❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rzenie wrote:Yoyo ja bym spakowała większe. Moja córka ważyła 3660 przy porodzie i nie weszła w nic z rozmiaru 56... A ja oczywiście miałam tylko ten rozmiar spakowany i dziecko musiało w pampersie leżeć zanim mąż dostarczył większy rozmiar 🤪 teraz jeszcze nie ma odwiedzin to już w ogóle lepiej zabrać więcej 😉
to u mnie dla odmiany: syn 4130 g i ubrania r. 56 byly akurat, bo mierzyl 55 cm. teraz spakowalam po kilka kompletow i 56 i 62, spodziewajac sie mimo wszystko bardziej 56
YoYo85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mała_Gwiazdka wrote:A wczorajszy tekst położnej że nie rozumie czemu płaczę, że wychodzę do domu. Przecież jak mały zostanie to powinnam się cieszyć bo będę mogła w domu odpocząć. Naprawdę nie wiem jak tutaj trzeba serca nie miec, żeby powiedzieć coś takiego matce
Ale staram się wierzyć że nic nie wymyśla nowego dzisiaj i mi malucha oddadzą
Cieszę się, że z serduszkiem wszystko dobrze. To był na pewno ogromny stres dla Ciebie.
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
U mnie starszak i młodsza takie same wymiary przy porodzie (2870/2860 g, 52/53 cm), w rozmiarze 56 starszy długo się topił, młoda spokojnie weszłaby teraz w 50 ale ubieram 56 są po prostu luźniejsze.
Moje cycki dają radę, jest rzeka mleka. Laktator schowałam bo już nie trzeba nic podkręcać. Wieczorem poprosiłam o pomiar bilirubinometrem. Żółtaczka nie wzrosła, jest tyle co było rano. Także nie ma innej opcji, jutro wychodzimy.
I złapałam jakaś taka.melancholie, dziwny nastrój... Nie mogłam doczekać się wypisu a teraz nie wiem jak będzie. Jak ja sobie poradzę? Jak synek odnajdzie się w roli starszego brata? Tak bardzo nie chce żeby poczuł się odrzucony... Ale noworodek jest wymagający nawet jak jest super spokojny jak moja gwiazda. Po prostu się boje 🤷 baby blues taki typowy jak na razie mnie ominął ale te wątpliwości i lęki nieźle dają na głowę.
Brzuch m wiekszy niż po pierwszym porodzie, pewnie będzie się długo wchłaniał... A co jeśli nie będę już atrakcyjna dla męża... Nigdy mi tego nie powie ale stresuje się tym wszystkim na raz.
A z pozytywów to umówiłam się już do fizjoterapeuty także będę ogarniać tę moją blizne, chociaż tyle mogę zrobić.
Kagu3 lubi tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
♥️ Córeczka 12 czerwca 2023
👩🏻 32 👦🏼 31 👩❤️👨 2010 👰🏻♀️🤵🏼♂️ 2014 -
Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane ciężarówki. Zeby porody były szybkie i jak najmniej bolesne a połogi łaskawe.
I współczuję jednocześnie bo na pewno nie chciałabym już z tym wielkim brzuchem chodzić. Cieszę się że mam małą przy sobie i będę zaraz w domu. Życzę Wam tego samego, oczywiście w odpowiednim terminie... Trzymajcie się brzuchatki.MomOfBoys, Evli, YoYo85, tym_janek, aniołkowa_mama, Iskierka87, Kropka4 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
m@rzenie wrote:Ja też się boję 🥺 u mnie w szpitalu to po porodzie sn można jedynie liczyć na jedną tabletkę paracetamolu w razie bólu 🙈 więc może być wesoło 🤪
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
zazu wrote:Trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane ciężarówki. Zeby porody były szybkie i jak najmniej bolesne a połogi łaskawe.
I współczuję jednocześnie bo na pewno nie chciałabym już z tym wielkim brzuchem chodzić. Cieszę się że mam małą przy sobie i będę zaraz w domu. Życzę Wam tego samego, oczywiście w odpowiednim terminie... Trzymajcie się brzuchatki.
Fajnie zazu, że ta laktacja tak Ci ruszyła. Chciałabym, żeby chociaż tym razem mi się udało 🙄
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
MomOfBoys wrote:Ale nawet jak poprosisz to nie dadzą? Mi bez problemu dawali jeśli prosiłam (chociaż ja poprzednio rzadko brałam tabletki). Weź do torby własny apap w takim razie.
Nie dadzą nic poza paracetamolem 😉 taki szpital, znieczulenia też nie ma możliwości otrzymać 🤷 kiedyś tu pisałam, że mi pękła szyjka w trakcie porodu i zorientowali się po kilku godzinach dopiero więc na żywca mnie spowrotem rozcięli , zaszyli w środku i od nowa na zewnątrz 🤪 na koniec dostałam właśnie jeden Apap 🙈 może wezmę jednak coś swojego tym razem 😉 -
nick nieaktualnyZazu, takie wątpliwości i nas pewnie nie ominą 💛 tulę Cię mocno, jesteś piękna, jesteś mamą 2-ki dzieci swojego męża i z całą pewnością Twój mąż uważa Cię za najpiękniejszą kobietę na świecie, a do upragnionej formy wrócisz z czasem
Fajnie, że laktacja się kręci ❤️zazu, MomOfBoys lubią tę wiadomość
-
Kagu3 wrote:Zazu, takie wątpliwości i nas pewnie nie ominą 💛 tulę Cię mocno, jesteś piękna, jesteś mamą 2-ki dzieci swojego męża i z całą pewnością Twój mąż uważa Cię za najpiękniejszą kobietę na świecie, a do upragnionej formy wrócisz z czasem
Fajnie, że laktacja się kręci ❤️❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
nick nieaktualnyzazu wrote:No 🙈 to teraz się poryczalam 😭😅😶🙈 co te hormony robią z człowiekiem 😶
Poradzicie sobie ze wszystkim, a brat na pewno już nie może doczekać się siostry 💛💛
Już jutro do domku ❤️❤️ będziecie w czwórkę w komplecie 💛zazu lubi tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Nie dadzą nic poza paracetamolem 😉 taki szpital, znieczulenia też nie ma możliwości otrzymać 🤷 kiedyś tu pisałam, że mi pękła szyjka w trakcie porodu i zorientowali się po kilku godzinach dopiero więc na żywca mnie spowrotem rozcięli , zaszyli w środku i od nowa na zewnątrz 🤪 na koniec dostałam właśnie jeden Apap 🙈 może wezmę jednak coś swojego tym razem 😉
I chcesz w takim szpitalu rodzić??
04.2017 - synek ❤️
04.2018 - synek ❤️ -
Ten rozmiar ubranek to bardziej właśnie od wzrostu będzie zależeć niż od wagi. Starsza urodziła się z waga 2700 i 53 cm, wiec w rozmiar 56 spokojnie 2 miesiące jeszcze wchodziła - kiedy ważyła już ok 4,5 kg.
Narazie zostawiłam w walizce 56 i chyba jeden komplet 62. Liczę że może jednak coś na dniach ruszy. Jak nie to bliżej 40 tc zamienię te najmniejsze na coś większego.
Obstawiam że jednak ten mój niepewny cukier trochę mógł ją utuczyć, bodo tej pory szła cały czas 50 centrylem i główka została na 50 a brzuchol i nogi poleciały do przodu.
M@rzenia Ja akurat nie boje się rodzic w szpitalu w którym nie ma mojego lekarza (pierwsze dziecko tez tak rodziłam i teraz tez tak będzie)i nie ukrywam że mając takie doświadczenia jak ty, to wolałabym podjąć to ryzyko niż przezywać ponownie taką sytuacje.
Oh dziewczyny bardzo wam zazdroszczę że już macie dzieci przy sobie i wychodzicie, ja wiem że pomimo wszystko mi tez niewiele zostało, ale jakoś przeorana się czuje coraz bardziej i naprawdę chce mieć już to za sobą.2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Jestem już spakowana i jedna noga w domu 🙈 nie przyjmuje do wiadomości innej informacji niż wypis 😅
Marzenie ja bym wolała jechać godzinę do tego innego szpitala. Po tym co Ci tam zafundowali? Zastanów się... To że lekarz prowadzący pracuje w danym szpitalu o niczym nie świadczy, zawsze jesteś zdana na siebie tak naprawdę. Może być, a może go nie być. Ja w swoim rodzic nie chciałam, skończyłam tam tylko dlatego że było cięcie.Kagu3, to_tylko_ja, MomOfBoys, tym_janek, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
dzień dobry ☕
kciuki za kolejne bobasy 😍✊
zazu- o której u Was wypisy robią?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:dzień dobry ☕
kciuki za kolejne bobasy 😍✊
zazu- o której u Was wypisy robią?❤️Synek 2017
💔 5/6 hbd 2019
❤️Córeczka 26 lipca 2020
Dzień dobry! Długo się nie odzywałam, bo mnie wylogowalo, na bieżąco śledziłam akcje 😁
Gratuluje wszystkim mamusiom!
27.07 dołączyłam do Waszego grona i na świecie pojawiła się Alicja 53cm 2870g 😍😍😍
Nie ukrywam że byłam zdziwiona że takie maleństwo, bo na usg dwa tygodnie wcześniej wychodziło 2906g.
Jak widać rozbieżność może być duża, wiec nie ma się co do końca sugerować tym co lekarz mówi 🙂
Mała ładnie ssie, ale ja niestety nie mam na razie pokarmu, więc dzisiaj dostała butelkę bo ciagle tylko płacz z głodu.
Mam nadzieje że po powrocie do domu coś się rozkręci.
Tym bardziej że od 7rano 27.07 do dzisiaj zjadłam dwa kleiki 😂😂Irola, madu, i_ka, ticia9, Iskierka87, Evli, OranżadA, Paula2702, Zozo, to_tylko_ja, MomOfBoys, tym_janek, aniołkowa_mama, MartitaS, pati_zuzia83, Kropka4 lubią tę wiadomość