues. Niedlugo sie odnajdziesz i wszystko bedzie ok <3

megson91, ticia9, zazu lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj tak wyspałam jak dawno już nie <3 Zasnęlam ok. 3 (jak na mnie to spoko godzina). Wstałam o 14. Po drodze wiem, ze wstawalam do wc, ale nie mialam problemu zasnac spowrotem. Mam wrazenie, ze nadrobilam zaleglosci w snie z ostatnich tygodni 💪🏻😊

Asasa, Kagu3, Evli, agniecha2101 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam szyjki, ale nie mam też rozwarcia :) kazał mi wykorzystywać męża i chodzić na spacery i powinnam wg niego urodzić sama do poniedziałku 🤣
    A jeśli nie, to 3.08 idę na oddział, 4.08 zakłada mi balonik i przewiduje, że przy tej szyjce szybciutko pójdzie :)
    Mała waży już 3700, w tydzień przytyła 700 g na tym samym sprzęcie, mamy nadzieję, że nie skończy się za tydzień CC .
    Jeśli zaobserwuje u siebie ciśnienia 140/90, to od razu IP i indukcja, bo dziecko jego zdaniem gotowe a przez PIH z poprzedniej ciąży nie ryzykujemy też jakby co

ticia9, pati_zuzia83, zazu, Evli, tym_janek, Zozo, Irola, MomOfBoys, Kropka4 lubią tę wiadomość

• zazu Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu no to kurde do dzieła 😅😅😅 niech się budzi Twoja macica 😎😎😎

TymJanek tak tak wałeczek też mam 🤪 a ten guzek o którym pisałam to podobno za mocno musial złapać przy szyciu tam w środku i tak się zrobiło ale będzie ok. Mam nadzieję że się co mówi skoro sam to szył 😅
    No i cieszę.sie że udało się wreszcie wyspać 😁😁😁

tym_janek, Kagu3 lubią tę wiadomość

❤️Synek 2017
    💔 5/6 hbd 2019
    ❤️Córeczka 26 lipca 2020
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Gwiazdka wrote:
    A wczorajszy tekst położnej że nie rozumie czemu płaczę, że wychodzę do domu. Przecież jak mały zostanie to powinnam się cieszyć bo będę mogła w domu odpocząć. Naprawdę nie wiem jak tutaj trzeba serca nie miec, żeby powiedzieć coś takiego matce

Ale staram się wierzyć że nic nie wymyśla nowego dzisiaj i mi malucha oddadzą
    Co za wstrętne babsko! 🤬 Niech mi któraś wyskoczy z równie głupim tekstem to normalnie nie ręczę za siebie! Naprawdę nie rozumiem tych położnych. NIE ROZUMIEM! Przecież same są kobietami, wiekszość z nich też ma dzieci, też kiedyś rodziły. Nie rozumiem jak można tak zignorować prośbę/życzenie matki. Jeśli ja zaznaczam w planie porodu że chcę kp i nie chcę dokarmiać dziecka mm to nie rozumiem czemu one tego nie respektują!? Ok, jeśli załóżmy mama nie ma mleka lub nie chce to rozumiem. Ale skoro masz mleko i chcesz nakarmić osobiscie swoje dziecko to czemu po Ciebie nie zadzwoniły to ja nie jestem w stanie pojąć. Po prostu nóż się w kieszeni otwiera jak to czytam..

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoyo, powiem ci dlaczego :) wynika to albo z brakow kadrowych albo z lenistwa. Szybciej jest podać bobasowi butle niz "znosic" jego placz, dzwonic po mame (ba! Trzebaby pamientac o tym gdzie mam jest) i jeszcze (o zgrozo!) Pomoc tej biednej mamie w przystawieniu bobasa albo cokolwiek. Albo sie im nie cce, albo jest ich za malo i zwyczajnie nie maja czasu. Wole myslec, ze jest ich za malo, ale znajac zycie to drugie jest bardziej prawdopodobne.

Iskierka87 lubi tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • tym_janek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich co chca wywolac porod polecam zmienic sie w demona seksu, jakkolwiek to nie brzmi :D
    Seks, masturbacja i zabawy cyckami :p wszystko co wyrzuci konkretna dawke oksytocyny do krwioobiegu przyspieszy porod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 17:36

Kagu3, Iskierka87, Mamuśka☺️, m@rzenie, Nadzieja777, i_ka, Molokay, aniołkowa_mama, MomOfBoys, Kropka4 lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym_janek wrote:
    Dla wszystkich co chca wywolac porod polecam zmienic sie w demona seksu, jakkolwiek to nie brzmi :D
    Seks, masturbacja i zabawy cyckami :p wszystko co wyrzuci konkretna dawke oksytocyny do krwioobiegu przyspieszy porod :)
    Kurde mój mąż się już cieszy 🤣

tym_janek lubi tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram tym_janek! Ja swój poprzedni poród wywołałam seksem 😉

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ticia9 wrote:
    Popieram tym_janek! Ja swój poprzedni poród wywołałam seksem 😉
    Myślicie, że jeśli już mam szczątkową szyjkę, to może to coś rzeczywiście dać ? Bo jeśli tak, to mogę i do rana 🤣
    właśnie byłam na długim spacerze, gdzie biegłam za dzieckiem, pływałam w basenie i ćwiczyłam i robiłam pajace 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu skąd Ty siłę bierzesz na to wszystko Kagu ja ledwo co się poruszam 🤦‍♀️ aż wstyd

tym_janek lubi tę wiadomość

‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ