X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️
Odpowiedz

❤️ Sierpniowe mamusie 2020 ❤️

Oceń ten wątek:
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam plamienia po ktg.

• Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oranżada ja zwykle miałam krótkie plemienia po badaniach, a o dziwo po ostatnim badaniu, które było dłuższe i bardziej dotkliwe i wszystko już "gotowe", to nic a nic się nie pojawiło. Jesli to tylko plamienie i przeszlo, to nie powinno byc nic niepokojącego, oczywiście o ile nie ma żadnych innych niepokojących objawów.

Starająca, robisz świetną robotę! To takie trudne i wycieńczające na początku, to wiszenie na piersi, żeby napędzić laktację. Dziewczyny dobrze piszą, że laktator nie świadczy o tym, czy dziecko się najada, a skoro mały przybierał, to znaczy, że ssanie jest efektywne. To prężnie przy karmieniu, ech... Jeju wspomnienia same wracają.

Ja próbowałam w takich sytuacjach przystawienia i karmienia na chodząco. A rady w stylu "wrzuć na luz" działały jak płachta na byka, bo nie da się przecież w takiej sytuacji osiągnąć stanu zen i udawać, że wszystko jest w porządku. Karmienie piersią wcale, ale to wcale nie jest proste i odruchowe, jakby się mogło wydawać na pierwszy rzut oka...

Może spróbuj różnych pozycji, takiej brzuszek do brzuszka, bardziej pionowej? Ja nie umiałam tak karmić, ale to podobno pomaga na trawienie. Jak masz możliwość to zważ małego, zobacz czy przybiera po kilku dniach. Też próbowałam metody 753 (którą przechrzciłam ostatnio na 975🙃). Całymi nocami nie spałam na początku, bo najpierw odciągałam mleko, potem karmiłam, przewijałam, próbowałam ululać i odłożyć, a zanim to wszystko zrobiłam to musiałam znowu odciągać pokarm, żeby zdązyć co 3 godziny
    ..

3 sierpnia to już poniedziałek, jeśli będzie w Tobie wolą walki do tego czasu to próbuj, skontaktuj się z tą CDL, przynajmniej będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko dla osiągnięcia swojego celu :)

MomOfBoys lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sprawdziłam badania krwi i moczu które miałam robione dziś rano i trochę sie podłamałam bo mam leukocyty w moczu (20-25 wpw) 😱 i erytrocyty (3-5 wpw). A wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek 😫

• MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja wczoraj poszlam na pierwszy od dawna dluzszy spacer, nogi mi w tylek wchodziły i w koncu zobaczylam kostki na moich stopach 🤷🏼‍♀️ Dziwne to bo jak malo chodze odpoczywam to spuchnięte, jak sie nastoje na nogach to tak samo puchną a wczoraj przy gorącym dniu i aktywnym takie miłe zaskoczenie :D
    Czyli że za mało chodzę? 🤔🤨😆

Zozo lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Nadzieja urodzisz urodzisz 😜
    Swoją drogą czy są tu mamy które nie miały żadnych straszaków, skurczy itp. i nagle odeszły wody i się zaczęło?
    Czy zawsze zaczyna się od skurczy?

Kagu chociaż coś się dzieje u Ciebie 💪 chyba będziesz następna 🤔😜
    U mnie nagle odeszły wody bez żadnego ostrzeżenia ze strony organizmu. Co więcej byłam tego dnia na prywatnej wizycie i gin mówił, że poród daleko, bo na usg syn główką kręcił czyli nie "siedział" w kanale rodnym. Ledwo wyszłam z gabinetu zapłacić u recepcjonistki za wizytę to wody chlusnęły 😅 skurczy jeszcze długo nie było po odejściu wód. Dopiero oksytocyna w szpitalu coś ruszyła.

Evli lubi tę wiadomość

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • MomOfBoys Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I_ka trzymam kciuki żeby z małą było wszystko ok. Porażka z tym ip.

Lidia87 gratulacje! Niech córeczka zdrowo się chowa.

Starająca przykro mi, że tak się dzieje z Twoim kp. Od razu przypomina mi się moja walka. Wiem jak frustrujące jest gdy dziecko "szarpie" się przy piersi i co się wtedy czuje. Robisz to samo co ja wtedy, psychicznie się poddajesz i nie wierzysz w siebie, i ja to doskonale rozumiem niestety 😣 Jakkolwiek się rozwinie ta sytuacja pamiętaj, że jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka 😘

16udhqvk36a6t6ao.png
    04.2017 - synek ❤️
    04.2018 - synek ❤️
  • ticia9 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mieliśmy echo ❤ naszego misia i wszystko jest w jak najlepszym porządku 😊 tak sprawdzony maluszek jeszcze nie był, waży już 3300g 😍

Molokay, Mirabelka02, Iskierka87, Evli, tym_janek, Kropka4, YoYo85, MartitaS, Kindoll, MomOfBoys, agniecha2101, Zozo, cela1518 lubią tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia87 gratulacje, dużo zdrówka dla Was 🙂

I_ka współczuję Ci, że musiałaś tyle czekać. Mam nadzieję, że teraz jesteś już pod dobrą opieką, trzymam kciuki ✊😘

mhsvj44jaatf8jcr.png

"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego"(Łk 1,35-37)

• tym_janek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chodzenia i puchniecia to tak. Jezeli puchniecie nog wynika z uciku macicy na naczynia to im wiecej bedziemy chodzic i ruszac nogami tym mniej beda spuchniete. Ruszajac sie uruchamiamy pape miesniowa ktora wyciaga z nog krew i limfe do gory. Jak sie nie ruszamy i miesnie nie pracuja to to wszystko tam zalega i wolno płynie, a nogi puchna.
    Jezeli natomiast puchnieci wynika nie tyle z ucisku macicy co z zatrzymania wody, to ruszanie sie moze pogorszyc sprawe, bo tylko zwieksza zapotrzebowanie na wode. Wtedy lepiej sobie lezec z nigami do gory i pic duzo wody :)
    Jak widzicie poprawe przy chodzeniu to chodzcie, jak nie to druga opcja. Najgorzej jak nogi puchna z obu tych powodow, to wtedy nie pozostaje nic jak przetrwac.
    W pologu puchnie sie z zatrzymania wody, bo macica mimo, ze powiekszona to juz nie taka ciezka i ucisku jako takiego nie ma ;)

Evli, MomOfBoys lubią tę wiadomość

👧🏼 wrzesień 2018
    🧒🏼 sierpień 2020
  • Dona Znajoma

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam :-) mało się udzielałam Ale chciałabym się pochwalić że 31 lipca (39+5) urodziłam syna tp 3 sierpień . 52 cm i 3150 g. To moja pierwsza ciąża. Od rana pobolewal mnie brzuch koło pierwszej dostałam dość mocnych skurczów. Przed drugą pojechałam na porodowke A o 15.15 urodziłam. Maz nawet x pracy nie zdążył dojechać. Działosię to bardzo szybko. Do tej pory jestem w szoku. Mama moja mi powiedziała wczoraj żebym zjadła prowiant z torby to urodze. Tak się stalo bo zjadłam ;-)

tym_janek, YoYo85, mommy, Mirabelka02, MartitaS, Kropka4, Kindoll, Iskierka87, OranżadA, Molokay, MomOfBoys, agniecha2101, Evli, m@rzenie, Zozo, Irola, Paula2702 lubią tę wiadomość

• YoYo85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dona gratulacje! 🙂

• Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dona gratulacje, dużo zdrowia dla Was 🙂

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia 1.08.2020 o g.00.05 przyszła na świat Liliana
    Waga 3710, 56 cm, 10/10
    Na sorze byłam ok 23.00, z rozwarciem 10 cm. Ledwo dowieźli mnie na salę o 23.40, a ja pytam która godzina i że nie prę bo czekam na sierpień 😝 położne się usmiały, trafiła mi się położna od mojego lekarza, z którą rozmawiałam 3 dni temu, pięknie przeprowadziła mnie przez fazę parcia, a tak chciałam by była przy moim porodzie ❤️❤️❤️
    Jak dostałam Lilę skóra do skóry to wyłam jak bóbr, razem z Pawłem, ten poród był całkiem inny, świadomy, słuchałam położnych i nie mam żadnej traumy.
    Jak jechaliśmy na porodówkę to krzyczałam do Pawła, że czuję już główkę i miałam rację 😝 złamaliśmy wszystkie przepisy drogowe, jechaliśmy na czerwonym, buspasem itd 🤣🤣
    Pod sorem wieźli mnie na wózku to zaczęłam jeszcze rzygać jak kot i krzyczeć że mają spieprzać bo nie dam rady 😝 (chyba miałam kryzys 7 cm)
    Położne się śmiały, że weszlam dziarskie krokiem na porodówkę i z niej wyszłam tak 🤣🤣
    Jestem przeszczęśliwa i to był wymarzony poród od a do z.

Jedyny minus - Lilka pięknie złapała pierś na porodówce na 1.5 godziny, ssała efektywnie a mimo to mamy niedocukrzenie i przysypia przy piersi i zgodziłam się dać jej mam, już cukier wzrósł.

Boże dziewczyny ja prawie urodziłam w domu 😱 lekarz powiedział, że pół godziny i by było w domu

Lilka jest bardzo podobna do Alisia ❤️❤️❤️

Moja siostra mi wyśniłam 🤣

ef65687bfa58.jpg

4d6023d9e72a.jpg

Ja nie zdążyłam przebrać się w koszulę a mąż z pracy w garniaku- to u nas już standard 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 04:47

Kropka4, ticia9, Kindoll, Iskierka87, OranżadA, Mirabelka02, Mamuśka☺️, Asasa, Malcia, YoYo85, Molokay, madu, MomOfBoys, agniecha2101, Evli, m@rzenie, Zozo, tym_janek, Irola, Paula2702 lubią tę wiadomość

• ticia9 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dona, Kagu gratulacje ❤

Kagu3 lubi tę wiadomość

mhsvpx9i7vzd02b9.png
    klz98rib7t5zryeb.png
  • Kropka4 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu jeszcze raz gratulacje 😍❤ dużo zdrówka dla Was, tulcie się 🥰 i cieszę się, że rozpoczęłaś sierpniowe porody i to z przytupem 🤣

Kagu3 lubi tę wiadomość

mhsvj44jaatf8jcr.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia, Dona i Kagu gratulacje największe 🥳🥳🥳

Kagu tak jak przystało na założycielkę wątku rozpoczęłaś nasz miesiąc pięknie ☺️

Dziewczyny dużo zdrówka dla Was i Waszych nowo narodzonych dzieciaczków. 🤗💐💗

Mirabelka02, Kagu3 lubią tę wiadomość

• i_ka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia, Dona, Kagu gratuluje ❤️

Kagu3 lubi tę wiadomość

f2w39n73dgdg4l6w.png

klz99vvj720njnd5.png

20.01.2022 mamy ❤️
    27.12.2021 FET❄️
    Beta7dpt83,1;9dpt212,2;11dpt464,8;14dpt1851,3
    —————————-————
    12.12.2019 mamy ❤️
    Beta7dpt61,21;9dpt177,4;11dpt465,05;14dpt1965,72
    18.11.2019 FET ❄️
    10.2019 II IVF
    —————————————-
    Zostały ❄️❄️❄️
    —————————————-
    7.2019 FETx2 - beta <0,1
    6.2019 I IVF ❄️❄️
    —————————————-
    9.17 - pocz. starań; 9.18 Invimed
    Endometrioza I st., AMH 1,91
    MTHFR_677C-T hetero, PAI-1 homo
    on: morf. 1% Kariotypy: ok
  • Mirabelka02 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka czekała na sierpień 😊

Dona, Kagu najserdeczniejsze gratulacje!

Kagu3 lubi tę wiadomość

0d1y3e3kd67pqxfy.png
    ijpbdf9htcioseuj.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia, Dona, Kagu gratulacje! ♥

Kagu widzisz jednak nie na darmo było te 5 godzin skurczy ;-)

Kagu3 lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • YoYo85 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagu gratulacje!💛

Kagu3 lubi tę wiadomość

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ